Спешно помощ за простреляно в гръбнака куче !!!
Публикувано: 07 January 2010 - 09:23 AM

Публикувано: 08 January 2010 - 01:40 PM

Благодаря ти !
Още нищо обаче не е ясно и за това всички да стискаме палци, аз всеки ден се моля да се случи.
Публикувано: 05 February 2010 - 07:21 PM
Най-добре първо от лошото.
Бебка милата много се влоши, всъщност показвам снимките и няма смисъл от повече думи

Днес като я видях , все едно беше друго куче - тъжна , отчаяна ..дори очичките и ми се видяха други...
Благодаря от сърце на SMitreva !

Тя направи всичко възможно, че и повече Бебка да замине за чужбина и накрая това се случи . Днес изпратихме Бебка за Германия. Когато видели последните снимки на кучето, които SMitreva им изпрати, германците така се шокирали, че решиха незабавно да вземат кучето. И така днес я изпратихме, макар и в не много добро състояние, вярвам че отива в най-добрите ръце. Там ще бъдат положени специални грижи за нейното възстановяване , може би ще мине по пътя на Катя....
Сега чакаме новини! Надявам се , че всичко е наред!
Благодаря и на всички , които ме подкрепяха по всякакъв начин през тези месеци. Вие също сте част от живота на Беба.
Публикувано: 05 February 2010 - 07:31 PM
Аз не мога да кажа, тъй като др. Станкова се грижеше за нея. Но доколкото знам всеки ден се е разхождала с количката.
Публикувано: 05 February 2010 - 07:50 PM
С.Митрева ЕВАЛА ТИ. Хора като теб осмислят нашата кауза. Радваме се много. Тера ти направи много за това куче- дано Господ Ви възнагради.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 06 February 2010 - 08:08 PM
Публикувано: 08 February 2010 - 12:17 AM

Публикувано: 08 February 2010 - 12:43 AM
А с крачето все още не знам какво се е случило
Публикувано: 10 February 2010 - 12:51 AM
Слагам писмото от вчера тук :
Беба получи своя шанс!
Утре ще я оперират. Вече се чувства много по-добре от петък. Раните й зарастват бавно и тя е просто щастлива, че е на сигурно място.
Беба дори сама говори за себе си. Д-р Давид беше толкова възхитен от нейната воля и при всички случаи реши да я оперира.
Сега, след като успяха още един път да я прегледат основно и се запознаха с нея, си създадоха нова картина на нейното състояние:
Двете големи рани отзад на задните крачета за засегнали за съжаление костта и трябва първо да се лекуват преди дори да се помисли за
ампутация на левия крак. Значи тези рани първо се обработват, после се слагат лепенки с гентамицин (антибиотик, който се слага подкожно, сегашните рани
се изрязват до чисто и се зашиват двете места). Също така ще сложи от двете страни дренажи, за да може течността от раните да излиза.
След това ни остава само да се молим, че тялото на Беба ще бъде достатъчно силно, за да излекува раните и да може да се продължи нататък с крака.
Опасността за разпространяваща се инфекция на костния мозък все още съществува, но в момента й се поставя антибиотична комбинация и се надяваме да
се задържи стабилно състоянието докато отминат раните на задните крака (бутове).
Но все пак изглежда добре положението, защото раните на крака от петък до днес са станали по-добре, което означава, че антибиозата действа и
механизмите за оздравяване при Беба действат.
Дали и кога този крак трябва да се премахне, остава под въпрос. Може кракът да оздравее и да не е нужно да бъде премахнат. В момента този крак изобщо не
може да бъде ампутиран, защото лекарят не е сигурен до кава степен е инфектиран мускула на подбедрицата и не може просто да направи разрез, за да погледне.
Малко или много Беба им дълъг път да извърви. Става дума за седмици/месеци. Но тя ИСКА и всеки го вижда, дори и лекарят, който в петък говори дори за
евтаназия.
Между другото Беба е много по-добре от Катя ако ги сравним за остатни рефлекси на задната ръка, което чисто теоретично говори, че може би някога
ще може и да стане.
Без количка няма да може със сигурност да се движи, но поне най-малкото ще може да се движи.
И така, любими мои, това бяха новините от нашата смела мишка!
Благодаря ви, че стискахте палци, заслужавало си е!!!!
Естествено бях много дълго време при нея и се гушкахме. Там се грижат много добре за нея. Беше тъкмо изкъпана и се е шегувала с една мед. сестра.
Сега отново да стискаме здраво палците за утре и после за времето след това, че тялото й ще издържи!
Беба е много сладка и мила!!!!!
Мили и за първи път тотално успокоени поздрави
Публикувано: 10 February 2010 - 12:52 AM
Беба се справи добре с операцията!!!
Д-р Давид проведе операцията точно така, както я беше планирал и е нямало никакви усложнения. лекарят е трябвало да присади едно парче кожа, за да затвори 2те рани, само това е било извън плана, но всичко друго е било по него! Беба е още уморена и спи много, затова ще отида едва утре в 10, за да я видя.
Тогава ще направя и снимки и ще ви ги пратя.
Сега трябва всички да стискаме всички палци, с които разполагаме (моля те Соня, стискай палци!!!), че нейното тяло ще издържи на минаването на раните!
Толкова много се радвам!!!!
Утре пак ще пиша и ще пратя снимки
Мили поздрави,
Юдит
Публикувано: 10 February 2010 - 01:15 AM
Стискам палци силно за нея и се надявам да я очакват само хубави неща оттук нататък.
Поздравления за Соня Митрева, която реагира много бързо и успя да съдейства да се даде шанс на кучинка.
Изглежда, че и за Беба има щастлива звезда!
Публикувано: 10 February 2010 - 01:22 AM
Публикувано: 10 February 2010 - 11:30 AM
Благодаря ви на всички.
Спомням си , че напипах подкожно и патрон или съчма в задното краче мисля на Беба. Тера заслужава си да напишеш в разказ подробно цялата история на Беба. За всички усилия да спасиш един живот, за мъките през , които премина, за разходите ти по нея.........
Дали ако историята я подариш на онзи идиот - стрелеца ще му повлияе?!?

Публикувано: 10 February 2010 - 02:31 PM
Наистина ,който познава Беба знае какво страхотно куче е тя, с поглед ,който говори.... Нейния живот за съжаление е още толкова кратък ,а изпълнен с много болка. Тя беше стреляне не веднъж , от този стрелец два пъти. Първия път се размина , и тогава съм я търсила плачейки цял ден , за да се уверя ,че е добре. И втория път, вече ужасен, съм я търсила дни наред, като луда отново плачейки по строежи , по какви ли не места... За щастие добри хора я намериха тогава и я прибраха, та така успях да продължа връзката си с нея.
И аз искам да разкажа на този човек , колко мъка е причинил и продължава да причинява не само на кучетата , но и на мен и други хора, и колко пари са дадени , отново заради неговата безчувственост. Но едва ли ще постигна нещо с това... Най-важното е да разбера кой е, и няма да се откажа.
И аз не спирам да се притеснявам, спокойна съм единствено, защото знам ,че в по-добри ръце няма как да се озове.