Публикувано: 27 April 2009 - 10:25 AM
Здравейте всички!
Аз пуснах темата за Пинчи /както го наричате тук/.
Благодаря на всички писали и чели тук и на тези, с които се чухме по телефона. Много ме изненадахте с вашата отзивчивост. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
Извинете ме и за някои недоразумения, които допуснах. Тези дни нямах достъп и не съм чела във форума.
Накратко за ситуацията:
Всички проявили интерес към Пинчи бяха с деца на възраст от 3 г. до 12 г. С хората от други населени места беше по-трудно да се срещнем и почти невъзможно за мен да реагирам своевременно при появил се "проблем" с кучето. Ето защо избрах млади хора без деца, които живеят в същия район, където го намерихме.
При срещата си с тях Пинчи трепереше, ръмжеше им и предупредително посягаше. Направо ги уплаши. След като поседяхме заедно, поговорихме, извикахме и други хора, които му бяха спечелили доверието, хранихме, Пинчи се успокои и позволи на момичетата да го водят на повод. Така го заведохме до тяхното жилище. Влязохме вътре, пуснаме го свободен, поговорихме, опитах се да предвидя и да ги предупредя за евентуални проблеми в поведението му и как да реагират.
В събота вечерта всичко беше наред
В неделя искаха да го върнат.
Пак в неделя вечерта ме потърсиха и нещата се поизясниха. Пинчи се храни добре. Нощта е прекарал сам. Отлично спазва хигиена. Отваря си вратите сам. Не понася добре нашийник и са му го свалили. Купили са му играчки, защото си е изгризал нагръдника. Сприятелил се е с кучето на хазяите и си играят заедно. С момичетата се държи добре. НО! Захапал е хазяина за глезена и той е искал веднага да го върнат. След разговор с него му е било обяснено, че кучето е стресирано, недоверчиво към непознати и му трябва време да се ориентира в обстановката. Хазяинът се е съгласил на изпитателен срок. Една седмица!
Опитвам се да предам оптимално точно нещата, защото:
1.Новите стопани не са несериозни. Нещата не са гладки, но опитват да се справят. Според мен проблем няма. Поведението е нормално за куче в нова среда, още повече живяло само. Поддържаме връзка.
2.Сега знаем как Пинчи ще се държи през първите дни в ново семейство.
3.Може би ще ме разберете и ще ме извините за моето притеснение от първата среща на Пинчи със семейство с малко дете. И то далеч!
За мен Пинчи си остава много красиво и борбено куче. Определено мъник със стил и характер. Със сигурност няма годинка. Много игрив и общителен към кучета. Много мил с "неговите" си хора, чак нахален. Недоверчив към непознати /пак според мен добра черта за домашно куче/.
Е, още ли го искате ?