Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1821 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2010 - 01:44 PM

Привет на Всички!
От два-три дни горещините са нетърпими....незнам как сте вие, но за Лъки е направо кошмар. Направи три рани за една нощ към опашката и отстрани на хълбока, минахме на лекарства. Ако продължи така ще режа всичко, много се мъчи от тази тежка козина не може да излекувам раните..:dh_188: Сара дано не се разчеше и тя, засега няма проблем. Който е на хладно, просто му завиждам благородно.....:re_037:

#1822 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 12 June 2010 - 03:47 PM

Аз, заради това сложих климатици на всякъде, разходките са вече само две сутрин и вечер.И да чукна на дърво нямаме проблеми за сега.Пък и се надявам да нямам нали все пак давам луди пари за храна която е против Кожни и хранителни алергии.
Сара, бързо да се излекувате и много целувки на сладура.Качена снимка

#1823 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2010 - 08:21 PM

Няма и 4 часа откакто се изкъпахме и почти си е направил рана. Засега само кожата е зачервена .Намазах го и му слагам яката,че до сутринта ще е станала голямаааааа рана.
Явно баните не му понасят.

#1824 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 June 2010 - 08:37 PM

Криси,
За това при къпането чау трябва да се подсушават със сешоар - в жегите особено влажната козина бързо се запарва и това им причинява обриви за часове.
Аз днес изчесах последния пухен подкосъм на Лео с три упаковки спрейове Глис кър за тънка и чуплива коса. Изгърбих се и се схванах цялата, но вече има само твърд основен косъм. Петната му зарастват, при къпането як сешоар да не се запарва, че с зачервяват за броени часове и се разлизват за минути.
Мразя лятото от както имам Лео. Като му мине алергията към цъвтежа - почват да узряват осилите. Миналата година осилът му се заби между пръстите и се качи под кожата нагоре. Мразя лятото.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1825 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 01:21 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 June 2010 - 08:42 PM, написа:

Криси,
За това при къпането чау трябва да се подсушават със сешоар - в жегите особено влажната козина бързо се запарва и това им причинява обриви за часове.
Аз днес изчесах последния пухен подкосъм на Лео с три упаковки спрейове Глис кър за тънка и чуплива коса. Изгърбих се и се схванах цялата, но вече има само твърд основен косъм. Петната му зарастват, при къпането як сешоар да не се запарва, че с зачервяват за броени часове и се разлизват за минути.
Мразя лятото от както имам Лео. Като му мине алергията към цъвтежа - почват да узряват осилите. Миналата година осилът му се заби между пръстите и се качи под кожата нагоре. Мразя лятото.

Три часа го суших и според мен го изсуших.И предният път го изсушихме със сешоар.

#1826 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 June 2010 - 07:30 AM

Мда... неприятно е. Понякога и аз вдигам ръце когато почват да му излизат петната едно след друго. Горката наша порода с тези техни кожни проблеми.
User's Signature

#1827 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:40 AM

И нас ни мори жегата...Едва диша милия, но да чукам на глава рани нямаме поне засега. Искрено се надявам и тази година раните да ни подминат.

Фурия, този Глис Кър не е ли човешки спрей за коса?

Люси, не съм ти се обаждала за козметиката, защото вече съм като хипопотам и ми е трудно в жегите :-) Ще ти звънна тия дни да те оттърва и от моя ангажимент.

#1828 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:52 AM

ккк

Човешки е, да. посъветва ме за него Елен с черните териери когато нямам под ръка кучешка козметика да го използвам. На изложбата видях че и израелката с него пръскаше кучета при разресването, при това същия - за тънка коса, оранжево-розов на цвят един такъв. Лео се е разсъблякъл тотално, дано сега му е по-леко в жегите, само лежи до климатика и дори навън като го извеждам за тоалетните нужди гледа да пусне две капки и обръща към къщи. Спасяваме се от жегите с разходките сутрин рано и вечер късно.
User's Signature

#1829 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 02:04 PM

Много кофти с тия жеги, в неделя мислех, че съм наделяла над екземите, държах Лъки под климатика всичко се пресуши и завехна....казах си край....обаче през ноща пак всичко наново и тази сутрин пак отворени разчесани ранички, просто е кошмар!:dry: Спря да се храни, сега ще слагам Топоцин външно, да видим. Мия само крачетата и бърша пишето с мокри кърпички, въобще не смея да ги къпя. Те са само за планина в момента, там ще се оправят тук цялото лято ще циклим по този начин---:cd_045:

#1830 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 03:24 PM

Сара,
а препуционални пормивки правиш ли? Странно, но при нас секрета от препуция изчезна след кастрацията. Преди това правих препуционални промивки с разтвора на калиев перманганат със дебела спринцовка за да махна секрета.

Сега там няма нищо и само с лосьони почиствам лапите, но и разхлаждам с душа корема му с хладка вода.
И също спря да се храни, всяко лято е така. Станал кожа и косми.
User's Signature

#1831 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 10:54 PM

Furia-S, изключих всякакво мокрене, това не ни помага. Напротив всичко става лигаво, вмирисва се и се разпространява, сякаш са гъбички които чакат мокра среда....топоцина е с антибиотик и пресушава. Вета ми даде последно кафяв разтвор, забравих какво е, само веднъж го пробвах и се отказах. Нищо не яде, пие много водичка и това е естествено, дано малко се разхлади днес беше отново ужас-.......:dh_188:Как е при вас????

#1832 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2010 - 07:08 AM

На Айра никак не и се отразяват жегите върху апетита. Никога не съм я виждала да яде така настървено. И играе, ама много играе. С каквото и който намери.
ИЯ, ти беше права, невероятно удоволствие е да я гледам как се съживи след операцията. Измисля всякакви щуротии. И тъй ката козината ни е много рядка, нямаме екземи.
Пожелавам на всички да се отървете от тази напаст.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1833 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 01:14 PM

Сара,
Увяхнаха ни раничките, спря да се дръгне за сега, да го посерат кокошките дано. Да видим до кога ще е така. Кисне на климатика по цял ден и ляга на плочките...

Тиги,
Хехехе, всяко нещо има свои положителни страни, видя ли? Поне ги нямате нашите ужаси, че с тези екземи направооооооооооо ми побеля косата.
User's Signature

#1834 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 12:15 PM

Браво Furia_S, успели сте да се преборите...:ba_025: Ние имаме повече май, и продължаваме да се лекуваме. Голям тормоз е това. Сега Лъки може да завижда на Сара за по-късата козина:ab_041: Как са останалите мечета, скоро не са писали сесе, gerry_22, Linki, sara08, и т.н. Пишете как сте в горещото????:re_037:

#1835 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 09:49 AM

:db_046: Ето ни и нас
не сме писали цяла вечност......
добре сме,всичко при нас е о'к :ba_025: ,жегата ни мъчи малко,но и бягаме като си стоиме на хладно.Симба вчера направи 4 год.,Айра беше рожденничка на 01.06
в неделя направихме една чау-чау среща в нас,за която мислех ,че Люси е писала вече ,беше много хубаво-ужасно горещо,но си прекарахме ,надявам се ,добре всички.бяхме с Ия,Ланди и Джино,на Криси-един прекрасен кремав мъжкар,наистина ,невероятен красавец ,Ия също е страхотно мече,цялата тераса беше в неиния кожух :ab_041: ,Айра и досаждаше повече от необходимото и имаше малко женска свада ,хихи.снимки няма за съжаление.
ще има още такива срещи,със сесе не успяхме да се свържеме,или по точно не и не време ,Лили се чу с нея в неделя следобеда ,другия път и с нея .
ккк,кажи как си,ще се радвам да се видиме на по кафе,преди големия ден :ae_085:
sara92,ще идвам към Пловдив този уикенд,но ще е по работа .целувки за Сара и Лъки
пожелавам ви приятен ден на всички

#1836 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2010 - 11:36 AM

gerry_22 , много хубаво си изкарахме .Благодаря за гостоприемството.Да се бяхме снимали понеКачена снимка.На Ия вече почти спря да и се сменя кожуха.

сесе, беше права ,че ще смени след кастрацията обсолютно цялата козина.В твоята Симба ми останаха очитеКачена снимкаНе че Айричка не е сладка ,ама черните са ми слабостКачена снимкаКазах ли ти ,че Джино е голям красавец.Да и е жив и здрав на Криси, пораснал е два пъти от последният път в който го бях виждала.И как хваща очите на твоята СимбаКачена снимка,голяма любовчийка.Като Ланди на Лили,обаче няма такова куче.Невероятна сладурана,направо ми пълни душата.Качена снимкаВлюбих се в нея.Страхотна е .

kkk , Как си мила?Чакам да ми се обадиш когато ти е удобно.

Криси, хареса ли ти шамплоана, и как са раничките на малкият.Аз не смея да се похваля като гледам какво става тук,че ИЯ има спокойна кожа.
Фурия, нали искаше спрейчета ,какво стана, не звъниш.

Сара, много целувки на сладурите у вас и много здраве на всички мечета, пожелавам.Със здравето идват и веселите моменти.

tigi, много се радвам ,че твоята сладурана е добре.Казах ли ти ,че който не е кастрирвал кучето си не знае после какво изпуска.Аз още съжалявам ,че не го направих по рано.Ия си измислила нов номер.Аз първоначално мислех ,че нещо и има ,не е добре Качена снимкаа то се изхитрило девойчето.Засилва се от вратата и на два три път се хвърля върху двойката диван във вкъщи за да го измести там където духа най силно климатика.Голяма е терца.
АЙ, как с един пост писах на повечето от васКачена снимка ама нямах време ,никакво.За всички криза ,пък аз отварям още един обект.

#1837 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 11:45 AM

Хей, нали писах че съм на линия когато кажеш, ти изчезна и реших че си заета и стоиш на климатик някъде по жегите:-))) Още еден обект отваряш виждам - представям си какво ти е...
Искам ги разбира се, как! Кажи ми колко бройки са останали и ще се разберем когато ти е удобно, стига да намериш време:-)

Дане й е уроки на твоята кукла, поне вие да не го преживявате този ужас с екземите, че е непоносимо да го гледам моя как се мъчи...
User's Signature

#1838 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 12:49 PM

gerry_22, при вас новините са хубави много се радвам, щом не пишеш значи си вече на пълни "обороти" за което мога да те поздравя!:ba_025:Целувки за Симба и Айра!:va_010:
IA, много дини си направила под една мишница... да ти е леко в новото начинание и до Пловдив да стигнеш....УСПЕХ! За Ия, камъните са в мойта градина, но аз винаги съм казвала малко търпение и изчакване, повтори ли, кастрация, няма защо да съжаляваш, нещата сами си показаха. Сега само може да се радваш, че нямате екземи, алергии и т.н. козинката ще се оправи на "6". Да нагушкаш хитрушата от нас!!!:re_037:
Ние тук се лекуваме ежечасно, Лъки е много зле, повръща, непрекъснато плаче той е много особен, като ви казвам, че плаче значи наистина плаче /скимти/, говори ми нещо и хора вярвайте ми, искам да разбирам кучешки, защото вярвам, че той ми казва какво му е, аз не мога да го разбера!:dh_188: Върви след мен непрекъснато, не е спокоен, така не е било. Има и разстройство, раните почти ги туширах, но той не е в кондиция. Как му се събраха, няколко неща наведнъж....точно се радвах за него, чакаме да ни извикат и по закона на Мърфи той се разболя...:hb_027:

#1839 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 01:24 PM

Шампоана е много хубав.Козината е като едно цяло,няма снопове и т.н. Много съм доволна.
Ние все още нямаме рана.Всяка сутрин и вечер се мажем с кортизема на вирбакс.Тъкмо отшуми на едно място и почва да чеше няколко сантиметра встрани,но за момента може да се каже ,че съм овладяла ситуацията.Имам чувството,че ако не го намажа със сигурност ще направи някоя голяма рана.Засега го хващам на време -кожата е само зачервена там където се чеше.
Симба много си хареса Джино,обаче глупачето хареса единствена женска,която не му обръщаше внимание .

#1840 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2010 - 03:49 PM

Сара, като коментирах кастрацията нямах предвид да хвърлям камъни по твоята градина.Уважам мнението ти, и аз от части съм съгласна с теб.Но наистина виждам ,че да кастрираш било женско или мъжко куче плюсовете са в повече.Много ми е годно като пишеш ,че Лъки не е добре.Явно нещо го тормози и се надявам скоро да разбереш.Всъщност силно се надявам да му тежат само жегите и тъй като съм обедена ,че го глезиш много ,той за това да се жалва ,търси твоето внимание.За дините под една мишница ,просто така съм свикнала ако спра става лошо.За една година отворих 6 обекта в София и един в Кипър.Сега с този приключвам тук и се насочвам към провинцията ,като първо естесвено ще почна от ПловдивКачена снимка И ще се виждаме,че на курса не успях.Така ми се иска да напишеш един пост само с хубави неща и да ме зарадваш възможно най скоро.Целувки от цялото ми сърце към твоя калпазанин и много поздрави на всички у вас.Най вече на каката, че нали на скоро порасна и освен, че и честитих и писах да не престава да те слуша.Качена снимка

Фурия, в началото на седмицата ще ти звъна ,че имаш душач и повод при мен от кучето дето го спасявах ме.

Криси, спри Кортизема и вземи Кортаванс пак на Вирбак.С прей от който съм много доволна,той е точно за този момент в който сте сега.Пръскаш сутрин и вечер ,една седмица местата които го дразнят.Радвам се че и на теб ти е харесъл шаплоана.Ия е къпана на две седмици с него и още ефекта е добър.Ето ти спицификация за продукта който ти предложих.

ЕВРОПЕЙСКИ ДОКЛАД ЗА ОБЩЕСТВЕНА ОЦЕНКА (EPAR)
CORTAVANCE
Резюме на EPAR за обществеността
Този документ е резюме на Европейския доклад за обществена оценка. Неговата цел е да
обясни как оценката, направена от Комитета по лекарствените продукти за
ветеринарна употреба (CVMP) въз основа на представената документация, е довела до
препоръките за условията за употреба.

Какво е Cortavance?
Cortavance е спрей, съдържащ разтвор от активното вещество хидрокортизон ацепонат.
За какво се използва Cortavance?
Cortavance се използва за лечение на възпалена и раздразнена кожа при кучетата.
Cortavance се прилага веднъж на ден в продължение на 7 дни. Засегнатата област се
напръсква, като се избягват очите. Помпата осигурява за две пръскания достатъчно
лекарство за лечение на област от приблизително 100 cm2. Ако след 7 дни не се
забелязва подобрение, лечението следва да бъде преразгледано от ветеринарен лекар.
Как действа Cortavance?
Активното вещество в Cortavance, хидрокортизон ацепонат, е стероид, който помага да
се намали възпалението. Стероидът е в специална химична форма (диестер), която го
прави ефективен в ниски дози при кожни раздразнения, тъй като лекарството може да
проникне и да остане по-дълго време в горния слой на кожата.
Как е проучен Cortavance?
Клиничната част на досието се състои от проучвания за определяне на дозата и от един
практически опит. Практическият опит се състои от проучване, проведено на няколко
места, сравняващо лечение на кучета с раздразнена кожа с Cortavance с лечение с
различен продукт, съдържащ стероид. Петдесет и четири кучета бяха лекувани с
Cortavance и 51 с другия продукт.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема