Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1221 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2009 - 07:43 PM

Цитат(tanito @ Oct 23 2009, 05:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mnogo ste sladki na toq stol i mnogo barzo rastete kato nqkoi shef e nastola
da ti ejiv i zdrav i dalgi godini da te radva

Ти имам чувството, че умишлено се правиш на малоумна.Прекалено много толеранс получи,всички страници са "надраскани" с червено под твоите постове заради маймуницата на която пишеш и сега - отново пак!!!
Другото няма да го коментирам.
User's Signature

Качена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 October 2009 - 09:31 PM

Voса, да го нацелуваш този бонбон по муцунката, много е сладурест. Ще ми се да ви кача едно клипче да се посмеете, но не знам как а и е адски голямо...
Много гушки на всички мечки и лекинка на техните стопани wub.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1223 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 October 2009 - 10:14 PM

Моята мецка като и купя Фролик и тя почва да си играе с всяка гранула по отделно из цялият апартаамент.Пада голям купон.

#1224 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 05:01 PM

Ние с Майкъл вече се разхождаме ae_085.gif
Но имаме един проблем... Види ли човек и спира ... На какви ли не затънтени места ходихме, само и само да не виждаме хора, но ... Иначе доста добре върви и му харесва.. Как мога да му насоча вниманието само в/у мен? Или може би се притеснява от хората.. знам ли

П.С. Съжалявам, че задавам... глупави въпроси, но съм много притеснена относно Майкъл, защото никога не съм имала чау. Винаги сме гледали кучета и котки, но специално чау чау не съм имала и съм много щастлива, че има хора, които помагат ;)

#1225 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 October 2009 - 06:43 PM

Nexxita, имаш ли наблюдение дали го е страх или просто е любопитен.Все пак той трябва да се социализира.Нормално е да проявява интерес и към хора и към животни.Той сега се учи да общува.Насочваш му вниманието като му създадeш интерес към нещо .Да кажем към любима ваша игра, така че ти да си му по интересна от околните.Или просто лакомство, като тръгне го поощряваш ,казваш браво и даваш лакомството с което си го примамила.Но аз предполагам ,че за това което казваш е просто безобидно любопитство което с времето ще отшуми.Все пак той трябва да опознае заобикалящият го свят.Когато се уплаши от нещо бъди много внимателна за да не му остане като постоянен страх за цял живот .Защото вариантите са два или ще подвива опашка и бяга , или ще напада и хапе от сjрах.Да кажем хора които са го наранили или просто стреснали по някакъв начин.За лакомство можеш да вземеш и тази храна за която съм писала в горният си пост.Деликатесна храна за всички породи кучета Фролик / Frolic / - оригинална храна от прясно месо и моркови. Любим деликатес за всички породи кучета. Регулира храносмилането и отстранява храносмилателните проблеми. Моята ИЯ много я харесва, а и е много поразлична по консистенция от познатите до сега .Пада голяма игра.Късмет и ако има нещо пиши. wub.gif

#1226 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 October 2009 - 11:26 AM

tb_195.gif Някой ползвал ли е пяна за сухо къпане? Искам да знам колко е удачна за отстраняване на миризмата от козината, тази седмица беше с много дъжд и леко да се намокрят мирише неприятно дори когато козинката изсъхне. Не може да се къпят след всяко излизане, ако някой е ползвал нека сподели! mg_062.gif
IA---,храната Фролик в каква опаковка е като грамаж и на каква цена я взимаш?Нали знаеш, че имам хищници вече в къщи... ab_041.gif Приятна почивка на всички!!!

#1227 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 October 2009 - 11:50 AM

Ние ползвахме когато Сара беше малка.Ами какво да ти кажа то можеби зависи каква ще е пяната.Аз като я мацна с нея после като я среша и си мирише на много хубаво в продължение на около седмица (е не както като я искапеш веднага но си мирише катоя подушиш) такаче мисля че помагат поне за мен

(аз така и досега несъм осещал неприятна миризма от козинакта на моя мечок незнам защо ea_103.gif )
User's Signature

Качена снимка

#1228 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 October 2009 - 06:29 PM

sara92, до сега съм я купувала малката разфасовка на 19 лв, но като поразтърсих в нета да я покажа на Нори и я намерих на нероятно евтини цени. Ето тук в момента е на промоция http://www.zoosviat....%F0%EE%EB%E8%EA

#1229 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 October 2009 - 10:33 PM

ИА, мила аз не мога да си я поръчам. Можеш ли ти да ми поръчаш килограм и половина и да ми я пратиш по пощата? Искам Нора да я пробва...
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 October 2009 - 10:41 PM

smile.gif Благодаря Сара08, за инфото. Дано има ефект!

IA---,тази храна не съм я срещала в магазините, може и да не съм обръщала внимание, сега ще видя как е при нас.Ще изпробвам най-малката опаковка, аз съм доволна от храната на" BELCANDO", пък и винаги когато мога им готвя.Бързам ли значи са на гранули! dog.gif

#1231 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 November 2009 - 01:41 PM

Нори ще ти поръчам няма пробем и без това ще вземам за ИЯ.
sara92, Белкандо Ия не и фен много , а и няма нищо общо с Фролик.Тя е деликатесна храна и съвсем друга консистенция от познатите храни.Гранулките са меки като сушено месо.Има и пилешико и телешко с моркови и други зеленцуци ,а и спомага за перисталтиката.Някой хора я вземат за лакомство.Мисля ,че ще останеш много доволна.

#1232 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 November 2009 - 10:45 PM

М да, аз мисля да я взема като подстрекаване за малко обучение, т.е. като награда.

User's Signature

Качена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 01:19 PM

Здравейте :-)

Пиша много набързо, защото още съм стресирана. Бяхме на лекар, че кучо повърна сутринта. Процедурата вече я знаем, случвало ни се е друг път...ренген, пълна кръвна картина, биохимия. Чакайки отвън виждаме прекрасна голдън ретрийвърка, нашия започва ухажване...заговаряме със собственика и човека споделя, че са болни от рядка и много страшна болест - дирофилариоза. Посъветва ни да говорим с нашия вет, защото се предава от комари и външно може и да не прояви симптоми. Стана ми много криво....Вижда се, че я обожават...Идва нашия ред влизаме и ни казват, че имаме тромбоцити под нормата, което не е добре. И...започваме да говорим за същата болест като на голдънката ea_103.gif Казват ни, че при нас е малко вероятно, защото няма други симптоми - температура, анемия...Предлагат да направим тест. Естествено се съгласявам. Питам има ли лечение - има, казва вета, но...е опасно.Кучо го обичам повече от мен си.. Прибрахме се в къщи, чакайки да ни се обадят с резултатите. Реших да видя каква все пак е тази болест и о ужас! Установих, че вътрешното обезпаразитяване с дронтал не е достатъчно. Никога не съм го знаела! Винаги съм смятала, че адвантикс и дронтал са напълно достатъчно за кучо да няма паразити. Да, ама не. Това бяха най-дългите 2 часа за мен...чакайки дали теста ще е положителен или отрицателен. Започнах да се обвинявам, как можах да съм толкова тъпа, та да не прочета предварително и да взема мерки...Изобщо кошмар. Обадиха се - отрицателен е! (Благодаря ти Боже и кучешки Боже!) Задължително ще взема мерки да се обезпаразитим и за тези гадини! Пиша всичко това, ако има някой като мен, да се посъветва с ветеринаря си, дали обезпаразитява правилно и достатъчно. Ето ме мен, мислейки, че кучето ми получава добри грижи, без спестяване на средства, без спестяване от ветеринар....на ръба на нервна криза! Никой досега не ми беше казал, че не е достатъчно, естествено вината си е само моя...Отидохме за едно, а тя каква стана..
Та така...сега отиваме на заслужена дълга разходка :-)

#1234 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 08 November 2009 - 01:23 PM

това е нашия чау на 1г7м ДЕИЗИ.Това са просто страхотни кучета хора.

#1235 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 03:10 PM

kkk, не искам да те разочаровам но , дирофилариоза се лекува само в начален стадий.Докато лаврата обитава кръвта.След като лаврата завърши развитието си това е немислимо.Тъй като възрасният вече червей обитава сърцето.При едно лечение опасноста от смър е почти сто процента .Защото умрелите вече червеи запушват артериите .За успокоение мога да ти кажа , че наистина в България е рядко срещана.Хващат я повече кучета които живеят навън и с по къса козина.Нашите чаута са с дълга козина и тях по трудно ги хапят комари.Винаги когато майката е заразена ,тя автоматично предава лаврите на малките .За това е хубаво да ги обезпаразитим още в рана възраст, че ако има лаври да бъдат премахнати преди тяхното развитие.Много се радвам ,че при вас теста е отрицателен.Много целувки на твоят мечо wub.gif и моляте пиши тук по често, че ни липсваш.

mkd1979, вашата Дейзи е много сладка.Качвай те повече снимки в галерията.И разкажете за ния.

#1236 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 03:55 PM

Честно казано, прочетох за лечението и изпаднах в ужас...Явно затова вет каза, че лечението е опасно...Относно обезпаразитяването след малко ще ходя да видя какво се дава за тези гадини...Незнам колко е рядка, но се надявам да не ми се налага да разбирам след това, което видях...Надявам се на никой да не му случва!

За писането :-) честно казано с новата къща не ми остава много време :-) Видях, че сте събярали стеничка :-) Ясно ти е :-) Как е IA? Ние се радваме на по-хладното време, макар че дъжда ни отвращава...а пък и вятъра е толкова страшен...

#1237 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 November 2009 - 07:57 PM

kkk, изкарали сте едно голямо притеснение....радващо е, че всичко е наред.Аз започнах да смятам, че породата ни никак не е лесна за гледане, страшно податливи са към болести. Дано не попадаме на тази която е "фатална". Май Гери, беше писала за едно от кучетата което скубе от гърба на майка си козина, как се оправи????? В момента Лъки скубе от гърба на Сара цели кичури и ги плюе....тя не проявява признаци на притеснение обаче на гърба там където пада опашката се оголи една лента. Кожата отдоло е розова, спокойна, няма рани. Чудя се защо го прави, а тя защо търпи!? Това оплешивяло място ще иска отново терапия. dh_188.gif
ДОБРЕ ДОШЛА на Дейзи!!! re_037.gif

#1238 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:28 PM

Sara92, привет :-)
Изкарахме притеснение вярно е :-) Дадоха ни Ивермектин против тая гадост...Сега обаче се зарових и видях, че Стронгхолд е също с действие срещу тях и се чудя....кое е по-добро и по-щадящо кучо...Ще питам пак явно.

За скубането нека Гери се включи...Странно е наистина. Но щом Сара търпи...явно не я дразни :-) Ще трябва терапия...ясно е. Между другото аз давах Мегадерм последно и като че ли съм по-доволна от него отклкото от Петнила...Порасна му козината на д-то, че беше плешо :-)

#1239 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 11:10 AM

kkk, и аз съм по доволна от Мегадерм.sara92 пробвай го няма да съжаляваш ae_085.gif .Иначе Ия е доста игрива ,вече 2 месеца .Откакто се справих ме с фалшивата бременост.Е това ,че се прави на интересна при всяко хранене и се храним с лъжица вече не го броя.Писнами обаче нейната козина, снощи пак си е изяла опашката.Направо ми иде да я оскубя косъм по косъм с пинсетата. ab_041.gif Толкова я обичам а тя не ме остава да си почина от проблеми.Иначе все повече се превъща в куче пазач дори и към другата част от семейството.Само някой да посмее да ме събуди, пазиме като очите си.А навън защитава и синът ми от един господин който го блъснал за да го пререди пред бутката за цигари си понесъл последствията .И нейното приятелче кокерче се опита да се порадва и то на Хриси ,че се връща от училище,но тази намеса никак не хареса на ИЯ.А като видим цигани кво правим, не питайте. Мъжо пък я научил като пуши на прозореца да се изправя на два крака и да ме чакат заедно да се върна .Един ден просто щяла да проговори ab_041.gif само това и оставало. ab_041.gif Но таз козина направо ме побърква dry.gif

#1240 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 04:09 PM

Току що се връщам от среща с Furia_S, мога да кажа ,че нашият форум само е изгубил от това ,че тя вече не го посещава.Страшно компетентна и приятна жена.И много се радвам ,че се запознах с такъв човек като нея.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни