Dog.bg Форуми : Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда Поредния станал ненужен

#41 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2009 - 09:59 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в Apr 26 2009, 06:43 PM, написа:

Щом сте сигурни в стопаните - чудесно. Но ако попадне при лоши стопани, понякога за мен улицата и търсенето на дом от нея е по-добрият вариант.

Относно сигурността - сигурна съм на 100% единствено и само в себе си, без майтап. За лошите стопани - да, може би е по-добре кратък живот на улицата, отколкото дълъг, прекаран в задния двор на синджир.

#42 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2009 - 11:49 PM

Никакъв синжир и задни дворове! :ea_103: Ако ще е така, наистина по-добре да си е там животното. Става въпрос да живее вътре, като истински домашен любимец.
И малко се извинявам за тона в предния си пост. Въобще не искам да засегна някого. В този раздел на форума се срещат хора, които наистина правят нещо за бездомните животни.
А аз просто попаднах на темата, и кучето е горе-долу такова за каквото се оглеждам от известно време. И умишлено търся в "Без дом", за да спасим някое закъсало животно. Дано да го харесат утре на снимките.

deni_avr - нека сме на ТИ. Това "г-н" ми идва малко в повече :wink:

#43 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 08:26 AM

Аз вярвам 100% на Токчев, историята с Арнолд, добермана от Сеславци ми беше достатъчна, за да си създам впечатление за човека.
Дано хората го харесат, имах и аз лошо предчувствие за това осиновяване. Но както се казва, всяко зло за добро, дано да е така и за Пинчи!

#44 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 10:25 AM

Здравейте всички!
Аз пуснах темата за Пинчи /както го наричате тук/.
Благодаря на всички писали и чели тук и на тези, с които се чухме по телефона. Много ме изненадахте с вашата отзивчивост. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
Извинете ме и за някои недоразумения, които допуснах. Тези дни нямах достъп и не съм чела във форума.
Накратко за ситуацията:
Всички проявили интерес към Пинчи бяха с деца на възраст от 3 г. до 12 г. С хората от други населени места беше по-трудно да се срещнем и почти невъзможно за мен да реагирам своевременно при появил се "проблем" с кучето. Ето защо избрах млади хора без деца, които живеят в същия район, където го намерихме.
При срещата си с тях Пинчи трепереше, ръмжеше им и предупредително посягаше. Направо ги уплаши. След като поседяхме заедно, поговорихме, извикахме и други хора, които му бяха спечелили доверието, хранихме, Пинчи се успокои и позволи на момичетата да го водят на повод. Така го заведохме до тяхното жилище. Влязохме вътре, пуснаме го свободен, поговорихме, опитах се да предвидя и да ги предупредя за евентуални проблеми в поведението му и как да реагират.
В събота вечерта всичко беше наред
В неделя искаха да го върнат.
Пак в неделя вечерта ме потърсиха и нещата се поизясниха. Пинчи се храни добре. Нощта е прекарал сам. Отлично спазва хигиена. Отваря си вратите сам. Не понася добре нашийник и са му го свалили. Купили са му играчки, защото си е изгризал нагръдника. Сприятелил се е с кучето на хазяите и си играят заедно. С момичетата се държи добре. НО! Захапал е хазяина за глезена и той е искал веднага да го върнат. След разговор с него му е било обяснено, че кучето е стресирано, недоверчиво към непознати и му трябва време да се ориентира в обстановката. Хазяинът се е съгласил на изпитателен срок. Една седмица!
Опитвам се да предам оптимално точно нещата, защото:
1.Новите стопани не са несериозни. Нещата не са гладки, но опитват да се справят. Според мен проблем няма. Поведението е нормално за куче в нова среда, още повече живяло само. Поддържаме връзка.
2.Сега знаем как Пинчи ще се държи през първите дни в ново семейство.
3.Може би ще ме разберете и ще ме извините за моето притеснение от първата среща на Пинчи със семейство с малко дете. И то далеч!
За мен Пинчи си остава много красиво и борбено куче. Определено мъник със стил и характер. Със сигурност няма годинка. Много игрив и общителен към кучета. Много мил с "неговите" си хора, чак нахален. Недоверчив към непознати /пак според мен добра черта за домашно куче/.

Е, още ли го искате ?

#45 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 11:13 AM

Показване на мнениетоssiberia, в Apr 27 2009, 08:25 AM, написа:

Сприятелил се е с кучето на хазяите и си играят заедно.

Според мен не се дава животно на хора, които живеят на квартира. Дори животинчето да е възможно най-любвеобилното, възпитано и безобидно същество, а хазяинът безкрайно много да обича кучета и котки. Най-малкото затова, защото тази квартира няма да се ползва 15 години, най-вероятно. А следващият хазяин не се знае какъв ще е.

#46 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 01:37 PM

Нека Ток4ев обясни на хората за тези да ги наречем особености на Пинчи и те ще преценят. Ако са гледали такова куче ще знаят, че пинчерите имат малко по-особен характер. Ако те кажат, че въпреки това го искат, смятам, че ще се справят по-добре от сегашните т.к. е несериозна самата идея - искам го, не го искам, искам го, ама му давам два дни да се държи прилично... Е не става така. Даже да мине седмицата и те да направят всичко въможно да няма повече "инциденти" в това време, после като се успокоят нещата и ако стане пак нещо, още същия ден ще трябва Пинчи да излети....
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 02:31 PM

Не е квартирата проблем!
От години аз лично съм на квартира и никой не е искал да си изхвърлям животното (в моя случай куче, но си е аналогично и за коте)!
Просто когато се търси квартира си казваш и хората си знаят! Един ще ти откаже, друг ще те приеме и ще си знае, че ти си с ангажимент. То има хазяи не дават и на родители с малки деца квартири, щото рушат и цапат...
Не е чак такъв проблем, когато собственика на животното имат достатъчно желание, друг е въпроса ако с това се оправдават за собственото си непостояноство!
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 09:15 AM

Хората видяха снимките и им беше обяснено за "особеностите" на характера на кучо. Харесаха го и ако въпросните момичета наистина не го желаят и го върнат, ние ще го вземем. Това е от нас.

#49 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 09:46 AM

Браво, има шанс за малкото момче! Да пишат момичетата какво става с него?

#50 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 01:43 PM

Опитвам се да предам нещата максимално обективно и по този начин вероятно вредя на кучето.

Вчера, на обяд посрещнах момичетата и заедно върнахме Пинки, който вече отговаря на името Чочо.
Спешно ми звъняха. Извели го на разходка пуснат, защото си бил нагризал нагръдника. Някакво детенце се било покатерило на игрушка и Чочо се заврял да го лае. Детето се разпискало и бащата заплашил, че ще убие кучето и ще пусне жалба да забранят гледането на кучета в жилищния блок.
Наистина, докато го връщахме Чочо проявяваше интерес към децата. Обикаляше около тях и джафваше. Предпогам, че е живял с дете и оттам тази реакция. Не забелязах агресия, а по-скоро интерес. Това е трудно да се обясни на бащи, баби и т.н. Кученцето трябва да се води на повод през детски площадки /където не е място за кучета, разбира се/.
Преди малко пак ми звъняха. Чочо се бил върнал пред блока.
Проверих, в момента е пред института и изглежда много щастлив. Веднага ме намери и изправен на задните си крачета ме прегърна. Така се галихме докато се събраха трима мъже да му се радват. При появата на третия Чочо ги залая, както го галех по главичката без да пуска крака ми. Мен ли пази?
Много го харесвам. Истински малък терминатор. Толкова енергия в малкото телце от мускули и жили. С възрастта предполагам ще се успокои. В момента е чудесен.
Много се опасявам, да се се върне пак пред блока на момичетата. Най-малкото пресича две оживени кръстовища. Не може да се отрече, че е смел и умничък, но така си докарва само неприятности.
Днес ще му взема препарати за вътрешно и външно обезпаразитяване.
Ако и друг освен мен истински харесва кучето и е готов да се пребори за него /и с него/ нека да ни потърси. Телефоните са в началото.

#51 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 01:50 PM

Значи Чочо е пак на улицата!

#52 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 02:02 PM

ssiberia, вече взех да избушвам...
От една страна има някакви момичета, които го взимат, после го връщат, после пак го взимат, разкарват го напред-назад без повод, независимо от факта, че кучето явно е джафкало и плаши народа, после явно пак са го върнали...
От друга страна, хората на tok4ev -според него отговорни, а това на мен лично ми е достатъчно -продължават да го искат...
Защо, вместо да организирате и изясните с tok4ev транспорта, кучето продължава да се мандахерца наоколо, а Вие питате, дали някой се интересува от него?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 03:01 PM

Илит, не се ядосвай излишно. То и аз чета по диагонала ...
Кучето е вземано само веднъж /в миналата събота/ само от едни хора /въпросните момичета/ и е връщано само веднъж /вчера на обяд/.
Момичетата изрично бяха предупредени да го водят само на повод. Поне първите две седмици. Да, ама не! Те обясниха, че междувременно кучето си е нагризало нагръдника и нямало как да го изведат.
Кучето не плаши народа! Откъдето мине му се радват! Дори го познаха, че е от този форум и още повече му се радват! Понякога джафка. Да! Тогава пак се радват на мъника. Други отстъпват. Затова е добре да се води на повод. Това важи май за всички кучета в този град. Поне по закон е така.
Междувременно научихме доста за поведението и характера му. Така нито ние, нито евентуалните осиновители няма да са изненадани. Ако се появят такива де. Той е живо, жизнено и здраво същество, а не натъпкана със слама играчка.
Днес видях, че Tok4ev е писал тук и веднага отговарям. Все още той или неговите хора не са се свързали с мен или с другата жена. GSM-ите ни са в началото на темата.

#54 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 03:22 PM

Проблемът е превоза, защото тогава ние се организирахме с превоза и ставаше дума за Асеновград, оттам го поемаше Токчев, защото хората са в Дряново, доколкото разбрах, доста по-далече е. А Чочо е на улицата и всеки ден може нещо лошо да му се случи :angry:

#55 Потребителят е офлайн   El_Sendador Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 April 2009 - 03:27 PM

Еми приберете го от улицата някъде баси !

#56 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 April 2009 - 03:32 PM

Показване на мнениетоEl_Sendador, в Apr 28 2009, 04:27 PM, написа:

Ех, как никой до сега не се сети ... баси, добре, че ни подсети.Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#57 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 28 April 2009 - 03:38 PM

Аз мисля, че е крайно време да отиде това куче при Токчев- на място където ще живее със сигурност добре!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#58 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 03:41 PM

Ок, наемам се да придружа някой с кола!
Остава да се намери човек с кола и да осигурим бензина!
Иначе си говорим празни приказки!
Чакам оферти на ЛС!

#59 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 03:51 PM

Чухме се вече по телефоните. Като цяло разбрах че Чочо е много дружелюбен към познати и доста резервиран към непознати. Нямал никакви проблеми с животни иначе. Предполагам че и с малкото дете в семейството ще свикне, въпреки че лае по непознатите малки деца. Този въпрос малко ме притеснява. Мисля си дори че може за това да се е озовал на улицата. Иначе е по-добре да опитаме отколкото да бъде блъснат от някоя кола.
Междувременно ме увериха, че въпреки, че кучето живее навън, хората от института, много добре се грижат за него.
Остава да видим кога и как ще можем да се организираме да дойдем да го вземем, защото аз лично през седмицата съм свободен вечер, а хората, които ще го вземат, са дори по-заети от мен.

#60 Потребителят е офлайн   El_Sendador Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 April 2009 - 04:09 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Apr 28 2009, 04:32 PM, написа:

Показване на мнениетоEl_Sendador, в Apr 28 2009, 04:27 PM, написа:

Ех, как никой до сега не се сети ... баси, добре, че ни подсети.Качена снимка

Естествено, че имам в предвид временно - докато си намери дом.Защо се правиш на остроумна ?

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни