Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1521 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 March 2010 - 12:24 AM

Всеки ден по пет минути става с наградка.
Взимаме гребена, показваме наградката, викаме го с мил глас. Няколко пъти ресане като му говорим. пускаме го да си играе, играем с него с гребен в ръка.
Пускаме-даваме лакомството, после започваме пак. Ще свикне, няма къде да ходи. Поощрявайте го с ласка и игра.
Той и моят хапеше гребена в началото. Търпение, упорство, постоянство му е майката. Кой е по-голям инат вкъщи? Да не е той, ама ха!

И така към 1 година най-късно ще свикне, даже ще се кефи и ще ляга по гръб да го решете. Просто не се отказвайте. Започнете с по 5 минути дневно, като всеки ден после ги увеличавате с 1 минута. Покажете му колко е приятно това.
Подпомагате при редовното ресане за изхвърлянето на старата козина, особено сега той е с бебешки пух, задължително трябва да го четкате във всичките посоки по цялото тяло.

Хей, ще се наредят нещата, с много търпение и любов винаги се нареждат.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1522 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 12:31 AM

Цитат(Furia_S @ Mar 22 2010, 11:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки ден по пет минути става с наградка.
Взимаме гребена, показваме наградката, викаме го с мил глас. Няколко пъти ресане като му говорим. пускаме го да си играе, играем с него с гребен в ръка.
Пускаме-даваме лакомството, после започваме пак. Ще свикне, няма къде да ходи. Поощрявайте го с ласка и игра.
Той и моят хапеше гребена в началото. Търпение, упорство, постоянство му е майката. Кой е по-голям инат вкъщи? Да не е той, ама ха!

И така към 1 година най-късно ще свикне, даже ще се кефи и ще ляга по гръб да го решете. Просто не се отказвайте. Започнете с по 5 минути дневно, като всеки ден после ги увеличавате с 1 минута. Покажете му колко е приятно това.
Подпомагате при редовното ресане за изхвърлянето на старата козина, особено сега той е с бебешки пух, задължително трябва да го четкате във всичките посоки по цялото тяло.

Хей, ще се наредят нещата, с много търпение и лъбов винаги се нареждат.

Много благодаря :)

#1523 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 March 2010 - 12:40 AM

Обърнете внимание на другите под-форуми. Цъкнете на началната страница и разгледайте темите във "Груминг и хендлинг" и "Възпитание и обучение". Там има много полезни неща - все пак чау се обучава като всяко друго куче.
Относно чистоплътността на нашите кучета сте права - те не се въргалят в локвите и калта, старателно ги заобикалят.

Но къпането и ресането е част от контакта със стопанина, който вие сега тепърва изграждате. Чау с лекота се поддават н а дресура, но имат проблем с изпълнението, инак можете да го научите на всичко.
Успех ви желая.
И се радвам че сте в самото начало на едно невероятно приключение - отглеждане на паленце)))))
User's Signature

#1524 Потребителят е офлайн   hri Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 12:43 AM

Здравейте! Искам да Ви се похваля, че от днес съм горд собственик на меченце. af_089.gif Наистина при Вас намерих доста полезна информация. Форумът е изключително полезен за новаци като мен. По нататъ ще кача и снимки.

#1525 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 March 2010 - 11:09 AM

Е ми, разкажи за мечето де ab_041.gif и да пуснеш и някоя снимчица в Галерията ab_041.gif та и ние да му се порадваме.

#1526 Потребителят е офлайн   hri Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 04:34 PM

Задължително ще кача снимки. Ами какво да разкажа за мечето. Невероятно е! Само ме притеснява че наближава време за ваксини. Аз преди години имах коли и като му направих ваксините и умря. И сега много ме е страх. Ако може да споделите нещо ще съм ви много благодарен.

#1527 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 04:54 PM

Цитат(hri @ Mar 25 2010, 03:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Задължително ще кача снимки. Ами какво да разкажа за мечето. Невероятно е! Само ме притеснява че наближава време за ваксини. Аз преди години имах коли и като му направих ваксините и умря. И сега много ме е страх. Ако може да споделите нещо ще съм ви много благодарен.

Къде живеете и кой ветеринар посещавате?
Кучета не умират от самите ваксини. Намерете си стабилен ветеринар да ви обясни как се процедира - ваксина, карантина след това, обезпаразитяване.
Какво пише във ветеринарния паспорт на кутрето?

User's Signature

#1528 Потребителят е офлайн   hri Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 09:07 PM

Цитат(Furia_S @ Mar 25 2010, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Кучета не умират от самите ваксини. Намерете си стабилен ветеринар да ви обясни как се процедира - ваксина, карантина след това, обезпаразитяване.

Живея в Любимец. Ние още нямаме паспорт. На първата ваксина ще ми изкарат. Днес ходих до Свиленград. Там ветеринарят ми се стори добър. Обясни ми че преди първата ваксина на кучето трябва да му дам някакво лекарство (не си спомням как му беше името), за да сме сигурни че няма глисти. Но аз все още не съм му го дал.

#1529 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 09:51 PM

Цитат(hri @ Mar 25 2010, 08:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Mar 25 2010, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Живея в Любимец. Ние още нямаме паспорт. На първата ваксина ще ми изкарат. Днес ходих до Свиленград. Там ветеринарят ми се стори добър. Обясни ми че преди първата ваксина на кучето трябва да му дам някакво лекарство (не си спомням как му беше името), за да сме сигурни че няма глисти. Но аз все още не съм му го дал.

Слушайте препоръките на ветеринаря. Щом ви е казал да обезпаразитите кучето преди вакцините - не е ли най-разумното да го направите? Следвайте препоръките на лекарите, моля.

User's Signature

#1530 Потребителят е офлайн   hri Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 10:04 PM

Благодаря за съветите!

#1531 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 March 2010 - 11:55 PM

hri, преди първата ваксина задължително има обезпаразитяване.Трябва да го следиш дали ще изкара нещо със следващите 3-4 изхождания.Ако има паразити след 10 дни пак даваш лекорство и чак като е чисто бебето тогава отброяваш 5 дни и се бие 1-ва ваксина.Не го забравяй това и имай предвид, че е много важно.Не се притеснявай по е страшно да е без ваксини ,от колкото за му бият.И никакви изкарвания до като не минат 2 седмици от 3-тата ваксина. И не го къпи до тогава.Иначе може да го прецакаш, защото няма имунитет.Не се лъжи по размера на кутрето ,чаутата са едри.Опасявам се че заради това ти е починало и предишно кученце ако е било в малка възраст и не си спазил правилата.Качи някоя снимчица да го видим.И късмет,ще ти донесе много радост. ae_085.gif

#1532 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 11:56 PM

Аз да се похваля smile.gif . Вече се решеме без проблеми.Тази вечер дори легна по гръб,да му реша коремчето .

Пак благодаря )

#1533 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2010 - 12:01 AM

krisi567, после няма да се отървеш от него, ab_041.gif много ще го кефи ab_041.gif

#1534 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 12:07 AM

Цитат(IA--- @ Mar 25 2010, 11:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
krisi567, после няма да се отървеш от него, ab_041.gif много ще го кефи ab_041.gif

Направо не му се ставаше smile.gif Като имаш време и ти се занимава ,кажи ми моля те тайната на хубавата козина. Аз чета темата за гроуминга ,но там са нахвърляни доста неща. Дори започнах да се обърквам какво точно трябва да му давам.

#1535 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 08:16 AM

Криси, ти си в София, нали? Като излизате по разходки ела направо да се видим накъде с Ия, мога да ти домъкна и лаптопа с куп снимки на изложбени чау-та та да се накефиш))))

А в основата на хубавата козине е правилното хранене, то е като при хората - косата, кожата и ноктите са показател за доброто здраве при нас, същото е и с козината при кучета.
User's Signature

#1536 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 26 March 2010 - 04:08 PM

Здравейте!
коро не съм писала.Жиждам че има нови прекрасни мечета.Браво на всички за красотата,която показват.
Поздрави от мен и Джеси :)

#1537 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2010 - 04:27 PM

NElvit, добре дошла отново ab_041.gif

#1538 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 March 2010 - 11:25 PM

NELvit,привет радвам се, че пишете af_089.gif как сте, пишеш за Джеси, не и за Ричи......???? Много време се загуби, да не сте се разболявали, дивана читав ли е? ab_041.gif re_037.gif

#1539 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 01:56 AM

Цитат(Furia_S @ Mar 26 2010, 07:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Криси, ти си в София, нали? Като излизате по разходки ела направо да се видим накъде с Ия, мога да ти домъкна и лаптопа с куп снимки на изложбени чау-та та да се накефиш))))

А в основата на хубавата козине е правилното хранене, то е като при хората - косата, кожата и ноктите са показател за доброто здраве при нас, същото е и с козината при кучета.

От София съм и когато ви е удобно можем да се видим. Общо взето разполагам с времето си.

#1540 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 09:17 AM

Супер, ще изчакаме Ия да се поосвободи и ще измислим нещо - ще се съберем на по кафе без кучета, таман тя подробно да ти обясни за козината:-)))
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема