Dog.bg Форуми : РОДОСЛОВИЕ ИЛИ НЕ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

РОДОСЛОВИЕ ИЛИ НЕ? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2009 - 03:01 PM

Показване на мнениетоjulianas, в Apr 22 2009, 03:54 PM, написа:

Показване на мнениетоgoldroks, в Apr 22 2009, 12:47 PM, написа:

Показване на мнениетоDakel4y, в Apr 22 2009, 03:42 PM, написа:

не няма въпроси :rc_036: веднъж гледах по телевизията за едно породисто куче(не си спомням породата)което нямаше око.Всъщност имаше но то беше толкова малко че не се виждаше а само се инфектираше....ветеринаря обясни че е така заради ограничения генов фонд и затова често се получавали такива деформации...

С родословие ли беше? Защото клубовете изискват за клубните кучила родителите да имат изследвания на очите.

напротив изобщо не съм против развъдниците женската също ми е от словакия от развъдник просто ми е чудно дали ако нямат ще обичат по малко кучета ако познаваш родителите и ветеринара също мисля че може да си спестиш главоболията с болестите

А знаеш ли, че някои наследствени болести се предават с поколния?!
Не стига само бащата и майката да са изследвани. :ae_085:
Това с любовта много е коментирано. Никой никъде не казва, че ще обичаш безпородното си куче повече от породистото. Аз имам родословно куче и котарак взет от улицата. Това няма никакво значение и двамата ги обожавам безкрайно много.
User's Signature

#22 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 April 2009 - 03:02 PM

Първо - във форума има много теми, които наподобяват тази, например ТАЗИ, и вместо да правите нова, още повече в този раздел, бихте могли първо да потърсите, а няма ли случайно подобна тема.
Още една - http://forum.dog.bg/...?showtopic=3698

#23 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 03:06 PM

:flagbg: съжалявам мислех даси поговорим за нашата любов към дом любимци но темат се изкриви

#24 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 03:31 PM

Любовта към домашните любимци няма нищо общо с размножаването на неродословни кучета. Ако искаш да си говорим за нея си кръсти темата "Колко много обичаме животинските си другари" или нещо подобно и махни родословията или тяхната липса намира.
Никой тук няма да подкрепи заплождането на и от неродословно куче.

ПП. Ти кастрира ли си някой от дакелите в крайна сметка?

#25 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 04:53 PM

Показване на мнениетоvesi792007, в Apr 22 2009, 02:31 PM, написа:

Любовта към домашните любимци няма нищо общо с размножаването на неродословни кучета.
...

Ако някои си въобразява , че породистите и родословните с нещо превъзхождат мелезите и непородистите , значи нещо не е разбрал.
Порода не е научно определение, за разлика от Вид. Порода има само когато и ако група хора регистрират такава порода и определят какви ще са желаните качества. Без намеса на хората породата не се запазва.
Изобщо порода е изцяло измислена категория.
В природата животните от един вид се кръстосват свободно и се запазва само най здрaвото. Обновяването на гените е полезно.
В този смисъл мелезите са много "по-истински" отколкото породистите. Да не говорим за редица породи , които определено са продължаване на дефекти , които природата щеше да изтрие.

Mоето куче - мелез е кастрирано не защото е по-лошо от което и да е породисто, а защото не искам да създавам нови бездонмици. Tочно същата отговорност трибва да проявят и собствениците на кучета от породи. За мен няма разлика дали изоставеното куче е кафяво или черно и колко му е дълга козината. Аз съм против размножаването изобщо. Поне за следващите 15 години. Kойто иска куче - моля. Улицата е пълна. Нямa защо да развъждаме нови. И които вземе куче е длъжен да го кастрира. Все едно от каква порода е и дали е от порода.

Уф, да ме извинят собствениците на развъдници! Знам , че много от тях са почтени хора , който обичат животните. Но в последно време навсякъде чета как безпородните не трябвало да се размножават. А моето кученце е безпородно и ако безпородните не се размножаваха, нямаше да го има.
Някои трябва да защити правото на съществуване и на безпородните. Те не са втора категория.

#26 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 05:10 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в Apr 22 2009, 05:53 PM, написа:

Показване на мнениетоvesi792007, в Apr 22 2009, 02:31 PM, написа:

Любовта към домашните любимци няма нищо общо с размножаването на неродословни кучета.
...

Ако някои си въобразява , че породистите и родословните с нещо превъзхождат мелезите и непородистите , значи нещо не е разбрал.
Порода не е научно определение, за разлика от Вид. Порода има само когато и ако група хора регистрират такава порода и определят какви ще са желаните качества. Без намеса на хората породата не се запазва.
Изобщо порода е изцяло измислена категория.
В природата животните от един вид се кръстосват свободно и се запазва само най здрaвото. Обновяването на гените е полезно.
В този смисъл мелезите са много "по-истински" отколкото породистите. Да не говорим за редица породи , които определено са продължаване на дефекти , които природата щеше да изтрие.

Mоето куче - мелез е кастрирано не защото е по-лошо от което и да е породисто, а защото не искам да създавам нови бездонмици. Tочно същата отговорност трибва да проявят и собствениците на кучета от породи. За мен няма разлика дали изоставеното куче е кафяво или черно и колко му е дълга козината. Аз съм против размножаването изобщо. Поне за следващите 15 години. Kойто иска куче - моля. Улицата е пълна. Нямa защо да развъждаме нови. И които вземе куче е длъжен да го кастрира. Все едно от каква порода е и дали е от порода.

Уф, да ме извинят собствениците на развъдници! Знам , че много от тях са почтени хора , който обичат животните. Но в последно време навсякъде чета как безпородните не трябвало да се размножават. А моето кученце е безпородно и ако безпородните не се размножаваха, нямаше да го има.
Някои трябва да защити правото на съществуване и на безпородните. Те не са втора категория.

дааа супер съгласна съм-мелезите не са по-долни от породистите...а към vesi792007-моят дакел,койте не е породист,ще си има бебенца.и преди някой да скочи нека обясня-живот и здраве бебетата да са добре вече имаме кандидати,така че няма да са като описаните в ,,Без дом,, пък и изобщо няма да се отритнати...та към vesi792007-нима е лошо да си имам бебета-дакели(въпреки че не са породисти)като знам че в бъдеще ще има кой да се грижи и да ги обича?
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#27 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 05:23 PM

Ами моето куче също е осиновено и е плод на "добросъвестни" стопани. Майката мистериозно изчезна няколко месеца след раждането, баща неизвестен!
Като вече е създадено нищо повече не може да се направи, освен да му се търсят добри стопани, които ще го обичат и да се стискат палци да не стане след някоя друга година излишно.
Но аз съм твърдо против генератори на такива кученца, защото честно да си кажем, едно на поне десет има реален шанс за успешно задомяване. А какво става с останалите?

живот и здраве бебетата да са добре вече имаме кандидати,така че няма да са като описаните в ,,Без дом,, пък и изобщо няма да се отритнати

Приемам, че сте направили всички необходими изследвания, за наследствени болести и ще поемете отговорността за кученцата (порасналите вече кучета), ако някой от "бъдещите стопани" се откаже след време от него или някое от кученцата се окаже с увреждания и ...

Както и да е, казах още в началото, няма смисъл от тази дискусия, темата е дискутирана и дискутирана до припадък. Четете повече и пишете по малко!

#28 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 22 April 2009 - 05:33 PM

Леле хора, осъзнайте се! Никой не Ви е казал да си изхвърлите кучетата без родословие, обичайте си ги, в това няма нищо лошо! Но, едно голяма НО, не ги развъждайте! :fa_067:
Не е важно дали ще имаш кученца от "перфектното си куче", а какви ще са те?! Замислете се, дори да са перфектни на вид, ако в бъдеще започнат да развиват дисплазия и редица други болести предавани в поколенията, какво ще направите? Лично аз не бих понесла това, да гледам младо куче, което почти неможе да ходи и пада в средата на полянката, а то просто иска да поиграе с другите! Виждала съм го, виждала съм и куче, с епилептични припадъци - не е приятна гледка! :bl_110:
Вярно е че никой неможе да даде 100% гаранция за здравето на кучето, но нали точно това се цели да се постигне чрез селекцията - намаляване на проблемите в различните породи, чрез изследвания, тестове и т.н.! А какво спорите Вие? Да пуснете куче "А" на куче "Б" и готово! Е не е толкова лесно!
Нямам нищо против кучетата без родословие, нито безпородните кучета, но щом си взимате домашен любимец, то нека си остане такъв!

Цитат

Dakel4y: ...родена в мръсен двор,изтърсак с рахит...ама за мен е богиня:)))...

Цитат

Dakel4y: ...моят дакел,койте не е породист,ще си има бебенца.и преди някой да скочи нека обясня-живот и здраве бебетата да са добре вече имаме кандидати,така че няма да са като описаните в ,,Без дом,, пък и изобщо няма да се отритнати...

А за теб просто нямам думи, незнам дали си още дете или просто необмисляш какво пишеш?! Ръсиш СПАМ наляво и надясно, а сега излизаш с великата мисъл "моят дакел, въпреки че има рахит и незнам си още какво ще има кученца!" Е извинявай, но това е безумие!!!

ПП. Наистина се надявам скоро да се приеме закона за таксите за развъждане на кучета! И тогава няма да има "ама много искам да си имам кученца от моето куче" - искаш ли кученца, вадиш 1000 лв. и развъждаш!!! :bc_086:
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 April 2009 - 06:18 PM

Преди да развъждате кучета...
страхотна тема, макар и старичка.

Dakel4y, мислех, че си съвсем дете, когато четох коментарите ти, но се оказва, че не си. И на нищо ли не те научи щъкането в Бездом?
Ето ти тема баш за дакели, които можеха да попаднат не се знае къде. Да, осиновени са, но можеше да не е така. И са осиновени, а не дадени в зоомагазин само защото някой се е заел с това. А този, който ги е завъдил въобще не му е мислил.
Ще си позволя да сложа тука един цитат, защото бебета, които ще произведете или тяхните бебета после могат да попаднат в някоя ферма или на улицата:

Показване на мнениетоbushkata, в Feb 14 2009, 01:01 AM, написа:

......
Страши са зоомагазините. Най-вече не заради породите и запазването им - нещо, което ти никога няма да разбереш.
Страшни са, защото кучетата, които виждаш там там се раждат в ето такива условия:

Качена снимка

Майките им живеят по този начин, докато могат да раждат - после отиват там:

Качена снимка

Докато са живи, изглеждат така:

Качена снимка

Бебетата се взимат, товарят нагъстичко, което оцелее, стига до магазина. Там ти го тургат в един аквариум. Ти го купуваш, а твоите пари отиват в джоба на този, които прави това. Той е доволен, бизнеса върви, ако те види  - би ти благодарил.
.......

#30 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 06:57 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Apr 22 2009, 07:18 PM, написа:

Преди да развъждате кучета...
страхотна тема, макар и старичка.

Dakel4y, мислех, че си съвсем дете, когато четох коментарите ти, но се оказва, че не си. И на нищо ли не те научи щъкането в Бездом?
Ето ти тема баш за дакели, които можеха да попаднат не се знае къде. Да, осиновени са, но можеше да не е така. И са осиновени, а не дадени в зоомагазин само защото някой се е заел с това. А този, който ги е завъдил въобще не му е мислил.
Ще си позволя да сложа тука един цитат, защото бебета, които ще произведете или тяхните бебета после могат да попаднат в някоя ферма или на улицата:

Показване на мнениетоbushkata, в Feb 14 2009, 01:01 AM, написа:

......
Страши са зоомагазините. Най-вече не заради породите и запазването им - нещо, което ти никога няма да разбереш.
Страшни са, защото кучетата, които виждаш там там се раждат в ето такива условия:

Качена снимка

Майките им живеят по този начин, докато могат да раждат - после отиват там:

Качена снимка

Докато са живи, изглеждат така:

Качена снимка

Бебетата се взимат, товарят нагъстичко, което оцелее, стига до магазина. Там ти го тургат в един аквариум. Ти го купуваш, а твоите пари отиват в джоба на този, които прави това. Той е доволен, бизнеса върви, ако те види  - би ти благодарил.
.......

вижте,не искам да се карам с никого.незнайно защо винаги става така-почти във всяка тема хората се карат само защото имат различни мнения и гледни точки.когато писах за дакелката си аз изрично казах че вече(живот и здраве)си има кандидати.не си мислете че съм от хората тип ,,абе давай го да ми се маха от главата,,.ако бъдещите стопани не ми харесват и не ги одобрявам за отглеждането на кученцата,естествено,че няма да ги дам на тези хора!Колкото до болестите и другите работи-надявам се че няма да има такива злополучия(кучето ми е здраво и силно рахита не се онаследява.бащата на дакелите също е в отлично състояние)но дори и ако се появи нещо никога няма да ги зарежа или пробутам.ако е нещо много лошо и животинката се мъчи-знаете какво ще последва.но само ако положението е много лошо.в друг случай(съмнявам се обаче дали наистина ще им има нещо,но Бог си знае работата)ще си ги гледам с удоволствие,търпение и обич.не мислете че не съм се замисляла за всичко това преди да пуснем съни на мъжки.но всичко това е извън темата.моля ви нека да не продължаваме а да си пишем по темата.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 07:02 PM

За борсите и зоомагазинете е болна тема,поне за мен,смисъл на болна много тежка и тъжна история е!Както вече аз(поне ми се разясни) разбрах,че ако искаш куче породисто ти трябва родословие,то не е само за доказване на произхода и мама и тати какви са,а е от значение и за здравето,на никои не му пречи да си обич и не родословното или без породното куче,моето е без родословие и го обожавам повече от всеки друг!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#32 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2009 - 07:30 PM

Eстествено, че с родословие е в пъти по-добре... Странно как все още има хора, които си задават този въпрос...
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 07:33 PM

Показване на мнениетоEva-Buddah, в Apr 22 2009, 08:30 PM, написа:

Eстествено, че с родословие е в пъти по-добре... Странно как все още има хора, които си задават този въпрос...

защо?
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2009 - 08:13 PM

Показване на мнениетоEva-Buddah, в Apr 22 2009, 06:30 PM, написа:

Да така е,аз поне вече съм взела твърдо решение да си взема куче с родословие,но не сега,след някоя и друга година :)
На мен не ми е за да се фукам с него наляво надясно и заради изложбите (въпреки,че в това отношение има малък плюс,защото много се запалих по тях :da_005: ) ,а заради здравето,това е най-важното за мен,кучето ми да е здраво и право,а не какъв ще му е косъма и т.н.
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#35 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 22 April 2009 - 08:23 PM

Цитат

Цитат(Eva-Buddah @ Apr 22 2009, 08:30 PM)

защо?

Отговарям ти накратко и приключвам вече с тази обсъждана хиляди пъти тема.

Когато няма родословие, колкото и да ни Ви се иска, кучето просто прилича на дадена порода, но не е чистопородно, т.е. никой неможе да каже какви са били прадедите на "чистопородното" Ви куче, какви гени и наследствени болести носи то и евентуално какво ще "излезе" от него, ако остави поколение. Това е, просто средно статистическия българин неможе да разбере това и търси "келепира" във всичко. :ea_103:

ПП. А колокото до теб, Dakel4y - да, рахита не се предава наследствено, но се замисли какво ще причиниш на кучето си, докато се опитваш да задоволиш своите амбиции! А и освен болката от тежестта на кученцата, надали ще направиш на твоята принцеса и необходимите изследвания преди заплождането. Вярвам, че я обичаш много, това е видно, но просто развъждането на кучета трябва да се прави от хора, разбиращи какво правят и какво могат да очакват в бъдеще от сегашните си действия. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 09:14 PM

Показване на мнениетоpaloma_blanka, в Apr 22 2009, 09:23 PM, написа:

Цитат

Цитат(Eva-Buddah @ Apr 22 2009, 08:30 PM)

защо?

Отговарям ти накратко и приключвам вече с тази обсъждана хиляди пъти тема.

Когато няма родословие, колкото и да ни Ви се иска, кучето просто прилича на дадена порода, но не е чистопородно, т.е. никой неможе да каже какви са били прадедите на "чистопородното" Ви куче, какви гени и наследствени болести носи то и евентуално какво ще "излезе" от него, ако остави поколение. Това е, просто средно статистическия българин неможе да разбере това и търси "келепира" във всичко. :ea_103:

ПП. А колокото до теб, Dakel4y - да, рахита не се предава наследствено, но се замисли какво ще причиниш на кучето си, докато се опитваш да задоволиш своите амбиции! А и освен болката от тежестта на кученцата, надали ще направиш на твоята принцеса и необходимите изследвания преди заплождането. Вярвам, че я обичаш много, това е видно, но просто развъждането на кучета трябва да се прави от хора, разбиращи какво правят и какво могат да очакват в бъдеще от сегашните си действия. :ba_025:

и какво като не е породисто?какво като прилича на дадена порода?какво е значението?променя ли нещо?не,не,не,не.и представете си-направила съм изследвания,защото наистина (както казахте)обичам кучето си,въпреки че не е чист дакел! :ba_025:
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 22 April 2009 - 09:20 PM

Аз давам за пример моята порода. в БГ има няколко кучета в Пловдив и София с хилядолетни родословия ,доказан гарантиран произход ,дълголетна селекция от една страна за подобряване на генофонда и екстериора на породата и от друга по този начин се премахват и вродените типичните заболявания за породата. ...Всичките кучета : КОНАН,БЕРЕНИКА,ПЕРВАЯ ЛЕЙДИ,БИБИ,ДАРОН,ДАРВИН,ШЕЙМАС...са регестрирани ,изложбени и ще се включат в селекцията от тук нататък... .................................НО ,В ДОБРИЧ /ДА НЕ СПОМЕНАВАМ КОЯ ИЗВЕСТНА "КИНОЛОЖКА" ОТ ВАРНА Е ВНЕСЛА ЧИФТ ИРЛАНДСКИ ВЪЛКОДАВИ ,РОДОСЛОВНИ ОТ УНГАРИЯ МЪЖКИЯ И ОТ ЧЕХИЯ ЖЕНСКАТА ,КОИТО НЕ БИЛИ ПЛАТЕНИ В ЧУЖБИНА И ДАЖЕ УНГАРЕЦА БЕШЕ ПИСАЛ В СОФИЙСКИЯ ФОРУМ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ИЛИ КУЧЕТО МУ.......НО ЯВНО ЗА ТОВА ТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ,СТРАХ ГИ Е ДА ГИ РЕГИСТРИРАТ В БРФК ,ВИДЯХМЕ СЕ С ТЯХ ВЪВ КАМЧИЯ И ГАЛЯ ТОДОРОВА-КЛУБ ХРЪТКИ ГИ ПОКАНИ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ ,НО НЕЩАТ..."ДАЙ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ИЗКАРАТ КАТО РОДИ ЖЕНСКАТА И ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА"-,НО ТОГАВА ЩЕ Е ТВЪРДО КЪСНО НЯМА ДА ИМАТ ПК НОМЕРА,НЯМА ДА ИМАТ ОЦЕНКИ ОТ ИЗЛОЖБИ ,МАЛКИТЕ НЯМА ДА ИМ СЕ ИЗДАДАТ РОДОСЛОВИЯ ,ЗАЩОТО НЯМА ДА МОЖЕ ПО УСТАВ,И ПОКОЛЕНИЕТО НА ЕДНА НОВА НЕПОКВАРЕНА ПОРОДА У НАС ЩЕ БЪДЕ РАВНО НА : НА БЕЗПОРОДНИ ОБИКНОВЕНИ КУЧЕТА БЕЗ СТОЙНОСТ...../ТУК МОЖЕХ ДА ИЗПОЛЗВАМ ДРУГА ДУМА /....е КОЙ Е ЗА ТРЕПАНЕ........................................така е станало и с другите породи ,имат род. ,родителите и собств. не ги интересувало за нататък, е това е простотия и необразобаност. ""НИЕ СМЕ САМО СЪХРАНИТЕЛИ НА ТАЗИ ДРЕВНА ПОРОДА И МИСИЯТА НИ Е ДА Е ПРЕДАДЕМ НА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ"КАЗВА ЕЛИЗАБЕТ МЪРФИ -ПРЕЗ.НА ИРЛАНДСКИЯ КЛУБ НА ИРЛ. ВЪЛКОДАВ.Това се отнася и до другите породисти животни.Дано сте ме разбрали,защо се ходи по изложби....не е самоцел.
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#38 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 09:25 PM

БЕЗПОРОДНИ ОБИКНОВЕНИ КУЧЕТА БЕЗ СТОЙНОСТ?!!?!?!?!?!?!??!!- :dry: :cd_045:
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 22 April 2009 - 09:27 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Apr 22 2009, 07:25 PM, написа:

да...таковат се на метеното, собствениците . Провалят труда на развъдчиците!!!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#40 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2009 - 09:30 PM

Показване на мнениетоKonan03, в Apr 22 2009, 10:27 PM, написа:

Показване на мнениетоDakel4y, в Apr 22 2009, 07:25 PM, написа:

да...таковат се на метеното, собствениците . Провалят труда на развъдчиците!!!

qвно не сте прочели горните ми постове...обикновени кучета без стойност-такова нещо не съществува...всички кучета(породни,безпородни и не знам си още какви)имат огромна стойност...
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни