Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2041 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 January 2011 - 03:28 PM, написа:

Отношението ми към цялата ситуация знаеш - кучето да се изземе и да се евтанизира.
Защото всеки нормален адекватен човек разбира че куче, което от години напада други животни и хора поощрявано от стопанина си не винаги може да бъде рехабилитирано за да е напълно с главата си.
Така че не ме интересува как ще рипнат псевдо-защитнички и търсачки на вселенската хармония: кучето необратимо превърнато в чудовище. Да, стопанина е виновен - да понесе наказание и той.

Съди го, момиче. С теб съм, знаеш.
Прегръщам ви от сърце и двете, кажи на черната кака да оздравява.
Ще се справите.

Точно така!! Съдиш го и толкова. Щом от години ви тормози и имаш свидели работата ще стане.. Остави страховете от отмъщение на страна, защото подобни нещастници в повечето случаи са страхлкивци-комплексари, които досега не са видели отпор(яйцето не му е опирало до задника).. Чудя се как толкова не се намери някой, който да го постави на място.. Изроди са това. :zz_020:

#2042 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2011 - 04:33 PM

Не бре Вълната, аз понеже съм по-наясно с цалата ситуация - били са повдигнати дела, но са спирани от прокуратурата...

Само че сега тоя бунак си намери майстора и няма да му се размине.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2043 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 12:19 PM

ИА, не можех да влезна няколко дни във форума, незнам поради каква причина, но като влезнах и ти прочетох поста много се разстройх:wb_052: Знаем, че съществуват подобни изроди и те трябва да бъдат поставени на място, но не съм очаквала да се случи на някой от нас точно, защото сме отговорни и грижливи стопани. А, може би точно затова и патим, защото сме много толерантни. Не го оставяй, направи нужното кучето да му бъде взето и да се докаже, че е асоциативно за да го приспят, ти си борбена натура ще се справиш. Другия вариант е да излизаш със страх и да се оглеждаш към всеки ъгъл да не те нападне отново...Състоянието на ИЯ, ще се оправи, защото знам какви грижи полагаш, но психически няма да се отърсиш лесно от преживяното. Разбирам те и искренно ти съчувставам, а пък за мечето страшно ме е яд. Да гледаш такава хубава животинка и да ти напакостят по такъв начин на любимеца е непростимо...Ако смяташ, че няма да бъдат взети мерки, намери паста за кучета при залавяне дават Седалин, и те заспиват. Не умират :ea_103:/за защитниците, ако тук има такива/ просто се унасят и могат да бъдат прибрани..... Дано раната се затвори, и да вървите към все по-голямо подобрение, ще чакаме новини! :ba_025:

#2044 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 09:09 PM

Weezy, kак е нашето братче? Измислихте ли вече име? Поздрави от Арес

#2045 Потребителят е офлайн   chopar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 11:39 PM

Арес е голям сладур,много ме кефи...
и големите мечета ми харесват,добре ли им се отразява снега?
При нас няма сняг и ми е интересно как би реагирал нашия Макс...
Освен живот и здраве някоя зима да го заведем на България....
Поздрави на всички сладури във форума...

Да попитам ,вашите мечета гонят ли си опашката,и после да я дъвкат.Защото Макс ме изнервя вече.Постоянно си играе с опашката.

#2046 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:01 AM

сесе, Ия, от неделя Сара спря да се храни и пиеше само вода, отпадаше с часове. Преди десет дни беше разгонена, направих изследвания и те се оказаха недобри. На следващия ден направихме ехограф на две места и диагнозата беше и на двете места 100% потвърдена-ПИОМЕТРА. Днес в 3 ч. я оперираха, няма смисъл от хормонално лечение....и така вече съм сред Вас. Казвайте как се излиза след операцията в кондиция. Сара е отпаднала много, немога да и давам вода още, на моменти изплаква, незнае къде да легне, неспокойна е, върти се в кръг....:uc_029: За всички женски кучета мога да кажа само едно, гаранция -НЯМА, независимо дали кучето е раждало или не...Много ми беше трудно пред такава диагноза, но друг изход няма. Ще чакам наставленията Ви, за след оперативния период, и най-дребното нещо което сега в паниката си не се сещам да направя може да ми го напомните......защото сте минали вече този път!!

#2047 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 24 February 2011 - 07:13 AM

Най важното е, да не и даваш да се ближе.Скрои и от стара тениска препаска, така че да покрива само стомахчето ,без тялото .Прави се с 8 връзки които ги вързваш на гърба.Вода даваш само да близка по малко, но на често.От утре в по голямо количество,като почваш от 20 грама през 15 минути.Храната най добре от утре вечер,пак по малко .След това следиш дали ще ти се изака.Ако го направи значи стомахчето работи добре.Дори и да ти откаже утре храна не се притеснявай.Тази нощ ще ви е най трудна ,и 4 ден също защото пък опъва.Ако всичко върви нормално от 5 ден на такък ще сте все по добре ,видимо.Даже ще се опитва да играе.В никакъв случай не и давай да скача.Сега също я сложи на земята ,за да не слиза от леглото.Пиши моля те ,какво става.Как сте във всяка секунда.Сара ще се промени много,ще стане по игрива.Следи раната да не е мокра.
Късмет момичета ,стискам ви палци всичко да е наред.

Р.Р. Между другото ,на Ия джоба отново се отвори.

#2048 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 03:22 PM

Ия, сърдечно благодаря :rc_036:Съжалявам, че отново черното мече ще търпи процедури, но каквото е писано става....Важното е да отминава. Тази нощ наистина ни беше трудна, ясни са причините. Не съм наясно колко кръв губят, защото Сара е много отпаднала, всъщност не мърда. Водата и я слагам точно пред муцунката и тя пие едва-едва бавно. Количеството и го давам точно така, няма да се храни сигурно до довечера, но сега отиваме за антибиотика който и го бият, не са махнали абоката на лапата и може да и пуснат и система. Не се ближе на раната, пазим я от Лъки, той не спира да я ближе по очите и носа, много е нежен към майка си. Ще сложа нещо памучно за превръзка. Засега сме зле, ако се захрани може да започне и да става, сега няма сили милата.

#2049 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:35 PM

Милите , пожелавам приятно оздравяване и на двете мечони. :dh_188: И ние сме разгонени , излизането ние ад навън , постоянно се натъкваме на мераклии. :flagbg: Като изключим падането ми в желанието си да избягам от два мъжкара всичко е под контрол. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2050 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 12:52 AM

Сара, много съжалявам за всичко ,което ви се е случило.Но най-тежкото вече е минало. Ия много подробно ти е обяснила. Ако има нещо питаи. Бързо възстановяване и ще чакаме да пишеш, как сте!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2051 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 09:01 PM

Вчера отново ни беше тежък ден, бяхме на системи близо четири часа, да не изписвам сега какво и слагат, но много инжекции много лекарства и слагат и дори това започна да ме навежда на мисълта, че от толкова антибиотик, тя няма как да има апетит. Пие нормално вода, не е повръщала след операцията. Само не иска нищо да хапне. Стоим с абоката и след малко почвам в къщи да слагам системата, там тя се измъчи, и се плаши от всичко, не иска да стои. Другото е,че тя започна да си ближе раната, вета каза, че може не било страшно. Температурата и била ниска, а беше 39.5. В къщи е до печката и много се притеснявам да няма усложнения?!?!!

#2052 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 February 2011 - 10:32 PM

Сара, не съм съгласна с доктора ,че може да си ближе раната.Първо защото в кучешките уста има най много бактерии.И второ ,раната трябва да е суха за да заздравява правилно.Като я мокри постоянно освен, че може да се възпали ,няма да разбереш дали сълзи и има праблем.Вътрешните разрези заздравяват до няколко часа ,а външните до 10 дни.Вашият проблем не е обикновена кастрация, голямо вътрешно възпаление.Не ти трябва и външно.Това е мое мнение ,естествено ти си решаваш.А за храната не се притеснявай, пробвай довечера.Иначе тя как се чувства?

#2053 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 01:49 AM

И днес сме били на системи, това я подържа. Сара е много търпелива, обличаме се да пазим раната, но дори като я съблека тя рядко се ближе, раната е спокойна. Днес температурата отново беше ниска. Пие нормално водичка, илиза да пишка с подканване, предпочита да си лежи. Не е напрегната и неспокойна както след операцията. Само не иска да приема храна. Знам, че трябва търпение, но от утре вета иска да минем на хапчета с какво да и ги давам като не се храни, чакам, чакам, това е. Най-интересното ми е дали ще си промени характера!?! Чувствам, че ще има промяна. Много слуша, за системата не мърда с часове. Благодаря за разбирането и съветите, дано и Ия да оздравява. Има ли промяна ще пиша.:wb_052:

#2054 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 07:48 PM

Сара, пожелавам ви този много неприятен здравословен проблем да се реши понай-добрия начин за кучето и за вас в най-скоро време!
Кураж и успех!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#2055 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2011 - 11:43 PM

tornado, благодаря дано всичко мине благополучно. Днес започна да се храни, но съвсем малко. Бяло пилешко малко парченца и няколко бисквидки твърди. Раната е спокойна, не е ходила по нужда още, и не приема антибиотика. Спокойна е, няма болки, лежи си кротичко и така засега. Приятна вечер на всички и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!:re_037:

#2056 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2011 - 08:17 PM

Привет на всички! Имам въпрос към по - опитните стопани на чау. Изглежда с Арес имаме проблем, и по - точно с другите кучета. Вече сме на 5 месеца, постоянно е на разходки и смея да твърдя е най - прекрасното животно до момента, в който се появи друго куче за игра. В първите минути няма проблем - душат се, подскачат си и т.н. След това обаче Арес леко изръмжава и скача да души другото куче, т.е. скача на гърба му и се опитва да го захапе, без значение колко е голямо /случи се и на една пораснала лабрадорка, която умираше за игра/. Днес вече се нахвърли и на един самоед, който е малко по - малък от него. Не мога да кажа до къде ще стигне агресията му, защото не сме го оставяли да продължи, според съпруга ми само се опитва да сплаши другото животно. От друга страна обаче, в къщата където живеем има един пинчер. с който пада страхотна игра / не са постоянно заедно и не се засичат много често/. Свекърва ми на вилата си има две дворни кучета, с които също няма проблем. Държа да подчертая, че иначе е много дружелюбен спрямо хората. Целия проблем идва от това, че сестра ми вече има един невероятен сладур Домитор /бобтейл/, с който в най - скоро време ще се наложи да ги съберем и те се притесняват да не се случи същото.
Моля за съвет! Благодаря предварително!

#2057 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 04:53 AM

Здравейте,собственици на тези прекрасни пухчета.
Първо,искам да пожелая много бързо оздравяване на двете кученца от по-горните постове,които имат проблеми.
Много харесвам тази порода и искам да ви задам един въпрос.Има ли някаква истина във факта,че доста чау-чау са агресивни?В Америка,например,били начело по ухапани хора,по презумция като чуят за чау,реакцията е-ау,агресивно куче.Имала съм допир с няколко кучета от породата и изобщо,ама никак нямам такова впечатление,напротив-струват ми се много добродушни и мили.То и голдъна,какъвто имам,е на 4 място...Качена снимкаКачена снимка.Всеизвестно злобни към хората кучета са това.Моя,например,като види човек,следва Качена снимка и ако не му се отвори парашута да го лезят -Качена снимкаКачена снимка.Но това го отдавам на големия брой кучета от породата.А откъде ли идва лошата слава зад океана на вашите красиви мечета?Ще ми е интересно да чуя мнения.

#2058 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 05:24 AM

Bellboy, вижте последното мнение-на Фурия! http://forum.dog.bg/...80&#entry919553
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2059 Потребителят е офлайн   kuchence Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 05:28 AM

Мила Bellboy, с теб мислим еднакво :) Ако видиш моето мнение в другата тема ще се убедиш :) Аз все още изчаквам повече хора да се включат от личен опит по въпроса, защото още се чудя дали да си взема такова или някое по- дружелюбно и "весело" куче :)

#2060 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 05:38 AM

По-изчерпателно и обективно мнение от това на Фурия няма да има.
Аз също имам чау-женско- и до сега,две години,никога не е проявила агресия към хора или животни. Напротив, много дружелюбна, весела и общителна. Готова винаги за игри. Мила и добра.
Познавам и мъжки чау, агресивни към себеподобни. И такива, нахапали стопаните си.
И в двата случая обаче, важеше един модел на отглеждане-никаква социализация-извеждане навън единствено за вършене на нуждите им. Без игри, обучение-никакво взаимодействие стопанин-куче.
Така че, разбирате, това е много индивидуално, както за кучето, така и за начина по който се отглежда и възпитава.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни