Здравейте :-)
Пиша много набързо, защото още съм стресирана. Бяхме на лекар, че кучо повърна сутринта. Процедурата вече я знаем, случвало ни се е друг път...ренген, пълна кръвна картина, биохимия. Чакайки отвън виждаме прекрасна голдън ретрийвърка, нашия започва ухажване...заговаряме със собственика и човека споделя, че са болни от рядка и много страшна болест - дирофилариоза. Посъветва ни да говорим с нашия вет, защото се предава от комари и външно може и да не прояви симптоми. Стана ми много криво....Вижда се, че я обожават...Идва нашия ред влизаме и ни казват, че имаме тромбоцити под нормата, което не е добре. И...започваме да говорим за същата болест като на голдънката

Казват ни, че при нас е малко вероятно, защото няма други симптоми - температура, анемия...Предлагат да направим тест. Естествено се съгласявам. Питам има ли лечение - има, казва вета, но...е опасно.Кучо го обичам повече от мен си.. Прибрахме се в къщи, чакайки да ни се обадят с резултатите. Реших да видя каква все пак е тази болест и о ужас! Установих, че вътрешното обезпаразитяване с дронтал не е достатъчно. Никога не съм го знаела! Винаги съм смятала, че адвантикс и дронтал са напълно достатъчно за кучо да няма паразити. Да, ама не. Това бяха най-дългите 2 часа за мен...чакайки дали теста ще е положителен или отрицателен. Започнах да се обвинявам, как можах да съм толкова тъпа, та да не прочета предварително и да взема мерки...Изобщо кошмар. Обадиха се - отрицателен е! (Благодаря ти Боже и кучешки Боже!) Задължително ще взема мерки да се обезпаразитим и за тези гадини! Пиша всичко това, ако има някой като мен, да се посъветва с ветеринаря си, дали обезпаразитява правилно и достатъчно. Ето ме мен, мислейки, че кучето ми получава добри грижи, без спестяване на средства, без спестяване от ветеринар....на ръба на нервна криза! Никой досега не ми беше казал, че не е достатъчно, естествено вината си е само моя...Отидохме за едно, а тя каква стана..
Та така...сега отиваме на заслужена дълга разходка :-)