Мопс
Публикувано: 23 September 2008 - 03:41 PM
Имам Мопс на 2 години с родословие, по документи се казва Djani MD fon Baskervil, но ние му викаме Буда. "Произведен" е от Маргарита Христова. Водила съм го на много изложби-вече е Балкански, Национален и Гранд шампион на България. Много е добричък и галъовен, и има страхотен апетит. Вече е ставал татко 3 пъти. :blink: Хммм, какво още да кажа за него... Не се сещам. Ако нещо Ви интересува-питайте! Целувки на Вашето Мопсче! :wub:
Публикувано: 23 September 2008 - 04:30 PM
Нали казват, че децата, които ги е родила възрастна майка са по-умни. Дали важи и за кучетата? Според моите наблюдения-100%! ;)
Ето как си прекарва дните моето Будче... :wub:
Публикувано: 23 September 2008 - 04:41 PM
В дъждовно време е по-добре да не го тормозя, държи се точно като Буда, а като се прибере мокър почват бесни кръгове и се заиграва, предполагам че е същото и при вас, мопс правят еднакви неща навсякъде. Сега специално се е наточил за разходка много и ще го огрее :yahoo: А за роял канин не мога да кажа дали е най-добра, мисля че има и други добри храни, зависи мопсът ти каква харесва, на Аксо специално му омръзват и трябва смяна. Сега се държим на тази новата, но и нея я примесваме вече с любимите му яйчица или сиренце. Акселът е и от Варна, т.е. той е от София по произход, но живее във Варна. Светла Конова му е развъдчика, което ми напомня да й пратя отново много поздрави.
Публикувано: 23 September 2008 - 08:30 PM
Още не съм я извеждала на разходка в дъждовно време,изчаквам да спре дъжда!
Яде грозде,праскови и диня!Още не съм изпробвала с друго!Но съм сигурна,че каквото и да и дам ще го изяде!Когато я взехме се страхувах да не се стресира от 5 часа път!Нямаше нищо такова...тя беше толгова игрива,ядеше си още от първия ден!Първият ден когато я изведох,беше първия и опит с кайшка!Тя се справи отлично,не се дърпаше!Абе изобщо беше на 6 всичко!След следващите 3 извеждания започнах да я извеждам без кайшка,и е до мен неотлъчно,но само до мен и само мен слуша,което аз не мога да си обесня,защото с мен прекарва най-малко време!Но дори когато съм на тоалетката и седя доста там :wub: тя си лежи в краката ми!БУКВАЛНО НЕ МЕ ОСТАВЯ ДА ОТИДА ДО ТОАЛЕТНАТА! ;D Вашите толкова силно ли са привързани...знам ли..а може и да се дължи точно на това,че през повечето вр ме няма!Какво друго...? ;) като се сетя за друго ще пиша!
Публикувано: 23 September 2008 - 09:24 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 10:19 PM
ще се включим по темата с Тайра и Джонката. :->)
значи по първия въпрос, навикът да върви като сянка на собственика си :sedni!:, е вроден неизкоренимо (хахах, каква дума) в характера на мопса! :wub: май вече бяхаме пускали тема за това някъде назад, но това си е факт - те просто обичат да участват активно в живота на стопаните си, което значи, че искат да са навсякъде с тях! да, дори и в банята (само ако не ги къпят, разбира се. не всички мопсита обичат душа - а нашите определно не са фенове на шампоана...)
с времето забелязвам обаче, че мама Тайра предпочита да си лежи на леглото и да се изтяга, а "преследваческата" функция се е поела изцяло от МЪЖА В МОПСКОТО СЕМЕЙСТВО -малкия Джони.
за излизането в мокро време обаче са на изцяло едно мнение - не щат да мръднат ако е мокро навън, не дай си Боже, да вали! търсят само сухите пътечки и два часа - мястото Х, на което да изтропкат каквото има за тропкане по време на разходката ;D ;D ;D
поздрави на всички!!! :yahoo: а и добре дошли на новите членове на форума! много е сладка черната мацка :wub:
Публикувано: 23 September 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 10:31 PM
а разгледахте ли дрешките, които Moda е пуснала?не са лоши, но ми се струва, че за "деликатните" размери на мопса ;D ;D ;D ще станат малко по-трудно B)
много плат ще отиде ;D
на Сабрина Париси на сайта има много готини модели, но пък те май са само в размер за йорки... :- пак не са съвсем за нас. иначе одеалцата й са супер - ние вече имаме едно синьо и едно розово - за Тайра и Джони, и те просто се размазват от кеф на тях ;D
а ето сайта: ТУК
Публикувано: 23 September 2008 - 10:37 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 10:41 PM
Ева, много искаме да се видим на една мопска среща, само трябва да изберем ден, в кото не вали и всички да са свободни и да са си в София.
кажете вие как сте тази седмица? може би уикенда е най-добре, но пък ние може да пътуваме малко пак. ще знам в края на седмицата.
Публикувано: 23 September 2008 - 10:46 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 11:45 PM
Публикувано: 24 September 2008 - 09:50 AM
Цитат
:palec:Има такава тема!Проверете , може и да имате късмет .
http://dog.bg/forum/...ic,18718.0.html
Публикувано: 24 September 2008 - 11:46 AM
Публикувано: 24 September 2008 - 02:15 PM
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Публикувано: 24 September 2008 - 02:55 PM