Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#471 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2008 - 08:25 AM

keri14,Айра доста ми прилича на Кери.била е чудесно бебе.ааааааа,крила си ти най-хубавите снимки от нас. ;)
тези мои приятели сега гледат едно от моите бебета,но искат да имат и родословно чау.за Тornado и аз си помислих,но реших,че неговите чау вече са ангажирани.мисля да му пиша да видя.пък и да,права си,че Торнадо като е кремав ще преобладават кремави бебета.те искат женско.бяха се подлъгали от ''някаква разбирачка'' от обява в нета-тя им предлагала кремаво бебе,сложила снимка на някакво уникално пухче,като им казала,че точно това от снимката е ''продадено''и щяла да им достави ''същото'',но щели да чакат 2 седмици.ВНОС ОТ СЪРБИЯ.отделно им казала цена 1000лв,ОБАЧЕ ако искат родословие,ваденето на самия документ струвал 70Е :huh:,вадела го вполседствие.аз и звъня и питам ''Защо не си доставяте малките направо с родословие?''а тя:'Ами да не ги оскъпявам ''.е то където 1000лв там и 1150,нали?аз започнах да и задавам разни ''неубодни''явно за нея въпроси и тя почна да ми се зъби,че с това се занимавала вече от години и мислела,че разбира повече от мене.е,да,права е,аз не разбирам(а и не искам)от търговийката с кучета,още по малко от лъжите,които тя избълва без да и мигне окото.защото докато хората чакат през двете седмици,тя звъни на обяви тук в бг и подбира малките,вади си фалшивите родословия и взима на хората парите най-безскрупулно.не съм записала тел.,но малките от снимката бяха тези:

#472 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 08:57 AM

gerry_22 здравей!
Валенсия си я купих от Русия но почти от преди 1 год сега информативно попитах агенцията за самолетни билети колко ще ми струва билета до там и обратно , разбира се с куче се оказа двойно по скъпо което означава около 2000лв всички разходи като се включи билети ,визи ,такси ,разрешителни ,застраховки и.т.н...Аз имах желание да пътувам отново но по друга работа така ,че имам информация за пътя от преди 10тина дни.По добрия и по евтен вариант е лично да си вземеш и донесеш кученцето а не да пътува само като карго багаш което е още по скъпо,поне така беше преди година когато аз ходих до там .Но Валенсия също расте и ще се постараем да и намерим подходящ кавалер с който на пролет да имат едно отлично кучило.

#473 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 09:17 AM

Когато си взехме Валя имахме предвид ,че вече има родословно мъжко куче крем в България -а именно Торнадо но за съжаление унгарците са внесли  Suel Sihote Allin Hubba Bubba бащата на Торнадо от същия развъдник от който е майката на Валя и се оказа ,че имат един и същи дядо БОН ТРИУМФ ДАРИЙ БЛЭК КИНГ,ето за това са родословията и сега обмисляме и търсим друго чау чау с което да свържем нашата мацка.Това е общия ни дядо който  е ЧЕМПИОН ИНТЕР., МИРА, ЕВРОПЫ, ГРАНД, РОССИИ, БЕЛАРУСИ, МОЛДОВЫ,

#474 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 09:29 AM

Защо си мисля,че има повече родословни женски отколкото мъжки в България?

#475 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 10:23 AM

Да и аз мисля така ,но да се надяваме за в бъдеще това да се промени :huh:

#476 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 11:54 AM

На мен самата идея кремаво с кремаво чау-чау не ми се струва много добра,не знам де.
User's Signature

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:00 PM

nansi,благодаря ти за информацията.ще говоря с моите приятели и ще видим те кога ще имат възможност за второ куче.ако не бързат наистина идеята да дочакат ваше кучило хич не е лоша.да не говорим,че са влюбени във вашата Валенсия.от вас остава да намерите достоен представител от мъжки род ;)
да,прави сте,че женски родословни има повече,или пък стопаните на мъжки си ги крият ;D.това в кръга на майтапа,разбира се.

Цитат

На мен самата идея кремаво с кремаво чау-чау не ми се струва много добра,не знам де.

че то е същото като с рижо с рижо,черно с черно...за мен обаче най интересно би било,ако е крем със синио,или черно.ще се получи едно страхотно контрастно кучило :blink:

#478 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:09 PM

Според мен няма нищо лошо  и двамата родители да бъдат крем-тогава болшинството от бебетата са със цвят крем, това го има във най -големите развъдници по света.

#479 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:28 PM

Не помня кой ми каза и от къде го бях прочела,но така знам,че не било хубаво.
Нанси права сте това развъждане се практикува от все повече развъдници.
Жалко,че не мога да намеря статията с цялата генетика на цветовете.
Имам само малка част

Доминантен е рижавия цвят,рецесивен-черният.Кремавото и синьото са съответно "разводнени" вариаций на горните два цвята и двойката наситен/разводнен цвят се пренася от отделен ген,като наситения цвят е доминантен,а разводнения-рецесивен/.Това означава че за да се роди кремаво кученце или синьо и двамата родители трябва да са носители на съответния ген.

И не се препоръчваше съответно заплождане на двама родители с разводнени цветове.
User's Signature

Качена снимка

#480 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:32 PM

Ето няколко унгарски развъдника които може Гери да прегледа.
http://www.brokenhillchow.hu/

http://www.chow-chow.hu/start.php

http://www.chowchow.hu/

http://www.rossychow.com/

А това е развъдника от който аз потърсих информация за бебе http://www.lavlaptop.ru/ по мое мнение един от най-добрите в Русия.
Вижте кучетата просто ...
User's Signature

Качена снимка

#481 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 12:41 PM

Живот и здраве и аз съм планирала още едно куче,задължително внос от Русия.
Много искам кученце точно от това куче:

Лав Лап Топ Маракеш ("МАРАКЕШ" кобель)

Чемпион России
единственный в России ЧЕТЫРЕХКРАТНЫЙ Чемпион Национального Клуба Породы
Гранд Чемпион России
Юный Чемпион России

Качена снимка

Качена снимка

Едно уникално куче и мои любимец  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#482 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 01:15 PM

Да във този развъдник наистина има хубави кучета но това но е важно ,всички кученца от кучилата на кучетата шампиони са предварително обещани и рядко такова куче попада във чужди ръце.Около месец си писах със Ирина и тя ми предлага куче от баща шампион но за майката нищо не споминаваше даже и след няколкократно  запитване .Обеща родословие веднага но имайте в предвид ,че в Русия се чака поне 2 месеца минимум за експортно педигри .Също и цената ми се струва нещо нисичка затова ВНИМАНИЕ!!!!!!!!  Желая на всеки който иска да намери своето съкровище но да не остане само излъган това е важно ,затова питайте ,разпитвайте и се убедете че всичко е така както ви казват .Който търси намира и ще се радваме да има още и по , по хубави представители на нашата порода .

#483 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 01:20 PM

Нанси за коя Ирина става въпрос?
Жената от развъдника беше много любезна макар и само по мейл.Кученцето което се предлага е от нейно мъжко куче,а майката е от бон триумф доколкото разбрах.Лош руски имам да не кажа,че съвсем липсва  ;D ...
Тя ми предложи ако поискам да изчакам защото скоро ще има кученца в продажба изцяло от нейни кучета родители.Попита за цвят и пол какво ме интересува.
Не мисля,че развъдник с такова положение и имидж би допуснал измама.
Избрала съм си конкретно това мъжко куче и ми се ще да взема от него бебе.
Вече ако намеренията ми станат факт,а не само планове ще пътувам до Русия лично за да си го взема.
User's Signature

Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:00 PM

извинявай грешката е моя беше  Галина  а не Ирина дори и имам скайпа

#485 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:03 PM

Цитат

извинявай грешката е моя беше  Галина  а не Ирина дори и имам скайпа
Точно така Галя Ломакина се казва жената.
Хъм ... мерси за инфото  :kisel: странно.На вас на каква цена ви предлагаше кутрето?
User's Signature

Качена снимка

#486 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:06 PM

И това че са любезни не значи нищо аз ти казвам това което се получи при мен и да имаш едно на ум .Ще бъде много хубаво ако успееш да вземеш такова кученце  :yahoo:

#487 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:09 PM

ОХ то тогава не бяха оферти не беше чудо но мисля че беше 1000 евро и още 50 за родословие

#488 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:14 PM

Цитат

И това че са любезни не значи нищо аз ти казвам това което се получи при мен и да имаш едно на ум .Ще бъде много хубаво ако успееш да вземеш такова кученце  :yahoo:
Благодаря ти.Ще го имам на предвид наистина.
Малко ме обезкуражи де  ;D ама тези неща е хубаво да се знаят предварително и хората да не допускат грешки.С това ниво на породата у нас,една такава грешка не би било добре.Имаме нужда от много силна кръв за да се развият нещата и у нас.
Дано повече хора го осъзнаят и не се подвеждат.
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 02:33 PM

nansi,защо пък са ви искали 50Е за родословие,не разбирам,то нали идва от родителите,а тези пари ако само за формуляри...пак ми се вижда малко.....може би има и други процедури по изкарване на документа,които явно не зная.извинявай,дано не мислиш,че те взимам за бюро справки,но съм останала с впечатление че си доста запозната(и то си е така,нали?) затова се обръщам към теб.а тук много пъти се говори за родоловието като документ и мислех,че си идва с кучето,всмисъл-не се плаща за него,освен за някакви формуляри.мисля,че tornado,го каза.

#490 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 03:04 PM

gerry_22 незная как стои въпроса в другите страни но за Русия съм запозната и там всеки развъдник взема като цената е някъде 50 долара някъде 50евро .Те вземат за родословие защото се попълват формуляри и се носят в Москва във руската киноложка федерация и се плащат разходи за транспорт или спедиция а там разстоянията са огромни .Развъдниците не са само в Москва -такива има на стотици километри от Москва. А самите бланки не струват много, но те си вземат и за родословието като се оправдават с това ,че плащат запазено име на развъдника.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни