Dog.bg Форуми : Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда Поредния станал ненужен

#21 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2009 - 06:04 PM

Добри новини :af_089:
момчето ми се обади. Аз преди това му бях пратил смс за какво става въпрос. Каза че ще го вземат. Вика "много се радвам, човеко, като прочетох чак косата ми настръхна" . Казах му че не е съвсем пинчер и че е чернобяло, но това не е проблем за тях. Хората, които ще го вземат са младо семейство с момченце на 2-3 годинки. Бащата е гледал пинчер дълги години преди. Отгледали са го докато се е споминал от старост. Смятам, че ще са добри стопани.
Dorito - кученцето ще е съвсем близо до вас - в Дряново.

Та така, организирайте го мъника и го доведете, който от вас ще идва в събота/неделя до Асеновград. Там аз го поемам и всичко е ОК.

П.П. искам да кажа, за да няма притеснения къде ще попадне малкия, че освен че родителите обичат кучетата, основния им мотив да си търсят кученце е да свикват детето си да обича животните и да се учи да общува със тях. Аз не ги познавам много добре, но това добре описва намеренията им. Въпреки че и аз имам добри впечатления. Ще изискам и да знам впоследствие как се адаптира кучо. Няма да има никакви проблеми.

#22 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2009 - 08:41 PM

Anuk e на линия с колата за неделя, благодаря й за бързата реакция, ще бъдем заедно. Има ли опасност някой от квартала да се възпротиви? И още един въпрос-няма ли начин някой да го прибере за една вечер, за да не му се случи нещо в последния момент? Аз заради Бъкси няма как да го направя, взима всички малки кучета за котки и ще го изяде?

#23 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 April 2009 - 09:47 PM

Показване на мнениетоPURSY, в Apr 23 2009, 07:41 PM, написа:

Anuk e на линия с колата за неделя, благодаря й за бързата реакция, ще бъдем заедно. Има ли опасност някой от квартала да се възпротиви? И още един въпрос-няма ли начин някой да го прибере за една вечер, за да не му се случи нещо в последния момент? Аз заради Бъкси няма как да го направя, взима всички малки кучета за котки и ще го изяде?

Това, дето му викате квартал, се състои само от институти. Знам, че не е прието да се казва точното местоположение на претендента за дом, затова няма да кажа кой институт виждам на снимката. Ако някой се интересува точно, да ми пише ЛС.
Не е толкова дребен, че да прилича на котка.
За тези кучета се грижи едно много добре организирано и интелигентно общество. Никой няма да възрази кучето да си намери дом. Обикновено с местоположението и състава на кучетата са осведомени най-вече портиерите на институтите. Ако то вече е осиновено от конкретен институт, значи си е намерило място в обгрижваната група и го познават. Чуждо куче, което минава от там, е страшно облайвано и гонено, а също и куче от друга група. Понеже си имат територии - аз ги познавам групичките и по научните им специалности. :xg_102:
Сутрин и през деня са повече, щъкат насам натам, хранят ги, имат си места за хранене. Вечер по не се виждат, аз този го видях в спокоен неработен ден, преди свечеряване. Търси човешка компания, не е див, дотича до колата, почна да души, изяде си козунака спокойно.
Ако имате проблеми с намирането, питайте портиерите на институтите, разположени около този на снимката. Ако попаднете на портиер кучемразец, да знаете най-много да са индиферентни , не са агресивни към кучетата, защото кучелюбите в тази общност са мнозинство. А има и портиери, които се грижат за кучинките, дават им храна, прибират ги вечер при тях. Дано попаднете на такъв.

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 April 2009 - 11:11 PM

Показване на мнениетоГатофила, в Apr 23 2009, 10:47 PM, написа:

Знам, че не е прието да се казва точното местоположение на претендента за дом, затова няма да кажа кой институт виждам на снимката. Ако някой се интересува точно, да ми пише ЛС.

В първия пост, един вид - хората пуснали темата, са оставили коориднатите си. Т.е. те са тези, през които трябва да мине цялата организация, не някой да ходи, да взима кучето. :ae_085:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 11:39 AM

Току-що говорих с едната жена, пуснала обявата за Пинчи, и тя ми каза, че днес Пинчи са го осиновили две момичета, станало е много бързо. Обясних й какви злоупотреби стават с животни, тя ми каза, че е запозната и ще държат нещата под контрол, момичетата живеели наблизо и затова предпочели тях, за да са по-спокойни. Благодаря на Токчев и на Бушката за предложеното съдействие!

#26 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 01:57 PM

Дано има късмет кученцето! Ще му стискаме палци. Пък дано има по-нататък информация за него.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 April 2009 - 03:56 PM

Пинчи, сладък, на връх Великден козунак те почерпих, виждаш ли как ти провървя!

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 04:35 PM

Девойките взели кучето се отказват от него. Отново търси дом.
Утре пусналите обявата ще пишат повече.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#29 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 05:50 PM

Бушка, вземи ме баннннниииии за няколко дни щото ми идват едни МН'ОООО мили думи

#30 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 06:02 PM

:eg_033:

А можеше да е в Дряново. Тез девойки не мислят ли бе !@#$%^&* му!
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 06:36 PM

Не знам защо ама бях сигурна, че така ще стане ... само малко ме изненадаха със сроковете. Очаквах това развитие някъде към другата седмица. Дано само другите хора да не са се обидили от внезапния обрат в плановете и все още да го искат.

#32 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 06:46 PM

Показване на мнениетоAnuk, в Apr 26 2009, 03:50 PM, написа:

Бушка, вземи ме баннннниииии за няколко дни щото ми идват едни МН'ОООО мили думи

Да не би да си учудена? Бях сигурна, че така ще стане, но и аз като Мечо Пух очаквах да се случи другата седмица. Другите коментарии ще ги спестя, то е ясно.

#33 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 06:55 PM

nort2005
аз още като прочетах, че са го взели
ме напънаха едни мисли за роднини
ама сега вече ...............

На Токчев познатите, ако не са се отказали...
(но незнам дали им е показал снимка, щото този поинчер, не ми е много пинчерест)
та ако не са се отказали да не стане и там фал

#34 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 07:15 PM

Много жалко, че се получи така. Бях се настроил наистина днес да се прибирам с този мъник към дома. Хората, които го искаха, все още го искат, въпреки че малко тъпо се получи, защото момчето си е отложил ангажиментите, които е имал за уикенда, за да може да посрещне кучо. Не съм показвал снимка на кучето, но щяха да го вземат каквото и да е. Сега вече, за да съм по-сигурен, че наистина ще го вземат, утре съм си уговорил среща , за да им покажа снимките на кучето защото се оказа, че не ползват много-много интернет и няма как да им ги пратя. Утре вечер ще пиша отново, какво е окончателното решение. Надявам се да е положително. Ако някой е виждал кучо на живо, нека да напише нещо повече за него в темата, ще съм много благодарен.
А защо са го върнали? Проблеми в поведението ли са намерили или какво?

П.П. Ако го бях взел, а се беше оказало че не го искат, аз нямаше да го оставя на улицата или пък да тръгна да го връщам от Търново обратно в София. Пак щях да му търся дом. Но сега наистина предпочитам утре да ми кажат със 100% сигурност, за да не мъчим животното излишно.

#35 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 08:02 PM

И аз мерудия...Това куче налага ли се да се вози в Дряново, Търново без да има проверени хора? Доколкото разбирам е на безопасно място, незастрашено непосредствено. Няма ли как тук да му се търси дом, със срещи с осиновителите както му е ред. Ако и търновлии го върнат къде отива и за колко време и въобще....

В Търново и околоността нещо много на мода тия пинчери...
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:15 PM

Хмм... нещо не разбрах последния пост. Какво значи няма проверени хора? Хората са проверени и ако го вземат ще са дар божи за това животно. Става въпрос за съвестни граждани от провинцията с неизкривени човешки ценности и разбирания. Ми намерете му по-добри там в София, защо кучо все още е на пътя? Иначе да - на мода са пинчерите във всичките им разновидности, тук в Търново и околията :ae_085:

#37 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 08:35 PM

Аз не ви познавам г-н Токчев, не съм срещала често ваши мнения в този подраздел, но щом твърдите, че хората са свестни...дано този път кучето случи. А последния пост означаваше - за да не се рискува втори път с кофти стопани и връщане, да се търси дом от тук, докато кучето е на мястото, където е. Аз обяви за това куче не съм виждала. По принцип не съм фен на транспортирането на животни насам натам без ясни гаранции. Мисълта ми беше ако кучето отново се върне има ли кой да поеме ангажимент за него там, на място? Всяко едно нежелано куче от провинцията в повечето случаи свършва на село. Баба ми има на селото си пинчероподобно куче досущ като това, донесено от славния град Ловеч. Та това ми бяха размишленията. Явно в този случаи излишни....
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 08:38 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в Apr 26 2009, 06:02 PM, написа:

1 Това куче налага ли се да се вози в Дряново, Търново без да има проверени хора? 2 Доколкото разбирам е на безопасно място, незастрашено непосредствено. 3 Няма ли как тук да му се търси дом, със срещи с осиновителите както му е ред. 4 Ако и търновлии го върнат къде отива и за колко време и въобще....

1. Проверени хора има, проверил ги е Токчев. А Токчев че е сериозен човек, го доказа с добермана от Сеславци. Ако не беше той, кучето можеше вече да не е между живите.
2. Ако улицата е безопасно място, кое ли е опасното? Това, че има кой да го храни, не намалява опасността. Защото вечер всички се прибират, лягат си по леглата, а кучетата остават сами, на разположение на разни психопати, пияници и пр.
3. Както виждаш, тук нямя опашка от желаещи. Докато умните се наумуват, лудите да не се налудуват?
4. На четвъртата мерудийка ти е отговорил Токчев.

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:41 PM

Показване на мнениетоAnuk, в Apr 26 2009, 07:55 PM, написа:

(но незнам дали им е показал снимка, щото този поинчер, не ми е много пинчерест)

Показване на мнениетоtok4ev, в Apr 26 2009, 08:15 PM, написа:

А защо са го върнали? Проблеми в поведението ли са намерили или какво?

Ей на тези два въпроса ако се отговори коректно и ако се подберат по-внимателно следващите желаещи - може темата да се задържи в "Чуден край". Ако ли не - ще мигрира напред-назад.
Надявам се утре да има отговори.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 April 2009 - 08:43 PM

Норт, историята с добермана и участието на Токчев не я знам. Не познавам всички истории и потребители. Щом сте сигурни в стопаните - чудесно. Но ако попадне при лоши стопани, понякога за мен улицата и търсенето на дом от нея е по-добрият вариант.

След като е ясно, че има стопани дар божи, чуденките и мерудийките са излишни. Остава да се чака чудния край.
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни