Dog.bg Форуми : Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дребно, пинчероподобно кученце зъзне в дъжда Поредния станал ненужен

#61 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 April 2009 - 04:12 PM

Показване на мнениетоEl_Sendador, в Apr 28 2009, 05:09 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в Apr 28 2009, 04:32 PM, написа:

Показване на мнениетоEl_Sendador, в Apr 28 2009, 04:27 PM, написа:

Еми приберете го от улицата някъде баси !

Ех, как никой до сега не се сети ... баси, добре, че ни подсети.Качена снимка

Естествено, че имам в предвид временно - докато си намери дом.Защо се правиш на остроумна ?

Защото ако някой имаше възможност, то кучето щеше да е прибрано. То се подразбира, така че поста ти е напълно излишен. Затова и реакцията ми такава.
Да спрем да спамим, викам.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#62 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2009 - 08:47 AM

Никой ли с кола няма възможност да закараме Чочо при Токчев? Има вариант да се видим някъде по средата на пътя?

#63 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 April 2009 - 08:55 AM

Аз в петък пътувам към Търново, но с автобус. Нямам представа дали биха взели куче в лудницата около празниците и къде точно ще искат да го сложат, но мога да питам, ако това е вариант.
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 09:08 AM

Дени, хайде питай, ще му платим билета и ще му дадем нещо успокоително за из път!

#65 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 April 2009 - 09:13 AM

Ще е нужна клетка. И да питам - колко тежи горе долу кучето и може ли да се побере в котешка клетка? За да знам как да го опиша на хората...
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:38 AM

Здравейте!
Вчера късно едно от момичетата ми се обади, че Чочо се е върнал и е пред техния вход. Беше много притеснена какво да прави. Тази нощ е изкарал при тях.
Сутринта хора от института са били в паника. Къде е кучето?
Днес занесох нови нагръдник и повод /и обезпаразитяващи/. По-късно ще си го вземем от момичетата.
Мисля си, че кучето е живяло с дете и оттам е това характерче, защото: Върнаха ми котараче 4 месеца след осиновяването му чрез този форум. Взели го за играчка на 6-годишно момче /а от мен бяха скрили този факт/. На 5 месеца котето беше станало истински звяр. Хвърляше се върху главата ми и се опитваше едновременно и да отхапе парче месо от лицето ми и да свали скалпа ми с нокти. Видях се в чудо! Нито да го погалиш, нито да го удариш. Решава, че е покана за игра. Да хапе и да дере до кръв. Как да му търся нови стопани? Ще им извади очите!
Подходът ми към него бе следния: Пълна елиминация. Все едно не съществува. Нито го виждам, нито му говоря, нито си играя с него. Никакви играчки. То се завира в мен, а аз никакво внимание. След месец се беше променило напълно. Той е третия ми котак. Невероятно гальовен, добър към нас, грижовен към събратята си, любопитен и общителен с непознати и много игрив. Най-обича да краде банкноти. Крие ги и ги къса на малки парченца.
На Чочо му трябва човек като мен. Къде да го намеря?
Tok4ev май се е свързал с другата жена, която помага. Не с мен. Трябва да се поизчака.

#67 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:43 AM

Бях пропуснала. Извинете!
Сега прочетох.
Благодаря, но ... Не е добра идея автобуса.
Пресносвачка за котка? Зависи какъв размер.
Май ще се опитате да им закарате "дива котка".

#68 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 April 2009 - 10:48 AM

Знам, че не е добра. Особено при препълнените автобуси по празниците. просто споделям като вариант. Дано изскочи по-добър транспортен вариант.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:51 AM

И аз мисля, че е по-добре с кола.
Но засега няма кандидат. Не може ли тези момичета поне 2-3 дни да го гледат, докато измислим нещо с превоза? И без това заради тях ни се провали плана за миналата неделя, защото не бяха обмислили добре, каква отговорност поемат?

#70 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 10:58 AM

Къде точно и кога трябва да се закара животината? и сигурно ли е този път, че едните ще го дадат, а другите ще го искат още?
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 11:22 AM

Писах ти на ЛС

#72 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 11:28 AM

Показване на мнениетоtok4ev, в Apr 28 2009, 02:51 PM, написа:

... Предполагам че и с малкото дете в семейството ще свикне, въпреки че лае по непознатите малки деца. Този въпрос малко ме притеснява. Мисля си дори че може за това да се е озовал на улицата...

Да, това и мен ме притеснява. Tok4ev, детето ме притесняваше и преди да опозная по-добре характера на Чочо. Притеснява ме и реакцията на родителите, ако нещо се случи. За заетите родители е доста трудно да следят какво прави детето /особено като е малко/ и какво прави кучето. Без надзор и контрол са опасни един за друг. Познавам ухапано дете от кучето си - племенника ми, познавам и котка със счупен крак - от близначки. /Да уточня: Племенникът ми си беше виновен, майка му си го познаваше добре и не направи трагедия от това, а кучето си отиде от рак на преклонна възраст./
Чакаме конкретното предложение от конкретния човек. Още не зная дали някой го иска и чака.

#73 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 11:39 AM

Аз не разбирам, Чочо лае ли само, или посяга да хапе? Ухапал ли е някого до сега или само се вдига паника? Повечето малки породи лаят доста злобно, но не хапят!
Иначе има и вариант да се кастрира, ако хората са съгласни и той ще се поуспокои.

#74 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 11:42 AM

Показване на мнениетоPURSY, в Apr 29 2009, 10:22 AM, написа:

Писах ти на ЛС

Ако си писала на мен, засега нищо не съм получила.
По принцип нямам достъп до компютър нонстоп. Затова, когато наистина е важно и спешно ми звънете: GSM:0897/430-246. Още повече, че идват и празници.

#75 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 April 2009 - 01:38 PM

Малко ми е неудобно, че хем си предлагам услугите хем имам и условия, но...може пък да се измисли нещо. През почивните дни мога да закарам кучи до Търново, проблема е единствено финансов...тъпо звучи, но се оказва, че всеки лев е разграфен и бензина за отиване и връщане малко ще разстори бюджета. Ако измислим нещо съвместно - предлагам малката си количка на Чочово разположение. :wf_039:

#76 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 02:43 PM

Колко може да е бензинът? Мисля, че можем да съберем парички, за да махнем мъника от улицата. Вярвам, че от форума ще се отзоват хора, по 5-10 лв. да съберем.

#77 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 02:55 PM

Показване на мнениетоevilbaby, в Apr 29 2009, 11:38 AM, написа:

Малко ми е неудобно, че хем си предлагам услугите хем имам и условия, но...може пък да се измисли нещо. През почивните дни мога да закарам кучи до Търново, проблема е единствено финансов...тъпо звучи, но се оказва, че всеки лев е разграфен и бензина за отиване и връщане малко ще разстори бюджета. Ако измислим нещо съвместно - предлагам малката си количка на Чочово разположение. :wf_039:

Не, не е тъпо, нито е неудобно! Предпочитам да се казват нещата направо, че в заобикалките нещо се обърквам. Нямам идея за какви пари става въпрос, но ще се справим. Само дето през почивните дни ще мога да си контактувам само по GSM-а. А най-напред ще трябва да се уговоря с Tok4ev.

#78 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 April 2009 - 03:00 PM

По моите изчисления в двете посоки е 54лв...(не ме питайте как съм го смятала :ac_007: ) Аз участвам с 20, така че се търсят още 34лв...(може би за всеки случай 40, че като си знам математиката...)

Тържествено обещавам в случай на останал бензин или да възстановя парите или да помагам при друго развозване.

#79 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 03:09 PM

Говорих с Токчев, той е на линия. Куч ще се гледа в апартамент, а не на двор. Каза, че ако има проблеми, ще помогне на хората за социализирането на мъника.
Аз си мисля, че той е изплашен и затова така лае. Щом за една нощ е приел момичетата за свои стопани и ходи пред блока им, значи е бил домашен и ще се привърже бързо към хората.

#80 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 03:13 PM

Показване на мнениетоPURSY, в Apr 29 2009, 09:39 AM, написа:

... Чочо лае ли само, или посяга да хапе?

Както си разхождам кучето, едно хлапе ме спира: "Може ли да го погаля?"
Оглеждам се за дразнители като пуснати домашни кучета, мотоциклетисти, клошари, ... хващам го изкъсо и казвам "Може!"
След като се галят известно време ми се задава втори въпрос: "Хапе ли?"
Отговарям, без да се замислям: "Хапе!"
Хлапето спира да го гали и отстъпва с ококорени очи. Май нещо пообърка поредността на въпросите.
Това, което искам да ти кажа е, че отговорността за поведението на кучето и безопастността - негова и на околните е изцяло от стопанина. Е, понякога ситуацията е различна. Аз отговорих абсолютно честно и вярно и на двата въпроса. Да, хапе! Но! Аз съм преценила, че за детето няма никаква опасност и затова съм му позволила контакт с кучето. Слава богу, вече трета година сме заедно и нямам инцидент с човек. А откъде знам, че хапе ли? От вторите му "пишман" осиновители.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни