Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 15 December 2010 - 10:28 AM
mihichkaaa ,
Зависи дали е мъжко или женско.Ако е женско, най добре преди първото разгонване 5-7 месец, ако пропуснете, другият вариант е веднага след това.Така процента да се предпази от повечето болести е по голям.Мъжките да кажем около 7-9 месец.колкото е по рано толкова по добре и по леко минава.Има тема във ветеринарен кабинет, прочетете я. Бъдете много внимателни от къде ще вземете кученце.Дръжте на здравето му и ако нещо ви осъмни, не го вземайте.Чау са трудна порода.Прочетете целият под форум чау чау , да придобиете представа с какво се захващате.Не случайно ви попитах дали сте гледали куче преди това.Пак ви казвам ,че миризмата на кучето зависи от неговото гледане.Познавам питбули които са гледани прекрасно и изобщо няма миризма.
Не мисля ,че трябва да се обиждате от предишният ми пост.Когато прекарате повече време във форума и разберете колко хубави кучета ,дори чаута са изхвърлени на улицата заради глупост на стопани и вие ще реагирате така .Особено ако ви се наложи да ги лекувате и търсите дом.Много хора си вземат кучета без да съзнават ,че те не са плюшени играчки, а е необходима грижа.Когато дойде момента за нещо елементарно ,дори ваксина , ги изхвърлят.Да не говорим за миризма.И после ги обираме от улицата и плащаме за лечение, стационар , търсим дом .Заради каприза на някой нещастник.Пример, вчера в клиниката имаше една невероятна шарпейка изхвърлена, жалка картинка за такова хубаво куче.Докарало си от улицата куп болести още, търсейки любящи собственици.
Какво стана с котето което намерихте лятото? Не сте пуснали никаква информация.
Публикувано: 15 December 2010 - 10:25 PM
А за котето,за което бях писала много съжалявам,че не съм писала пак просто бях забравила.Ами точно това котенце умря,но след него паднаха и 2 негови братчета,които успяхме да спасим и са много добре,вече са големи и няма никакви проблеми с две думи се чувстват идеално :)
Целувки на красивите ви мечета
Публикувано: 16 December 2010 - 10:37 PM

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 17 December 2010 - 10:34 PM
tornado, в 16 December 2010 - 09:42 PM, написа:
ТОРНАДО,
Подали сме заявление за членство в Клуба на северните кучета, другото - по реда си.
Публикувано: 26 December 2010 - 01:38 AM
IA, благодаря вече почиваме и посрещаме празници. Тази картичка незнам откъде си успяла да я свалиш, но е точно в десетката.... Много целувки за мечетата да ги нагушкате от нас!

Публикувано: 27 December 2010 - 12:22 AM
Макс е на 5 месеца и имаме проблем,постоянно повръща.Нейска изобщо
да се качи в колата ,а вътре стой в клетка.
Някой знае ли дали е времено,и дали ще свикне.
Возил се е 3-4 пъти.
Ще попитаме и ветеринаря,но исках първо вашето мнение.
Публикувано: 27 December 2010 - 02:11 PM
chopar, в 26 December 2010 - 11:27 PM, написа:
Макс е на 5 месеца и имаме проблем,постоянно повръща.Нейска изобщо
да се качи в колата ,а вътре стой в клетка.
Някой знае ли дали е времено,и дали ще свикне.
Возил се е 3-4 пъти.
Ще попитаме и ветеринаря,но исках първо вашето мнение.
На тази възраст (аи на никоя друга) не хранете и не давайте вода на кучето преди път. "Морска болест", нормално явление, като при хората. Ако го хранете обилно и сте оставили преди път пълни паници - ми то как няма да повръща? Аз ако съм, и аз ще повърна. Друг е въпроса, ако не става дума за многочасови преходи, а за кратко возене, кучето може да изпитва дискомфорт, ако искате да го качете в колата. То го свързва обекта с неприятните усещания и сърдитата ви реакция на повръщането му.
Най-често това отшумява с времето: вие спирате да го храните толкова често след 1 година поради възрастта му, той спира да повръща в колата от клатенето й след като е нахранен. За сега на ум ми идват дежурните: не го хранете преди пътуване или поне не веднага след като е ял. На 5 месеца вече трябва да имате почасов изграден хранителен режим. Съобразяваете се с факта кога е яло бебето, преди да го качите в колата. Ако отивате на гости с колата и взимате бебето за да го покажете на приятели - то СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ С ГРАФИКА НА ХРАНЕНЕ НА КУЧЕТО СИ.
Не съм виждала кучето ви, за това моето мнение не го взимайте насериозно.
Обаче ако кучето ви повръща освен возенето в колата, тогава веднага на ветеринар!
Успех ви желая.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 December 2010 - 11:59 PM
Не повръща постоянно,само в колата.Честно казано не съм обръщала внимание
дали е нахранен преди да тръгнем.Естествено че ще взема думите ти насериозно.
Малко акъл трябва,ама навреме....Благодаря...
Публикувано: 29 December 2010 - 05:33 PM

Публикувано: 30 December 2010 - 07:30 PM
weezy, в 30 December 2010 - 01:17 PM, написа:
Weezy, профилактично на всеки три месеца се дава Дронтал /по 1 хапче за всеки 10 кг на кученцето/ - дава се на гладно и след това още 2-3 часа не трябва да яде. След това се наблюдава първото аки, и ако има глисти в него - още един път същата процедура след една седмица.