Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 23 March 2010 - 12:24 AM
Взимаме гребена, показваме наградката, викаме го с мил глас. Няколко пъти ресане като му говорим. пускаме го да си играе, играем с него с гребен в ръка.
Пускаме-даваме лакомството, после започваме пак. Ще свикне, няма къде да ходи. Поощрявайте го с ласка и игра.
Той и моят хапеше гребена в началото. Търпение, упорство, постоянство му е майката. Кой е по-голям инат вкъщи? Да не е той, ама ха!
И така към 1 година най-късно ще свикне, даже ще се кефи и ще ляга по гръб да го решете. Просто не се отказвайте. Започнете с по 5 минути дневно, като всеки ден после ги увеличавате с 1 минута. Покажете му колко е приятно това.
Подпомагате при редовното ресане за изхвърлянето на старата козина, особено сега той е с бебешки пух, задължително трябва да го четкате във всичките посоки по цялото тяло.
Хей, ще се наредят нещата, с много търпение и любов винаги се нареждат.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 23 March 2010 - 12:31 AM
Взимаме гребена, показваме наградката, викаме го с мил глас. Няколко пъти ресане като му говорим. пускаме го да си играе, играем с него с гребен в ръка.
Пускаме-даваме лакомството, после започваме пак. Ще свикне, няма къде да ходи. Поощрявайте го с ласка и игра.
Той и моят хапеше гребена в началото. Търпение, упорство, постоянство му е майката. Кой е по-голям инат вкъщи? Да не е той, ама ха!
И така към 1 година най-късно ще свикне, даже ще се кефи и ще ляга по гръб да го решете. Просто не се отказвайте. Започнете с по 5 минути дневно, като всеки ден после ги увеличавате с 1 минута. Покажете му колко е приятно това.
Подпомагате при редовното ресане за изхвърлянето на старата козина, особено сега той е с бебешки пух, задължително трябва да го четкате във всичките посоки по цялото тяло.
Хей, ще се наредят нещата, с много търпение и лъбов винаги се нареждат.
Много благодаря :)
Публикувано: 23 March 2010 - 12:40 AM
Относно чистоплътността на нашите кучета сте права - те не се въргалят в локвите и калта, старателно ги заобикалят.
Но къпането и ресането е част от контакта със стопанина, който вие сега тепърва изграждате. Чау с лекота се поддават н а дресура, но имат проблем с изпълнението, инак можете да го научите на всичко.
Успех ви желая.
И се радвам че сте в самото начало на едно невероятно приключение - отглеждане на паленце)))))

Публикувано: 25 March 2010 - 11:09 AM

Публикувано: 25 March 2010 - 04:34 PM
Публикувано: 25 March 2010 - 04:54 PM
Къде живеете и кой ветеринар посещавате?
Кучета не умират от самите ваксини. Намерете си стабилен ветеринар да ви обясни как се процедира - ваксина, карантина след това, обезпаразитяване.
Какво пише във ветеринарния паспорт на кутрето?

Публикувано: 25 March 2010 - 09:07 PM
Кучета не умират от самите ваксини. Намерете си стабилен ветеринар да ви обясни как се процедира - ваксина, карантина след това, обезпаразитяване.
Живея в Любимец. Ние още нямаме паспорт. На първата ваксина ще ми изкарат. Днес ходих до Свиленград. Там ветеринарят ми се стори добър. Обясни ми че преди първата ваксина на кучето трябва да му дам някакво лекарство (не си спомням как му беше името), за да сме сигурни че няма глисти. Но аз все още не съм му го дал.
Публикувано: 25 March 2010 - 09:51 PM
Живея в Любимец. Ние още нямаме паспорт. На първата ваксина ще ми изкарат. Днес ходих до Свиленград. Там ветеринарят ми се стори добър. Обясни ми че преди първата ваксина на кучето трябва да му дам някакво лекарство (не си спомням как му беше името), за да сме сигурни че няма глисти. Но аз все още не съм му го дал.
Слушайте препоръките на ветеринаря. Щом ви е казал да обезпаразитите кучето преди вакцините - не е ли най-разумното да го направите? Следвайте препоръките на лекарите, моля.

Публикувано: 25 March 2010 - 11:55 PM

Публикувано: 26 March 2010 - 12:01 AM

Публикувано: 26 March 2010 - 12:07 AM

Направо не му се ставаше

Публикувано: 26 March 2010 - 08:16 AM
А в основата на хубавата козине е правилното хранене, то е като при хората - косата, кожата и ноктите са показател за доброто здраве при нас, същото е и с козината при кучета.

Публикувано: 26 March 2010 - 04:08 PM
коро не съм писала.Жиждам че има нови прекрасни мечета.Браво на всички за красотата,която показват.
Поздрави от мен и Джеси :)
Публикувано: 27 March 2010 - 01:56 AM
А в основата на хубавата козине е правилното хранене, то е като при хората - косата, кожата и ноктите са показател за доброто здраве при нас, същото е и с козината при кучета.
От София съм и когато ви е удобно можем да се видим. Общо взето разполагам с времето си.