Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#101 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2008 - 11:29 PM

Според мен е много прехранено. Не бих чакал до утре. Във форума за ветеринарна медицина има много денонощни кабинети и лекари. Обадете им се. Дори от преяждане след повръщане и диария толкова малко животно може сериозно да пострада.
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:32 PM

Цитат

didorot извинявайте не знам от къде сте го взели, защото би трябвало да ви обяснят как да го храните, но според мен множко сте прекалили с храната. Все пак това е бебе на 50 дни. Не претендирам да съм кой знае какъв специалист ротвайлерите, все пак гледам само втори, тук има два много по-голями специалисти на тази порода, които имат прекрасни представители на породата, но май нещо бъркате с менюто

Ами ветеринарката каза,че,за да порасне както трябва,трябва да яде по 6 пъти на ден.Каза,че можем да го храним с всичко,с изключение на някои храни,за които ни предупреди...На ден му даваме 2 пъти висококачествени гранулки,а другите 4-разнообразна храна.Например ориз,варени яйца,месце...Бях чел,че прясното мляко не е полезно,но мисля,че това са просто митове,а и вета не ни беше казал да го не храним с прясно мляко,а да не му даваме прекалено много,защото щяло му втръсне до болка...

#103 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:34 PM

Цитат

Според мен е много прехранено. Не бих чакал до утре. Във форума за ветеринарна медицина има много денонощни кабинети и лекари. Обадете им се. Дори от преяждане след повръщане и диария толкова малко животно може сериозно да пострада.

Ок,но аз съм от малък град и няма денонощни клиники...

#104 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:40 PM

Ми тогава го оставете да си спи. Аз бих му дал 2 хапчета витамин ц.  И на сутринта на доктор!!!
И внимателно се информирайте за храненето.
И една идея. Много от докторите от големите градове са си дали телефони за денонощно звънене. Дано не ме намразят за съвета, ,ама пробвайте. Винаги после може да им платитите за неудобството.
Все пак на преяждане ми мирише.
Последно: Ако ще звъните не доктор, не давайте нищо преди това. Ако не - дайте витамина и оставете кучето да си отспи.
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:46 PM

Но как може да даваш на бебе куче прясно мляко  :o :rolleyes: това не са никакви митове,а самата истина.Прясното мляко не се усвоява от кучетата както при нас хората,дразни и най-често предизвиква диария ... дори повръщане.
Другото което е,как може да му пльоснете пържола?! :rolleyes: ... горе описания начин на хранене и схема е безумен за едно кученце на 50 дни,от която и да е порода.
Кученцето може и да се храни 5-6 пъти дневно,но по малко и само с определена храна.
Не бива да се допуска преяждане и подуване на корема ...
Освен това по-горе правилно ви казаха,че би трябвало там от където сте го взели да да ви казали с каква храна са го захранвали до сега,да ви дадат поне 100-200гр от нея и постепенно да я смесвате с тази която вие ще му давате,защото много често рязката смяна на храната не се отразява добре на бебешкото коремче  :-
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:50 PM

станалото, станало. Всички сме правили гафове. Сега е важно да се помогне на хайванчето.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:54 PM

10х,от сега нататък ще внимавам повече с храната :(...Кучката сега спи,а утре-на доктор!Дори да се оправи,за всеки случай ще я заведа.Като се замисля,наистина я храня прекалено много :-...

#108 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 12:00 AM

Недей да се замисляш. По-умни хора от нас са го направили. Щом е нямало, кой да те посъветва, прочети за храненето. Това че си от малък град нищо не значи. Храни - бол. Куриери и т.н. Преди 4 дена мойто кученце се просра от 10 грама завишаване на дажбата. Внимавай много, поне в началото, Успех и да пишеш утре какво е станало.
Не забравяй витамин-ц-то!!!
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 18 July 2008 - 09:58 AM

Цитат

Не забравяй витамин-ц-то!!!

Какво витамин С? Как ще определи правилната доза? Знаеш ли, че предозирането му също води до диария и повръщане?!  :- Моля спрете да предписвате на хората лекарства и витамини. Има си лекари за тази работа. Лекарите лекуват симптоматично. Спрете със съвети от сорта: дай му витаминче, дай му аспиринче и т.н.

#110 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 03:58 PM

Цитат

Какво витамин С? Как ще определи правилната доза? Знаеш ли, че предозирането му също води до диария и повръщане?!  :- Моля спрете да предписвате на хората лекарства и витамини. Има си лекари за тази работа. Лекарите лекуват симптоматично. Спрете със съвети от сорта: дай му витаминче, дай му аспиринче и т.н.
Първо съм му казал дозата. Второ случая е спешен, нали. Трето няма лекар. Моля спрете с тия клишета Има лекари". Това е ясно и ако се проследи темата се вижда, че настоятелно му е казано на човека да търси вет.
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 07:52 PM

Моето куче има абсолютно същия проблем.
Верно че обича да си похапва и то доста но гледам да го ограничавам.
Храня го с разнообразен тип храни за кучета и допълнително вета ми препоръча калций.
Но един вчера по същия начин кучето ми започна да повръща. Изпражненията му бяха рядки като вода.
Още вечерта повиках един познат който е ветеринар и му би две инджекции.
Днес кученцето си е наред, още има разтройство но поне е жизнено и не отказва да яде както вчера. Преди малко му биха още една и утре ще го дупчат пак. Обясниха ми че е от някакъв вирус но незнам...дано се оправи животинчето че ми е много мило за него.  :(

#112 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 01:22 AM

Цитат

Моето куче има абсолютно същия проблем.
Верно че обича да си похапва и то доста но гледам да го ограничавам.
Храня го с разнообразен тип храни за кучета и допълнително вета ми препоръча калций.
Но един вчера по същия начин кучето ми започна да повръща. Изпражненията му бяха рядки като вода.
Още вечерта повиках един познат който е ветеринар и му би две инджекции.
Днес кученцето си е наред, още има разтройство но поне е жизнено и не отказва да яде както вчера. Преди малко му биха още една и утре ще го дупчат пак. Обясниха ми че е от някакъв вирус но незнам...дано се оправи животинчето че ми е много мило за него.  :(

За щастие,при нас беше само преяждане :blink:.Сега й ограничавам храната и,да чукна на дърво,нямаме проблеми :yahoo:.

#113 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 07:53 AM

Цитат

Храня го с разнообразен тип храни за кучета.....

Кученцата имат чувствителни стомаси, може дори стомахът да реагира чувствително при смяната на марките храни.Моето куче получава разтройство и понякога повръща, когато без мое знание са и давани разни "лакомства" различни от кучешка храна особено като сме я водили на гости. И после като съм питала дали на кучето е било друга храна освен кучешка храна, обикновено отговорът е да ( дори от определени видове зеленчуци е повръщала). Също така кучето ми повръща, ако е изяло някакъв боклук навън.

#114 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 04:45 PM

Оххх това с боклуците ни беше голям проблем, когато беше на около 1 година все торбички, кожи ... вече като му кажа не и пуска  :blink:

#115 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 02:52 PM

Честно казано незнам от къде да започна да обяснявам, но като начало някой от вас имал ли е проблеми с дисплазията.
Имам 2 ротвайлера. Женска на 4 месеца, и мъжки на почти 8 месеца .
Проблемният е мъжкият. Закупих го,когато беше на 55 дни от зоомагазин. След 2 седмици забелязах, че има много леко почти незабележимо накуцване на лявото задно краче.
След което започна ходене по мъките. Първият ветеринар на който го показах каза, че кучето е малко и не може да се каже нищо и че трябва да се изчака да порасне. НО едно голямо НО, кучето започна да става унило , играеше но не беше така жизнено предпочиташе да си гризе пръчицата вместо да потичва с останалите кутрета. След около 2 седмици реших да го покажа на втори ветеринар, защото куцотата макар и незабележима я имаше. Вторият също каза, че е малко на възраст и е рано да се говори за дисплазия. Изписа му ако не греша артростабил и каза че трябва да подейства за 15 дни и да спре куцотата. УВИ не се получи. След което , го заведох при трети вет, който каза: да въпреки, че е малък можем да съдим за дисплазия, но за да кажат със сигурност трябва да бъдат направени специални снимки, при което упояват кучето . Направиха въпросните снимки и казаха, че има  макар и ниска степен дисплазия и, че за тази възраст на кучето /4 месеца/е подходяща операция, която се казва: "Ранно срастване на пубиса (Juvenile Pubic Symphysiodesis): Доста нова , слабо инвазивна техника. При нея се извършва ранно срастване на 2-те срамни кости (pubis), позволявайки останалите тазови кости да се развиават нормално, като се подобрява покритието от страна на ацетабулума и се намалява риска от развитието на артрит. Ранната диагностика е най-важна, тъй като операцията може да се извърши до 20 седмична възраст, за предпочитане до 16. Резултатите са много обнадеждаващи."
Съдейки по състоянието на кучето - то продължаваше да куца и  да е лениво, реших да го дам за да го оперират.  Кучето престоя 3 дни в клиниката. След като си го взех , подобрение в куцотата нямаше , а и то нямаше как да има за 3 дни , но в интерес на истината той стана по активен, разхождах го не трябваше да го товаря с тичане, и за разлика от преди не се опитваше постоянно да сяда  :wub:
До тук ще си кажете добре проблема е решен , но...
С времето по предположение на лекарите куцотата трябваше да намалява. Сега 3 месеца след операцията, куцотата е още по видима , но на всичкото отгоре вече замята и здравия заден десен крак.
Когато го паказах на лекарите, казаха че отново трябват снимки и ако се наложи втора операция.  Но нали разбирате, за съжаление нямам неограничени възможности, но не това е основния проблем, пари се намират. Времето лети кучето расте, и ме притеснява мисълта, че дори и втората няма да помогне.
Незнам с какво можете да ми помогнете, може би да ме посъветвате за ветеринари, които имат специализация в тази насока. Ако има припатили като мен моля пишете...  :'( :'( :'( Не казвам, че в клиниката в която го оперираха не са компетентни, но бих искала още едно мнение на ветеринар специалист, който да потвърди че е необходима втора операция, и че тя ще бъде по успешна от първата.
П.С Знам че дисплазията е трудно излечима дори и с няколко операции  :'( :'(
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#116 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2008 - 03:05 PM

Пусни същото във веткабинет, приложи и рентегновите снимки - преди и след операцията.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#117 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:08 PM

За да е ветеринар един лекар, то трябва да разбира от болести, а не от породи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:08 PM

Цитат

Не казвам, че в клиниката в която го оперираха не са компетентни, но бих искала още едно мнение на ветеринар специалист, който да потвърди че е необходима втора операция, и че тя ще бъде по успешна от първата.
П.С Знам че дисплазията е трудно излечима дори и с няколко операции  :'( :'(

за съжаление сега ще прозвуча като сатана, но при описаната картина на животното ... абе я да не звуча като сатана по-добре...колкото и операции да се правят кучето е обречено до края на дните си да живее в постоянна болка и страдание. ако Ви дава сърце - гледате го и носите последствията на покупката на куче от магазин. ако Ви дава пак сърце - спасявате го от мъките му! Съжалявам наистина ... тъжната истина е че колкото и операции да се направят подобни животни са орисани на тъжен край...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#119 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:25 PM

Абсолютно подкрепям Вашето мнение , и знам до какво състояние може да достигне ... :'(
Ще положа необходимите усилия за да предотвратя нежелания край.  :'( :'(
Благодаря ...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#120 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 03:32 PM

Ее, недейте така!! Не казахте с каква степен на ТБД е кучето? Едно животно може да живее без болка и проблеми, макар и с дисплазия. Стига тя да не е висока степен-Д. Но и при Д има шанс- смяна на тазобедрените стави, което в БГ обаче не се прави.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема