Dog.bg Форуми : Ронго риджбеков, е ... не съвсем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ронго риджбеков, е ... не съвсем

#1 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2009 - 09:35 AM

Вчера му виках Рони, като си мислех, че идва от Арон, а може би Роналд. Днес, обаче, съм сигурна, че се казва Ронго.
Ронгата е живял на улицата в Стара Загора. Вчера го настанихме в клиника, където ще му бъдат направени изследвания и ако те покажат, че всичко е наред - куп рутинни манипулации като ваксина, обезпаразитяване, чип и т.н. и след няколкодневна карантина ще го докарам и настаня на хотел в София, където ще го подготвя за задомяване.
Качена снимка
Колко риджбек е Ронго? Много, е, не съвсем като за изложбения ринг. По-лесно ми е да изброя какво не му е риджбекското - няма си ридж, козината е една идея по-дълга и леко вълниста и има пети пръсти на задните крака. Всичко останало - осанка, глава, излъчване, характер - си му е риджбекско.
Има искрящо бели зъби, които казват, че е на 2 години пряко сили, може би и по-млад. Според мен не е видял кой знае какво лошо от хората. Старае се цели 15 мин. да оправдае една фраза в риджбекския стандарт, а именно "резервиран към непознати". Изразява се в това, че не се втурва да ти се качи на главата, да те оближе от глава до пети или да вземе от ръка веднага каквото му подаваш, дори да е най-вкусното лакомство. Поведението му бих нарекла по-скоро предпазливо, отколкото плахо. При това не показва никаква агресия, дори когато се почуства притиснат не сбърчи нос, не даде звук, нищо такова.
Обаче след тези 15 мин., в които настъпвах към него, сипейки лакомства, ми позволи всякакви волности. Нахлузих му нашийник и тръгна на повод. Абе, не върви редом като шампион по Шутцхунд, но се води много леко. Даде ми да го мачкам и прегръщам и да му бъркам в устата.
Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Прие да му сложа и намордник. Перспективата да се качи в едно бучащо нещо на колела не го възхити, но след като аз се качих, скокна тутакси до мен и се притисна плътно, вика помагай сега в тази страшна ситуация.
А в клиниката вече, заобиколен от хора, които яко бутат в устата вкусотии, се успокои, опука си порцията за отрицателно време и блажено се пльосна. Той се чувства добре между хората. Е, на моите снимки това не си личи особено добре, защото го стряскаше светкавицата на фотоапарата.
Качена снимка Качена снимка
Към кучета не проявява агресия също.
Суперлативно ли звучи? Ами, не мога да кажа друго, момчето е злато. Не е изключено когато се почувства сигурен и в свои води да прояви повече доминантност. Носът му е одраскан като от друго куче, възможно е да е имало стълкновение ако са се опитали да сложат друго куче в клетката, не знам, но в клиниката имаше найсе мъжки кучета и той изобщо не се впечатли, беше много кротък.
Слаб е, ребрата и тазовите кости са изпъкнали, но не създава впечатление на хърбав. Ще се заглади бързо, апетитът му е завиден.

Чакам новини за изследванията на Ронго днес, още не го обявявам готов за осиновяване, нека мине карантината. Но си имам нова мечта - да го видя как тича с вятъра.
Много благодаря на vaiolina, която страшно ми помогна вчера, също на dikari, хората в клиниката и на всички замесени в тази история. Нямам търпение пак да видя Ронгата.

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 09:39 AM

Майчице, какъв разкош!!! Толкова е красив....
Сори, не се сдържах.
Успех на момчето :wub:

#3 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 April 2009 - 10:35 AM

Страхотен е, а като мине на добро хапване ще стане :ns22:
Стискам му палци за резултатите от изследванията и късмет в осиновяването! Трябва му само едно страхотно семейство на това страхотно момче!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#4 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2009 - 12:21 PM

Какво мога да добавя, освен само суперлативи за това съкровище :gb_023: Така се радвам за тази муцунка. Наистина е страхотен, повече от страхотен дори! Толкова му хареса да стъпва по меката трева, че май заради това не беше ентусиазиран да се качва в колата, но веднага последва mil_ и през целия път се държа чудесно. Надявам се снощи да е спал добре след всички тези нови хора и места. След малко тръгвам към клиниката да видя Ронго. Казвам ви, това куче е злато! Няма да пропусна и аз са сложа малко снимки на юнака...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 01:44 PM

Eйй, браво девойки!Много сте красиви с Ронго на снимките!Късмет на животината!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 03:15 PM

Успех на Ронго, да е здрав дано. Кандидати вярвам, че ще се намерят подходящи за такъв благороден тип. Стискам ви палци!!!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 04:52 PM

Колко благ само! Стискам му палци! Евала момичета! Най-добър стопанин му пожелавам!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 06:42 PM

Днес си направихме разходка с младока. Беше доста уплашен в началото, постояхме пред клиниката 15мин. и след някое друго лакомство взе да разширява периметъра. Пази се от хората, ако минават близо покрай него и когато аз съм зад него и се обърне пак се стряска. Но съм убедена, че бързо ще се справи с това. Умно куче е. Снощи се е стискал докато не са го извели на сутринта, слушал е, никакви проблеми не създава. Дано изследванията са наред.

#9 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 09:27 AM

Новини за Ронго:
Кръвна картина добра с леко завишени левкоцити.
Показва бъбречен проблем, който е остър, не хроничен, започва лечение, прогнозата е, че за 10-12 дни ще отшуми. Вероятно на това се дължат левкоцитите.
Копропробата е показала опаразитяване с анкилостома, нормално предвид това, че е живял на улицата, вече е третиран, ще се приложи нормалната схема, докато се изчисти.

Държи се спокойно, не създава никакви проблеми, когато остане сам е тих. Вече се е привързал към жената, която се грижи за него и го разхожда, свикнал е с хората в клиниката, добър. Казват доста плашлив, но се отпуска. Ще се окопити.

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 April 2009 - 09:35 AM

Милски, да изпратим някаква подкрепа на банковата сметка?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 09:37 AM

Благодаря за предложението, Буш, засега смятам ще се справя, ако закъсам тогава ще викам за помощ. Който има възможност нека помогне на някое друго животно в беда.
Това са дребни проблеми. Трябва да призная, че дотук нещата вървят добре, но все очаквам със свито сърце нещо да се обърка с гръм и трясък и съм облекчена от резултатите.
Нужна ми е помощ за транспорта от Стара Загора до София в неделя най-рано или следващата седмица, това ми е проблемът, днес ще пиша една такава тема в Къщата.

#12 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 10:05 AM

Браво на вас, че се погрожите за поредния полу..............! Имаме си полу-пит, полу-стаф, е сега и полу -ридж!

#13 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 12:03 PM

За транспорта наистина е нужна помощ. Аз в неделя също се прибирам в Сф, но с автобус. Единственото, което ми идва на ум е, че ако се намери човек с кола за неделя, мога да стоя с Ронго на задната седалка по пътя. Друго не ми идва на ум. По-късно отивам да го видя и ще документирам разходката :dog:

#14 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 05:10 PM

Днес Ронго ме позна веднага и не се противеше толкова като вчера да се отдалечим от клиниката. Лека полека опознава квартала. Реших да поседнем за 15мин на една пейка и да погледа колите и хората, за да се убеди, че няма защо да се плаши от тях. С шума на колите бих казала, че почти няма вече проблем с изключение на по-странните звуци. От близо минаващите хора се плаши, но пък и те се плашат от него...не знам кой повече. Не съм сигурна колко време е прекарал на улицата(разбрах, че не е било малко), но явно не без причина си има едно на ум. Всичко с времето си. Между другото раничката на нослето вече е хванала коричка и зараства. Утре като го изкъпят няма да остава повече сам в стаичката. Поздрави от нас :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 05:59 PM

Ee, ще свикне, той явно рядко е виждал добро отношение.
Много ти благодаря, че му даваш общуване.
Имам две предложения от мили съфорумци (twoofo и grima) за транспорт към средата на другата седмица, те са готови да пътуват само заради нас, така че и този въпрос може да се счита за уреден :ns22: .

#16 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 06:10 PM

Кучо бродеше по лозята самотен, минаваше бързо като сянка, викала съм го, не идваше. После дойде и се приобщи към другите кучета. Една обикновена жена, която не ползва нет, го хранеше с другите и много се радва за него сега. Тя не се изплаши, че е голям, беше кожа и кости в началото, месеци е навън. После изчезна с другите след разгонена някъде и са го хванали след сигнал тогава. Имал е късмет. Другите мъжки с него изчезнаха завинаги. Кучо не се е бил никога с кварталните кучета, ядеше си храната ,колкото толкова,не посягаше на другите. Той е добро момче, и го чака добър и хубав живот, сигурна съм. Трябва му малко време. Когато го видях за първи път затвврен там, лежеше горд и самотен, копринено кадифен, напомни ми на лъв, но трепереше от страх. Беше много тъжно. Не съм и мечтала да извади такъв късмет, Мил да се реши и да си го вземе. Пази си го неговият ангел. Колко малко му трябва на едно животно, за да е щастливо, и колко много може да даде като любов.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   siera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 06:25 PM

Това куче ме грабна от пръв поглед.... невероятен е!
Стискам ви палци на всички, които сте поели грижата за него да се справите и с това, а той да е с щастлив с най-добрите стопани, които ще му се паднат :)

#18 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2009 - 04:40 PM

Ронгич вече е софиянец. Ще ми прави компания в ателието. Тъй като се е държал много културно в клиниката, няма да ходи на хотел, а ще живее тук докато се намерят неговите хора, пък Реджо ще си кюта в къщи.
Направихме бартър - Коки на кикита замъкнахме в Стара Загора, където го чакаше едно мило момиче, а Ронго го замени на връщане, да не ни е тъжно да си пътуваме без куче.
Хиляди благодарности на grima за огромната услуга и чудесната компания!
Сега го оставям да се запознае с обстановката, пък утре-вдругиден ще правим фотосесия.

ПП: Той вече си има паспорт, ваксина първа (ще го ваксинираме все едно никога не е бил ваксиниран - на два пъти), микрочип, обезпаразитявания две. Приключил е с антибиотиците за нефрита и сега само хапчета ще даваме. Добре е, чист, добър, хапна и се кютна да спи. Горкият, постелка не е виждал скоро, не ще да ляга на постелка, а на пода директно, но ще се справим с това.

#19 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 05:48 PM

Мога да ви кажа само едно:
Това куче е просто СТРАХОТНО!!!!
Честна дума, това куче не може да не влезе в сърцето на всеки, който има отношение към животните! Той е неверятно красив! Има аристократична осанка въпреки, че все още е плашлив - мещо напълн онормално като си помисля какво ли е преживял! Има невероятни очи и един такъв поглед, с който просто.... може да те разплаче от щастието, което те изпълва...
Той е просто едно наистина прекрасно куче и който успее да спечели доверието му и това на Мил разбира се! ;) няма да съжалява нито за миг!
Мога да кажа, че моментално се влюбих в него :wub:

Всички ще чакаме снимки, а аз ще искам пак ексклузивно виждане с красавеца!!! :blush:
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2009 - 09:46 PM

А така! :blush:
Защо ли очаквах така да стане...
Мил, никак няма да ти е лесно, стискам палци!!! :ns22:
Иска ми се да видя момчето...