Dog.bg Форуми : Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (254 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопс

#3181 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 February 2008 - 10:32 AM

Ами да това е верно и сигурно той за това ме прави на серсем. Много са умни иначе и кво ли си вика Голфи" дай малко да я разиграя мойта стопанка"
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3182 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:58 AM

Цитат

Ами да това е верно и сигурно той за това ме прави на серсем. Много са умни иначе и кво ли си вика Голфи" дай малко да я разиграя мойта стопанка"

Я какво съвпадение... и мен ме правят на луда...  :rolleyes: :P :yahoo:
Всякакви сценарии разиграва, пък ако мине...
Новият номер е че  като му стане скучно и започва да си скрибуца тихичко...
Проси внимание.... (не че не го и получава :wub:)
Сега се сетих... да попитам... колко дълги са ви разходките....
(мисля, че в неделя преуморих Самуилката с 2 разходки от по 1 час - сутринта и привечер,
придружени с  много гонене на немска овчарка
(мисля, че много я хареса мацката, ама големичка  :->)... )

#3183 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 11:05 AM

Незнам колко дълги трябва да са ,но на нашия и един час не му стига.Като се приберем започва едно скимтене.Неделската среща много му повлия и сега явно си търси някоя дружка.Той вънка го разбира като........игра с френчета,не като вършене на работа...............прибирам го от вън и задължително на терасата е направил нещо. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3184 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 11:19 AM

Цитат

Незнам колко дълги трябва да са ,но на нашия и един час не му стига.Като се приберем започва едно скимтене.Неделската среща много му повлия и сега явно си търси някоя дружка.Той вънка го разбира като........игра с френчета,не като вършене на работа...............прибирам го от вън и задължително на терасата е направил нещо. :blink:

Е още е рано да започне да ги върши тези работи само навън... Ти само не забравяй, ако се изтърве да чурне навън да го хвалиш много много и да му дадеш наградка... Те са умни и ще разберат бързо бързо....
Как ви завиждам за дружките... Ние никакви си ги нямаме... При нас са само дакели, а те не са много дружелюбни... Йоркширката от горния етаж я тупаме здравата и мен ме е страх, че ще и счупи някой крайник. Баба Лабрадорка я мързи да гледа и ни лае, а немската овчарка (която май ни е първата любов :rolleyes: :wub: :rolleyes:) ни разкатава от бягане и чак не можем да си кажем името после. Американския булдог не ни е в категорията изобщо и с това май приключихме. Наскоро обаче имахме среща тет-а-тет с още един мопс тук Макс :-)- станаха ни два  :rolleyes:. Той е готин на 2 години...  :rolleyes: :->)
А вашите другарчета какви са ?

#3185 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 11:36 AM

Нашите са френски булдочета,но ние се срещаме с тях само в неделя,че всеки по задачи ето ти снимка да ги видиш.
Почитате ли сме на черничката Фифа.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3186 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 11:53 AM

Цитат

Нашите са френски булдочета,но ние се срещаме с тях само в неделя,че всеки по задачи ето ти снимка да ги видиш.
Почитате ли сме на черничката Фифа.

Ех, че хубаво.... Аз между другото като врънках гаджето за куче.... и му предложих да си избере между мопс и френски булдог.... Той избра мопса (аз тайно стисках палци това да си избере де) .... Не съжалявам нито за секунда  :wub: :wub: :wub:, а мисля и той... Въпреки това аз много ги харесвам булдочетата. И те грухтят нали?

#3187 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 01:50 PM

Оле какво съвпадение,и аз така се бях насочила към френските булдочета и мопсовете, но повече към мопси.Те каточе ли по малко грухтят,а междудругото нашия не грухти сигурно като порасне тогава.Иначе са много сладки френчетата,особено тази Фифа е като фортуна,много живичко кученце. ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3188 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:28 PM

Според мен мопс4етата са в пъти по-красиви и сладки! Ли4но мое мнение!  ;) :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#3189 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 02:33 PM

Цитат

Според мен мопс4етата са в пъти по-красиви и сладки! Ли4но мое мнение!  ;) :wub:

ЕЕЕЕ Евче естествено, че е така.....
Просто аз бях толкова щастлива, че можех да си имам куче, че породата нямаше
никакво значение вече за мен (рових и из приютите дори, но се отказах, защото
си беше риск... аз държа да имам ЗДРАВО кученце, а оттам гаранцията е най-малка за съжаление  :'( :'( ... )
Мопсчетата са ми тотални любимци,
но оставих другото "ръководно" тяло да избере... И то избра...  :yahoo:

#3190 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 09:50 PM

Е-е-е тук защо никой не пише....  :'( :'(
На мен тъкмо ми поправиха повредата в интернета и аз си чупя краченцата да влизам тук и кво.... никой няма... :o
Ето ви нови снимки на Самуилката (много е порастнал нали) :wub: :wub:

Тук позираме:
Качена снимка
Пак чупи стойки разни
Качена снимка
Тук го държат, защото иска да ходи да опрашва немската овчарка  :rolleyes: :rolleyes:
Качена снимка

А тук, специално Марго и Светлето, е изтипосан победителя в Международната изложба Брно 2008 при мъжете  ;D . За него знам само, че е от развъдник Пибаро (местен чешки развъдник - ако ви интересува инфо ще се разровя да му намеря името) . Нашите мопсове са по - красиви нали  B) B) B)
Качена снимка

Имам и още снимки, ако ви е интересно ще ви покажа... Даже и въпроси имам ... ама пак ако ви е интересно - ще питам... не искам да досаждам... Хайде де... появявайте се  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#3191 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:34 PM

Bambalinka,направо ти е разкошен Самуилчо.Много ми харесва.Тоя развъдник Pibaro съм го чувала и съм гледала сайта им.Имат хубави кучета.Как може да си помислиш,че няма да ни е интересно да пишеш и разказваш за тамошните мопсчета.Слагай много снимки.Интересно е. :yahoo:
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#3192 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 12:27 AM

Цитат

Bambalinka,направо ти е разкошен Самуилчо.Много ми харесва.Тоя развъдник Pibaro съм го чувала и съм гледала сайта им.Имат хубави кучета.Как може да си помислиш,че няма да ни е интересно да пишеш и разказваш за тамошните мопсчета.Слагай много снимки.Интересно е. :yahoo:

Много ти благодаря Марго за добрите думи...
Да си кажа честно много ме разочарова изложбата (това е първата изложба, на която отидох с цел да видя на живо как се представя куче, как трябва да се държи хендлера и пр. неща, които се постигат с опит, ама и аз какво ли съм тръгнала да ви обяснявам на вас) .... Просто очаквах някакво високо ниво, а то се оказа...  :rolleyes:В най-оспорваната категория: Psi třída otevřená (мъжки кучета, отворен клас- не ми се смейте на "терминологията"... свободно я превеждам  ;) имаше точно 7 кучета (за справка: не много популярните белгийски грифони имаха 22 записани мъжки кучета) , някой от които (всички черни) видимо имаха пърхут, някой толкова зверски се чешеха, че определено ми навяха някакви демодекозни асоциации... просто... далеч от идеята за представителност някак си
за породата.
Аз отидох с идеята там да се уча, да гледам хендлерите... и тотално ми се объркаха представите. Ето защо:
1. съдийката изобщо не опипваше кучетата. Не ги качи на масичка и пр. (може и моя заблуда да си е... ама все пак кавалер кинг чарлз шпаньолите ги оглеждаха с лупа едва ли не)
2. Никой от хендлерите не клекна, за да постави кучето си в стойка... Всички стояха прави. (вкл. и явно професионалния хендлер на развъдник Пибаро).
3. Съдийката правеше някакъв номер с кърпичка. Когато видеше куче, което не стои добре в стойка .. минаваше пред него и пускаше на около метър специално приготвена кърпичка... Следеше реакция - въпроса ми е... това с каква цел се прави?...
В общи линии не ми изглеждаше толкова страшно и мисля, ако успеем да се възпитаме съвсем скоро (ако сме здрави и когато ни поникне козина на обръснатото дупе) и ние да се пробваме.  :yahoo: :yahoo:

Според мен тази мацка е пример как не трябва да се ходи на изложба. Като се
наведе да си показва зъбите на кучето и и лъсна д....  B) ;D B)
Качена снимка

На мен това кученце ми беше персоналния фаворит и се надявах да спечели, ама
то нищо не спечели и аз за пореден път се убедих колко нищо не разбирам  :rolleyes: :rolleyes:
Качена снимка

Тук съм уловила момент на тотална разконцентрираност  :P
Качена снимка

"Покажи зъбките..."
Качена снимка

Това момченце имаше проблем с предните краченца и много ми дожаля...
Иначе и на нас понякога ни пада опашката, когато трябва да стоим в стойка много дълго.... Забелязах, че това хендлерите го поправят като просто карат кучето да се помръдне за мъничко и пак го връщат в стойка (така ли е, или само съм си измислила  ;D ;)
Качена снимка

#3193 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 12:38 AM

Не сме свършили...
Това е мацката на Пибаро... всъщност... те си бяха дошли със 6-7 кученца...
Качена снимка

Мисля, че това е снимка на всички мацки:
Спечели предпоследната, която беше от развъдника "Да се чешем дружно",
не знам съдийката на разсеяна ли се направи или просто не забеляза... Иначе беше мила и каза добри думи за всяко едно кученце... (Аз предвидливо се настаних там където тя диктуваше, за да мога хем да слушам и хем да чета, че моя чешки е .....)
Качена снимка

Тук интересното е, че последната жена с вишнявия (май  B) ) костюм разиграваше кученцето си не с бисквитка, а с биберон. Привлече за кратко доста внимание...
Качена снимка

Както вече споменах
Качена снимка
Това тук е спечелилият  V 1; CAC; CACIB -  JOSHUA PIBARO. А това се оказа развъдна станция за мопс номер едно в Чехия за 2007 година (те си правят такива подреждания и класации)
Ами това са ми впечатленията в общи линии... Сигурно на много места съм се заблудила, за това не бъдете много критични... все пак са разсъждения на човек, който за пръв път се сблъсква с такива работи  ;D ;)
Ако имате въпроси... питайте  :wub:

#3194 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 12:42 AM

Сега като погледна какво съм изписала... май ставам да българския Достоевски .... Голям писател съм  ;D ;D
Гери... имам снимки и на малко френчита... ама са дилетански... като тези тук... ако на твоите френчита ще им е интересно - мога да покажа  :->) :yahoo: :P
И да влизате по-често, че ще дърпам ушиииииииииииииии  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#3195 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 08:30 AM

Бамби ,Сами хич не ми прилича на кучунце дето не се храни ,я виж какво коремче си има много е красив  :yahoo:много е пораснал,да ти е жив и здрав.Давай повече снимки.
Голфи тази сутрин яде канина. :yahoo: :yahoo: :yahoo:ето снимчица :P ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3196 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 09:35 AM

:blink:Bambi не е толкова отчайващо положението на тази изложба.Виждам доста хубави мопсове.Съдийте са си съдии.Но ти си била там и най добре си видяла всичко.Благодаря за хубавите снимки.Винаги когато успееш да отидеш на някоя изложба снимай много и качвай снимки.Интересно е. :wub:
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#3197 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 09:40 AM

http://www.pibaro.co...hp?lan=cz&sec=5
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#3198 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 February 2008 - 10:04 AM

Здрасти и от нас сори че не бяхме активни дълго време но си имахме проблеми.
Ето и ние да се отсрамим с няколко пресни снимчици!
:wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3199 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 10:24 AM

Цитат

На мен тъкмо ми поправиха повредата в интернета и аз си чупя краченцата да влизам тук и кво.... никой няма... :o

Тук позираме:
Качена снимка
Пак чупи стойки разни
Качена снимка
Тук го държат, защото иска да ходи да опрашва немската овчарка  :rolleyes: :rolleyes:
Качена снимка

А тук, специално Марго и Светлето, е изтипосан победителя в Международната изложба Брно 2008 при мъжете  ;D . За него знам само, че е от развъдник Пибаро (местен чешки развъдник - ако ви интересува инфо ще се разровя да му намеря името) . Нашите мопсове са по - красиви нали  B) B) B)
Качена снимка

Имам и още снимки, ако ви е интересно ще ви покажа... Даже и въпроси имам ... ама пак ако ви е интересно - ще питам... не искам да досаждам... Хайде де... появявайте се  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Самуил по красив от този.И цвят и като тип. :blink: :blink: :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#3200 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 10:25 AM

Цитат

Тук позираме:
Качена снимка
Пак чупи стойки разни
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка

Втората снимка ,където той в стойка е супер. :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

• (254 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162