Проблем! Кучето ми е на годинка и все още пишка в къщи...
Публикувано: 27 April 2009 - 07:04 PM
Публикувано: 27 April 2009 - 07:20 PM
Tomolino, в Apr 27 2009, 08:04 PM, написа:
e обръщай й внимание защото тя няма да разбере за какво я игнорираш.но се дръж малко по-,,хладно,,-за час два не я глези много.освен скарване друго няма какво-добре е обаче че си я хванал ,,в крачка,,.и на мен понякога ми се струваше че съни го прави нарочно,за да ме ядоса!

Публикувано: 27 April 2009 - 07:41 PM
Tomolino, в Apr 27 2009, 05:33 PM, написа:

Е добре де, напразно ли писахме всичко? Какво толкова чудно е станало, та питаш сега какво да правиш? Куче, което не е възпитано в хигиенни навици се изпикало, гледай ти! Прави същото, което ти казахме и което пише в другата тема. Като я хванеш НЕ, секваш я, скарваш се, изкарваш я навън, там като се изпикае хвалиш и даваш лакомство.
Кучето може да го прави нарочно, но тогава няма да се крие като го прави, а напротив, ще те гледа в очите. Това би означавало, че търси внимание, което му липсва, иска да предизвика суетнята, която настава. Твоят случай май не е такъв. Ако е такъв се прави пак същото, като се компенсира и нужното внимание чрез игри и обучение.
Публикувано: 27 April 2009 - 07:51 PM

Публикувано: 28 April 2009 - 08:08 AM

Публикувано: 28 April 2009 - 10:39 AM
Ще ти споделя моя ужасяващ случай- подариха ми женски пинчер на 1 година без елементарни навици не смо хигиенни.Тя не си разпознаваше дори името :((( Пикаше и акаше където завари.В нас всички бяха полудяли от това нейно поведение,но никои не се занимаваше освен мен.Ставах сутрин 2 часа преди училище и на разходка-дотук добре но повишех ли тон хукваше в незнайна посока да бяга,смених тактиката с мек глас.Това ставаше в 6.00 часа всяка сутрин.На обяд в 12.30 часа най-късно сме пак на вън,но в къщи вече всичко е сътворено.Аз чистя,а тя се крие в шкафа с дрехите :)Така по 5/6 разходки през деня,но ноща остава за вършене на всичко където се намери място.
Една нощ реших че ще я водя на разходка а можеби минаваше 3 часа,майка ми каза че съм луда :),но и аз така се бях вманиачила. След можеби около 2 месеца започна да стиска и да не прави бели нощес,след доста късна вечерна разходка, а през деня максимално често на вън.
Общо взето при мен резултат даде честото извеждане,карането,но и милването-имайки предвид,че за тази 1 година преди да дойде при мен е живяла само на вън на двор!!!!!!!!Също и малко по-ранната вечеря за да се изходи на разходката. Ами дано по някакъв начин преживяното от мен ти помогне-ние бяхме ужасяващо невъзпитани и инати... Успех
Публикувано: 28 April 2009 - 11:09 AM
Публикувано: 28 April 2009 - 11:38 AM
Tomolino, в Apr 28 2009, 07:08 AM, написа:

Нормално е, нали затова беше съветът за смяна на настилката.
Кучето вече е достатъчно голямо, за да може да стиска през нощта. Но то е свикнало да НЕ стиска. Друга част от навика е да се облекчава върху определен вид повърхност (мокет). Сега като няма мокет лошият навик може да отстъпи.
Ако се случи да се облекчи върху найлона измий хубаво, напръскай с дезодорант и сложи парче мокет някъде да видиш какво ще стане следващата нощ.
Публикувано: 28 April 2009 - 12:01 PM
Да ти кажа и на мен ми беше трудно да се будя за среднощни разходки,но някакво като 6 то чувство ми се явяваше и като ужилена ставам нашата тропа с нокти и се разходжа из стаята търсейки "а сега къде да се облекча????" скачам в дрехите спейки и веднага навън.С това ставане то ми стана като навик и много барзо даде желаните резултати:))
Алармата в някакъв среден час също върши работа ....Дано ти помогне знам колко е неприятно и от опит с инат:)))
Публикувано: 13 May 2009 - 06:42 PM