Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2291 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 18 January 2012 - 12:04 AM

Изчакай малко тогава, продължете с накисването.Някой чаута до последно по понасят накисната храна от суха.Смята се, за някой,че ги дразни набъбването на сухата. Първо е трябвало да го захраниш със стартер.После да вземеш друга храна,но сега за нищо на света не сменяй пак нещата. Бъдете търпеливи и не се изкушавайте. За повръщането не се притеснявайте толкова, ако няма други симптоми, естествено. Бебета просто хапват много бързо и гълтат доста въздух, после просто ви е дошло в малко повече. Равномерно разпределяй дажбите, да не разшириш ненужно стомахчето и да увисне. Желателно е до година и половина поне,да сте на границата за да не натоварвате костите и да се изкривят. После можеш да засилиш храната,но и тренировките за да направите хубава мускулатура и да отворите добре гръдният кош. Чак след втората година ще видите истинската красота на своето чау. Сега започнете да свиквате с ресането. Както разбрах сте чели доста,но ако нещо не ви е ясно ,просто питайте. Пожелавам ви здраво кученце,това и от вас зависи, не само от гените.
Целувки от нас и ни радвайте по често с някоя снимчица.

#2292 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2012 - 02:03 PM

IA---- благодаря!
Lexus, бяхте прав/а за езичето, вече почти няма помен от розовите петънца! Не знам честно казано защо се променя пигментацията, но като гледам след известно време и ние ще сме с изцяло лилаво езиче. :db_046:
Иначе с повръщането нямаме проблеми вече, наистина е било от рязката смяна на храната, явно. Всичко е наред, забавляваме се много, всички мои приятели и роднини, които вече са я виждали са влюбени в нея и постоянно я снимат. :ab_041: Живот и здраве утре или в неделя сме на първа ваксинация. На сайта на "Добро хрумване" имат списък с 5 ваксини за кученца, всички ли сте били на вашите мечоци? Естествено като отида ще разпитам, но са ми казвали, че е хубаво да се бият и други, освен основните 3, пък искам да знам повече по въпроса.
И другото, което много исках да питам - относно този проект с безплатното кастриране и чипиране - дали си струва да я заведа там, или да отидем в някоя клиника? Не искам да пестя пари за такива важни неща, но вече двама мои познати са кастрирали и чипирали там и са много доволни. Все пак там извършват тези манипулации почти постоянно. Четох някакви теми по въпроса, но нищо конкретно не беше написано, а само предположения, затова питам, ако имате познати или ако сте се възползвали от програмата, дали си струва. :smile: :dog:
Поздрави на мечките! :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2293 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2012 - 02:48 PM

Аз, за безплатната процедура нищо не мога да ти кажа, не съм ги използвала.Всичко си правя в Добро Хрумване и съм много доволна. И кастрацията на едната ,и ваксини и чипове, всичко. Ти трябва да си вземеш решението. Не изкарвай бебето на вън преди да минат 14 дни от третата ваксина, първо обаче се обезпаразитява вътрешно .Ако се намери нещо след седмица пак и после ако е чиста, минават 10 и ваксина.Сега не трябва да има контакт с други хора и вие като излизате и се прибирате трябва да криете обувките , да измивате щателно пода и ръцете си.И след това да пипате бебето. иначе и вие сте заразо носители. Вашите приятели ще имат много поводи да му се радват, не бързайте. Застраховайте се. За стомахчето ви бях сигурна,че е от храната. За петното ,до 40 ден по принцип е трябвало вече да е покрито езичето, но в много редки случаи пигментира по късно.Важното ,че всичко е наред. Имате сета 2-3 месеца по критични докато минат ваксините, и после ще лудувате на воля.
Много здраве и целувки от нас.

#2294 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 06:00 PM

IA---- благодаря отново за отговорите. :ae_085: Тези базисните неща са ми ясни. До обувки не се докосва, а за миенето на ръцете съм много строга, знам, че може да се заради лесно, затова гледам да нямаме никакви пропуски в хигиената.
Обезпаразитена е вътрешно, писала съм, няма паразити, следя отблизо всичко, затова сега сме за ваксина. Излизането е ясно, особено тук в София, знаете как е........ :dh_188:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2295 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 10:59 PM

здравйте и тук.ще ми донесат кученцето от друг град.намерих го по обява единственото което ме интересува е да е здраво,но не съм много наясно с нещата

#2296 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 January 2012 - 11:09 PM

Здраво от обява се съмнявам.Но избора е ваш. Така или иначе сте влязли във форума, прочете информация защо кученцата не се купуват от обяви и борси. Използвайте търсачката ще ви излезат много полезни теми.
Късмет всичко да е наред при вас.

#2297 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 11:16 PM

мерси ще разгледам

#2298 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 07:05 PM

Здравейте и от Казанлък.Имаме си малък сладък черен мечок на име Сами ! Взехме си го на 40 дена,сега е на 6 месеца.В началото му направихме ваксинките,обезпаразитяването и всичко беше ОК.Постепено забелязахме че сълзенето на очичките му се засилва.Водихме го при 1 ветеринар,който ни изписа едни капки.След третирането с тях имаше минимален ефект но проблема не изчезна.След срещата с първия ветеринар той каза че е нормално за тази порода и т.н.Решихме да потърсим съвет от друг ветеринар който ни предписа други капки и пак същия временен ефект.Много изчетахме по темата и решихме да търсим помощ от 3 лекър препоръчън ни от приятел.След прегледа при него и обяснението от нас какво е правено досега на кучето той каза че нашия Сами трябва да бъде спешно опериран иначе го грозяла опасност от ослепяване.Направиха му изследвания и последва операция на очите.След това му сложихме необходимата яка и така нашия герой седя с нея 2 седмици.Сега сме много доволни и има голямо подобрение и няма това сълзене и сабиране на "гной" . При изследванията стана ясно обаче че Сами има и гъбична инфекция и започна да му опада на места козинката-около очите и под брадичката.Сега му слагаме ваксини и се надяваме да се оправи.Много е важно на какъв доктор ще попадне човек и дали ще е навреме.Ако бахме намерили хората от клиника Херон гр.Казанлък по-рано,можеше и нощите ни да минават по спокойно.Надяваме се в най-скоро време Сами да е напълно здрав !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2299 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2012 - 08:18 PM

sami_2011
Дефинирайте "сълзене"? така, както ви чета може да е всичко - от ентропион до демодекозни очила.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2300 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 08:22 PM

Ентрипион-правиха му козметична операция за "изрязване" на клепачите.След операцията му слагахме капки Тиацил.

#2301 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2012 - 08:30 PM

Не е демодекоза, даже и гъбички не може да се каже дали има без посявка.Иначе всяко лечение е просто налучкване, ако уцелят. Това което виждам аз е, че не подържат козината на кучето, не го изчеткват редовно, задържа се влага и прави проблеми кожата. Не казвам ,че го държите мръсно или нещо подобно,просто не сте запознати с груминга на чау. Прочете повече информация и ако нещо не ви е ясно, просто питай те . Операцията за такова малко куче може и да не е единствена. С ръстежа кожата отново увисва. Много вероятно е голямото и дълго сълзене да е било просто от храната. Чау са доста чувствителни.
Добре дошли .И дано първоначалните ви премеждия скоро останат просто лош сън.
Би ли качила снички на кученцето преди операцията. Тази на аватара е преди това нали?

#2302 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоsami_2011, в 23 January 2012 - 06:22 PM, написа:

Ентрипион-правиха му козметична операция за "изрязване" на клепачите.След операцията му слагахме капки Тиацил.

каква операция за ентропион на 6 месеца??????????????

Кучето ви тепърва има да расте, и лицевата част на черепа тепърва да се опъва, как ще ви режат на тази възраст очите?

Е........и таз добра....
User's Signature

#2303 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2012 - 09:54 PM

Ей това имах в предвид като казах,че вече ще се наложат и още щом сега са го оперирали. Защото в случая вместо да се изпъва ,вече ще увисва.Аз на снимката не виждам кучо да има този проблем, и прекалено много кожа.Но като не са намерили решение ветовете, са го рязали. Сълзенето за мен е от храната, както вероятно и козината. Гъбички на практика са много рядко явление и се докозват след посявка. Най лесен е Кортизона който потиска сърбежа, съсипва бъбреците. Ето кучо не се чеши, значи сме го излекували. Хора четете, после режете. Не всеки вет разбира от чау, а предполагам и вашият е виждал едно две.Сълзенето може да е от сто неща.Може да го дразни прах,при разходките като се вре да души. Може да са куп неща, но чак да го оперират.Просто са намерили хора които да им вярват, и да им вземат парите.

Има лосиончета за очи с билки с които, се чистят очите. Те успокояват.Вариянти бол.

#2304 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 12:24 PM

Ветеринаря ни каза че има увреждане на роговицата,а за гъбичките като го оставихме за операцията са му взели изследвания и обясниха че пробата е като за учебник(явно искаха да кажат че са в много голямо количество)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2305 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 09:47 AM

sami_2011
Станалото станало. А имате ли представа от кои родители като двойка сте закупили кучето? Не за друго, просто ако знаете болежките на родителите ще ви е по-лесно да се ориентирате относно болестите на вашето куче, понеже повечето от тези неща се предават наследствено.
Успех ви желая, непоносимо е да гледаш вечно болно животно... От опит го знам.
User's Signature

#2306 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 02:07 PM

мога ли да давам на двумесечното чау мляко на попара с хляб?

#2307 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 02:46 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 12:07 PM, написа:

мога ли да давам на двумесечното чау мляко на попара с хляб?

Лично мое мнение - НЕ! Първо, малките кученца често имат непоносимост към мляко и то ги разхлабва. Второ, какъв ви е бил режима на храненето на кучето преди? Ако то е изначално се е хранило с натурална храна, готвени неща но без мляко - точно млякото категорично НЕ бих го въвеждала в рациона на животното. Поне за сега, не и на тази възраст.
User's Signature

#2308 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:16 PM

от три дни е при мен храня го с педигри джуниър киснати във вода преди също са му давали това,но аз искам да разнообразя.да не яде едно и също нещо

#2309 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 01:16 PM, написа:

от три дни е при мен храня го с педигри джуниър киснати във вода преди също са му давали това,но аз искам да разнообразя.да не яде едно и също нещо

Извинявайте
User's Signature

#2310 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 01:16 PM, написа:

Извинявайте, нещо се дублира мнението ми.

Не хранете кучето си с Педигри. Според моето скромно мнение тези гранули са абсолютен боклук.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема