Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1971 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2010 - 06:31 PM

Трябваше да прочетете хилядите теми в форума "ЗАЩО ДА НЕ СИ ВЗИМАМЕ КУЧЕ ОТ ЗОО МАГАЗИН".Първо кученцето едвали има ваксини и обезпаразитявания,второ не искате и да знаете неговите родители и братчета в какви мизерии са живяли,3 голям процент от кученцата закупени от зоо магазини и борси са болни и с наследствени заболявания... http://kiflaiboza.blogspot.com/ ето един прилежен сайт в който са описани мъките на животни купени от магазин.Кучето е живо създание ,затова първо цялото семейство трябва да реши дали има нужното време ,средства за да поеме такава отговорност,защото кучето си е отговорност...най вече се чете откъде да си вземем куче..Така относно въпросите ,храната Хилс е една от най добрите фирми,не му давайте манджи и други сладки и солени храни,само гранули според мен.Докато не бъдат направени и 3те ваксини кучето не трябва да напуска жилището ,защото ще лепне някоя болест ,ако вече не е в зоо магазина(голям процент от закупените от зоо магазин кучета умират или са неизлечимо болни).Като е малко трябва да излиза по-често за да се научи да ходи до тоалетна навън,после може 2 пъти дневно (сутрин и вечер).Ако има въпроси питайте.

#1972 Потребителят е офлайн   kacho Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 02 November 2010 - 07:10 PM

Познаваме хората в зоо-магазина и им се доверихме - времето ще покаже дали не е грешка (магазинът е голям и популярен, продавачите изглеждаха добре запознати, кучето имаше добър вид, и досега няма признаци да е болен.) Не държим да израстне с породисти белези, само искаме да е здраво, за което ще положим необходимите грижи. Всяко куче има нужда от любов и дом - дори и тези, които се продават в магазин! Видяхме го, докато пазарувахме неща за нашия аквариум и то ни "избра". Парите са без значение. Ако ни е писано ще се радваме и обичаме дълго Барти.

На снимките виждате какво е отбелязано в книжката - каква ваксина предстои и кога? Ако не се доверим на книжката, можем ли да започнем нов курс от ваксинации? Питам, защото ходихме на ветеринар, той ни назначи следваща ваксинация на 16.11.10 и обезпаразитяване на 05.11.10г. Правилно ли е това?

Благодарим предварително за оказаната помощ!

Поздрави, Камен.

#1973 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 07:26 PM

sara92, благодаря :-) Най-важното е това наистина - живи и здрави :-)

#1974 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 08:10 PM

Няма как да разберем дали кучето има 1 ваксина така че следвайте инструкцийте на ветеринара ви.Колкото за продавачите ,тяхната цел е да зарибят купувача,ако не ви интересуват породните белези,приютите и улиците са пълни с много красиви безпородни кученца.Когато продажбата на кученца от зоо магазините продължи,ще продължат и мъките на майката на вашто куче.Така най-вероятно той се е родил в мизерна фермоподобно сграда от майка лишена от любов и всякакви грижи,която има за задължение да ражда 2 пъти годишно за да може да се печелат пари от тях. http://www.youtube.c...h?v=RIV5l4gd_Oo вярвате или не ето от къде излизат кученцата по зоомагазините.Естествено ,че сте търсили породни белези,ако не ви интересуваха щяхте да си вземете кученце от улицата или от ада в Сеславци. http://www.youtube.c...h?v=CTBtYsw7CeU Въобще не говорим за пари тук,ами за това че докато има хора който купуват от зоо магазини ,ще има и кучета по улиците ,ще има и ферми за кучета(не бъркайте ферма с легитимен развъдник)и .... Поздрави.

#1975 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 November 2010 - 08:17 PM

kacho, прочетете вече съществуващите теми.Там ще намерите отговори на много от вашите въпроси .

#1976 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 11:02 PM

Добре дошъл на Барти! Щом мечето е вече при вас, просто ще четете и всичко ще разберете! :re_037:

#1977 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2010 - 11:11 PM

Lexus, тази добавка доста ме заинтригува. Не съм я срещала, не е била обсъждана и във форума. Може да е във някой препарат....вече има доста. На Лъки даваме всичко за предотвратяване на ранно износване на стави, така че ще разпитам...:wb_052:

#1978 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 07 November 2010 - 11:07 AM

Показване на мнениетоkacho, в 02 November 2010 - 06:15 PM, написа:

Познаваме хората в зоо-магазина и им се доверихме - времето ще покаже дали не е грешка (магазинът е голям и популярен, продавачите изглеждаха добре запознати, кучето имаше добър вид, и досега няма признаци да е болен.) Не държим да израстне с породисти белези, само искаме да е здраво, за което ще положим необходимите грижи. Всяко куче има нужда от любов и дом - дори и тези, които се продават в магазин! Видяхме го, докато пазарувахме неща за нашия аквариум и то ни "избра". Парите са без значение. Ако ни е писано ще се радваме и обичаме дълго Барти.

На снимките виждате какво е отбелязано в книжката - каква ваксина предстои и кога? Ако не се доверим на книжката, можем ли да започнем нов курс от ваксинации? Питам, защото ходихме на ветеринар, той ни назначи следваща ваксинация на 16.11.10 и обезпаразитяване на 05.11.10г. Правилно ли е това?

Благодарим предварително за оказаната помощ!

Поздрави, Камен.

Здравей, и да ви е жив и здрав Барти, страшно е сладък! Бебешките ваксини са три - втората на втория месец, третата на третия месец. Бебето трябва да почне да излиза 15 дни след третата ваксина, дотогава не трябва да има и контакти с други животни. Не му давайте човешки храни а само висококачествени гранули за бебета /засега четири пъти на ден, на опаковката на гранулите пише колко грама на ден/. В Младост 1 А има много добра вет. клиника - Анима, някъде зад пазара.
Нашия Лекси много ни хапеше докати си играеше, но вече спира /сега е на 4 месеца и половина/. Вече почти без изключение върши работите си само навън. Много са чистички и умнички чаутата.

Това е което знаем, дано сме ти били полезни с Лекси.

А, и още: Дронтал е за вътрешно обезпаразитяване, веднъж на 3 месеца, но ветеринарят трябва да каже по колко.
А за спането на теракота - еми не искат чаутата да спят на постелки май. И нашето бебе си избра теракота, а откак пуснаха парното му е топло и все бяга на балкона. Страх ни е да не изстива, но пък с това дебело кожено палтенце...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1979 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 10:02 PM

Смятам че е достатъчно "дебело" за месеците си :D иначе човека от когото го купихме (той развъжда много породи кучета даже се похвали че и понита има си личи че има нужните средства за да им е всичко идеално) каза че сутрин ги храни с гранули (скъпи) а вечер с месо. В дома не яде по 2 пъти на ден а по много повече. Купил съм му гранули, една консерва със месо и пастет и за сега само гранулите и пастета съм му давал и ги харесва (особенно пастета :) )

друго интересно нещо което прави е че както лежи изведнъж става и започва да диша по шумно и пак ляга ... вашите правили ли са така ? :)

#1980 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 10:28 PM

weezy да ви е живо и здраво кученцето!Изглежда добре за възрастта си.При чау-чау няма бял цвят - прочети стандарта на породата, не може да стане бяло като самоед например.
Кремавия е най-светлия цвят в нашата порода.Не казваш какъв пол е кученцето, а липсата на име говори , че няма родословие, но поне можеш да го кръстиш както ти се иска.
Успех с новия член на семейството!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#1981 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 05:00 PM

Мъжко е ... и не виждам каква е логиката в това че щом няма име няма родословие но щом така си решил ... : )

#1982 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 06:20 PM

Да ви е живо и здраво мечето. По въпроса за името и моят калпазанин седя една седмица без име,докато стигнем до консенсус как да се казва.

Що се отнася до козината не само ,че няма да стане по-бял ,но като смени бебешката козина дори ще потъмнее на гърба. Аз бях силно притеснена от по-тъмната козина,но като гледам снимките на Торнадо съм спокойна,защото козината на Джино е със същият цвят.

#1983 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 November 2010 - 06:41 PM

Много сладко бебе. Да е живо и здраво! За името ако има родословие е хубаво името да подхожда на имената на родителите - за да звучи добре. Ние на нашето бебе му оставихме името от родословието защото вече си го знаеше. За храната само качествени гранули за да няма проблеми със стомахчето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1984 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 November 2010 - 07:54 PM

Показване на мнениетоweezy, в 12 November 2010 - 04:05 PM, написа:

Мъжко е ... и не виждам каква е логиката в това че щом няма име няма родословие но щом така си решил ... : )

Не се засягай излишно - просто родословно куче идва с имената в документите, а след това стопаните галено могат да му викат както си искат.
Относно "бяло" - не, няма да стане по-светло и "да избелее" - измамеха ви, и няма бели чау-чау, поради простата причина че в нашата порода няма ген който да отговаря за тази окраска. Бащата може да е светъл крем, но нито един истински развъдник няма да лъже че бебето с времето ще "изсветлее".
Кучето ти е симпатично бебе окраска крем, с възрастта се появяват повече рижави косъмчета, при някои кучета носът изсветлява и губи черната си пигментация, което е брак по американските стандарти, но се толерира от FCI.

Много повече се изненадох от факта че:

Цитат

иначе човека от когото го купихме (той развъжда много породи кучета даже се похвали че и понита има си личи че има нужните средства за да им е всичко идеално) каза че сутрин ги храни с гранули (скъпи) а вечер с месо. В дома не яде по 2 пъти на ден а по много повече. Купил съм му гранули, една консерва със месо и пастет и за сега само гранулите и пастета съм му давал и ги харесва (особенно пастета :) )

Типичен фермер държи модерни породи, които са вървежни, само и само за да прави пари от тях. Като правило тези хора не знаят как правилно се отглежда дадена определена порода, подтвърждение за това са вашите думи че бебета на тази възраст ги е хранил само два пъти дневно, и то хем с гранули хем с месо.

Сега, първо ти препоръчвам да спреш върху качествена храна на бебето, при това накисната половин час преди хранене. И дай да му измислим име на това мъжкарче, пък после да мислим останалото, м?

И не се шашкай от нас - просто не обичаме търгашите и фермери-измамници, дето подвеждат стопаните като теб, понеже повечето от нас сме минали по този път и знаем колко може да е тъжен той.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1985 Потребителят е офлайн   zvezda Икона

Публикувано: 23 November 2010 - 11:50 AM

Здравейте! Искам да попитам дългогодишните собственици на Чау/мъжки/ - нормално ли е на 7,5 месеца да има непрекъснати сексуални нужди. Под непрекъснати, разбирайте всяка вечер се спуска или на някои дрехи или одеало, или нечий крак..... и така от близо месец. Има ли някакъв вариант това да се прекрати, без да се навреди на кучето. Вета ми каза за някакви хапчета, но реших да попитам и вас и тогава да реша какво да правя. Това състояние временно ли е или???????

#1986 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 November 2010 - 12:29 PM

zvezda

Здравейте.
Кучета нямат сексуални нужди, когато кучето прави опит за скачка с някакъв предмет или човешки крак това е опит за доминиране и проблема е във възпитание и дресура: по този начин кученцето показва че доминира над човека. Подобно поведение, както всяко едно нежелателно, трябва да се прекратява незабавно. Кучета са социални животни и човешкото семейство за тях е глутница, в която трябва да има изградена йерархия, в която животното да заема най-ниското стъпало след всичките живущи до него хора.

Прочетете раздела за възпитание и обучение, има курс за послушание на малкото кученце и започнете да го смъквате надолу по йерархичната стълбата. Няма нужда от никакви хапове - той не го прави от сексуална възбуда или нужда, кучета нямат сексуално поведение, те не са хора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1987 Потребителят е офлайн   zvezda Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 03:00 PM

Furia_S
Благодаря за отговора. :rc_036: Освен него прочетох доста неща и разбрах от къде е проблема и как да го разрешим.

#1988 Потребителят е офлайн   geri123453 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:45 PM

Не знам дали мястото на въпроса ми е за тази тема , но се пак реших да попитам кучето ми не играе с играчки как да го науча ...
User's Signature

Качена снимка

[url=http://line.romanticcollection.ru]Качена снимка[/url

#1989 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 11:25 PM

Здравейте!Много харесвам породата и мисля да си взема и аз едно сладко меченце,но за сега още чета форума и ако не целия то поне на 90% искам да го изчета за да съм по информирана и запозната с породата.Но много ме вълнувата 2 въпроса и реших да ви попитам вас,които гледате такива сладури и можете да ми дадете точен отговор.Първо ме интересува тази порода мирише ли..знам че всяко куче си има специфична миризма,но съм срещала кучета от други породи при които е напоносимо.И второ бебетата чау с лилав език ли се разждат или потъмнява до 3-4 месец.Благодаря предварително

#1990 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 12 December 2010 - 05:06 PM

mihichkaaa, вие имали ли сте някога собствено куче? Ако чакате чау на 1,5-2 месеца тепърва да придобие син език, ще има да чакате до края на живота му.Никой от собствениците на чау не се е вълнувал преди да го купи дали мирише или не.Или харесвате чау или не го харесвате.За мен чау не миришат, съм гледала много породи.Миризмата на кучето за мен зависи от гледането му.Ако ви миреше чау няма да си вземете или ако се нацапа и ви замирише вместо да го изкъпите ,ще го изхвърлите ли?

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни