Dog.bg Форуми : Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (254 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопс

#4881 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2008 - 03:41 PM

Аз ще започна първа.  :blink:
Имам Мопс на 2 години с родословие, по документи се казва Djani MD fon Baskervil, но ние му викаме Буда. "Произведен" е от Маргарита Христова. Водила съм го на много изложби-вече е Балкански, Национален и Гранд шампион на България. Много е добричък и галъовен, и има страхотен апетит. Вече е ставал татко 3 пъти.  :blink: Хммм, какво още да кажа за него... Не се сещам. Ако нещо Ви интересува-питайте! Целувки на Вашето Мопсче!  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#4882 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 04:30 PM

Имам един любопитен въпрос.
Нали казват, че децата, които ги е родила възрастна майка са по-умни. Дали важи и за кучетата? Според моите наблюдения-100%!  ;)
Ето как си прекарва дните моето Будче...  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4883 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 04:41 PM

Аксел също е с родословие, един път е ходил по изложба, има супер оценки, некви титли там, но въобще не ме интересуват, а и най-вероятно да не повторим. На година и пет месеца е, голям мъжкар, търси си жена ако погледнеш в обявите.

В дъждовно време е по-добре да не го тормозя, държи се точно като Буда, а като се прибере мокър почват бесни кръгове и се заиграва, предполагам че е същото и при вас, мопс правят еднакви неща навсякъде. Сега специално се е наточил за разходка много и ще го огрее :yahoo: А за роял канин не мога да кажа дали е най-добра, мисля че има и други добри храни, зависи мопсът ти каква харесва, на Аксо специално му омръзват и трябва смяна. Сега се държим на тази новата, но и нея я примесваме вече с любимите му яйчица или сиренце. Акселът е и от Варна, т.е. той е от София по произход, но живее във Варна. Светла Конова му е развъдчика, което ми напомня да й пратя отново много поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#4884 Потребителят е офлайн   Puh4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 08:30 PM

Здравейте!
Още не съм я извеждала на разходка в дъждовно време,изчаквам да спре дъжда!
Яде грозде,праскови и диня!Още не съм изпробвала с друго!Но съм сигурна,че каквото и да и дам ще го изяде!Когато я взехме се страхувах да не се стресира от 5 часа път!Нямаше нищо такова...тя беше толгова игрива,ядеше си още от първия ден!Първият ден когато я изведох,беше първия и опит с кайшка!Тя се справи отлично,не се дърпаше!Абе изобщо беше на 6 всичко!След следващите 3 извеждания започнах да я извеждам без кайшка,и е до мен неотлъчно,но само до мен и само мен слуша,което аз не мога да си обесня,защото с мен прекарва най-малко време!Но дори когато съм на тоалетката и седя доста там  :wub: тя си лежи в краката ми!БУКВАЛНО НЕ МЕ ОСТАВЯ ДА ОТИДА ДО ТОАЛЕТНАТА! ;D Вашите толкова силно ли са привързани...знам ли..а може и да се дължи точно на това,че през повечето вр ме няма!Какво друго...?  ;) като се сетя за друго ще пиша!

#4885 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 09:11 PM

Пухи прочетете статията за храненето на мопса ще ви бъде от  полза!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4886 Потребителят е офлайн   Bebe Astra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 09:24 PM

Мопса е куче, което се залепя като лепило за собственика си и няма отлепяне. В банята сме заедно, в кухнята заедно готвим, пирони се забиват под зоркия и поглед. Чорапи си обувам, а тя се мъчи да влезе в тях. Щом съм права- тя се намества между краката ми. Винаги е допряна до нас и помага!

#4887 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:19 PM

хихиихи  ;D много се забавлявах с постовете за "прилепчивостта" на мопситата и за поведението им в морко време.

ще се включим по темата с Тайра и Джонката. :->)

значи по първия въпрос, навикът да върви като сянка на собственика си  :sedni!:, е вроден неизкоренимо (хахах, каква дума) в характера на мопса!  :wub: май вече бяхаме пускали тема за това някъде назад, но това си е факт - те просто обичат да участват активно в живота на стопаните си, което значи, че искат да са навсякъде с тях! да, дори и в банята (само ако не ги къпят, разбира се. не всички мопсита обичат душа - а нашите определно не са фенове на шампоана...)
с времето забелязвам обаче, че мама Тайра предпочита да си лежи на леглото и да се изтяга, а "преследваческата" функция се е поела изцяло от МЪЖА В МОПСКОТО СЕМЕЙСТВО -малкия Джони.

за излизането в мокро време обаче са на изцяло едно мнение - не щат да мръднат ако е мокро навън, не дай си Боже, да вали! търсят само сухите пътечки и два часа - мястото Х, на което да изтропкат каквото има за тропкане по време на разходката ;D ;D ;D

поздрави на всички!!! :yahoo: а и добре дошли на новите членове на форума! много е сладка черната мацка :wub:

#4888 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:23 PM

Светле, все едно говориш за Буда... Той даже в тоалетната идва с мен.. ;D Най-много обича да седне между краката ми. Спи при мен в спалнята (в неговото си легло, разбира се) и само някой да мръдне нанякъде той търчи след него. Ако изляза някъде, дори за малко, той застава на вратата и не мърда от там докато не се върна. Много е любопитен. Някъде четох, че измежду всички породи мопсовете се привързват най-много към стопаните си.  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4889 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:31 PM

хихи, Ева - аз съм Криси ;), ако коментираш поста преди твоя, но за всичко останало си права!

а разгледахте ли дрешките, които Moda е пуснала?не са лоши, но ми се струва, че за "деликатните" размери на мопса  ;D ;D ;D ще станат малко по-трудно B)
много плат ще отиде  ;D

на Сабрина Париси на сайта има много готини модели, но пък те май са само в размер за йорки... :- пак не са съвсем за нас. иначе одеалцата й са супер - ние вече имаме едно синьо и едно розово - за Тайра и Джони, и те просто се размазват от кеф на тях  ;D
а ето сайта: ТУК

#4890 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:37 PM

Ааа, Криси, "говорих" на Bebe Astra.  ;D Аз сега съм поръчала на баба да ушие на детето една вълнена дрешка за зимата. Не че му трябва, ама.. Вече при нас всички дрешки се правят по поръчка поради простата причина, че нищо в зоо магазините не му става-познай защо.. ;D Хайде да си направим една мопска среща, но този път и Вие да присъствате, а? Имам голямо желание да видя Тайра-никога не съм я виждала на живо! Кажете кога и ние пристигаме.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#4891 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:41 PM

хахаха, поздрави на Светлето :->)
Ева, много искаме да се видим на една мопска среща, само трябва да изберем ден, в кото не вали и всички да са свободни и да са си в София.
кажете вие как сте тази седмица? може би уикенда е най-добре, но пък ние може да пътуваме малко пак. ще знам в края на седмицата.

#4892 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 10:46 PM

Уикенда звучи супер. Аз мислех да ходя на протеста на 28, но ще го измислим. Значи, ако искате тази Събота в Борисовата градина към 14:00 на езерото Ариана? Какво ще кажете? Ама без несериозни изпълнения този път. Сега разхождам Буда всеки ден по парковете, че се опитваме да отслабнем... И ДВАМАТА!  ;D
User's Signature

Качена снимка

#4893 Потребителят е офлайн   _Dare_Devil_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 11:45 PM

Здравейте!От няколко дни чета този форум...но никъде не видях от къде точно можем да се сдобием с едно такова малко същество - Мопс.Та...някой може ли да ми даде информация за това от къде можем да си вземем!?Единственото което схванах от форума е, че не трябва да е от зоомагазин, а от развъдник..Та ако може някакви адреси..или телефони на развъдници..знам ли!?Или някой от вас ако ги развъжда...?СЪщо ако може и ориентировъчна цена?Четох някаде че продават мопсчета за 700 лева.Долу горе по толкова ли вървят!?Ам...май много въпроси станаха.Та..ще чакам отговора ви..благодаря предварително!

#4894 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 07:50 AM

Развъдник, такива собственици има поне двама тук, мд-баскервил и светламопс са никовете. Малко повече са мопс с родословие от бг развъдник, към 500 евро са.
User's Signature

Качена снимка

#4895 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 09:50 AM

Цитат

Здравейте!От няколко дни чета този форум...но никъде не видях от къде точно можем да се сдобием с едно такова малко същество - Мопс.Та...някой може ли да ми даде информация за това от къде можем да си вземем!?Единственото което схванах от форума е, че не трябва да е от зоомагазин, а от развъдник..Та ако може някакви адреси..или телефони на развъдници..знам ли!?Или някой от вас ако ги развъжда...?СЪщо ако може и ориентировъчна цена?Четох някаде че продават мопсчета за 700 лева.Долу горе по толкова ли вървят!?Ам...май много въпроси станаха.Та..ще чакам отговора ви..благодаря предварително!

:palec:Има  такава тема!Проверете , може и да имате късмет .
http://dog.bg/forum/...ic,18718.0.html
User's Signature

Качена снимка

#4896 Потребителят е офлайн   Puh4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 11:46 AM

Вижте това  ;D  ;D  ;D http://www.vbox7.com/play:7fb07ede задължително с звук!А как сънува...  ^_^

#4897 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 01:33 PM

Много е сладка, но проверете какъв е случая с езика й!
User's Signature

Качена снимка

#4898 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 02:15 PM

Пухи винаги ли така спи с език на вънка и с полу отворени очички незнам дали другите мопсове спят така поне моя никога не е спал с изплезен език и подбелени очи,това не ми се струва много нормално.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4899 Потребителят е офлайн   Puh4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 02:55 PM

Тя всеки път спи различно!Забрявих да кажа за езичето!Езичето и е така от както се е родила!Казаха ни че няма за какво да се безпокоим,и че сам ще се прибере!И то действително!Като бебе постаянно беше навън,много се притеснявах от това!Тя не го прибираше дори когато съхнеше!Когато спеше си го слагаше на ръката ми!Вече го прибира!Дори познаваме още един мопс с такова езиче,но той дори е на 8 месеца!Водихме я къде ли не,защото първият ветеринар при когото я водихме и одари ваксината за бяс с 3 месеца по-рано!Тя по цял ден спеше едва я вдигнахме на крака!За сега обаче май всичко ни е наред!

#4900 Потребителят е офлайн   Puh4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 02:57 PM

Забравих!Има ли някого тук ,който може да ми каже нещо за хернията при мопса!А за очичките така бели са и само когато спи по гръб!

• (254 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни