Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#741 Потребителят е офлайн   bebcho Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2009 - 10:36 PM

За пупи серията говорим  :blink: Яде я с такъв апетит и даже когато дажбата й свърши ме гледа много жално и иска още.А тази на Роял Канин днес също се опитах да й дам,но никакъв резултат,не я поглежда...Но щом тази на Хилсс е достатъчно добра явно няма от какво да се притеснявам.Благодаря и целувки на всички сладки мечета,било то и "подобия"  :wub: :wub: :wub:

#742 Потребителят е офлайн   kiril_spaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 01:22 AM

milenkaaaaaaa ние не се караме просто обсъждаме кое как е нормално е при един спор някои да си изпусне нервите и да каже една две реплики не на място  :blink: :P
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#743 Потребителят е офлайн   krisinkaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:57 PM

Хораа спрете да се каратее бе еййй!!Родословие, подобие и какво ли нее оценете мечоците си спрете само за някакви глупости да се каратее!!! И най грозното куче да имате ако сте си свикнали с него и си го обичате за вас то ще си е най-хубавото!!Да не ви пука кои  какво говори за вас или за кучето ви,важно е как вие го приемате а не някой срещнат или познат :P :blink: :blink: ;)!!

#744 Потребителят е офлайн   Lion77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:15 PM

''Слушам и не вярвам на очите си''!  :rolleyes: ;D bushkata е наистина много право се изказа,за всичко....но пак както винаги има хора,които им се иска просто да не разберат.И винаги съм казвала от истината боли,но все пак трябва да я приемем.
Казвате,че обичате породата....аз вече не мисля така,за повечето от тук.Когато човек обича нещо,го харесва такова каквото е или това нещо да бъде по-дълго време,а не да се опитва да го разваля докато накрая изчезне......както повечето правят всъщност с породата чау-чау.Да,може и да греша,но защо да не изкажа и своето мнение.Докато има балъци(купувачи),ще има и тарикати(продавачи).Видях коментари като ''защо се карате или спорите,трябва да си обичате кучетата'' и подобни.Всички ги обичаме,но също обичам всяко куче,дори тези на улицата,но за тях няма кой да претендира,че са породисти.Всеки се учи от грешките си,но някои не,та даже правят и по-големи.Няма да обидя никое куче,защото никое куче не е грозно,има кучета неотговарящи на тази порода.Има си хора,разбиращи от тези неща....на които това им е работата,за това са и изложбите,за да могат тези хора да оценят кучето.
User's Signature

Качена снимка

#745 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:21 PM

Здравейте  :blink:

Не зная дали точно тук е момента отново да напомня на всички собственици на родословни чау-чау в България (колкото и малко да са те) ако желаят да бъдат включени в новия том на "Света на чау-чау 2009" НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО в статията за България, да ми изпратят пълното име, резултати и 1-2 хубави снимки на кучето.

Ние тук, че няма да се разберем, няма, това е ясно, нека поне пред чау-обществото в световен аспект да извадим поне 5-6 родословни кучета, все си мисля че има толкова...
Чу се напоследък, че са внесени кучета от Русия и другаде, нека ми се обадят тук на лични или на realnature@mail.bg.
Иначе пак ще трябва моите две кучета да заемат цяла страница, не че ми е неприятно, но няма никакво развитие....
Ето линк, да видите изданието - луксозно и дебело, разпространяващо се в над 50 страни...

http://www.bbpress.n...2007-2008.shtml

Защо да не фигурираме вътре като една равностойна страна на останалите?
Това е засега от мен.
Поздрави  ;)
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#746 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:38 PM

Еее tornado  откога не си влизал? :blink: Много се радвам,че пак се появи....нещо ново при теб?Как са Лаура и Торнадо?Няма ли скоро да идваш към София,да мога пак да им се радвам и да чуя естествено грухтенето на Лаурентина ;D .Ти ми беше пращал страници от тази книга и настина е чест за вски стопанин на родословно чау-чау,кучето му да бъде вътре.В нея може да се види наистина породата и кучета от цял свят. :blink: Надявам се и аз скоро да имам четса да притежам честта да имам смуф.А и трябва да станат повече от едно в България,нали за сега само Лаура беше тук? :blink:

#747 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 12:44 AM

Да, Кери едничка е тя  :blink:
И аз се радвам , че те виждам! :blink:
Сега има изложба в София, но няма да идваме.По-нататък може би.
Сега се продава смуф от развъдника на Лаурентина, червен мъжки разкошен е, родословието също, мога да те свържа с хората, много са добри, пари и комисионни нищо не искам!!!Ще ти съдействам напълно, ако искаш. :blink:Имам и снимки, хората ми пратиха  :blink:
Дано се увеличават родословните кучета, че 5 кучета не можем да покажем на изложба, да не говорим за пред света :(
Поздрави и успех! :blink:
User's Signature

www.chowchowbg.com

#748 Потребителят е офлайн   kiril_spaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 02:17 AM

щом има само 5 родословни кучета в България от породата значи всички други са мелези ли ???
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#749 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 08:44 PM

sorry :blink: ама и аз не съм съгласна,че в България има само 5-6 кучета с родословие  :P :P :P ;)
User's Signature

Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 08:52 PM

Цитат

sorry :blink: ама и аз не съм съгласна,че в България има само 5-6 кучета с родословие  :P :P :P ;)
Права си,7-8 са най-много ....
User's Signature

Качена снимка

#751 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 11:24 PM

Привет :blink:

kiril_spaska изводите, които си правиш по никакъв начин не касаят моето мнение.
Аз пет чау-чаута на изложба не съм виждал в България, а за това колко ходят по улиците и какви са те, меродавни мнения и оценки не мога да давам.

Бижу, привет и на теб, забравихме се ;)
Ами да, най-много да са 7-8 родословните кучета, но някои собственици дори не намират за необходимо да се запишат в клуба...и така връзката се губи, което е неприятно.
Затова се надявам, дано тук да прочетат и да се обадят.Пък ако никой не се обади, няма да се свърши света с тази книга, след две години пак ще правят нов том, пак ще питаме живи и здрави :blink: Длъжен съм да се опитам да си свърша работата.

Поздрави от Лаура и Торнадо, трябва да кача някоя снимка, скоро....в близко бъдеще  ;D
User's Signature

www.chowchowbg.com

#752 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:03 AM

kiril_spaska  никой не е казал,че са мелези.... :rolleyes: но са с недоказан произход.И ще ти кажа още нещо,мъжкарят ми Ричи също е без родословие и то,защото майката няма(не се знае прозихода й,родители,прародители и т.н),да бащата имаше родословие,казвам имаше защото почина.....та и какво като баща му има,пак се води с недоказан произход.''Да чукам на дърво'' имам едно напълно здраво куче,нямам никакви проблеми с него.На 9 години е,и за мен поне е учудващо че няма един побелял косъм и е с катранено черна козина,въпреки че много черни чау-чау още като съвсем млади посивяват или се появява ръждив цвят,който е почти неизбежен.Водихме го на изложба на експертна оценка,защото исках да чуя и видя оценката на човек наистина разбира,а не някои по улиците да ми кажат колко ми е пухкаво кучето и как било като мечка  :meche: .Де да знам,опитвам се да дам най-доброто за животните си,но според ме никога не стига.
tornado дано скоро станат много повече родословните чау-чау.Ще трябва да видим за това смуфче,за което говориш ти.Естествено е че преди да се вземе решение трябва да се обмисли и обсъди. :blink: Защото това е куче,което със сигурност взема ли,трябва да се води по изложби,освен нормалните грижи и обичта  ;) Ще го обсъдим.

#753 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 09:49 AM

Кери, да, забравих да ти кажа, едно от условията на развъдника е, кученцето да попадне в "dogshow loving family" - един вид да се води по изложби поне 3-4 пъти годишно.
Чакай да ти дам един линк, да видиш мъниците  :blink:

http://picasaweb.goo...stKrijntje2008#
User's Signature

www.chowchowbg.com

#754 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 09:56 AM

извинявайте,че питам,може би е писано вече,но този развъдник кой е и как става свръзката с него?
и колко малки са останали,които са свободни.
tornado,ако имате време бихте ли ми пуснали на лични и някаква ориентировачна цена за малките.вие знаете защо питам ;)

#755 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 10:18 AM

Гери, развъдника е този - виж линка:

http://www.het-bossc....net/index.html

Има едно мъжко червено смуфче свободно, мисля че е Нестор.

Връзката е най-добре да стане чрез мейл или по телефона, нужно е да се владее добре английски.
User's Signature

www.chowchowbg.com

#756 Потребителят е офлайн   kiril_spaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:44 PM

Keri14 ако можеш да ми обяснош какво по точно означава не доказан произход защото според доста хора означава мелез помяр както искаш така го разбираи ако кажеш че нее така ще те питам тогава защо кучета без родословие не могат да участват на изложби излиза че хем моито куче нее помяр хем не може да участва на изложба  ;)
User's Signature

#757 Потребителят е офлайн   bebcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 12:48 AM

Здравейте  :blink: Отскоро започнах да изврждам моята малка мечка на разходка и забелязах,че когато иска да пишка първо ляга на мястото,на което е решила,че трябва да си свърши работата и чак след това я върши.Много ми е странно.До сега такова нещо не ми се беше случвало с предните ми кучета.На някой от вас случвало ли му се е нещо подобно?Целувки на всички сладури :wub: :wub: :wub:

#758 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 01:48 PM

Съжалявам, че така се набутах в темата, но се позачетох из последните страници и ми стана малко...тъжно...Наистина на много малко изложби се появават чау-чау у нас, което е жалко. Няма друго такова мечопухче измежду северните породи, пък в България-нъц, с 5 родословни чаута не се постига много в развитието на породата у нас, но с 1000 неродословни, които периодично се размножават определено се забатачва още повече.

Цитат

Защото това е куче,което със сигурност взема ли,трябва да се води по изложби,освен нормалните грижи и обичта  ;) Ще го обсъдим.

Изложбите не са толкова голям проблем от към тренировки за тях, не се колебай. ;D
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#759 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 11:44 AM

Цитат

Наистина на много малко изложби се появават чау-чау у нас, което е жалко. Няма друго такова мечопухче измежду северните породи, пък в България-нъц, с 5 родословни чаута не се постига много в развитието на породата у нас, но с 1000 неродословни, които периодично се размножават определено се забатачва още повече.

мисля,че това в скоро време ще се промени :blink:,всмисъл броя на родословните :blink:

#760 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 05:00 PM

ето ни и нас
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37