Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#171 Потребителят е офлайн   doki1980 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2008 - 08:17 AM

Здравейте и от мен.Аз съм Дидо ,от Видин съм, на 27 години.От скоро съм собственик на чау-чау и съм много щастлив.Кученцето се казва Бъки и е на 51 дена.Можете да го видите тук:
http://www.album.bg/...images/4881526/
Много ще се радвам ако ме приемете и мен във Вашите разговори.Нямам много опит и съм сигурен ,че мога да науча от Вас много неща за чау-чау.

#172 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 08:52 AM

ДОБРЕ ДОШЪЛ doki1980,Бъки е по-малък от нашите бебета и е още много страхливо мече,ще закрепне и ще бъде доста немирен ;D бъдете сигурен.Сега им е приятно да си чешат зъбките в нещо и правят доста пакости ако няма какво да гризкат.Бъки има ли вече хигенни навици и ваксини?Какво обича да похапва,какво му приготвяте в момента.Защото ние много разнообразяваме,хапват дори плодове и зеленчуци с удоволствие. :blink: :yahoo:

#173 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2008 - 09:34 AM

doki1980 Добре дошли! Много е сладък малкия! Разкажете нещо повече за него.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#174 Потребителят е офлайн   doki1980 Икона

Публикувано: 21 June 2008 - 10:24 AM

Благодаря Ви за добрите думи.Значи.... ваксина има - първата , но мисля аз да я повторя защото не мога да имам вяра на никои,тоест искам да съм сигурен ,че е ваксинирано.Хигиенните навици...какво да кажа...при мен е от 5 дена и вече пишка и ака на вестниците B) , сутрин го свалям пред блока и първата му работа е ..... да си свърши работата B) мисля ,че това е добре за неговата възраст. Вчера имах много голям проблем. Разходих го на двора малко и тои пи студена вода и стана..... много лошо.Разстроиство,отказа да яде,беше много умърлушен.Много се изплаших защото имаше симптоми на парвовироза.Водих го 2 пъти на ветеринар,....антибиотици,чудеса... и вече днес е по добре.Храня го с гранули Роял Канин за малки кученца,но вчера като беше болничко не искаше да ги яде.Дадох му мако заешко месо , сварено, и тои му се нахвърли  :yahoo: ,това много ме успокои.Днес вече е по-добре,пак няма голям апетит но е по-добре.    Ами това за моя сладък Бъки засега. Приемам съвети за храненето и за всичко по принцип .Вие сте много по-опитни и ще съм Ви благодарен ако ми помагате.          До скоро  :P

#175 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2008 - 04:26 PM

doki1980 по добре изчакаи с разходките докато не му сложиш  и 3-те ваксини и чак 10 дни след това можеш да го извеждаш. Ето прочети тук http://dog.bg/forum/...pic,8569.0.html
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 05:01 PM

сесе как сте в горещината,ние сме на климатик иначе не заспиват лесно или отиват на плочките в банята там е най-хладно ;D Целувки на Ира.

Дени 69,как са всички малки и големи питомци,не сте писали,чакаме новини и снимки.Целувки за мечето Макс. :wub: :->)

doki 1980,сесе е абсолютно права на улиците има зарази,и е неудачно да се пуска.На възраст 60 дни се поставя втората тривалентна ваксина против гана,парвовироза и хепатит.Когато кученцето навърши три месеца му се поставя и последната ваксина против бяс.15 дни след това вече можете да го извеждате на разходка.Сега е добре да миете крачета и дупето ,но не и цялото,предвид плевмонии.захранили сте го сигурно със Стартер на Канин Роял той е супер.Може да ги накисвате в пил.бульон и става разкошно за тях.Също така ако можете пригответе поне за едно хранене на ден следнот:2с.лъжици овесени ядки,малко хляб,1жълтък и месо/пил.тел.каквото имате/ ,всичко това да е полято със пилешки бульон и пасирате с миксер или пасатор.Става разкошно много го обичат.Вечерта се дава нещо по леко Мляко+овесени ядки/черен хляб/,аз редувам месно и млечно.Ако има нещо питайте,приятна почивка.

#177 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 05:07 PM

мляко плюс овесени ядки?! надявам се нямаш предвид прясно.
И хляб плюс овесени ядки,нещо също не виждам смисъл от това?! ... разбирам само едно от двете да,но и двете ...
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2008 - 05:10 PM

sara92 ние сме добре, но сме в ремонт и нали знаете как е, разправии с майстори. ;D  ;DСега с Ира отиваме на разходка, много целувки и от нас на Сара и малките! :wub:
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 11:09 PM

всеки знае какво следва от даването на прясно мляко.може да се дава,но рядко и в малки количества.
и не,не хляб +овесени ядки,а или едното или другото разбира се.(нали затова са скобите).
sara92,това с жълтъка трябва и аз да им проготвя като дойде времето.изглежда хранително.жълтъка суров ли?
doki1980,добре дошли и от мен.радвам се,че имаме нов стопанин на чау и че те се увеличават.значи сте имали първите си премеждия с малкия разбойник?ние като взехме Симба при нас решихме да я вземем с нас на море.беше на ~65-70дни.при първата ни поява на плажа с нея веднага бяхме предупредени от един човек за заразите по пл.ивица и че ако кучето ни  не е ваксинирано е по-добре да не го разхождаме навън.внимавайте много с мъника.

#180 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 07:52 AM

Бижу разбира се,че не и двете, упоменат е избора,и не прясно,не би ми стигнала тоалетната хартия...след това...не е полезно и за стомахчетата никак.

#181 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 07:59 AM

добро утро,мечки.надявам се днес някой да ни разкаже нещо смешно от разходката на своята мецана или мечок да се посмеем и да разведрим обстановката. B)
ще водите ли вашите любимци на море или планина с вас?

#182 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 08:12 AM

reni_89,разкажете за мечето си-пол,възраст от кога го имате.разкошен е.
doki1980,вие как се сдобихте с вашия мечо?

#183 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 08:56 AM

gerry_22,жълтъка трябва да е сварен белтъка на Симба,не на малките.Домашно приготвената храна има своите предимства и недостатъци,нещата вече са много по-опростени-готовите храни имат много приемущества.Към тях са Роял Канин и PURINA в 14-годишно изследване фирмата доказва,че кучетата хранени от малки така,че да са винаги с идеално тегло,могат да се радват на до 2 години по-дълъг здравословен и активен живот.Но всяка фирма изтъква приемуществата си,за състава с добавки на витамини и минерални вещества.НО не бива да се забравя,че готовата суха храна прави по-ленив чревния тракт.Затова трябва да се редуват храни домашно приготвени и суха,вярвам всеки го прави това.Под млечни имам предвид /сирене,к.мляко,извара/.И цитат от поредица "Обичам те,животно"ГРИЖИ-"Примерна дневна дажба за малки кученца:Мляко-80мл.;извара-200мл.;месо-25г.на 1кг.живо тегло,жълтък-1бр.,Ca/прах/-6г./1.5ч.лъж/;аскорбинова к-на/прах/-4г./1ч.л./;витамини-2-3 капки.Обикновено след първите месеци стопаните забравят за млякото ,сиренето и изварата в дажбата и "наблягат"на месото и хляба.И ТОЧНО тогава се появява заплахата от рахит,поради липсата на ценните вещества,които се съдържат  в млечните продукти.Винаги когато може да се дават пресни плодове и зеленчуци за да са снабдени с важните микроелементи като/желязо,мед,манган/,витамини и целулоза,помагаща на храносмилането.Не бива да се пропуска и варената карантия,която кучето трябва да приема веднъж седмично.Тя съдържа съставки,които животното иначе се опитва да си набави чрез ровене из изпражнения.За малките от 5-8седмица не трябва да се забравят и настърганите моркови,ябълки и други плодове и зеленчуци които подобраяват чрез целулозата си храносмилането на животните.Дажбите от 7-12 седмица се дават 4-5 пъти на ден,като се редуват млечна,кашеста/овесени ядки,ориз,хляб/ и твърда храна/месо,риба сирене/.Млечните и кашестите хранения имат голямо значение,защото чрез овесените ядки,ориза и млечните продукти организмът си набавя необходимите въглехидрати,минерални вещества,белтъчини и др."
                                                                            Край на цитата

#184 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 09:00 AM

Ние вече си резервирахме почивката на морето и Ира е с нас, както винаги. Водим я всяка година на море и е голям купон с нея. Първото нещо като отидем на плажа тя изкопава една дупка под чадъра и се настанява. И от там контролира децата, като те влязат във водата тя става и отива до брега и започва да лае да излизат или влиза при тях. ;D
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 09:31 AM

сесе,значи ще прекарате атрактивно и няма да скучаете,обича ли да влиза във водата Ира?да я нагушкаш и приятна почивка  ;)

#186 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 22 June 2008 - 05:33 PM

Cece Ира сега добре ли е.И ние от вчера сме с едно такова петно :(

#187 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 07:50 PM

Ира сега е добре, но като цяло козината не е в добро състояние. Сега и давам Петнил за да и се възстанови по бързо козината. И при вас ли е от аналните жлези?
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 02:21 AM

Направо съм потресена от тази обява  :rolleyes: :o :(

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 07:56 AM

Бижу и аз вчера видях една обява, че се продават чау чау в един сайт и на снимките на родителите бяха Торнадо и Лаурентина. Не знам какви хора има да използват чуждо име и труд. :huh:
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   doki1980 Икона

Публикувано: 23 June 2008 - 09:00 AM

Добро утро Дами и Мечки  B)  Много съм Ви благодарен за съветите който ми давате.Наистина Ви БЛАГОДАРЯ.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни