Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2021 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 01 January 2011 - 05:58 AM

Честита Нова Година!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2022 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 January 2011 - 04:18 PM

Честита Нова Година! Много здраве, щастие и късмет!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2023 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 07:23 PM

:re_037:Да Ви е Честита новата 2011 Година с пожелания за успех във всичко, което умеем, във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко, за което мечтаем! :rc_036:

#2024 Потребителят е офлайн   atmos Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 12:00 AM

zdraveite neznam dali tuk trqbva da pisha imam jensko chao chao bqlo na 2 godini e ve4e i iskam da q zaplodq no nemoga da si namerq majki no sashto da e bql ako nqkoi moje da mi dade kontakti shte sam mu mnogo blagodaren :)

Кирилица, Моля!
Мод.

#2025 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2011 - 01:43 AM

Показване на мнениетоatmos, в 07 January 2011 - 11:05 PM, написа:

zdraveite neznam dali tuk trqbva da pisha imam jensko chao chao bqlo na 2 godini e ve4e i iskam da q zaplodq no nemoga da si namerq majki no sashto da e bql ako nqkoi moje da mi dade kontakti shte sam mu mnogo blagodaren :)

Предишната ви тема в "Новини, събития, коментар" беше изтрита.

Не си мъчете кучката с раждане, какво лошо ви е направило животното че сте решили да я заплождате? Обичайте си я и я гледайте, какъв е този зор?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2026 Потребителят е офлайн   atmos Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2011 - 01:41 PM

аз зор нямам даже и не искам да я тормозя но докторите казват че поне веднъж трябва да роди животинчето за нея било добре ако имате друга теза кажете я

#2027 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 08 January 2011 - 03:08 PM

Сменете си докторите! Те да раждат, за да им е хубаво!Другата теза е трябвало същите тези доктори да Ви я кажат,тази която поощряваме ние тук,които знаем последствията от такива здравословни дейности за кучетата.Просто си гледайте кучето като такова за каквото сте го взели.Ако то е наистина ценно от киноложка гледа точка вземете му родословието,обърнете се към отговорника по развъдна дейност на клуба за породата Ви и тогава искайте бебета.А междувременно изчетете всякаква информация до която достигнете за породата ви,развъждането и т.н.Тук инфото е в изобилие.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2028 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2011 - 03:36 PM

Показване на мнениетоatmos, в 08 January 2011 - 12:46 PM, написа:

аз зор нямам даже и не искам да я тормозя но докторите казват че поне веднъж трябва да роди животинчето за нея било добре ако имате друга теза кажете я

Сменете си докторите, нито един истински профи няма да ви даде такъв неграмотен и вреден съвет. Тази глупава и супер-вредна заблуда "да роди веднъж за здраве" няма ли да изчезне някога? Тук има достатъчно съфорумци които си гледат женски цял жвот без да са раждали те, и животните им са напълно щастливи със стопаните си. Гледайте си животинката и не я заплождайте.

Окраската ви се нарича "крем", в нашата порода не съществуват бели кучета, защото няма ген който да отговаря за подобен цвят в породата ни.

Добре дошли на форума:-))))Прочетете темата "Търся си гадже", тя е точно като за вас:
http://forum.dog.bg/...b4%d0%b6%d0%b5/
User's Signature

#2029 Потребителят е офлайн   atmos Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 12:07 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 January 2011 - 02:41 PM, написа:

Показване на мнениетоatmos, в 08 January 2011 - 12:46 PM, написа:

Сменете си докторите, нито един истински профи няма да ви даде такъв неграмотен и вреден съвет. Тази глупава и супер-вредна заблуда "да роди веднъж за здраве" няма ли да изчезне някога? Тук има достатъчно съфорумци които си гледат женски цял жвот без да са раждали те, и животните им са напълно щастливи със стопаните си. Гледайте си животинката и не я заплождайте.

Окраската ви се нарича "крем", в нашата порода не съществуват бели кучета, защото няма ген който да отговаря за подобен цвят в породата ни.

Добре дошли на форума:-))))Прочетете темата "Търся си гадже", тя е точно като за вас:
http://forum.dog.bg/...b4%d0%b6%d0%b5/

Благодаря ви бяхте ми много полезни

#2030 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 10:58 PM

Показване на мнениетоARES_10, в 08 January 2011 - 06:47 PM, написа:

Привет отново! Взехме нашия Арес след дълго четене, проучване и обмисляне. Той е подарък за сина ни Александър, като е и негова основна грижа ...:md_064:. Въпреки, че преди това бяхме изчели всичко от форума, и след няколко срещи с различни господа, който продават чистокръвни чау чау, взехме Арес от един развъдник близо до Велико Търново. Роден е на 27.09.2010, видяхме и двамата родители. Въпреки, че съм наясно с отношението на всички към такива места, искам да кажа, че бях впечатлена от чистотата, както на самия развъдник, така и на животинките.
Та за Арес - абсолютен сладур, който става автоматично любимец на всеки, които го види. Вече сме като атракция, когато излезем на разходка. Много е дружелюбен, но само отдалеч, т.е. освен нас никой друг не може да го мачка, пипа и гали. Вече проявява доста вироглав характер, на всичко отгоре е и злояд. Та сега вече, освен сина ми станах двама :dh_188:. Отсега започнахме да планираме почивката за лятото, така че да можем да го вземе с нас. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете с изброа на подходящо място. Гледахме разлини къмпинзи с бунгала, но там като че ли е доста пренаселено и незнам как ще се оправяме с кучето. Ами засега толкова, обещавам вече да се включваме активно във всички дискусии. Поздрави от Габрово - Арес, Александър, Даниела и Илия Илиеви.:dog::dog::dog:

Моето и вашето са братчета... :) И ние взимахме нашето от там... даже си личи че са братчета - много си приличат :)

#2031 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоweezy, в 09 January 2011 - 10:03 PM, написа:

Моето и вашето са братчета... :) И ние взимахме нашето от там... даже си личи че са братчета - много си приличат :)

Когато разглеждахме фотогалерията и ние така предположихме, даже ви разглеждахме профила, за да видим дали е така! Много се радвам, че се намерихме и ще ми бъде приятно да ги съберем някой път да видим дали ще се познаят. Вие от къде сте? Нацелувайте братчето ни!

#2032 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 January 2011 - 01:35 PM

Ия , я рязаха в събота.Обръснаха я още повече и с този оток изглежда много страшна. Нищо ,че ми погрозня момичето , дано се оправи вече. Отново сме на антибиотици. Измъчихме се и дветеКачена снимка.

#2033 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 07:22 PM

Ия, бързо възстановяване! :wub:
User's Signature

#2034 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2011 - 02:06 AM

сесе, благодаря.От три дни се чудя дали да кача една отвратителна снимка тук.Да видите какво ни причиниха.Милата ми красавица не смея да се похваля ,че почна да намаля секрета и джоба се затваря, май.Даже отока леко намаля.
Ох, ще го убия този нещастник.Какво съм му подготвила само аз си знам.Като се поуспокоя ще разкажа.Само дето мислех че яда ще ми мине , а от ден на ден се засилва.

#2035 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 01:33 PM

Eй, момиче не ни дръж в напрежение и догадки....пиши какво става с голямата Ия...:wb_052: И каквото и да е станало, стискаме палци, да се оправяте на 100-ПРОЦЕНТА!:ba_025:

#2036 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2011 - 05:04 AM

sara92 , какво да пиша като речника ми е беден да изразя това което чувствам.

Винаги съм мислела ,че съм подготвена и мога да реагирам в такава ситуация.Е да, ама Не.
Една студена сутрин излизайки от входа на блока, нещо ме блъска и се озовавам на земята с цяло тяло върху Ия. Дори не знаех какво става ,мислех че е човек който ме блъска. Заради студа бях сериозно екипирана и с качулка на якето на главата.За това нищо не съм видяла.Развиках се, а отстрани чух мъж да ме псува ,че викам.През това време нещо ме дърпаше по якето и ми дръпна качулката.Тогава видях главата на питбула точно пред лицето ми.На ИЯ главата беше точно под моята .Очевидци казват, че питбула е целял моят врат а е докопал този на ИЯ.Беше страхотен лед и в ужаса си не можех да стана.Постоянно се пързалях.Тогава започнах да посягам с ролетката на ИЯ ,така и не успях да го докопам.Стопанина след като се нагледа на шоуто и заради виковете на хората реши да си прибере изчадието .Като ми каза ,че кучето му просто искало да ни подуши защото било разгонено. Аз станах и огледах ИЯ, но нищо не видях заради многото козина, пресякох улицата да направя разходката и .В един момент дори беше весела и като поглеждам по снега ,кървави дири. Кръвта течеше от устата и .Бързо в едно такси и в клиниката.Там се установи,че като я дърпал е разпрал много кожа и се е образувал джоб.От тогава сме всеки ден в клиниката на промивки ,инжекции и антибиотици.Всяка секунда изпитвам вина, че съм паднала върху нея.Можеше да се защити по някакъв начин.И тя не е безобидна ,ако се налага.Защо точно в този момент съм излязла на разходка .И защо не успях да я опазя.А тя толкова ме обича .Аз и говорих, че никога няма да позволя нещо да и се случи.
Според нейната докторка, по добре че се е озовала под мен.Била съм я защитила .Защото е щяла да скочи да ме пази и пораженията от още нахапвания не се знае какви ще са.Дали е по добре ,не знам.Само знам ,че всеки ден когато и пълнят раната разни дезинфектанти и я изцеждат ,сърцето ми се къса.Душата ми плаче, ни денем ни нощем имам някакъв покой, от тогава.
Да разкажа и за питбула ,който не веднъж споменавам тук в различни ситуации.
Той терори квартала от няколко години.Това е същият чиито стопанин демонстрира на децата за колко секунди се разкъсва котка.
Същият който нахапа по корема една жена която просто преминаваше през градинката с двама мъже.
Същият който нощем го пускат на бой с бездомните кучета.Имаме куче без крак от него.А хората не могат да спят от боевете.Стопанина, Наркоман с изпито лице, явно се забавлява от всичките си постъпки . Защото казват ,че кучето действа по команда. Редовно го води на бой.Пуска го и срещу кучето на комшията .Голям ротвайлер ,много възпитан и добре гледан от отговорен стопанин.Та, наркомана просто искал да види какво ще стане.
Искал да види и какво ще стане сигурно, когато нахапва осем годишно детенце или ръцете на друг мъж който просто се е защитавал.Или когато кучето поваля жена от съседният блок на спирката ,а тя разплакана го пита, защо .А той и отговаря да не минава от там ,че това била негова територия.
Случаите са много ,събрала съм доста жалби.Ако някой се заеме да прави статистика дали има ден без някакъв проблем.Сигурно няма такъв.
Последният път когато ме повика кварталният по въпрос за поредната жалба от нахапано момче. С разкъсани сухожилия на двата крака и нахапани задни части .Аз казах, че може да е всичко но мен като ме види ме предупреждава от далече.Тогава кварталният ми каза ,че просто не се е случило и на мен , и така и стана.Момчето подаде жалба , а в отговор на нея един ден питбула и неговият стопанин го причакват отново и пак е имало схватка.Прокуратурата обаче спира делото защото кучето е домашно.
Е питам се аз, защо едни ги глобяват, че са без каишка в парка, а други доказано агресивни и към хора и към животни се разхождат без проблем след купища жалби.Нали такива кучета трябваше да се конфискуват и преспят .Защо за едни има глоби , а за други никакви закони.Защо аз да се съобразявам и възпитавам правилно кучето , а друг да си прави каквото иска.Интересно какво ли трябва да се случи та някой да вземе мерки?И после всички сме биле еднакви . Все кучкари ни наричат.
Тук преди време имаше тема в подкрепа на тезата ,че не трябва да се забраняват определени породи .Няма агресивни кучета има тъпи стопани .То и чау не е лесна порода и не е за всеки.Но питате ли ме какво мисля сега когато съм от другата страна.С главата си съзнавам ,че кучето не е виновно .А с душата си..... ,всеки ден си представям как собственоръчно го разчленявам на парчета .Това кученце дето съзнателно напада хора и кучета и пречени и това на моето слънчице .
Хора тук които ме познават и знаят какво съм способна да направя за животно в беда .Било домашно или бездомно.Предполагам сега ще ги учудя какъв гняв изпитвам.То и аз не вярвам и си мислех, че времето ще ме успокои.Кучета от някой породи не трябва да се забраняват.А трябва да се разрешават само на хора минали през тест за годност.Определено съвестните собствениците на такива кучета ,няма да им се понрави какво пиша.Но нека да не съдят за другите по себе си .Това ,че някой хора са съвестни, не значи, че други са такива.Аз лично познавам стопани на, да кажем в случая потбули ,които възпитават и отглеждат любимците си като влагат цялата си душа и сърце .Но лошото е, че особено питбули вземат хора комплексирани с мания за величие.Помните ли случая с хъскито в Южният парк, лятото? Почина.....
През този период от време докато се лекуваме се наслушах на какви ли не приказки.Да потроши някой стопанина.Ми, че той е бит за почти всеки случай .И какъв е резултата.Кучето пак е при него и пак проблеми.Да не мислите ,че мъжът ми не го издирва поне две седмици.Та той се крие ,но моят ще го намери и какво от това .Моята цел е да го лиша от кучето му .Дори и на някой да му изглежда жестоко.Ще го съдя докато постигна целта си .В момента чакам да се състави комисия в общината която да прецени дали тоз индивид изобщо е годен да се грижи за куче.
Единственото което ме притеснява ,че живея на вторият етаж. Кучетата ми излизат на терасата ,а Наркомана не е със всичкият си и не знам как ще реагира на последствията които ще му се наложи да понесе.

Само да се оправи моето момиченце.Когато се върнах от Русия с новото кученце, раната се беше възпалила .Добре, че останах само ден заради нея .Въпреки всекидневните промивки се наложи да я срежат от долната страна .Без упойка, дори .Само я подготвиха за нея и ако не издържи на болката щяха да я бият.Раната вече не тече толкова и отока по намаля.Вчера спряха две от лекарствата.Остана само антибиотика който пием,промивките и антибиотика който слагаме в образувалият се джоб.Тя милата е герой.Как издържа да я изстискват всеки ден, и се чудя. Обожавам я и заради прекрасният и характер.И вместо да се радвам на двете си животинки ,аз не мога да спя.
Ето така изглеждаме сега.

Р.Р. За тези които им се струва много остър моят пост.
Уверявам ви ,че доста го редактирах .
Умишлено не писах веднага след случая.
А от тогава минаха 25 гадни дни.
Не пожелавам на никой такова изживяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2037 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 11:17 AM

ИЯ, много съжалявам за това, което преживявате!
Милата Ия, борец е тя, ще се оправи и козинката ще порасте.
Не се отказвай, бори се срещу тази гад, причинила ви това!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2038 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 23 January 2011 - 12:33 PM

Живеем в страна, където отношенията приличат на джунгла! И на мен ми се случи подобна история но с ротвайлер, който крехката девойка не можела да удържи и го изпусна - нападна 4-месечното ми куче и аз се бих 10 минути с ротвайлера за да го спася, а стопанката му отстрани само гледаше... От тогава ходя със спрей в джоба и на такива отдалеч го вадя и показвам. Работата със съда ... може би след кой знае колко години ще го осъдиш и ще се опита да отмъщава със сигурност! Дано милата ИА се оправи, а вие да се успокоите от този страшен епизод!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2039 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 12:44 PM

Ох, милата Ия, чета и плача, стискам палци бързо да се възстановите и да не страда повече малката принцеса! Мисля, че е време и в България да има зоополиция и всеки да носи отговорност.
User's Signature

#2040 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2011 - 04:23 PM

Отношението ми към цялата ситуация знаеш - кучето да се изземе и да се евтанизира.
Защото всеки нормален адекватен човек разбира че куче, което от години напада други животни и хора поощрявано от стопанина си не винаги може да бъде рехабилитирано за да е напълно с главата си.
Така че не ме интересува как ще рипнат псевдо-защитнички и търсачки на вселенската хармония: кучето необратимо превърнато в чудовище. Да, стопанина е виновен - да понесе наказание и той.

Съди го, момиче. С теб съм, знаеш.
Прегръщам ви от сърце и двете, кажи на черната кака да оздравява.
Ще се справите.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема