Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1181 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 14 October 2009 - 04:52 PM

IA---, няма да се оплакваш от мечето като беше омърлушена, болна и не се хранеше се оплакваше, сега е игрива, здрава и закачлива ти пак се оплакваш... me_065.gif Еее, няма угодия на тия стопани ab_041.gif , за ревюто "Сори", за новите придобивки честито md_064.gif На снимката не ми се видя да вилнее... r_181.gif Времето наистина се развали, а аз успях да изкъпя само Сара, дано излезе още някой слънчев ден и то в събота и неделя да смогна и с Лъки. dog.gif

Добре дошла на Джеси и нейните стопани! smile.gif

#1182 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 09:20 PM

Отново сме ние с Майкъл :)
Не знам как да се справим с научаването на разхождане / все още не сме почнали, но смятаме скоро да го направим/. Попринцип имам много свободно време за разходки, но навън е много студено и ме е страх да го извеждам да тича на този студ rg_057.gif

#1183 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 16 October 2009 - 09:46 PM

За студа не се притеснявай толкова. По притеснително е влажното време. А относно разходките - започнете баавно, малко по малко, без да го насилвате. Норита се страхуваше поне два месеца и беше много трудно да се разхождаме. Стряскаше се от всеки шум, от всичко. Качете още снимки на вашият Майкъл да му се порадваме всички :)
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1184 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 10:27 PM

Цитат(Норита @ Oct 16 2009, 10:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За студа не се притеснявай толкова. По притеснително е влажното време. А относно разходките - започнете баавно, малко по малко, без да го насилвате. Норита се страхуваше поне два месеца и беше много трудно да се разхождаме. Стряскаше се от всеки шум, от всичко. Качете още снимки на вашият Майкъл да му се порадваме всички :)

Мерси Норита ;) Разбира се, ще кача още снимки !

#1185 Потребителят е офлайн   sakra51 Икона

• Покажи галерията
  • Interests:4au-4au
Публикувано: 18 October 2009 - 09:07 AM

Цитат(Норита @ Oct 17 2009, 10:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sakra51 Аз пак да ви помоля да пуснете снимки :). Много се радвам, че пишещите в този подфорум стават все повече с всеки изминал ден. Хубаво е!
Поздрави на всички и целувки на всиииички мечки сладки.

Скъпа Норита.Благодаря за топлото посрещане.Относно кирилицата ще се поправя,а колкото до снимките сложила съм в албум и незнам защо не сте ги видяли.Надявам се да успеете да ги видите и да ви харесат както на мен вашите сладури.Целувки за вас и сладките ви мечета.Имам и една молба.Опитвам се да сложа снимка отстрани на профила ми.Сложих,но тука виждам,че не се показва.Вие как го направихте.Благодаря предварително.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2009 - 09:11 AM

Имах предвид да пуснете снимки във темата галерия ab_041.gif ae_085.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1187 Потребителят е офлайн   sakra51 Икона

• Покажи галерията
  • Interests:4au-4au
Публикувано: 18 October 2009 - 09:20 AM

Цитат(Норита @ Oct 18 2009, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имах предвид да пуснете снимки във темата галерия ab_041.gif ae_085.gif

Разбира се,че ще ги пусна стига да разбера как.Нещо не мога да се оправя още с този сайт.

#1188 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2009 - 09:30 AM

Под панела за нов отговор има малък продълговат панел "прикачени файлове". Кликаш на бутон "разглеждане" и избираш снимка от директория в твоят компютър. След това използваш зеленичкото бутонче "изпрати". Когато файлът бъде изпратен в малкото прозорче "преглед на прикачени файлове" избираш + и снимката се помества в коментарът ти. Оставяй винаги по едно разстояние м/у снимка и текст. Май това е :). Дано успееш :)
User's Signature

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 18 October 2009 - 02:44 PM

Хихихи 1 час в банята и 2 часа сушене и вече не сме селско кучееее :). Токова съм изморена. Боже, аз като се къпя не се мокря толкова колкото Нора успя да ме намокри ab_041.gif Сега лежи и ме гледа недоволно и намусено ud_009.gif . Определено обаче трябва да ми кажете от къде да си купя безшумен сешоар, защото то голямо чудо беше с моя. И имам въпрос към по-запознатите: мога ли да и купя четка за трийминг? Ще и унищожи козината нали? Чудих се онзи ден за този фурминатор, но май за нея не е подхпдящ?
User's Signature

Качена снимка

#1190 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2009 - 08:59 AM

Хахаха, да ви кажа колко ми е мързелива мечката само, ама няма да се смеете мног. Излизаме ние днес и отиваме с нея на стадиона. Викам си "айде сега да потичаме малко , тъкмо да я изморя" и какво мислите се случи: избяга тя половин обиколка и хоп легна, а Радост си тичаааа, и Нора я глееда. И много ни се смяха. Тръгваме после да се прибираме и ни вижда някаква жена. Пита :каква порода е това сладурче? И Радост отговаря: Ами, какво да ви кажа, чау чау е.
При което ми се казва : О, ама и ние имаме същото, само че е кръстоска с каракачанско куче ud_009.gif . Радост се усмихна тактично и нищо не каза... Вървя си после с меца и си мисля: "абе то това ще е доста интересна кръстоска... Хм, как ли е станала скачката..." и едни такива мисли ми минават през главицата и се чудя на хорския акъл... И тъкмо съм потънала в размисли за това и онова и се опитвах да си предствавя чау+каракачанец и ме спира друг изключително интелигентен човек с въпроса; "Ей, ама че хубаво, каква порода е това?". Радост пак с усмивка отговаря "чау чау", а човекът насреща ми се пули :"А сега де, от къде я измисли тая порода, такава няма. Ех ама вие младите все да сте екстрентрични(тук си помислих ау каква хубава думааа). Аз нали съм си културно отговарям: "има, има такава порода", а интелектуалеца ми отвръща: "глупости, тва е някакъв вълк, дето си го хванала от гората, та сега и порода му измисли". И Радост тактично каза: "аха" и продължи с размишленията за общата култура и за хорските възгледи...

Кво да ви споделя, емоции всякакви, ама не мога да разбера защо, аджеба, само аз пиша в тия теми. Я живнете малко ааааааааааа. Какво правят вашите меееечки ?

Пп. Понеже често говоря за себе си в 3-то лице (което май е признак на шизофрения ab_041.gif ) и за да не ви обърквам: Проятно ми е, аз съм Радост ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#1191 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 October 2009 - 08:07 PM

Цитат(tanito @ Oct 17 2009, 08:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иа то не се отнася за мойте сладури просто ме помолиха тея хора да пиша за техния проблем на тяхното кученце ние всяка вечер се виждаме със тях и голяма игра пада събираме се 5 - 6 кученца чаO чаO във Русе на дунава ние там се разхождаме и да ти кажа голяма игра пада
аз ще им кажа за тази клиника и ако искат ще идат защото имат много работа във момента и незнаят кога ще се освободят

Танито, само малка поправка ЧАУ-ЧАУ <------- wb_052.gif Така се пише породата ae_085.gif
поздрави !!!
User's Signature

Качена снимка

#1192 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 07:23 PM

Здравейте,моето мече расте страшно бързо, вече е почти на 6 месеца! Но май сега започват проблемире с него! Не иска да ходи на повод и това е от както сме го взели почти 3 месеца. Е по добре е от както в началото, но се дърпа стабилно , давже съседите ми се смеят и не е приятно! Как научихте вашите мечета да ходят заедно с вас на каишка? Постоянно го водя до мен , до левия ми крак , вече 2 месеца, но пак не иска , акогато го пусна като днес да е самостоятелен едвам го намерих ! eg_033.gif

#1193 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2009 - 07:29 PM

Аз не мога да ти дам добър съвет, но пък мога да пиша :). Имам един приятел, който се занимава с това и той ми я научи и то скоро, беше вече на повече от годинка, когато разбра, че не тя разхожда мен, а аз нея ab_041.gif . Само да ви предупредя, че много ще ви трябва командата "Не" и "Тук". Ние използваме "Фу" и "her" ("тук" на датски, защото по-лесно се възприемало). "фу" рядко, а за "не" си имаме кодова дума - "чехъл" ab_041.gif и веднага се прибира. "фу" само когато видим чужда котка или когато малко дете посегне да я погали (понякога просто не ги виждам въпреки че повода ни е 2 метра).
User's Signature

Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 07:33 PM

Моето мече Херкулес започна да прави много странни неща. Както спи , става и започва да лае поне 5 мин и каквото и да му казвам не спира. После се сърди, бяга в кухнята ляга до хладилника, и не реагира каквото и да му казвам, а след още 5 мин идва при мен и започва да ме ближе и да скача все едно иска да се извини! Все едно е в пубертет! Всичко това както и постоянното му дърпане навън е необяснимо за мен dry.gif

Норита моляте посъветвай ме! Направо се видях в чудо с това мече , всички ми се смечт и ми казват че не го уча както трябва , аз давам всичко от себе си и неиска и ми се сърди и кво ли не !

#1195 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени
Публикувано: 20 October 2009 - 07:50 PM

азмойте от малки ги научих да ходят на каишка , но сега не им слагам изобщо Гордан и Лея много ме слушат и са мого изпълнителни особено със командите когато ще присичаме стоят и двамата до мен и чакат да им кажа тръгвайте ищо че Лея е почти на 4 месеца много слуша много хора ми се чудят как съм ги възпитала макар че нито съм ги обучавала нито нищо Гордан дори сам пресича някой път дори на пешеходна пътека много са ми умни и двамата

#1196 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 08:08 PM

tanito Браво, аз моето чау го уча от 2 месеца всеки ден и все едно че е малоумен , той не е от българия и в началото нищо не разбираше, но сега пак хич не се дава
много е кофти характер, дано това да отмине с времето или да успея да му въздействам !

#1197 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 October 2009 - 08:25 PM

Voca, няма значение от къде ти е мечето, те по принцип са си трудни характери.Според мен твоето мече е впечатлено от нещо и сънува.Идва след 5 минути защото се е разсънил.Не се притеснявай толкова , просто бъди мила с него.Разбери чау чау ,не се овиква, наказва или бие защото са прекалено горда порода и нищо няма да постигнеш с такива методи.Обичай го и той ще се научи да те слуша ,просто го милвай и целувай и той ще се успокои .В момента е в една много особедна възраст ,ще го израсне .Направи кучето ти да те слуша щот те обича , а не защото му се налага.Късмет и ако има нещо пиши.Не го сравнявай с никоя порода и не изисквай от него да бъде като кучета които си гледала до сега.Незнам колко са и каква порода,но чауто няма аналог.

#1198 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2009 - 08:36 PM

аз да ти кажа Лея почти на нищо не съм я научила тя е почти на 4 месеца
тя сама се учи от Гордан но си нямаме никакви проблеми със нея
нито със Гордан дори много хора ми се чудят как съм ги научила толкова много да ме слушат

#1199 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2009 - 09:53 PM

Voca, не се притеснявай. Аз съм напълно съгласна с Ия. Повярвай, когато поотраснат стават най-добрите домашни любимци - гледат умно, правят се, че те слушат и изпълняват ако има харесва. Аз много съжалявам, че не можах да видя тези моменти в моето мече - дивотията на малкото куче и неговия чар. Беше толкова болна, че пропуснахме игрите и белите. Сега като голяма рядко се заиграва с мен, по-често сама си играе и си лае на играчките (най-много обича подскачащи топчета). След играта (която се изразява в 5-10минутно тичане през целия апартамент) ляга на леглото до мен и така до 10 сутринта ab_041.gif .
Прекалено много новите неща за твоя Херк - разходките, обстановката и т.н. С времето се се упокой и ще стане един уравновесен крал на тоя дом wub.gif .
За дърпането с повода (питах специално) трябва да започнете с много къс повод, за да свикне че трябва да върви близо до вас. След това постепенно по-дълъг и така. Не го пускайте без повод - малък е и още се плаши. Ще го подплаши нещо и ще хукне нанякъде.

tanito, не говори невъзможни неща. Кучетата не се раждат със знанието как да пресичат на светофара, а малките кученца чау са доста своенравни и страхливи като малки. Моята на 4 месеца виеше ако исках да и изведа от нас, а ти казваш, че Лея едва ли не знае кога е зелено, кога червено...
User's Signature

Качена снимка

#1200 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 10:50 PM

Много Ви благодаря за бързите отговори! Наистина моето мече ме слуша и сяда , ляга , дава лапа и се качва на дивана когато му кажа, но навън е невъзможен, но ще опитам с всичко ! За начало ще е с къса каишка , да свикне с мен и да слуша ! od_172.gif

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни