Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2241 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 November 2011 - 09:23 PM

Показване на мнениетоweezy, в 18 November 2011 - 07:12 PM, написа:

Искам да ви се оплача.... Моя чау има проблем с очите и с тестисите :( На едното око има петно а по тестисите са му се образували някакви жълти петна... днес ходихме на ветеринар и следващата седмица ще е на операция на окото. Искам да ви питам вие имали ли сте подобни проблеми ?
Отделно имам и проблем и с поведението на кучето... той признава само нас стопаните си а с чуждите хора е много много агресивен (и на нас е посягал и хапал няколко пъти) отделно на ветеринара днес примерно стана много агресивен започна да лае и ръмжи и не остави да го прегледат напълно и не знам просто как да променя това негово поведение за да бъде нормално куче... :|

В кой град сте?
За петната по тестесите не мога да ви кажа, но за проблем на зрението и поведението ще помагам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2242 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 10:47 PM

Велико Търново :)

#2243 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 November 2011 - 11:28 PM

Показване на мнениетоweezy, в 18 November 2011 - 08:47 PM, написа:

Велико Търново :)

Кажете ми какъв е проблема със зрението и какво казват вашите лекари за очите на кучето? По принцип ако сте окраска крем - то тази окраска има огромен проблем със здравето си защото е много модерна. Това силно се отразява и на зрението и на ставите и на връзките ( в желанието си да догонват модерните "кремчета" производителите нехаят за здравето).
А поведението - то е ясно защо - не можеш да размажем с пръст 2000 години генетика.
User's Signature

#2244 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:59 AM

За очите казаха че е ентропиум. И да - крем е :) споделих снимки вчера във фотогалерията виж ги ако искаш :)

#2245 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоweezy, в 19 November 2011 - 09:59 AM, написа:

За очите казаха че е ентропиум. И да - крем е :) споделих снимки вчера във фотогалерията виж ги ако искаш :)

Аха, ентропион, видях кучето на снимките. Готиняк е, да ви е жив и здрав дълги години. Горен или долен миглен ред е засегнат? Кучето на каква възраст е? Има животни които до 2 години оформят лицевата част, когато кожата на муцуната се опъва и не се налага оперативна намеса.

Вашето кремче на каква възраст е?
User's Signature

#2246 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 08:00 PM

Краят на септември направи една година. Днес се загледах и ми се струва че петното вече почти го няма (много е изсветляло и трябва да се загледаш за да се забележи) това значи ли че има вероятност да се оправи от самосебе си и дори да не е ентропион ... и също дали има вероятност това примерно да е някаква рана защото той много често има "спречквания" с котки и да не се нуждае от операция ?

#2247 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 09:59 PM

weezy не мога да ви отговоря конкретно защото не съм виждала въпросното петно, което ви смущава, но относно котките отговора ми е - да, може да е от тях, и относно ентропиона - да, когато обръщането на миглите не е фатално то с израстването най-често отшумява без оперативна намеса.

Сега за днешната сбирка. Страхотно беше, хора!
totschica, страшно се радвам че те видях и се запознах с малкото ти чаровно слънчице, аз този сериозен поглед още си го спомням когато тя ме попита "Ние кога се запознахме?" и като й обясних че току що се запознахме, но се държа така свойски защото имам малко по-голяма дъщеричка от нея:" Кога ще ти дойда на гости да се видим с нея?". Прекрасно мъниче си имаш, бе вярно трябва да ги съберем с моята маймунка.

Lexus, радвам се че се запознахме и си поговорихме, беше изключително приятно за мен:-)))

Кака на Жужето - дай една цигара, а? :md_064:

Забравих този черен разбойник, който омете тортите на всички.
Не забравям милия пинчер, който ядеше от ръцете на стопанката си.
Бе едно поредно готино събиране, много приятно.

IA--- - теб, забъркалата тази каша, си те обичам , да знаеш. И снимки чакаме, ей. Аз с тез две мои леви ръце дали успях да щракна нещо?
User's Signature

#2248 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 19 November 2011 - 11:13 PM

Благодаря на всички които ни уважиха и дойдоха.Снимки има 496 ще ги прегледам и кача ,скоро.

#2249 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:38 PM

БРАВО! на IA за супер купончето което си направихме!!! :)) Много се радвам, че присъствах!! Целувки, IA!!

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 November 2011 - 09:59 PM, написа:

Кака на Жужето - дай една цигара, а? :md_064:

Фурия, тази цигара е малко кармична, хахах! Мен все ме преследва кармата! :))

#2250 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:39 PM

Ветеринара ни каза, че ако не се направи операцията ще ослепее :(

#2251 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:45 PM

Показване на мнениетоweezy, в 19 November 2011 - 09:39 PM, написа:

Ветеринара ни каза, че ако не се направи операцията ще ослепее :(

Горен или долен миглен ред е пречката за ентропиона?
User's Signature

#2252 Потребителят е офлайн   brionetkata Икона

Публикувано: 20 November 2011 - 12:19 AM

da te pitam poneje znae6 dosta za malkite me4eta fatalno li e ako parvata vacsina se napravi na 45-50 dena ???

#2253 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2011 - 12:50 AM

Показване на мнениетоbrionetkata, в 20 November 2011 - 12:19 AM, написа:

da te pitam poneje znae6 dosta za malkite me4eta fatalno li e ako parvata vacsina se napravi na 45-50 dena ???

Не, не е фатално,стига да пазите кученцето да няма контакт с външната среда и с други кучета.

Пишете на Кирилица.Това са правилата на форума,спазвайте ги .

Кака на Жужето радвам се ,че ти е харесало.Пак ще си спретнем, дори и без повод.
Ти защо не си взе бисквитките?

#2254 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 20 November 2011 - 03:21 PM

Ия, още един път поздравления за прекрасното тържество.

Фурия, и ние се радваме, че се запознахме, много можем да научимот тебе. Целувка за Лео, не можахме да го видим.

Имаме две мечки в къщи, радваме се, че дойде и високо го ценим. Дончо е страшно красив, пу-пу-пу, да не му е уроки, да е жив и здрав!

Точица, груминга ти всички са го харесали.

И също целувки за Ира, сладко и нежно момиченце.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2255 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 03:47 PM

Lexus
Целувкте задължително ще ги предам, но има и друго защо не го взех: като види непознати кучета на куп Лео ще отиде като ветеран да ги строява. Аз съм дошла да се видя с приятели все пак, а не да бдя над кучето. Или едното - или другото, нали разбирате? Предпочетох да си получа удоволствието от сбирката, отколкото до си доведа чешита и да не смея да мръдна от него или да го държа с намордник през цялото време.
Много сте приятни и мили, много се радвам че ви видях)))))
User's Signature

#2256 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2011 - 05:35 PM

Сега като гледам снимките и връщам лентата на зад, отново съжалявам,че не можах да говоря с никой.Но най се радвам за ИЯ. За оперирана на 4 месеца от две операции,се държа превъзходно.С тук та ме някое озъбване.Като се има предвид какво преживя с тези истисквания на врата и 6 месеца ,преди операциите с прецакан крак,който я болеше много, мислех ,че ще е по проблемна. Аз с нея много се постарах, да я възпитам и явно това и е помогнало да преживее по добре случките. Най ме кефи и физическото и състояние вече,въпреки, че не е много угледна още,но козина ръсте. Ама като хвана и аз ножицата, да я изравнявам,нямам спирка. И още има някое друго петно от многото инжекции дето и нашаткаха в гърбината.Според докторите ,ако не беше така възпитана ,нямаше да я излекуват.Те щяха да присъстват,но се обадиха ,че имат спешни случаи.Това им е любимото заведение, много хубава кухня има.
Е и на тази група дето се събрахме съм страшно доволна,не ме разбирайте погрешно.

Лексус, мерси за поздрава.Можем да се виждаме и по често ,вие сте на близко.Преди две години си направихме среща в парка,пак беше запомняща с много емоции.Смяхме се от сърце и ходейки можехме и да си говорим ,да обменяме опит и да се учим взаимно, на неща специфични за породата ни.Срещнахме и случайни две чаута, абе беше яко.А и мечетата си поиграха.Няма да забравя как се бяхме екипирали,беше страшно студено, нищо че печеше слънце.Кака Ира беше много ухажвана от двамата Мейковци, абе спомени, мисля че има пак доста снимки тук.

Имаме мечка в къщи, и аз оцених идването ти, да ни уважиш.Явно ти е коствало много,но не разбрах идеята.....Да се видиш с други чаута или......Поне ти не каза

#2257 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 20 November 2011 - 05:56 PM

Цитат

Имаме мечка в къщи, и аз оцених идването ти, да ни уважиш.Явно ти е коствало много,но не разбрах идеята.....Да се видиш с други чаута или......Поне ти не каза

Това много не го разбрах...?!
Защо да ми е коствало много?Нищо не ми е коствало. Дълго се чудех дали да дойда, нали имахме да изясняваме някакви недоразумения, но с оглед на това, че е весел празник се радвам , че не се отвори темата. А за идването ми се стори, че бяхме поканени....дано не сме се натрапили и да сме обидили някой....Иначе изкарахме хубаво с Дончо , само на мен студа не ми понася по здравословни причини, колкото и лигаво да звучи :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2258 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2011 - 06:07 PM

Не сте се натрапили ,поканата си е покана.Нито пак сте обидили някой,доколкото знам.

Показване на мнениетоИмаме мечка вкъщи, в 20 November 2011 - 05:56 PM, написа:

нали имахме да изясняваме някакви недоразумения,

Но, точно това имах предвид.Не разбрах идеята...... не я каза..

#2259 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 20 November 2011 - 06:42 PM

Наистина беше много готин празник. Аз поне, много се забавлявах, макар, че останахме за малко. Кане корсото ми напълни душата: Отдавна не бях виждала куче да яде така :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Лексус, радвам се, че сте доволни от груминга, но Лексус е толкова спокойно и благо животно, че с кеф мога да работя по 10 такива на ден.
Ия, ще се радвам да се видим с теб съвсем скоро. Често ходя при родителите ми, които са на две крачки от вас.
Фурия, и с теб... детето все ме пита за " каката с белите дрехи" :ab_041:

#2260 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 07:00 PM

totschica
Дай го при нас сладурчето, ква кака съм й аз, леля съм й - нали имам един пубер вкъщи по-висок от мен, дето като се наведе и избоботи "Гладен съм" стой та гледай.
Много ми липсва тази възраст на която е твоето слънчице. Дай да я съберем с моята маймунка да видиш ти как се учат младшите на келешлъци.

Прекрасна ти е. Много контактна и е много изразителна. Как ми липсва тази възраст...(мрачно и на ум допълва - Не чем съм по-зряла де)
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема