Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 27 September 2008 - 09:13 PM
Публикувано: 27 September 2008 - 09:29 PM
Цитат
Гери Айра е станала прекрасна трябва да я видим :blink:
Лили,извинявай,не бях видяла поста ти.благодаря ти за Айра.с удоволствие ще се видим.в понеделник ще ходя да купя нов автоматичен повод,че Айра прегриза стария.пък и той беше до 15кг,така че си трябваше нов.може да дойдеме с Айра при вас на разходка на някоя поляна,ако има хубава.ако не, ще ви взема и с Ланди ще потичат из двора.
keri14,пробай с ш-н ELACTIL na KAWU. аз къпя Симба с него,защото и ние бяхме с косопад.той е за пиодермии и микози.специално аз си го поръчах от борсата на която пазарувам.ако решиш и не можеш да го откриеш,няма проблем да ти го поръчам и ще се разберем да ти го донеса.и без това шаря из цяла софия ;D
Публикувано: 28 September 2008 - 12:28 AM
Законопроектът за управление на етажната собственост забранява отглеждането на домашни любимци без изричното съгласие на съседите. Ако не сте съгласни с това, елате на протест.
Дата: 28-09-2008, 12:00
Място: ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР - София
Някой от собствениците на мечовци ще ходи ли?

Публикувано: 28 September 2008 - 11:02 AM
Публикувано: 29 September 2008 - 10:13 AM
Публикувано: 29 September 2008 - 03:54 PM
Да ви кажа честно аз съм и за и против тва за съгласието на съседите, защото съгласете се че няма как при съседските взаимоотношения да не се съобразяваме едни с други, друг е въпросът че има и добри и лоши съседи.Аз безкрайно обичам всички животни, но то всичко опира до стопанина, като за съжаление домашния любимец е изкупителната жертва и обекта на конфликт.Съгласете се че на никого няма да му е приятно един "добър" стопанин, който е затворил две немски овчарки на що годе широчка тераска с изглед към главна улица и малко паркче, от които животинките се дразнят и доста лаят, а и понеже не ги изкарват особено много акат и пишат на същата тази тераса и се сещат са поизчистят,когато за съседите вече е станало адски нетърпимо е няма как да се съглася това "отглеждане", което е терор и за кучетата и за съседите да получи съгласие.Все от някъде трябва да могат да бъдат спирани такива хора.Няма как щом сме сред съседи малко или много трябва да се съобразяваме едни с други неизбежно е.
Не е толкова трудно предполагам да се разберете с комшиите и да получите съгласието им аз лично държа на коректните взаимоотношения и затова още с идването на Евка в къщи попитах в общината как стои въпросът с регистрацията на дом.любимци и стана доста лесно и смалки усилия : вземаш един лист в горния ъгъл на който пише"Съгласие на живеещите на адрес.... за отглеждане на дом.люб. куче,порода.... в апартамент..."списъкът съдържа имената, подписът и апартаментите на повечето от половината от апартаментите във входа!!!С този лист и с паспорта на кученцето се отива в съответния сектор в общината и срещу 2лева ви издават медальонче с номер и талон с данните на кучето и стопанина, след което си подавате декларация и данъкът поне тук е 15лева за година за кученцето.Така никой няма право да ви се меси защото сте спазили всички норми и правила които се изискват от вас.
Извинете ме че изписах толкова много но реших че може да има някой, който да не правил подобно нещо и да му е интересно.

Диди&Ева
Публикувано: 30 September 2008 - 03:48 PM
Не се стърпях и писах мейл на собственичката на развъдника.
Кученцето е уникално със страхотни родители на 3 месеца.
Цената му е повече от задоволителна 800евро с абсолютно всички възможни документи и ваксини.
Ако някой се интересува да пише,споделям тук защото Нелчето много искаше кученце,а и мисля не само тя.
п.п егати изкушението почвам да се замислям дали да си купя оная светеща спалня

Публикувано: 30 September 2008 - 06:57 PM
Цитат
ОБаче мисля трезво над нещата и на този етап ще ми дойде множко 5-то куче,все още не съм си организирала нещата вкъщи напълно.
п.п от вълнение забравих да поискам снимка на мечето.Сега ще прегледам сайта и ще сложа ако намеря.

Публикувано: 01 October 2008 - 08:59 PM
аз имам едно питане специално към сесе.можеш ли да ме посъветваш откъде е по-добре да се купи родословно чау.ти преди беше пускала линкове или адреси,но май са останали в старата тема.адресите мисля бяха на руски развъдници.
някой знае ли унгарски развъдник?става въпрос за кремаво чау.
аз ще потърся също,но ако има някой с опит нека го сподели тук.
nansi,вашата Валенсия откъде сте я взели.моите приятели,които търсят,искат като вашата красавица :blink:.много я харесват и мечтаят за такова куче.те не бързат,искат да направят най-добрия избор.
Публикувано: 01 October 2008 - 09:53 PM
Ако те интересува пиши по-подробно в смисъл най-вече до колко пари могат да отделят хората .. :blink:
п.п Сега ще ти потърся унгарски развъдници,но аз лично не ти препоръчвам куче от там.Дори и българските чау са по-добри от унгарските.Повечето скапани борси и агенции зареждат кученца в частност кремави чау-чау точно от там.

Публикувано: 01 October 2008 - 10:33 PM
Публикувано: 01 October 2008 - 10:52 PM