Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 08 March 2010 - 03:14 PM
И като сме започнали в този ред на мисли да те питам.Как така изследвания които стават за няколко дни като секрет и пълни кръвни за 80лв при теб са излезли веднага

Виж само сесе колко изследвания е направила на Ира от дребен симптом като увеличено приемане на вода.
Ако си имаш някакви лични проблеми или си много нервна, има доктори и за теб.И ако си въобразяваш ,че може да нажежаваш обстановката тук,жестоко се лъжеш.Към такива хора има някой друг компромис и после лесно се рашават нещата.Не знам колко пъти тук трябва да е написано, че толерантноста и доброто отношение към съфорумците е на почит.А що се отнася до това колко съм компетентна ,не си ти човека който може да прецени.Пак ти казвам ,че си една от малкото тук която използва форума еднопосочно.Само да черпи информация, а не да дава такава. С прекрастни постове от рода -
Колко сме хубави, колко сме сладки.

С две думи точно заради това,не будиш моят интерес и не мисля повече да си губя времето с теб.Може и нещата в последствие да са по различни и да можеш да дашеш по стойностен съвет от този,къде да си купят гащички хората.Това само времето ще покаже.
Сега обаче ти за себе си процени дали си направила всичко необходимо,което правят другите тук.За обичаното от теб куче.И дано после не ти тежи на съвеста ,че не си обърнала внимание и си действала емоционално към един нормален съвет, да си заведеш по скоро кучето на доктор.
На всички честитя празника.Бъдете здрави ,красиви ,щастливи и обичани.И много да ви радват вашите любимци

Публикувано: 08 March 2010 - 03:38 PM
Дами, да не яхваме метлите, още повече днес.
Не ме плашете с таз пиометра, че шубето е голям страх: моите приятели в Москва, дето са взели кученцето от мен, когато бяха по работа в Бг споделиха че по-голямото им куче е направило пиометра, наложи се кастрация. Мен е е страх от самата мисъл...
И има ветеринари, които в 21-ви век съветват стопаните да заплодят "веднъж за здраве", като профилактика срещу тази гадост. По-голяма глупост не съм чувала, ама на - хората се връзват...
Не си го представям такова нещо ако се случи на моето куче - ще умра от ужас.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 March 2010 - 04:14 PM
сесе, извини ме, че ще дам Ира за пример,надявам се да не е проблем.
В случая с нея ,тя изобщо не трябваше да има пиометра.Тъй като е раждала и по масовото мнение е здрава.И друго важно нещо ,до колкото знам се разгонвала 1 път годишно, а не два пъти.Не би трябвало изобщо да е предразположена .Да ама не , Ира и след раждането пак прави фалшиви бремености и добре че стопанката и е действала бързо,сега е добре

И за разлика от мъжките, където кастрацията е рутина операция ,то при женстараси е направо коремна с вероятност кучето да не може вече да стиска и си върши работата в къщи, и тем подобни.За това се внимава много и се следи и най малкото възпаление.Защото едно след друго водят до пиометра.
Така че това изобщо не е шега и си е за страх.И всяко недоглеждане е.........
Публикувано: 08 March 2010 - 04:29 PM
Не си го представям - 4 пъти годишно това приключение, което изживях с лабрадорката... то в нашите условия с бездомните глутници - ужас-ужасон. Я скивайте тази маймуна с високи гащи и превръзка вътре:

Хили се като ряпа, но изобщо не е почиствала след себе си. Смърт с кисело зеле!:-)))
Как търчах подир нея с парцали, кървеше като заклано прасе.

Публикувано: 08 March 2010 - 04:44 PM

Публикувано: 08 March 2010 - 04:52 PM
Лео не я понасяше, а сега като види черни лабрадори чак се разтреперва от радост. Глупчото ми той, аз го бъзикам нон-стоп:
- Като беше у нас не можеше да я дишаш, а сега се разнежи, албански реотан:-)))))
Понякога тя ми липсва, но лабрадор няма да си взема повече никога - ако полудея и ми хрумне такава мисъл, моля ви, гръмнете ме с три контролни в главата - по-милосърдно ще е. На стопаните на лабрадори трябва паметник да им слагат... И то не един:-))))

Публикувано: 08 March 2010 - 05:00 PM
сесе, извини ме, че ще дам Ира за пример,надявам се да не е проблем.
В случая с нея ,тя изобщо не трябваше да има пиометра.Тъй като е раждала и по масовото мнение е здрава.И друго важно нещо ,до колкото знам се разгонвала 1 път годишно, а не два пъти.Не би трябвало изобщо да е предразположена .Да ама не , Ира и след раждането пак прави фалшиви бремености и добре че стопанката и е действала бързо,сега е добре

И за разлика от мъжките, където кастрацията е рутина операция ,то при женстараси е направо коремна с вероятност кучето да не може вече да стиска и си върши работата в къщи, и тем подобни.За това се внимава много и се следи и най малкото възпаление.Защото едно след друго водят до пиометра.
Така че това изобщо не е шега и си е за страх.И всяко недоглеждане е.........
IA---, напълно си права!Хора не се хващайте на твърдението, че кучето трябва поне веднъж да роди за да е здраво! Ние сме пример, че това въобще не е вярно. Не само Ира направи пиометра, но и преди раждането тя никога не е правила фалшива бременност, а започна да прави след това. Ако върнем времето назад сега не бих я пуснала да роди.
Едно раждане е голяма отговорност и изисква много грижи! Също така е много изтощително за организма на кучето, Ира беше заприличала на скелет, въпреки , че изяждаше 1 кг. храна на ден (качествена Роял Канин) и после отглеждането на малките: нощно време съм спала при тях в стаята, те се хранят през 3 часа, няма ден няма нощ, нямах сили да им се порадвам от грижи за тях. Те не са играчки да им се порадваме за 1 час и да ги захвърлим в някой ъгъл. И самото раждане е голямо изпитание, лично аз извиках лекар, беше ме страх, и като я гледах как се мъчи(все едно човек ражда).
За това замислете се преди да решите да пускате кучето си да ражда, не гледайте само емоционалната старана(да си имаме малки топки вкъщи да ги мачкаме)
Публикувано: 08 March 2010 - 05:43 PM

Надявам се повече хора да четат и да имат едно наум и никога да не се изкушават ,само заради едната тръпка.
Furia_S, нашите чаута имат невероятни характери и аз ти се чудя как си издържала такова емоционално куче като лабрадора.Но за всеки влак си има пътници.Любителите на тази порода сигурно имат същите чувства към тях както ние към нашите мечоци

Публикувано: 08 March 2010 - 06:09 PM

добра идея... мен ми дай мухи да ми пускаш - ако всеки луд с номера си, то аз съм с цялата програма.
Случайно имам и камера, може да се направят няколко клипчета.
Също така може да снимаме как Лео изпълнява команди, та да опровергаем чудовищната глупост че чау не се обучават, че са тъпи и другите тям глупости. Когато пореден квартален познавач ми развива теорията че чау е било порода, произведена за ядене - вече дори не се ядосвам. Просто давам команда и им гледам квадратните очи на околните.
Ия, характера и темперамента на чау ми прилягат много повече, отколкото пълната зацикленост на лабрадора върху стопанина и пряката му емоционална зависимост от човешкото присътствие.
Харесвам независим и донякъде надменен характер на чау, допада ми напълно а и има известна прилика с моята личност. Ние дори визуално допадаме: привидно безобидната плюшената визия подвежда хората и ги кара да ни подценяват, нека им:-)))) Превързваме се към определени хора, като ги подбираме внимателно и са малцина на брой, но като ги изберем за приятел - край. Трябва много сериозно да ни разочароват, за да се откажем от тях.
Изобщо породата е чудесна и спокойно-уравновесеното държание на чау ми допада повече.
В никакъв случай не искам изказването ми да прозвучи в минус на лабрадорите - имах удоволствието да се докосна до тази чудесна порода, но определено те не са за мен с тяхната енергия и любвиобилност към всичко живо.

Публикувано: 08 March 2010 - 06:15 PM

-Как ме е яд ,че нямам женска.По мили са.
Мойте пък много харесаха нрава на нейният мъжкар.Е всеки иска това което няма.

Ей наистина Лео е невероятен.Ще се съберем с камери и ще направим клип какво ще кажете.Моята е профисионална и има към нея диск с програма за обработване на филми.Може и по телевизията да го пуснем

Публикувано: 08 March 2010 - 07:08 PM
А нашите кучета се възпитават и се обучават за секунди, въпроса е в изпълнението: изпълняват го когато виждат някаква файда от цялата тая история, хитреци такива.
Същевремено женските са по-хитри, трябва да им влезеш в главата за да разбереш аджеба какви са ги намислили, с женските на повечето хора им е по-интересно в този аспект, аз определено го оцених след престоя на лабрадорката у нас. Ако Лео е директен като носеща греда, онази ми ти маймуна правеше такива номера, че трябваше да ги записвам.
това не значи че женските по-умни или мъжките по-тъпи, не. Просто са различни.

Публикувано: 09 March 2010 - 11:51 AM
Ще отговоря единствено на това. Ветеринарят нямаше никакви съмнения за каквито и да било съществуващи болести. Именно поради тази причина не се наложи да правим изследвания и ехограф. Моята преценка за това, как трябва да изглежда половия орган на вече порастнала женска, е била погрешна, тъй като нямам база за сравнение. В едно си права, трябваше да я заведа по - рано, за да отпадне въпроса, който зададох тук.
Публикувано: 09 March 2010 - 12:43 PM
Моят пък отново се е разкуцал...То няма как с тези две негови операции на смяна на колянната връзка...
Ех, одъртява дядката...

Публикувано: 09 March 2010 - 07:39 PM

Публикувано: 16 March 2010 - 10:56 AM
какво точно да направя по този въпрос. Досега само пудра съм му слагала,но скоро му намерих кърлеж.
Явно пудрата вече не помага.А се притеснявам за козината,да ни й стане нещо и затова не ми се ще
да експериментирам :)
Публикувано: 16 March 2010 - 11:11 AM