Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 25 February 2009 - 10:02 PM
Приятел си взе Чау-Чау - женско на 2 месеца. Купихме му легло, храна, играчки. Вече свикна да спи в леглото, сега остава да се научи да ходи по нужда където трябва.
Обаче има много странно поведение - не отговаря на викане - само си стои в леглото и гледа оттам. И отвреме на време само излиза да обиколи 2 пъти стаята и пак се връща. Ако го взема в мен стои, но иначе няма начин да го накарам да дойде при мен. Даваме му играчките - размята ги там няколко пъти и пак се връща към лежането...
Нормално ли е това поведение?
Донякъде си го обеснявам с това, че вчера беше на втора ваксина и може за това да му е отпаднало, ама... :/
Една приятелка също има Чау и то на тази възраст беше супер неуморно - само тичаше и се блъскаше из столовете. :)
Обаче има много странно поведение - не отговаря на викане - само си стои в леглото и гледа оттам. И отвреме на време само излиза да обиколи 2 пъти стаята и пак се връща. Ако го взема в мен стои, но иначе няма начин да го накарам да дойде при мен. Даваме му играчките - размята ги там няколко пъти и пак се връща към лежането...
Нормално ли е това поведение?
Донякъде си го обеснявам с това, че вчера беше на втора ваксина и може за това да му е отпаднало, ама... :/
Една приятелка също има Чау и то на тази възраст беше супер неуморно - само тичаше и се блъскаше из столовете. :)
Публикувано: 27 February 2009 - 07:20 PM
сесе, за "гащите" незнам дали ще свикнете, но за спането направо ме кефи Ира.
Това, че си ляга на мястото и то определено от теб е супер!! :P Сара продължава да спи под спалнята, а Лъки постоянно си сменя местата, на него му е по-топло бързо се притеснява и си търси място според времето. Понякога просто иска да е до някого и не мърда. :lol:

Публикувано: 27 February 2009 - 08:26 PM
Ако сте го взели скоро явно още не е свикнало с обстановката и с вас.
Работете за социализирането му, обръщайте му възможно най- много внимание, откриите какво му харесва и го използвайте за общите ви интереси. Изобщо откриите ключът за вниманието му.
Работете за социализирането му, обръщайте му възможно най- много внимание, откриите какво му харесва и го използвайте за общите ви интереси. Изобщо откриите ключът за вниманието му.
Публикувано: 27 February 2009 - 11:29 PM
milenkaaaaaaa, в Feb 27 2009, 06:27 PM, написа:
Не ! :D :D :D Друго имах предвид ! :D Знам ли защо Чери не съм я чувала да лае, само да скимти когато чуе лая на някое друго куче.
:o

milenkaaaaaaa Пък ИЯ не е скимтяла до сега , но как започва да лае :lol: първо 30 сек. грухтим или нещо подобно и после лае, много е сладка.Лае си на всеки шум или ако спя при нея в стаята тя ме пази и като влезе някой лае. Да се похвалим ние сме вече с 3 ваксина от няколко дена и броим дните до първото ни излизане и на 24,02 тежах ме 11кг. 600гр :P
Публикувано: 28 February 2009 - 10:30 AM
Препоръчвам всички които са решили днес да почиват вкъщи да си изтеглят ето това филмче
Beverly Hills Chihuahua направо е страхотно направено и има всякакви породи кученца :P
Аз дори щях да се разрева като го гледах,особено заради немската овчарка Делгадо - просто копие на моя Ник
Beverly Hills Chihuahua направо е страхотно направено и има всякакви породи кученца :P
Аз дори щях да се разрева като го гледах,особено заради немската овчарка Делгадо - просто копие на моя Ник

Публикувано: 28 February 2009 - 11:16 AM
**БИЖУ**, в Feb 28 2009, 09:30 AM, написа:
Препоръчвам всички които са решили днес да почиват вкъщи да си изтеглят ето това филмче

Да филма найстина е невероятен :) Аз го гледах по миналата седмица и.....много,много хубаво и силно филмче,особено за любителите на кучета :P