Dog.bg Форуми : Ронго риджбеков, е ... не съвсем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ронго риджбеков, е ... не съвсем

#21 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2009 - 11:24 PM

Показване на мнениетоgrima, в Apr 16 2009, 04:48 PM, написа:

Това куче е просто СТРАХОТНО!!!!
Честна дума, това куче не може да не влезе в сърцето на всеки, който има отношение към животните!
Всички ще чакаме снимки, а аз ще искам пак ексклузивно виждане с красавеца!!! :blush:

И аз това ви разправям. Ужасно мил е :wub:

Показване на мнениетоNickey, в Apr 16 2009, 08:46 PM, написа:

Иска ми се да видя момчето...

Само не се бутайте :ac_007: много станахме и ще трябва да се редим на опашка струва ми се. Много жалко, че днес тръгнах късно за Стара Загора и се разминахме по пътя. mil_ как му се е сторила банята казаха ли? Надявам се след лечението всичко да е наред. Знам с какво нетърпение чакаше да се видите и се радвам, че сте заедно. Чакаме снимкиии...

#22 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 April 2009 - 07:36 AM

Не е правил проблеми за банята.
Ние приемаме гости всякакви с удоволствие. С колкото повече добри хора се среща той, толкова по-бързо ще преодолее недоверието. Обяснявам на ЛС на желаещите къде да ни намерите.
Сутринта ми се зарадва, маха ми с опашка, даже се учим да си играем. Май не му е много ясно какво е игра, но бързо вдява. Не е пипнал нищо в пълното ми с провокации ателие. Зарадва се на повода, искаше да ходи на разходка, макар да си мислех, че му е повече проблем, отколкото удоволствие. А в клиниката са го научили да раздава лапи с ентусиазъм.

#23 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 April 2009 - 08:48 AM

Aз като не можех да се класирам за транспорта - бързо печели фенове това момче, ей :rc_036: - ще се кандидатирам за посещение. Искам да го видя това съкровище и съм сигурна, че скоро ще четем за прекрасен Happy End при неговото задомяване за постоянно. Пу-Пу :wc_055:
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#24 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 04:50 PM

Все не остава време да обработя снимките, та пускам само няколко.
Ронгата е добре. Към мен се привърза много бързо, вече ми има пълно доверие, щом ми се довери, се оказа, че нямам никакви обучителни задачи - ходи ред все едно нямам куче на повода, пускам го, идва моментално с развети уши на повикване, сяда, ляга, челна стойка прави. Ако реша да го уча на нещо, например седни не знаеше, подхожда с голямо желание и схваща за отрицателно време.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Сутрин ме посреща с танци, скача, заляга, радва се, сяда, раздава лапи. Търси все около мен да си легне.
Проблемът му с непознати хора, обаче, е по-голям, отколкото мислех. Много се страхува. Взема храна от ръка и се доближава в периметър на човек след няколко дни ухажване, вкл. другите от семейството. Когато вървим по улицата се побърква ако някой върви след нас, чак ме питат абе що толкоз се плаши това куче от мен, лично го приемат хората. Но тъй като излизаме често и за дълго, това с всеки ден намалява, вече на повод се разминаваме спокойно с хората, стига да не правят резки движения.
С кучета няма никакъв, ама никакъв проблем.
Прикачена снимка
Радва им се, любопитен е към всички, не се страхува, отстоява си правата, но не ще и да доминира, абе аз честно не съм имала такова безпроблемно в това отношение куче - можем да минем без ексцесии и през най-голямата глутница.
Запознахме двамата шматароци. Реджо поиска да се направи на шеф, Ронго не се даде, тегли му една под мустак, разбраха се, че ще се уважават и настана дружен тревопас.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Още са на вие, и двамата са малко тъжни що така аз си имам и друго куче, не им е съвсем ясна играта.
С хората му трябва сериозна терапия, заели сме се и дано се справим. Имам надежди, младо, жизнено животно. Много ми е мъчно не точно за него, защото него го чакат само хубави неща, заклевам се. Мъчно ми е за нас - хората. Проблемът на това красиво, добро и умно животно е едно наше грозно огледало.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 05:22 PM

Ох Мил, страхотен е! Ти си знаеш, но и аз да кажа ;)
Радвам се, че с Реджо са се запознали и всичко е ок!
Да го нагушкаш от мен!
До скоро :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2009 - 06:00 PM

На снимки не изглежда чак така, както на живо тоз красавец! След като хората му спечелим доверието като поне малко по-цивилизовано племе от това, което той е видял - няма да има равен като домашен любимец това момче - той и сега е златен за приятелите си. Хората сме го докарали до това да не вярва на непознати. Вярвам, че недоверчивостта му ще бъде преодоляна до голяма степен - такава лоялност и доверие има към своя си човек и то толкова скоро след като е видял нещо добро! :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#27 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 April 2009 - 06:21 PM

Много е красив този Ронго.Сега остава да си избере и подходящи стопани. :da_005:

#28 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 April 2009 - 06:33 PM

Ей, хора, много се радвам, направо още не мога да повярвам. То чудо това, то късмет голям. От пустите студени лозя през зимата, от глада и самотата, от гадния и страшен изолатор, от неясната и трагична навярно съдба на улицата, от една снимка да улучиш сърцето на някого...Браво Мил, за всичко което направи. Момчето си заслужава,а и ти както виждам си изпълнена със щастие. Знаят четящите тук, един пълен с благодарност топъл поглед, радостни танци, не струват колкото всички богатства на земята.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2009 - 07:51 PM

Да, за мен като снежна топка с всеки ден се оформя голям проблем. Не знам как ще го давам това куче. Със сигурност няма да е веднага, първо искам да видя някакъв прогрес. Затова и още не му пускам обяви.
А тук няколко кадъра за познавачите на породата. Пробвах го Ронго и на ринг дресура - ее, минал е по-качествен курс от Реджо:
Стойка
Прикачена снимка
Глава
Прикачена снимка
Движение
Прикачена снимка

#30 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2009 - 11:11 PM

Показване на мнениетоmil_, в Apr 8 2009, 07:35 AM, написа:

Но си имам нова мечта - да го видя как тича с вятъра.

Тук го улових докато тичаше към mil_ днес, човекът, който му показа, че смисълът на живота му не е да се бори за оцеляването си всеки ден, а просто да бъде щастлив с човекът до себе си, да бъде обичан и да обича :rf_011: (от радост, да не си помислите друго)mil_......ти сбъдна всички негови мечти!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#31 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2009 - 11:25 AM

Eх, знаех си, че не може да е лесно.
Ронгул се е обзавел с демодекоза. Слава Богу, хващаме я съвсем в началото, има само 1-2 малки огнища, забелязах първото преди няколко дни. Както каза докторът демодексът си присъства у кучето, но атакува когато организмът е слаб. Твърде вероятно е бъбречната инфекция да го е провокирала, а може дори ваксината.
Хубавото е, че не се предава на хора и други животни и няма да попречи на социализацията му. Лошото - че ни предстои четиримесечно лечение и осиновяването му се отлага задълго.

#32 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2009 - 07:08 PM

Стискам палци на Ронгича! Дано се справи бързо и лечението мине успешно!
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2009 - 07:20 PM

Той иначе си е много добре. Вече си е приел ателието за своя територия и даже лае на гости и преминаващи с един внушителен дебел глас. Дори в общуването с Реджо се проявява по-ревниво. Събрахме ги в едно помещение само два пъти и познайте кой се прави на по-страшен. Не му дава и да се приближава до мен. Реджо приема нещата по-ларж, нищо, че е израснал в това ателие, някакси вика абе като ти е толкоз зор - на, разпореждай се, само не се оливай. Иначе на разходка вече започват да се сприятеляват, досега просто приемаха присъствието на другия, но вече виждам, че почват да правят партия.
Много е схватлив, на каквото реша да го уча възприема светкавично. Лесно се учи, защото е много мотивиран от храна. Обича разходките, абе добре сме си. Е, можехме и без тези кожни щуротии, но ще ги оправим :zh_112:

#34 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 05:18 PM

Ронго хубавеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#35 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 05:54 PM

КРАСИИИИИИВ :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:26 AM

Anuk, супер снимки :ae_085:
С него определено не можем да останеш незабелязани, всички ни спират да кажат колко е хубав, все едно не си го знаем :ab_041:
Добрата новина е, че сме оправили бъбреците, няма следа от възпалението след вчерашните изследвания.
Качил е почти два килограма за две седмици (преди това не бях го мерила) и вече не кльощавее, трябват му още най-много два. Сега е 39.3.
Остана с пуста демодекоза да се преборим. Засега нямаме особено подобрение, и аз съм една шматка и мислех, че няма нови огнища, а Anuk за две секунди ми показа сума ти. Докторът каза, че това е нормално, лечението в началото предизвиква опадане на козината на проблемните места, преди да тръгне процесът наобратно. На неговите петна никой не обръща внимание, пак си е хубав, обаче аз съм като болна от шарка, трудно понасям амитраза, пък и таман ми минат обривите и идва време за нова баня. Ще ходя грозна това лято.
Тъй като виждам и една-две папиломи в устата, всичко е ясно - прецакали сме му имунната система, умирам от яд. Няма да се реваксинира сега.

#37 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 01:46 PM

mil_, как е момчето? Много исках да ви видя преди да замина, но не успях :dry: Надявам се всичко да е наред и все така да се радвате един на друг...

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 02:05 PM

Супер сме си. Не смея да кажа, но вече има ефект от лечението на демодекса.
Тези дни ще правим фотосесия.
Межувременно Роньо е станал 41 килца. Няма нужда от повече, як вид има. Смени козината и какъв лъскав е само. Само мрънкоти за разхождане. Малко в чудо се виждам с 4 разходки на ден.
Проблемите със страха: те са дългосрочни. Имаме напредък, но не се движим с огромни крачки, толкова му е вкоренено това предпазливо поведение. Знаете как е: крачки напред, после назад. Но вече се шматкаме по Боровския пазар, какво ли ми се чудят тая защо е повлякла това грамадно псе из тълпата. И в Южния парк го водя в най-голямата тъпканица, но не мога често, 4 часа поне ми отнема. Като се види между много хора, спира да се пази, от кого по-напред, много добре му се отразява. С жени вече няма проблеми, предпазлив е, но бързо прави контакта и на втората любезна покана взема лакомство от ръка. Който го е виждал в началото знае, че не можехме да го накараме да вземе от ръка от непозната дама, еее, вече не е така.
Най-големи проблеми имам като попадна на някоя глутница с него. И то не заради глутницата - той някак се разбира с всички кучета (без Реджо), говори им нещо във високите честоти, вее доброжелателно дълга опашка и те спират да налитат. Обаче все се намира някой да ми помага и започва знаете какви жестове, викове и тропане с крака срещу бездомниците. Ронго направо изкопава дупка в асфалта, точно тези неща го заливат с лоши спомени. Такива инциденти ни връщат много назад.
Моите американски племенници, които си идват всяка ваканция, вече са тук за лятото, сега ще го социализираме и с деца.
Само в отношенията с Реджо нямаме напредък. Ронговецът приема Реджо като най-голямата заплаха за своя новопридобит живот. Наумила съм си едно рисковано начинание, ще видим. Имаме стара селска къща в едно село до Търново, там си ходим всяко лято. Мисля да ги накачурим двамата в колата, а там смятам, че Ронго няма така ревниво да пази територия. В интерес на истината Реджо го е приел, само Ронго трябва да се отпусне. Такива работи, не ни е скучно, екстра сме.

#39 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 03:13 PM

Радвам се :wub: Едва ли има човек във форума, който да се съмнява, че момчето няма да е добре в твоите ръце, но ми е домъчняло за него. Като си имал личен контакт с куче си е друго, особено пък куче като Ронго. Хубаво лято ви пожелавам на двамцата и цялото семейство и чакаме снимки.

#40 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 29 June 2009 - 04:06 PM

Много нежна душа изглежда на снимките, въпреки килограмите си( почти ме е настигнал хубавеца :tongue: )
Упех му желая, да е здрав скоро и най-добрите хора да му се паднат!
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни