Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1641 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2010 - 07:48 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 May 2010 - 10:12 PM, написа:

Тиги,
идване по команда се учи от бебе.
Лео идва при мен по команда дори да види тичаща глутница. Учихме го и го упражнявахме упорито. Така че ако го пускам - нямам притеснения, особено ако бягаше някъде като по-малък най-важното бе да не идвам към него. Напротив, обръщах му гръб и го игнорирах, дори се криех зад дърветата. Той спираше, търсеше ме с поглед и на муцуната му се изписваше безкрайна изненада:
- Я! Това двукрако се изгуби някъде! що за създания тези двукраки, да не ги изтървеш от поглед, веднага се губят!

И се втурваше да ме търси. Тогава го виках по име и с команда, пляскайки с ръце и му давах наградка.
А пускането от повод има свои тънки прелести: например когато кучето спира на кръстопът и мълчаливо те пита с поглед "Сега накъде?" и ти му посочваш с ръката посоката.

Абсолютно си права, и при мен игнорирането дава резултат. Във заграденото място ме слуша и изпълнява, но навън се прави много често на разсеяна, налага ми се да ставам циркаджийка за да не се гоним..., и като пиша "гоним", нямам предвид да тичам след нея, а да тръгна в посоката, където е Айра. Привличам и вниманието, скривам се зад някой ъгъл, тя бясно препуска в тази посока и ...опааа, попада на мен. Върти щастливо опашка и сама се мушка в нашийника. това е един от начините ми, когато откаже да се прибира.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1642 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 07 May 2010 - 11:47 AM

Какво става с Айра? Как беше през ноща?

#1643 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 06:19 PM

Не съм на себеси. От два дена сме по лекари и кашлицата ни е най-малкия проблем, тя намалява. Ходим по други доктори /от нашия окончателно се отказах/ и вариантите са два - скъсан вътрешен шев и изсипване на червата или възпаление на коремния мускул /това не съм сигурна, че беше точно така, цитирам по памет/. Но сега съм отнова в дилема и панически ужас! Д-р Шишков /при когото бяхме днес/ отсъстваше и Айра я прегледа колежката му - млада ветеринарка. От нея разбрах какви са предполагаемите усложнения. Та тя е предала за състоянието на съкровището и аз трябваше да се свържа с него за да се уточним за утрешния преглед. Звъня му преди малко, а той веднага: "Склонни ли сте на повторна операция?". Аз зяпнах!
Казвам: "А Вие как решихте, без да сте я прегледали, че е за операция? Само по думите на колежката Ви? Какви са начините за диагностициране? Ехограф?..." Ехографа не предоставял точна диагностика, трябвало да се отвори коремчето.
Не знам какво да правя, ще се консултирам с още един специалист утре, също по препоръки.
Тогава ще реша.
сесе, как разбраха, че на Ира се е случило именно това?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1644 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 06:54 PM

Показване на мнениетоtigi, в 07 May 2010 - 06:24 PM, написа:

сесе, как разбраха, че на Ира се е случило именно това?

Аз забелязах подуване на мястото на операцията и я заведох при ветеринара и той и опипа мястото и каза, че усеща къде са се скъсали шевовете. После при повторната операция ми каза, че са били 2(които са се скъсали).
И ние утре ще ходим да ни свалят шевовете, но аз пак се притеснявам, че има нещо (струва ми се, че пак имаме подутина и съм страшно притеснена).
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1645 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 07:41 PM

tigi,идете в клиниката на д-р Пачев, много е добър, ако решиш пиши на лични ще обясна!:wb_052:

сесе, какво става оправи ли се Ира?????

#1646 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 08:49 PM

Показване на мнениетоsara92, в 07 May 2010 - 07:46 PM, написа:

tigi,идете в клиниката на д-р Пачев, много е добър, ако решиш пиши на лични ще обясна!:wb_052:

сесе, какво става оправи ли се Ира?????

Утре ще и свалят шевовете, раната на врата е добре, но се притеснявам за коремната рана! Ох, дано всичко да е наред!
User's Signature

#1647 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2010 - 09:14 PM

[/quote]

Аз забелязах подуване на мястото на операцията и я заведох при ветеринара и той и опипа мястото и каза, че усеща къде са се скъсали шевовете. После при повторната операция ми каза, че са били 2(които са се скъсали).
И ние утре ще ходим да ни свалят шевовете, но аз пак се притеснявам, че има нещо (струва ми се, че пак имаме подутина и съм страшно притеснена).
[/quote]
А нашето подуване е още непосредствено след операцията.
Не знам, направо съм неадекватна от притеснение. Ще и снимам коремчето и ще пиша в "здравословни проблеми".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1648 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 May 2010 - 03:09 AM

Направо ме убихтеКачена снимка Да пишете веднага какви са резултатите.Късмет пожелавам и на двете.

#1649 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 08:44 AM

ИА, БЛАГОДАРЯ!!!
sara92, тръгваме за две консултации, в 11 часа имаме уговорка и с Пачев.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1650 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 04:46 PM

сесе, какво стана с Вас? Пиши!
днес, след три консултации и ехограф, нещата не са ми по-ясни, но определено се канализираха.
Единия доктор е за херния,а двама, че това е лимфа, която ще се абсорбира до 10-15 дена.
При първия вариант, операция трябва да се направи, но не е спешна.
Ето какво реших...
Щом състоянието на Айра не е животозастрашаващо, ще изчакам 10 дена, така ще разбера със сигурност дали е лимфа или херния.
Ако е първото, ще се оправи сама, ако пък не-ще се оперираме.
Айра е весела, постоянно гладна /ИА, този нутри плюс гел е вълшебен/, играе като за световно, ако и разреша де.., постоянно се закача с Нанук и я подканя за игра, а свекито ръмжи сърдито.
сесе, при Ира наблюдаваше ли се някаква промяна в поведението преди последната операция? Болеше ли я?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 07:26 PM

След първата операция Ира се разигра, така не беше играла от години. Подуването го нямаше непосредствено след операцията, както е сега, забелязах го горе долу месец след това и беше по-средата на белега от операцията и като го натиснеш то се прибираше. Мисля, че не я болеше, защото като го пипах тя не реагираше по никакъв начин.
При нас положението е горе долу като при вас, лекаря смята, че няма скъсване на шевовете, а че това е лимфа. Подуването сега е на цялата рана и ние ще изчакаме да видим как ще се развият нещата.
User's Signature

#1652 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 07:42 PM

tigi, не съм влизала и късно подадох информацията. Писала съм за адреса на д-р Пачев във форума, дано да Ви е помогнал. Радвам се, че сте се прегледали и при него за консултация. Какво Ви каза той???? Как сте сега?:dog:

#1653 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2010 - 09:43 PM

сесе, при нас подутината е по дължина на целия разрез, като го издува и отстрани.
Но! Днес забелязвам вече промяна. Започва да омеква и да се стопява. Вече виси кожа, а не е твърдо и опънато. Като легне, разреза потъва навътре, а отстрани е отпуснато и виси. Сега се нахрани и пак опипах коремчето, но няма промяна, не се е издуло отново.
Стискайте ни палци, да не се налага повторна операция.
sara92, благодаря за информацията!
Харесвам лекари точно като него, внимателни и търпеливи. Приемащ нашето притеснение за своя грижа.
Ако се наложи операция ще е при него. Неговото мнение е, че е херния, което е точно на Ира случая. Общо казано "херния".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1654 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 11:17 PM

tigi, много рядко се доверявам на вет.лекари за Пачев гарантирам. Той никога няма да Ви подведе. Никога не ни е подвеждал, казва конкретно изхода от всяко свое действие и лечение, това което ни е казвал е ставало на 100% . Много търпелив лекар, пожелава Ви успех, само може да се радвам ако всичко мине благополучно и да пишеш, че всичко е наред! :re_037:

#1655 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 11:50 PM

Милите виждам , че сте захванали неприятни теми като болестите. Дано ви оздравеят бързо мечонките.:)Моята дунда иначе е добре , расте със скоростта на вятъра и ме побърква ежеминутно. Ако не е гладна ще е жадна , ако не е това ще си търси червения мечок играчка , ако не е това ще иска да наблюдава на терасата хората из улицата. :)))) И аз нон стоп тичам по нея и угаждам на капризи.Това е около мен пишете да кажете всичко ли е наред с вашите сладурани.
User's Signature

Качена снимка

#1656 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 07:16 AM

Lora23, няма нищо по-хубаво от бебе чау! Завиждам ти и нека играе, лудетината! Не и се сърди, когато прави бели :re_037:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1657 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 01:01 PM

Мога ли да й се сърдя като ме погледне с тия японски очички ? :))))Да се похваля започнах да й хващам и часовете при които й се ходи по голяма нужда. Към 12.00 се случва това , иначе преди като я извеждах в 10.00 нищо не вършеше , а да не забравяме голямата доза пиш , която правим към 8.00..... тя е часовника за мързеливата си стопанка.:))))
User's Signature

Качена снимка

#1658 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 May 2010 - 07:56 PM

сесе, какво става с Ира ?Като и махаха конците какво казаха?

#1659 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 08:26 PM

За сега сме добре, има подеване на мястото на раната, но от вчера ми се струва, че е започнало да спада.
User's Signature

#1660 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:39 PM

Днес падна страхотна разходка 3-4 часа бяхме навън. В парка дивя като откачена , хареса си един батко боксер , който не я бръснеше за слива , а тя псотоянно го имитираше... той хване пръчка тя по него , той се въргаля и тя същото прави. Беше ми адски забавна като започна да го лае и обикаля с надежда да поиграе с нея. :flagbg: . Др. ни домашен любимец между пинчер и чихуа хуа пък намери сродна любима и не се спря да я ухажва в диви гоненици и игри в , които Киара се включваше самоотвержено , но по едно време схвана , че пречи на влюбените гълъбчета и се отдръпна да дири др. дружки.
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема