Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1241 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 09 November 2009 - 06:46 PM

kkk, ще опитаме Мегадерма, щом и Иа, са го ползвали с успех ще го пробваме. mg_062.gif Би трябвало през този период да нямаме проблеми с козинките им. Сега се сгъстяват и нарастват, обаче уви! "Фурия" май беше някога мод. не сме засичали снимки на нейни кучета, незнам към коя порода е. Дано Йорк и проговарящата Ия са в отлично здраве! dog.gif Разбирам какво иска да каже Иа, у нас Лъки е така! ba_025.gif re_037.gif

#1242 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 09 November 2009 - 08:28 PM

sara92, Освен ,че е била Мод. на Фурия едно от кучетата е 6 годишен мъжки чау.

#1243 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 November 2009 - 01:37 PM

Цитат(sara92 @ Nov 8 2009, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Май Гери, беше писала за едно от кучетата което скубе от гърба на майка си козина, как се оправи????? В момента Лъки скубе от гърба на Сара цели кичури и ги плюе....тя не проявява признаци на притеснение обаче на гърба там където пада опашката се оголи една лента. Кожата отдоло е розова, спокойна, няма рани. Чудя се защо го прави, а тя защо търпи!? Това оплешивяло място ще иска отново терапия. dh_188.gif
ДОБРЕ ДОШЛА на Дейзи!!! re_037.gif

само да поясня-Симба ми е с голо петно на гърба под опашката,НО Айра не и сваля от там козина и я някакси я ''пощи''.то тръгна от едно петно от микроспория,но самото петно от гъбите си се окосми,личи си свежата козина ,за другото петно мислят,че не е на хормонална основа,отделно се стъргахме за демодекоза/крастичката/.сега ми препоръчаха едни таблетки CANIIMUN,немски са,но са скъпички и още не мога да стигна до тях да ги купя/около 65-70лв са/.ще пиша веднага за тях когато почнеме да ги пиеме.
иначе ние сме добре.Айра става все по-игрива,снощи преобърна таборетка, ab_041.gif онази вечер направо повдигна стъклото от масат.........няма спирка това щуро момиче.мама Биби покрай нея също много се разиграва.снимки не пускам,защото както писах рядко се снимаме напоследък.

#1244 Потребителят е офлайн   Ves_ela Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 03:56 PM

Здравейте отново...имам един такъв въпрос...днес детето разхождало кучето и голяма игра паднала с още куп деца.Сега ми звъни и ми обяснява ,че отдолу според нея на предната лапа на едната възглавничка има нещо като срязано на буквата Г било-малко било едвам се виждало.Бимбо( кучето откакто се прибрали и все лежал-може и да е от умора според мен но аз все пак питам по знаещите)...Въпросът ми е предполагам че трябва на вет.лекар да го водя но да мна ли първо да купя някакво мазило или след прегледа.И това като описание страшно ли е..

Благодаря Ви на всички

#1245 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 November 2009 - 08:08 PM

Леле geri, това са гъбички, щом Сара стои значи я сърби и Лъки просто я пощи, айде на лекар....аз мажа тук превантивно но няма да стане без да вземат проба. dh_188.gif Точно мислех, че само с Мегадерма ще се възстанови... zz_226.gif
Ves_ela, лапичката може да е леко срязана от стъкло или нещо остро, щом няма кръв раничката трябва да се промие с хибитан или реванол. Каквото имаш. После намажи с "Гентамицин актавис-крем" или простичка безсолна мас. Натисни да видиш дали го боли и го наблюдавай дали стъпва, да не куца. Куца ли, веднага на лекар за инж-тетанус и да не направи възпаление. Това е нещо уж безобидно, а каква беля може да направи, просто не ми се говори. Смятам, че при вас няма да се усложни, успех. ba_025.gif

#1246 Потребителят е офлайн   Ves_ela Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 08:38 AM

Благодаря за отговорът....като се прибрах го почистих с риванол..Явно на нещо остро е стъпал.Раничката е много малка-около половин см.Не го водих на вет....такъв дъжд валеше.Ще взема днес мазило.Не куца и явно не го боли ,защото уж в играта няколко пъти го натиснах точно там.Добре са го изморили обаче от игра децата-голямо спане направи.Днес сутринта не куцаше.Ама и дъщерята такова описание ми направи по телефона ,че ме шашна от раз.

Лек ден на всички.

#1247 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2009 - 01:19 PM

sara92, това което забравих да ти напиша ,че ако комбинираш Мегадерма на Вирбак със храната за кожни и хранителни алергии на същата фирма ефекта е зашеметяващ.На скоро научих ,че Вирбак са пуснали такава храна мисля ,че е много подходяща за нашите мечета.Не е евтина 3 кл. е 57лв, но си заслужава.Може да се използва не ограничено.

#1248 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 November 2009 - 03:43 PM

IA---,предложението ти сигурно ще е ефикасно wa_048.gif трябваше да ми пишете, че Мегадерма е на Вирбак, на тази фирма всички лекарства са безупречни като качество.Само цената е доста за три килограма, ако са на гранули Лъки има разходна норма до 400гр. а Сара 300гр. на ден.Тия три килограма на кой по-напред да дам и за колко дена ще стигне.... ab_041.gif При всички случай една храна е ефикасна когато се взема поне един месец. Сега на Сара взех Роял Канин за петното, а Лъки е на Белкандо и Елкануба. Тази храна сигурно е лечебна навремето имаше една която не помня със същата фантастична цена, тогава ми обясниха, че е за изтощени кучета след операция. Ние попаднем ли в тази графа няма да се замисля да я взема за Лъки!! mg_062.gif
На Ves_ela бързо оправяне за крачето "юнак без рани неможе" ba_025.gif

Рики е чудесен, Нори може да го прехвърлиш във Фотогалерия, те ще знаят за следващото пускане!

#1249 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2009 - 06:07 PM

sara92, за 35 кг. куче разходната норма наистина е 400 гр.Храната обаче за разлика от много лечебни храни не лишава организна от нещо за сметка на друго.Даваш 1 месец и ако можеш да си прозволиш може постоянно да е на нея.Мисля ,че ако се намери по голям чувал ще е в пъти по евтино или от някоя борса.Съдържанието на храната отговяра като лечебни съставки на Мегадерма с обагатено съдържание на незаменими мастни киселини омега 3 и омега 6.За порода като нашата която страда от постояни кожни проблеми и и се отразява веднага всяка хранителна алергия върху кожата ,мисля че това е най подходящата храна .Може и да не съм права ,но ако сметне човек цената на друга по евтина храна и това което даваме като добавки за кожата и козината, а и като витамини то общата сметка тогава не е по малка от това което бихме дали за Dermatology-adut dog на Вирбак.А и недай се боже да се получи кожен проблем , тичане по доктор разходи за лекарства ,нерви и губене на време.Да не ме чуе дявола но ИЯ се въстановява шеметно бързо с тази храна и Фролик.А между другото може и да не вие осносвата храна за хранене.Давай им по 100 гр на ден пак ще е нещо.С тези хранителни проблеми на ИЯ май няма храна и добавка вече да не знам на изуст ab_041.gif

Рики, вече го прехвърлих във Фотогалерия, нека да го търсят там.

#1250 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 November 2009 - 08:33 PM

IA---,права си като статистика постоянно даваме добавки, витамини и специфични ш-ни за козината, за да поддържаме доброто жизнено ниво на чау.Трябва да ти кажа, че капризна на храна е Сара, при нея много съм сменяла и всичко сме изпробвали, незнам как ме изтърпя сесе, постоянно исках консултации и сравнявах спрямо нея. Стигнах до извода, че храната трябва да е разнообразна спрямо състоянието на кучето и сезона. Например за Лъки търсех диетична в даден момент трябваше да свали тегло и т.н и т.н. За нашата порода е важно да има в храната биотин източниците са в месото и зеленчуците. Затова гледам да им приготвям храна, в готовата колкото и да е на ниво има консерванти които са неделима част. Лошото е, че времето винаги ни е кът, затова гледаме с гранулите да свършим всичко.Когато давах рибено масло козината нямаше проблеми, то поддържа здрава козина, ама по-лесно "Петнил". Давах много бирена мая, жълтък в храната и даваше отличен резултат, ама по лесно сега Мегадерм. Има някой простички неща които трябва да се правят посто, и да не се спират. dog.gif
СЕСЕ, не си писала скоро, ще ни е драго да пишеш как сте с Ия! re_037.gif

#1251 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 06:58 PM

Тук съм и чета всичко което пишете с удоволствие! При нас няма нищо ново, Ира си мързелува.
sara92, много се радвам, че си качила снимка на Лъки, просто е прекрасен! Да го нацелуваш и нагушкаш от мен! :gb_023.gif fm_154.gif
IA---, много целувки на малката калпазанка от нас с Ира! gb_023.gif
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1252 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 November 2009 - 09:38 PM

АУУ сесе, толкова се радвам да те видя.Да нацелуваш каката wub.gif от мен.Качи и някоя снимчица да и се порадвам. wub.gif Ние вече не сме толкова малки af_089.gif след три дни правим годинка db_046.gif , но си останахме толкова игриви като преди .Помниш ли ИЯ как закачаше ИРА да си играе , а тя горда горда и окото и не мъргаше laugh.gif Сега сме поръчали при една съфорумка торта за нейно величество smile.gif дано да яде от нея ,че нали си е злояда гадинка ab_041.gif А ма нищо ние и така си я обичаме.Много ще се радвам ако се видим пак да ти пакажем колко сме пораснали. Целувки от нас va_010.gif va_010.gif va_010.gif vb_024.gif и се появявай по често.

#1253 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 09:48 PM

Как лети времето, Ия вече е голямо момиче! Ще чакаме снимки от раждения ден. Ще бъде супер да се видим пак! gb_023.gif zz_223.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1254 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 November 2009 - 09:54 PM

af_089.gif Ееее, сесе радвам се, че се включи.Както винаги накратко, обаче разбрахме, че сте здрави и няма проблеми с Ира. На Лъки снимките са все с някой, всички като идват у нас все него гушкат. Искам да има снимки сред природата, да го снимам сам, и особенно как тича. ...., като се прибирам изпреварва Сара дори, но няма време за такива екскурзии.Без кола него не го вадим, той се изморява бързо. Повече пиши!!! Целувки за кротушката Ира. gb_023.gif va_010.gif gb_023.gif

#1255 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 November 2009 - 09:56 PM

Миии казваш кога ти е удобно и се виждаме af_089.gif af_089.gif .Аз другата седмица и с Фурия имам среща и толкова се радвам ,че ще видя и нейният Лео.Така ,че когато кажеш съм на лице.Кофти е че на ИЯ рожденият ден се пада в понеделник май, иначе можеше да ви черпим по парче в Южният парк. wub.gif На мен не ми пречи ,аз мога по всяко време стига някой от вас да е свободен.

#1256 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 November 2009 - 10:01 PM

Ще стискаме палци да се видите, защото после ще има много снимки. Иа, чакаме с нетърпение тортата, годинката е най-радосното събитие. mg_062.gif

#1257 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 November 2009 - 03:37 PM

По повод темата "Отново Протест в Пловдив" в подфорума /новини и събития/, искам да изкажа възмущението си. Касае се за следното: В Пловдив общински служители извършват тормоз върху граждани които ДАВАТ ХРАНА НА УЛИЧНИ ЖИВОТНИ. dry.gif Това е кощунство, някой неписани закони са по-устойчиви от всички писани. Едва ли в този форум има човек който да е възпитаван и да възпитава към насилие и жестокост спрямо животните, вместо към милосърдие, състрадателност и благородство!!! ae_085.gif Колко е нелепо! Смятам да захраня още няколко бездомни животинки.... wb_052.gif tb_195.gif

#1258 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 15 November 2009 - 07:25 PM

Да ви се похалим,че сме капани dog.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1259 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2009 - 11:10 PM

Мили мои съфорумци, случва се нещо мноооого странно. От два дни Нора реши, че трябва да е постоянно (ама наистина постоянно) до мен. Катери се по мен, ближе ме, яде само когато съм седнала до нея, гледа ме с един такъв поглед, постоянно е навряна в мен, иска да я прегръщам много, вечер не мога спя, защото тя ляга до мен и ме ближе постоянно. Дори сега, докато пиша, е качена на фотьойла при мен и ме бута с лапи да и обръщам внимание. Когато изляза от вкъщи започва да скимти, а когато се прибирам не мога да се съблека от бурната и любов. Разгонена е, но аз не съм пипала мъжко куче, дори не съм пипала никакво куче. Да ви кажа, отначало много се радвах, но сега вече страдам. Имам огромни драскотини по цялото тяло от опитите и да се качи върху мен, охапаме по ухото снощи докато спях. Драска по мен, и ме ближе... мноооого. Да ви споделя БОЛИ. Освен това сега линее и всичката и козина пада върху мен, косата ми постоянно е улигавена, да не ви говоря за лицето ми... Та в главата ми изникна въпросът "защо?". Не, че преди не ми се е радвала, но сега е различно - сякаш ме убожава. Ревнува ме от приятеля ми - когато го прегърна започва да ръмжи и да скача по мен, сякаш се опитва да го избуда. Моля ви, направо съм в тъч... Обяснете...
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1260 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 November 2009 - 11:44 PM

Нямам представа на какво се дължи това dry.gif
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа