Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 05 May 2010 - 10:17 AM
За децата си не се притеснявам толкова, колкото за него. Ще въртя телефона през пет минути и ще го мисля как е. Пак ще лежи до вратата и ще ме чака.
Ох, как мразя да се разделям с него.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 05 May 2010 - 12:46 PM
Публикувано: 05 May 2010 - 08:48 PM

Публикувано: 05 May 2010 - 09:33 PM
Чувала ли си, че чаувците обичат да бягат? Както повечето от тяхната пета група. Пуснах Айра без повод след като навърши година, и отново със страх, обича да ме прави на майуна. Оглежда се и ме търси, но настигна ли я, тича отново. Не винаги, но не е изключение. Така че, никакво пускане, ако мястото не е специално пригодено.
Относно лабрадорите, те са много игриви и динамични, обикновено винаги готови за игра. Очакват те много подобни изненади, при които ще губиш контрол, ако кученцето ти не е на повод.
Безпризорните едва ли биха нападнали бебе.
Публикувано: 05 May 2010 - 09:53 PM
sara92, в 05 May 2010 - 08:32 PM, написа:

IA, това да оставя някъде Лъки направо ме разболява, дано не се налага, обаче ако се наложи лечение.....незнам...

Благодарение на Ия се сдобихме с този хубав нагръдник, от кожа е и много удобен.
Публикувано: 05 May 2010 - 10:07 PM
идване по команда се учи от бебе.
Лео идва при мен по команда дори да види тичаща глутница. Учихме го и го упражнявахме упорито. Така че ако го пускам - нямам притеснения, особено ако бягаше някъде като по-малък най-важното бе да не идвам към него. Напротив, обръщах му гръб и го игнорирах, дори се криех зад дърветата. Той спираше, търсеше ме с поглед и на муцуната му се изписваше безкрайна изненада:
- Я! Това двукрако се изгуби някъде! що за създания тези двукраки, да не ги изтървеш от поглед, веднага се губят!
И се втурваше да ме търси. Тогава го виках по име и с команда, пляскайки с ръце и му давах наградка.
А пускането от повод има свои тънки прелести: например когато кучето спира на кръстопът и мълчаливо те пита с поглед "Сега накъде?" и ти му посочваш с ръката посоката.

Публикувано: 05 May 2010 - 10:23 PM

sara92 , ако се наложи да оставиш Лъки

сесе, пак да разцелуваш Ира

Фурия ,забравих да ти пожелая, лек път

Публикувано: 05 May 2010 - 10:42 PM

Публикувано: 05 May 2010 - 10:55 PM
Lora23, в 05 May 2010 - 10:47 PM, написа:
Абсолютно нормално е това което изпитваш към кучето си - ОБИЧ! Един съвет от мен, ако го позволиш. за твое удобство научи кучето си на следното нещо: на повод излизате от вас, тя не бива да дърпа, за това си има командата "Редом", след това веднага намираш тревна площ която е около вас да се изпишка детето (е, не пред магазина и под балкона на съседа), после стигате до парка, и през цялото време не й позволяваш да те дърпа, има много теми във подфорума "Възпитание и обучение" за целта. Откопчаваш я в парка и от там си вече готова с любимите й лакомства. И се учите на команди.
Тя е малка, няма как да не се държи като участник на глутницата, когато вижда няколко тичащи кучета. Ще се наредят нещата с много труд и желание.
Ия, мерси за пожеланието.

Публикувано: 06 May 2010 - 07:48 AM
Furia_S, в 05 May 2010 - 10:12 PM, написа:
идване по команда се учи от бебе.
Лео идва при мен по команда дори да види тичаща глутница. Учихме го и го упражнявахме упорито. Така че ако го пускам - нямам притеснения, особено ако бягаше някъде като по-малък най-важното бе да не идвам към него. Напротив, обръщах му гръб и го игнорирах, дори се криех зад дърветата. Той спираше, търсеше ме с поглед и на муцуната му се изписваше безкрайна изненада:
- Я! Това двукрако се изгуби някъде! що за създания тези двукраки, да не ги изтървеш от поглед, веднага се губят!
И се втурваше да ме търси. Тогава го виках по име и с команда, пляскайки с ръце и му давах наградка.
А пускането от повод има свои тънки прелести: например когато кучето спира на кръстопът и мълчаливо те пита с поглед "Сега накъде?" и ти му посочваш с ръката посоката.
Абсолютно си права, и при мен игнорирането дава резултат. Във заграденото място ме слуша и изпълнява, но навън се прави много често на разсеяна, налага ми се да ставам циркаджийка за да не се гоним..., и като пиша "гоним", нямам предвид да тичам след нея, а да тръгна в посоката, където е Айра. Привличам и вниманието, скривам се зад някой ъгъл, тя бясно препуска в тази посока и ...опааа, попада на мен. Върти щастливо опашка и сама се мушка в нашийника. това е един от начините ми, когато откаже да се прибира.
Публикувано: 07 May 2010 - 11:47 AM
Публикувано: 07 May 2010 - 06:19 PM
Казвам: "А Вие как решихте, без да сте я прегледали, че е за операция? Само по думите на колежката Ви? Какви са начините за диагностициране? Ехограф?..." Ехографа не предоставял точна диагностика, трябвало да се отвори коремчето.
Не знам какво да правя, ще се консултирам с още един специалист утре, също по препоръки.
Тогава ще реша.
сесе, как разбраха, че на Ира се е случило именно това?
Публикувано: 07 May 2010 - 06:54 PM
tigi, в 07 May 2010 - 06:24 PM, написа:
сесе, как разбраха, че на Ира се е случило именно това?
Аз забелязах подуване на мястото на операцията и я заведох при ветеринара и той и опипа мястото и каза, че усеща къде са се скъсали шевовете. После при повторната операция ми каза, че са били 2(които са се скъсали).
И ние утре ще ходим да ни свалят шевовете, но аз пак се притеснявам, че има нещо (струва ми се, че пак имаме подутина и съм страшно притеснена).
Публикувано: 07 May 2010 - 08:49 PM
sara92, в 07 May 2010 - 07:46 PM, написа:

сесе, какво става оправи ли се Ира?????
Утре ще и свалят шевовете, раната на врата е добре, но се притеснявам за коремната рана! Ох, дано всичко да е наред!
Публикувано: 07 May 2010 - 09:14 PM
Аз забелязах подуване на мястото на операцията и я заведох при ветеринара и той и опипа мястото и каза, че усеща къде са се скъсали шевовете. После при повторната операция ми каза, че са били 2(които са се скъсали).
И ние утре ще ходим да ни свалят шевовете, но аз пак се притеснявам, че има нещо (струва ми се, че пак имаме подутина и съм страшно притеснена).
[/quote]
А нашето подуване е още непосредствено след операцията.
Не знам, направо съм неадекватна от притеснение. Ще и снимам коремчето и ще пиша в "здравословни проблеми".
Публикувано: 08 May 2010 - 03:09 AM

Публикувано: 08 May 2010 - 08:44 AM
sara92, тръгваме за две консултации, в 11 часа имаме уговорка и с Пачев.
Публикувано: 08 May 2010 - 04:46 PM
днес, след три консултации и ехограф, нещата не са ми по-ясни, но определено се канализираха.
Единия доктор е за херния,а двама, че това е лимфа, която ще се абсорбира до 10-15 дена.
При първия вариант, операция трябва да се направи, но не е спешна.
Ето какво реших...
Щом състоянието на Айра не е животозастрашаващо, ще изчакам 10 дена, така ще разбера със сигурност дали е лимфа или херния.
Ако е първото, ще се оправи сама, ако пък не-ще се оперираме.
Айра е весела, постоянно гладна /ИА, този нутри плюс гел е вълшебен/, играе като за световно, ако и разреша де.., постоянно се закача с Нанук и я подканя за игра, а свекито ръмжи сърдито.
сесе, при Ира наблюдаваше ли се някаква промяна в поведението преди последната операция? Болеше ли я?