Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1721 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 May 2010 - 05:55 PM

Момичета, добре че сте ми вие, че за други хора е необяснимо някой да се тръшка така заради кучето, все едно е човек.
Поне тук на форума ще бъда правилно разбрана, има къде да си помрънка човек заради болестите на кучето. За други това е практически неразбираемо "Какво толкова пък"... И как да им обясниш че притесненията ти не са каприз или нещо не нормално.
Фухххх (оциферва се) Приключвам с ред сълзи и сополи, край. За войната с екземите отново готова.

Благодаря ви.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1722 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 10:23 PM

Щом като имаме толкова любов за кучетата ни, не можем да сме безразлични към страданието на чуждите и болката на стопаните им. Не може да сме лоши хора. Колкото и да сме различни, имаме нещо общо, нещото, което тук ни кара да се чувстваме сред свои - безусловната обич, която даваме и получаваме от кучетата ни.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1723 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 09:39 AM

Sara92, благодаря ти мила :-) опитвам се, просто понякога задълбавам в едни такива черни мисли, въпреки старанието ми да мисля положително :-) Как е Лъки? Видях му снимки в галерията. Разкошно пухкав е станал, нали имам слабост към него :md_064: да го нацелуваш.

Фурия, аз съм писала вече затова, но все пак да споделя...И да подчертая, че съм абсолютен лаик, просто подхвърлям сламки...Когато Йорк беше с екземите и при нас казаха алергия. Сменихме храната с хипоалергенна, изключихме всички лакомства,дали е храна, трева.. и т.н. минала си по този път..При нас екземите спряха, когато смених обезпаразитяващото. Тогава по съвет на вета вместо фронтлайн сложихме адвантикс и...така вече 2 години (да чукам на глава). Едва ли причината за да спрат екземите е само тази, но....сламка е. И...се стегни! Знаеш, че те усещат нашите чувства и колкото повече се тревожиш и притесняваш, толкова повече той усеща, че има нещо нередно и се натъжава. Помня погледа на гушо с екземата, убедена съм усещаше, че има нещо там и като не му давахме да се ближе, цък-цък, бавно отиваше на терасата, оглеждаше се дали го гледаме и почваше бясно да си го ближе. А когато го хванем на местопрестъплението, гледа с един поглед все едно кой знае какво е направил престъпника...Не му показвай, че е болен, прави се, че всичко е нормално, макар да знам, какво би коствало това. И знаеш, че ще се оправи, нали :-) Желая от все сърце да бъде съвсем скоро!

Всичко това, разбира се го знаеш...не откривам топлата вода. Просто понякога е нужно някой да ти го припомни ...
Стискам палци!

#1724 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 May 2010 - 10:39 AM

тиги,
Разбира се че не сме лоши... Само малко луди по кучетата си:-) (хъм, малко ли?:-))))

ккк,
Слушах много положителни отзиви за адвантикс, а и лабрадорката докато бе при нас се обезпаразитяваше с него, така че на пети този месец му сложих вместо фронтлайн адвантикс, не е от препарата, сигурна съм че е наследствено. Лабрадорката нито един обрив не ми е правила, на майка ми НОК-подобен мъжкар е на 7 години и само веднъж е получил екзема колкото левова монета... А този моят риж сутринта спря да се дръгне по главата, но разлиза ново петно по лапата (тича по тавана от яд с писъците "АААААААА!!!")...
Яд ме е че нашите кучета го имат толкова често срещнат проблем...
User's Signature

#1725 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 11:53 AM

М даааа, пустото наследство. Съжалявам за новото петно...Офф, то каквото и да напиша ще е излишно. Знам какъв ужас беше и при нас и как козината пада от раната на парцали и как ревах... Оооох, кошмарно е!

#1726 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 12:01 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 May 2010 - 09:37 PM, написа:

Момиче, той е болен в момента , какви ги дрънкаш, той се е разлизал. Миличка. Гледала ли си болно куче? Бе ти у ред ли си изобщо, кви изложби, кви пет лева, аз се върнах и заварих парцал.... Какво говориш.

Отворих врата и го вдигнах на ръце, носих го на ветеринар и ревах, познаваш ме, възрастна лелка, цинична и обезверена ревах като двегодишно дете.

Ходете си където си искате, мерси, имам болно куче...

Показване на мнениетоIA---, в 15 May 2010 - 09:53 PM, написа:

Не съм знаела ,че Лео е толкова зле.Но не ти разбирам тонаКачена снимка ,чесно.

Този тон е разбираем само за хора преживяли и изстрадали подобно нещо.
Furia_S, аз поне те разбирам прекрасно.
User's Signature

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски

#1727 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 12:20 PM

Показване на мнениетоkkk, в 17 May 2010 - 11:58 AM, написа:

М даааа, пустото наследство. Съжалявам за новото петно...Офф, то каквото и да напиша ще е излишно. Знам какъв ужас беше и при нас и как козината пада от раната на парцали и как ревах... Оооох, кошмарно е!

Дано не се повтаря при вас. Искам отново да му дам кожни проби, просто за да спра да откачам с моята параноя - макар че надали ще му намерят отново гъбички, микроспори или демодекси, знам си аз сценария, но ако има нещо... Поне да съм спокойна. Слагам му чорапи на сина ми за да не си ближе петната когато излизам за малко. За повече от няколко часа не смея да го оставя.

dogmasters
Благодаря ти.
Преди всяка негова операция ме беше страх да изляза с нашийника му от някакво суеверие... Не исках с празен нашийник да изляза и с празен да си остана. Дори съпругът ми, който обича Лео, без да е бил някога кучкар, ми се кара на моменти :"Стига де, това е само куче".
Е... не е само куче за мен. Много повече е.
User's Signature

#1728 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 17 May 2010 - 01:02 PM

dogmasters, престви си повечето тук знаем какво е да гледаш болно куче.

Furia_S, аз тона ти го познавам ,но мисля,че не беше на място.Има много начини да изразиш това което мислиш и проблема който имаш.Не може да притендираш ,че уважаваш някой и в следващияг момент да му пишеше ,че не е наред .Но ти така виждаш нещата и така си рашила.Нямам намерение да продължавам темата и да пълня съществуващата с глупости.Имам много места в моя живот където да се доказвам и не мисля ,че тук е мястото.

Със здраве и лек ден.

#1729 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 01:23 PM

Показване на мнениетоIA---, в 17 May 2010 - 01:07 PM, написа:

dogmasters, престви си повечето тук знаем какво е да гледаш болно куче.

Furia_S, аз тона ти го познавам ,но мисля,че не беше на място.Има много начини да изразиш това което мислиш и проблема който имаш.Не може да притендираш ,че уважаваш някой и в следващияг момент да му пишеше ,че не е наред .Но ти така виждаш нещата и така си рашила.Нямам намерение да продължавам темата и да пълня съществуващата с глупости.Имам много места в моя живот където да се доказвам и не мисля ,че тук е мястото.

Със здраве и лек ден.

То и аз не съм наред, само че си го признавам и никога не съм го криела. Ако си се засегнала от точно тази моя дума - проблема не е в моя монитор. Много лесно забравяш как буквално часове преди това съм реагирала абсолютно положително и с кеф на другите ти съобщения.

За пожеланието на здравето мерси, ще ни трябва.
User's Signature

#1730 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 08:27 PM

kkk, досега Лъки нямаше никакви кожни проблеми от няколко дни си направи две ранички на задницата. Чакаме добри новини след 20-ти, станат ли нещата ще сме много щастливи и ще има за какво да се похвалим, сега просто стискаме палци да не ни мине котка път, знаеш не сме спирали да търсим решение за Лъки.....и така! :dog: Сара започна да удължава и сгъстява козината, спрях да се притеснявам и за нея, но тя милата май винаги е била по-пренебрегната, откакто го има Лъки :ab_041: Пусни снимки на Йорк скоро не сме го виждали!!!:rc_036:

Furia_S, какво става при вас? Успокояват ли се раничките, или се отварят нови!

#1731 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 08:44 PM

Показване на мнениетоsara92, в 17 May 2010 - 08:32 PM, написа:

kkk,

Още не, още спя в хола при него и като го чуя да се мляска ръмжа "Не се ррррррррррррррррааааааааазлизвай".
User's Signature

#1732 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 10:22 PM

IA---, има ли спокойствие, сега се опознават Ия и Сияна? Как сте? :re_037:

#1733 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 08:51 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 17 May 2010 - 08:49 PM, написа:

kkk,

Още не, още спя в хола при него и като го чуя да се мляска ръмжа "Не се ррррррррррррррррааааааааазлизвай".

Furia , защо не му сложиш яка? Малкиян миналият месец за една нощ си направи две рани.Колкото и да го гледах все успяваше да си ги лиже. Сложих му яка и 4 дни беше с нея ,като я махах от време на време. Много ми беше жал за него ,защото ходеше като сляп космонафт със скафандера,но не си стигаше раните и успяха да заздравеят.
Между другото както ми беше жал, ми беше и много смешен.Ходеше и се удряше във всичко /най-вече в краката ми ,които станаха сини/.

#1734 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2010 - 10:36 PM

Пристигнаха спрейчетата и шампоанитеКачена снимка Качена снимка Качена снимка

#1735 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 01:38 AM

Показване на мнениетоkrisi567, в 20 May 2010 - 08:56 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 17 May 2010 - 08:49 PM, написа:

kkk,

Furia , защо не му сложиш яка? Малкиян миналият месец за една нощ си направи две рани.Колкото и да го гледах все успяваше да си ги лиже. Сложих му яка и 4 дни беше с нея ,като я махах от време на време. Много ми беше жал за него ,защото ходеше като сляп космонафт със скафандера,но не си стигаше раните и успяха да заздравеят.
Между другото както ми беше жал, ми беше и много смешен.Ходеше и се удряше във всичко /най-вече в краката ми ,които станаха сини/.

СЛАГАМ МУУУУУУУУУУУ ЯКААААА. Знаеш ли колко яки е скъсал? Който е бил у нас знае каква грапава мазилка има - отива там и ДРРРРРРРРРЪЪЪЪЪЪЪЪЪТ - няма яка. Интелегентно чудовище. За това си купуваме всяка сутрин нова.

ИЯ, нали помниш че ги искам)))))))))
User's Signature

#1736 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 10:10 AM

Надявам се на никой от вас да не ви потрябва този опит, но споделям - сцепената ветеринарна яка се лепи от всичките страни с цитопласт. И по ръбовете препоръчително. Гледката на кучето с такъв сателит е колкото комична, толкова е и тъжна, за това снимка няма.
Дано кучетата ви не боледуват никога, защото е непоносимо да ги гледаме така. Ако някой от личен опит знае добър шампоан, отнемащ сърбежа ще съм благодарна за всеки съвет. От личен опит, не от втора ръка.
Чакам последните изследвания за да се види дерматит ли е, вторични гъбички ли са (нали го купих с цял букет кожни болести, предупредиха ме още тогава че е много висока вероятност да повтаря от време на време през целият си живот). В зависимост от резултатите ще се ориентирам към лечебните шампоани...И трябва да намеря нещо за имуната му система.
Ох, мъко моя, ох... погледнах се в огледалото - ужасих се, безсънието и сълзите какво правят с хората...
User's Signature

#1737 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2010 - 12:04 PM

Алермил на ВИрбак.За кожни алергии и гъбички.Използва се по схема.

#1738 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 12:09 PM

Благодаря ти!
User's Signature

#1739 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 09:05 PM

Показване на мнениетоsara92, в 19 May 2010 - 10:27 PM, написа:

IA---, има ли спокойствие, сега се опознават Ия и Сияна? Как сте? :re_037:

Хей, ИА --- на всички ни е любопитно ! Разказвай ! :wub: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1740 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 11:03 PM

Здравейте , как сте ? Моето бебе е добре , учим се на команди в парка , тичаме , забавляваме се. :ba_025: Само дето нещо не обича да играе с големи кучета на ръст.... :flagbg: като изключим един боксер в който се влюби. :flagbg: Иначе хъскита непонася , само се крие от тях и хич неще контакт да завърже.Да ви кажа много съм доволна от рибеното масло , вие давали ли сте на вашите мечовци ?
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема