Леле хора, осъзнайте се! Никой не Ви е казал да си изхвърлите кучетата без родословие, обичайте си ги, в това няма нищо лошо! Но, едно голяма НО, не ги развъждайте!

Не е важно дали ще имаш кученца от "перфектното си куче", а какви ще са те?! Замислете се, дори да са перфектни на вид, ако в бъдеще започнат да развиват дисплазия и редица други болести предавани в поколенията, какво ще направите? Лично аз не бих понесла това, да гледам младо куче, което почти неможе да ходи и пада в средата на полянката, а то просто иска да поиграе с другите! Виждала съм го, виждала съм и куче, с епилептични припадъци - не е приятна гледка!
Вярно е че никой неможе да даде 100% гаранция за здравето на кучето, но нали точно това се цели да се постигне чрез селекцията - намаляване на проблемите в различните породи, чрез изследвания, тестове и т.н.! А какво спорите Вие? Да пуснете куче "А" на куче "Б" и готово! Е не е толкова лесно!
Нямам нищо против кучетата без родословие, нито безпородните кучета, но щом си взимате домашен любимец, то нека си остане такъв!
Цитат
Dakel4y: ...родена в мръсен двор,изтърсак с рахит...ама за мен е богиня:)))...
Цитат
Dakel4y: ...моят дакел,койте не е породист,ще си има бебенца.и преди някой да скочи нека обясня-живот и здраве бебетата да са добре вече имаме кандидати,така че няма да са като описаните в ,,Без дом,, пък и изобщо няма да се отритнати...
А за теб просто нямам думи, незнам дали си още дете или просто необмисляш какво пишеш?! Ръсиш СПАМ наляво и надясно, а сега излизаш с великата мисъл "моят дакел, въпреки че има рахит и незнам си още какво ще има кученца!" Е извинявай, но това е безумие!!!
ПП. Наистина се надявам скоро да се приеме закона за таксите за развъждане на кучета! И тогава няма да има "ама много искам да си имам кученца от моето куче" - искаш ли кученца, вадиш 1000 лв. и развъждаш!!!