Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1901 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2010 - 01:50 PM

NELvit, че не си влизала не си, обаче как може да не поискаш помощ за Джеси, да я наглеждат, касае се за три дни....Точно това винаги ме безпокой и няма да оставя Лъки. Заключен в клетка той не може, кой ще го реши, каква храна ще яде....трябваше да пишеш...направо си за публично порицание:ea_103: Тя не само е травмирана от изолирания престой, но и наплашена. Дано като се е прибрала да се е успокоила вече. Като прочетох направо съжалих за мечето. Сега ще я полигавите доста, тя има нужда.:md_064: :ba_025:
krisi, Furia, екземите са много упорити. Този път губя контрол, не мога да смогна отварят се постоянно нови ранички. Лъки не спира да се разчесва, Сара нямаше нито една тази сутрин и тя си е направила една съвсем малка. Чудя се дали да не пиша в здравословни проблеми тук да не стане дълго. Изключвам хибитана за промивки, вече писах, че той не пресушава, а лигави запарените места. Кортизема също не влияе, тоест не може да мажем само външно. В момента външно слагам "топоцин" и "Гентамицин Актавис" затварят и пресушават, но щом излизат нови, значи трябва да туширам и вътрешно затова започнах с "Prednivet" и "Ciprofloxacin Actavis"- по 1/2 на 12 часа. Искам да изключа Прединвета, затова моля за съвет, какво мога да прилагам. Furia разчитам на теб, ти го мина и се оправихте, нека всеки който има опит да пише. А krisi нека следи постовете, дори ако Ия реши да я премести в здр.проблеми!!! Ще сменя и храната, вече се чудя на каква основа може да се дължи тази упоритост, и друг път е ставало, но две три ранички за цялото лято и за 4-5 дни всичко минава.....:uc_029:

#1902 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2010 - 01:52 PM

Здравейте. Ще се радвам да се включа в разговорите с Вас. Виждам, че мога да науча много полезни неща за отглеждането на чау. Аз имам женско чау чау от около 2 седмици и нямам много опит в отглеждането и. Взех я от познат, който често пътува и нямаше възможност да я гледа. На 1 година е. Мисля, че вече свикна с нас. :)

#1903 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 28 June 2010 - 02:00 PM

Определено човек влиза във форума и какво да види,чудо.

Фурия, не ме разбра за типа чау.Нямах предвид ,че харесваш цялостна олекотена визия, а само главата.Като естествено разбирам доводите ти, за по отворени очи и олекотена муцунка.И на мен визуално ми харесват по сбитите, но това не значи че ще избера такова,коментирали сме го много пъти ,нали.И смятам ,че горе долу харесваме еднакви чаута.

Бижу,що си мислиш ,че по някакъв начин ти търся обяснение, защо не си присъствала на акциите които организирах, и не си участвала в тях. Ти не участваш нито в моите нито в нечии други.На нито една не съм те засякла ,да не говорим, че и на благотворителните партита ,също.И защо си мислиш ,че не съм знаела за форума и участвала в него преди да се появя тук.Не преценявай погрешно хора които не познаваш.Мисля, че да се над скачваме кой е по по най не е тема на разговора, който естествено е преместен вече в друга посока.Сама много пъти си осъжда не регламентирани скачки какво в случая е по различно .И не ми казвай ,че ако на този чавек всичко му е наред и има необходимите документи и изследвания ,няма да действа по правилата.Знаеш ,че изложбите не са за да се показваме колко сме хубави ей така, а за да покажем наистина какво имаме и използваме за по нататъшна развъдна дейност.Иначе всичко друго е вятър и мъгла .

Криси, в Добро Хрумване ще ти обърнат внимание.Предполагам ,че ще му бият инжекция и до два три дни нещата ще са по спокойни Ако не можеш да ги намериш ,обади ми се .Целувки на сладкият мечо.Качена снимка

#1904 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 June 2010 - 02:38 PM

Сара,
Ние последно бяхме с Имоверол и яка. Имай впредвид че с възрастта имунитета им отслабва и стават по-уязвими. люси като го премести твоето в здравословни - тогава ще пиша по-подробно.

Pyfet,
Ха добре сте ни дошъл, здравейте.

IA---,
Това да ни е проблема - да можем да си позволим да имаме предпочитания според типа на здрави и дългоживеещи кучета с породни (а не само породисти) кучила. Дали ще го доживея този ден... Май не вярвам.

Не вярвам, защото сега се чудя дали Бижу е била захласната от визия на онези ми ти фермерски нересани производители или е по-гадния вариант... Доколкото си спомням, нея са я снимали до агенцията Нети, която внася кучета като кило домати. И сега виждам скрита реклама на тази ферма, че и с цени.
Тогава нищо чудно че не е искала да чете подробните ми постинги около РАЗВЪДНА дейност, търгашите това не ги интересува. Тях нищо не ги интересува освен парите.
Жалко, а аз наивно си мислих че момичето просто в ентузиазма си се е захласнало по визията, а то виж какво излиза... Нищо чудно че не й пука за изхвърлени, болни, инвалидни, подарени чаувци. и докато ги има такива търгаши с агитката си все ще сме на този хал - ще има да пищим по форумите "Разболя се, разкуца се, подаряват, изхвърлен е".
Аз за себе си изводите ги направих. Мнението ми за фермите и зооборсите го знаете.
Впрочем, то не е само мое мнение. В правилата на форума Дог.бг го пише:
"Забранява се д) реклами на зооборси и ферми за кученца;"

Много здраве на агенциите и фермерите. Колкото и да ми ги хвалят някои.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1905 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 28 June 2010 - 03:13 PM

Тя винаги е била глезаната на къщата :)
Само се моля да си оправи апетита.Козинката ще порасте.Но трябва и да заякне малко.Милата кой знае от кога е носила тези кисти а ние не сме и предполагали :dh_188:
Тук няма ехографи.Знаят да стискат жлези и това е.Надявам се и кожните и прблеми да спрат сега.

#1906 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 June 2010 - 09:39 PM

ООО, ще си го оправи , ще навакса.Даже после ще трябва да и намалиш храната.Ще видиш колко бързо ще стане това.

#1907 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 10:02 PM

Добре дошли на Pyfet, може да ни покажите "госпожицата" в галерията!:re_037:
Furia, ще пиша в здр.проблеми. Приятна вечер на всички!!!:mg_062:

#1908 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2010 - 10:23 AM

Благодаря за топлото посрещане! Ще кача още снимки при първа възможност! :smile:

#1909 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 10:02 PM

И ние сме с екзема. Направо кошмар. Тъкмо се връщаме от вет-а - естествено хабитан и антибиотик. Раната е на врата и тъкмо щях да слагам адвантикс...сега ще трябва да чакам, а ме е страх така без нищо. Вчера го водихме на старата му поляна, видя си старата приятелка и доста потича милия. А днес...бррр. Щом започнахме от сега незнам как ще е цяло лято.

#1910 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 05:21 PM

Не знам дали е за тук.Това е от фейсбук от днес.

НАМЕРЕН Е
ЛАБРАДОР В кв. СИМЕОНОВО!!! - 0895465308

#1911 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 10:21 PM

Здравейте от мен , моето мече вече свали скафандъра и махнахме вчера конците. Възстанови се , почти вече очите са й ОК , окото и не тече вече. Дано всичко остане наред , ще кача снимки да покажа моето шуши с бръснатата муцуна. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1912 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2010 - 09:10 AM

Здравейте. Като взех Пъфет старият собственик ми каза, че е на една годинка. В паспорта, който ми даде не е нанесена дата на раждане. Вчера я заведох на лекар да я прегледат. Лекарката ми каза, че е поне на 3-4 години, защото зъбките и били пожълтели. Пожълтяването можело да се получи и ако е имала тежко детство. И сега не знам на колко е. Има ли начин да се разбере?

#1913 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2010 - 10:55 AM

Може и от начин на хранене да са по жълти зъбите.Ако не е помирисвала гранули и е хранена само с готвена храна, резултата е такъв.

#1914 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 12:31 PM

Ами да, като я взех стария собственик ми каза, че не яде гранули. И наистина само като ги види и се обръща на другата страна. Предпочита да седи гладна. Сега и смевсвам с другата храна и малко гранули, за да свикне да ги яде.

#1915 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 July 2010 - 10:09 AM

18 юли – неделя – 16 часа – бул.”Джеймс Баучер” 23 – кв.Лозенец – София

Добре дошли за още един прекрасен неделен следобед в компанията на Animal Rescue Sofia и приятели!

Качена снимка

ТЕМАТА

#1916 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 July 2010 - 12:42 PM

ООО, там съм Качена снимка и гости ще доведа този пътКачена снимка

#1917 Потребителят е офлайн   Shift` Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:32 PM

Здравейте мили дами!
Как сте?

Аз съм Nori_ta.

Съжалявам за голямото си отсъствие, но бях изключително ангажирана :)

Как са вашите мечета?

Моята норита е добре - вече пораснахме до крайните си размери, на морето много му се радваме, облизваме се с лилаво езиче и ви пращаме солени целувки :)

Едит: Гледам леки промени по форума :). Честито !

#1918 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 July 2010 - 10:43 AM

Ей, къде сте всичкиКачена снимка
Ия, пътува пак за Родопите, на семинар по ЦигунКачена снимкаНадявам се добре да се справи с медитациитеКачена снимка

#1919 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 09:48 PM

Показване на мнениетоIA---, в 22 July 2010 - 10:48 AM, написа:

Ей, къде сте всичкиКачена снимка
Ия, пътува пак за Родопите, на семинар по ЦигунКачена снимкаНадявам се добре да се справи с медитациитеКачена снимка

Някой сме все в командировки :(

#1920 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:53 PM

Здравейте момичета ! Как са мечетата ? Оправяте ли се с разлизаните места, както ги наричам ... Ние до сега не сме имали, но не смеяда се хваля , защото не се знае :smile: Имам въпросче ... С какво се обезпаразитявате и вършат ли работа, защото ние опитваме различни неща, но все пак не слея да я разхождам по полянки ? Иииии още един въпрос, който ми се струва по важен - От няколко дни във фекалиите намирам нещо като слуз ... Случвало ли ви се е ? Знаете ли нещо ? Благодаря предварително и целувки за чау-вците :dog: :wub:

ПС: Лора, по снимките виждам, че сте по - добре, но все пак разкажете как сте сега, спря ли сълзенето > :md_064:
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема