Dog.bg Форуми : Проблем! Кучето ми е на годинка и все още пишка в къщи...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем! Кучето ми е на годинка и все още пишка в къщи... Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2009 - 07:04 PM

ДА ! Отварям вратата и с вратата я бутнах отзад и тя стреснато побегна, спря се, погледна ме, аз викнах и тя си залегна, както обикновено.Сега какво ? Да не обръщам внимание ? Скарването достатъчно ли е ? Кажете ми, това не е ли нарочно ? За мен тя си прави парчета, явно е характерче..... мамка му !!!! От къде да купя преградката, за която ми казвате ?

#42 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2009 - 07:20 PM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 27 2009, 08:04 PM, написа:

ДА ! Отварям вратата и с вратата я бутнах отзад и тя стреснато побегна, спря се, погледна ме, аз викнах и тя си залегна, както обикновено.Сега какво ? Да не обръщам внимание ? Скарването достатъчно ли е ? Кажете ми, това не е ли нарочно ? За мен тя си прави парчета, явно е характерче..... мамка му !!!! От къде да купя преградката, за която ми казвате ?

e обръщай й внимание защото тя няма да разбере за какво я игнорираш.но се дръж малко по-,,хладно,,-за час два не я глези много.освен скарване друго няма какво-добре е обаче че си я хванал ,,в крачка,,.и на мен понякога ми се струваше че съни го прави нарочно,за да ме ядоса! :ae_085:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#43 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:33 PM

Ама аз сега се сетих, че съм я хващал и друг път. И пак е било от яд, че никой не и обръща внимание... както ида е де... Много се радвам, че я ловнах ахаххаах ей това куче ме е обладало :wa_048:

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2009 - 07:41 PM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 27 2009, 05:33 PM, написа:

Ама аз сега се сетих, че съм я хващал и друг път. И пак е било от яд, че никой не и обръща внимание... както ида е де... Много се радвам, че я ловнах ахаххаах ей това куче ме е обладало :wa_048:

Е добре де, напразно ли писахме всичко? Какво толкова чудно е станало, та питаш сега какво да правиш? Куче, което не е възпитано в хигиенни навици се изпикало, гледай ти! Прави същото, което ти казахме и което пише в другата тема. Като я хванеш НЕ, секваш я, скарваш се, изкарваш я навън, там като се изпикае хвалиш и даваш лакомство.

Кучето може да го прави нарочно, но тогава няма да се крие като го прави, а напротив, ще те гледа в очите. Това би означавало, че търси внимание, което му липсва, иска да предизвика суетнята, която настава. Твоят случай май не е такъв. Ако е такъв се прави пак същото, като се компенсира и нужното внимание чрез игри и обучение.

#45 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:51 PM

Аз тебе чакам бе приятелю!!! Твоите съвети ме мотивират, незнам защо, но ми действаш успокоително..... ;) Peace And Love \/ :ba_025: :da_005: А преградка от къде да купя ? ветеринарните магазини ли ? В нашия където ходим, не съм обърнал внимание дали има....ще проверя..

#46 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 08:08 AM

Dobro utro. ( pak se izvinqvam za latinicata). Snoshti razhodih malkata kym 23:20, izchishka se i si legnahme. Tazi sutrin stanahme pak v 7:00, sleznahme dolu i kakto se radvashe 4e shte izliza, taka nishto ne svyrshi na vyn. Snoshti postlah nailon nad "obichainoto" mqsto i na sutrinta beshe uj suh....navedoh se... pipnah go i kucheto otnovo zalegna guzno... nikude v staqta ne otkrih petno... Spored men ne e normalno, da ne se izhodi nito po malka, nito po golqma nujda....a ako e normalno - molq kajete :) ( i to ne na shega :D ) Hubav i usmihnat den na vsichki.... :ba_025:

#47 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 10:39 AM

Здравей и от мен!!
Ще ти споделя моя ужасяващ случай- подариха ми женски пинчер на 1 година без елементарни навици не смо хигиенни.Тя не си разпознаваше дори името :((( Пикаше и акаше където завари.В нас всички бяха полудяли от това нейно поведение,но никои не се занимаваше освен мен.Ставах сутрин 2 часа преди училище и на разходка-дотук добре но повишех ли тон хукваше в незнайна посока да бяга,смених тактиката с мек глас.Това ставаше в 6.00 часа всяка сутрин.На обяд в 12.30 часа най-късно сме пак на вън,но в къщи вече всичко е сътворено.Аз чистя,а тя се крие в шкафа с дрехите :)Така по 5/6 разходки през деня,но ноща остава за вършене на всичко където се намери място.
Една нощ реших че ще я водя на разходка а можеби минаваше 3 часа,майка ми каза че съм луда :),но и аз така се бях вманиачила. След можеби около 2 месеца започна да стиска и да не прави бели нощес,след доста късна вечерна разходка, а през деня максимално често на вън.
Общо взето при мен резултат даде честото извеждане,карането,но и милването-имайки предвид,че за тази 1 година преди да дойде при мен е живяла само на вън на двор!!!!!!!!Също и малко по-ранната вечеря за да се изходи на разходката. Ами дано по някакъв начин преживяното от мен ти помогне-ние бяхме ужасяващо невъзпитани и инати... Успех

#48 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 11:09 AM

ЕЕЕЕЕЕ ти си човекът !!! Ами горе-долу е същото положение и при нас. Незнам само как да я хвана през нощта, когато прави беличка. Кажи ми само в кои часове я храниш ? аз и давам след като я разходя сутринта, на обяд кат оя разходя пак и давам, и вечер към 19 - 20:00 пак..... гледам преди лягане да я разходя дори да съм заспал или да ми се спи...... инато, инато, че чак тъпо хахаха ужасс те са си кучета с характер

#49 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 April 2009 - 11:38 AM

Показване на мнениетоTomolino, в Apr 28 2009, 07:08 AM, написа:

Spored men ne e normalno, da ne se izhodi nito po malka, nito po golqma nujda....a ako e normalno - molq kajete :) ( i to ne na shega :D ) Hubav i usmihnat den na vsichki.... :ba_025:

Нормално е, нали затова беше съветът за смяна на настилката.
Кучето вече е достатъчно голямо, за да може да стиска през нощта. Но то е свикнало да НЕ стиска. Друга част от навика е да се облекчава върху определен вид повърхност (мокет). Сега като няма мокет лошият навик може да отстъпи.
Ако се случи да се облекчи върху найлона измий хубаво, напръскай с дезодорант и сложи парче мокет някъде да видиш какво ще стане следващата нощ.

#50 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:01 PM

Ами храним се сутрин около 9.30-10.00 часа преди работа,вечер между 18.00 и 19.00 часа, но тя яде доста по-сухичка храна имам в предвид,че не харесва воднистото.Да ти кажа за гранулите и капризите абе не стига че беше маршава пък на всичко отгоре това го гледаше като отровена и не искаше да погледне.След време й купих на РК и сега само тях ядеме вътре с месце пилешко това ни е менюто.
Да ти кажа и на мен ми беше трудно да се будя за среднощни разходки,но някакво като 6 то чувство ми се явяваше и като ужилена ставам нашата тропа с нокти и се разходжа из стаята търсейки "а сега къде да се облекча????" скачам в дрехите спейки и веднага навън.С това ставане то ми стана като навик и много барзо даде желаните резултати:))
Алармата в някакъв среден час също върши работа ....Дано ти помогне знам колко е неприятно и от опит с инат:)))

#51 Потребителят е офлайн   Tomolino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 06:42 PM

Здравейте отново. И при мене се пяви това 6-то чуватво !!!! Както си спя, започнах да се будя от старх да не се изпикае. Започнахме да се разхождаме по 5 пъти, сега ги намалихме на 4-ри.Само че сега я разхождам към 00:00 вечерта и сутрин към 6:30 -7:00. За сега само 1 път се беше изчишкала отново в спалнята. От тогава барикадирам с чаршафи памперси и темподобни подръчни материали. Още не смея да кажа, че вече къчето свикна за да не са ми уроки :) Благодаря на всички за помощта и съветите. Само да ми кажете от къде мога да си набавя преградката, защото когато е сама, прави белички, като къса и унищожава чехли, гримове, гащи и чорапи :))

#52 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 11:02 PM

Провери по кучешките магазини или си я поръчай от сайта, който ти дадох. Можеш и да си измайсториш, но не знам какви материали да ползваш, за да пострада диването...
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 14 May 2009 - 10:33 AM

Такава клетка видях, че има в "Зоомания" в Люлин с\у спирката на метрото "Западен парк", ако си от София. Струваше обаче към 180 лв. май и беше доста големичка, може и по-малки да има не знам.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни