Разхождане на кучета за град София
Публикувано: 30 April 2009 - 12:07 PM
И специално към karasto който явно се е регнал само заради моята тема - и аз не познавам някой който да е забогатял в България освен тези с черния бизнес. Правя го защото обичам животните, не за да забогатея, а и невярвах но наистина има хора нуждаещи се от помощ за разхождане на любимците им.
Не искам да се заяждам с никой, нека модератор заключи темата...

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 30 April 2009 - 12:13 PM
Аз например не бих си поверила кучето никога на човек, извеждал само своето куче и още едно, например. Ако става дума за мой близък, заедно можем да започнем, за да се научи да се справя с различни ситуации. Така съм научила и майка ми да се грижи за нашето куче, но не бих й поверила друго. Така бих научила и да кажем детето на съседите, което е любознателно, обича животните и е много отговорно.
Считам, че повечето хора трябва да имат сигурност в теб и да не получават отговор "ми ще видя като ми се случи".
В чужбина има мнооого хора, занимаващи се с това, но всички те са се постарали да се подготвят- с четене на литература, с извеждане на различни кучета на близки и познати и с помощта на по-вещи от тях хора. В някои страни си има и изпити за извършване на такава дейност (Аржентина например).
Не мисли и че някоя майка ще даде бебето си на бавачка, която на въпроса "какво ще направиш ако бебето падне на главата си" отговаря с "не знам, ще видя". Тя ще очаква да получи инфо от сорта на "Грижила съм се за еди-колко-си деца, посещавала съм курс по психология, започнах с това като се грижих за племенницата ми" и т.н.
Публикувано: 30 April 2009 - 12:43 PM
И ако някой търси човек с висше образование специалност разхождане на кучета да не ме търси тогава. Все пак аз неистина не смятам че е нещо кой знае каква работа - нито го обучавам, нито го гледам.... само го разхождам за да си свърши нуждите. Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла , лично ще го заведа на ветеринар и ще поема разходите.
Мисълта ми е че мога да нося отговорност за действията си и постъпките си и смятам че това е най важно!

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 30 April 2009 - 01:49 PM
maluk_bandit, в Apr 30 2009, 01:43 PM, написа:
И ако някой търси човек с висше образование специалност разхождане на кучета да не ме търси тогава. Все пак аз неистина не смятам че е нещо кой знае каква работа - нито го обучавам, нито го гледам.... само го разхождам за да си свърши нуждите. Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла , лично ще го заведа на ветеринар и ще поема разходите.
Мисълта ми е че мога да нося отговорност за действията си и постъпките си и смятам че това е най важно!
Дано да е така.
Не разбрах защо помисли поста на Nickey за... заяждане? Тя просто даде пример, как стоят нещата в чужбина.

Аз имам един въпрос към теб. Като ти гледам аватара, ПРЕДПОЛАГАМ, че кучето е твое. Имаш ли опит и с големи кучета и мислиш ли, че би се справила с куче от голяма порода?

Публикувано: 30 April 2009 - 01:51 PM
"Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла" ... ще го оставя без коментар.
Всеки да си вади изводите.
Но трябва да знаеш, че когато човек иска да се захване с нещо ново, трябва да бъде готов да се учи.
Публикувано: 30 April 2009 - 02:15 PM
Когато човек иска да извършва услуга срещу заплащане, редно е да я върши добре. От тази гледна точка се опитах да те подтикна да се замислиш върху тези 2 въпроса, защото са важни.

Публикувано: 30 April 2009 - 03:16 PM
Аз се занимавам с обучение на кучета от около 10 години (въпреки, че съм на 21), а по-активно от 4-5. Обучавала съм всякакви кучета като породи - от мопс и бигъл до Нюфаундленд, Самбернар и Немска овчарка(аз съм 50 кг). Мога да кажа, че понякога съм отказвала кучета, защото не мога да се справя, или се притеснявам, че ще има проблеми.
Но това обикновено се случва след първата среща.
Признавам, че трябва да се знае колко опит има човека отсреща, но понякога той дори да е много, точно с Вашето куче не може да се справи.
Страшна отговорност е. Много е неприятно, ако се случи нещо, дори само да се скъса повода, а кучето да е непослушно и ти не знаеш какво да правиш като тръгне да бяга. Има много ситуации, които са непредвидени, но да се надяваме на никого да не се случват.
Обикновено хората, които дават кучето си да го разхождат казват основните "пакости", които кучето прави. Оттам човека си преценява дали може да се справи с него. А може и пък стопанина като види разхождача да не пожелае да си даде кучето... лична преценка :)
Аз съм ЗА това да стане по-често срещана "работа" в София, тъй като много хора имат нуждата от нея.
Пожелавам късмет на всеки, който се захване с нея :)
Прилагам снимка от развъдник за хъскита във Франция... виж с 1-2 е лесно...но със 100 е много трудно :D
Публикувано: 15 January 2014 - 05:48 PM
kukuse, в 15 January 2014 - 05:26 PM, написа:
имам 1 лисица и 2 заека разхождат се заедно можеш ли да ги поемеш
Публикувано: 15 January 2014 - 09:26 PM
kukuse, само малко свалете летвата с разхождането на всякакви кучета, че има такива песове, дето ще разходят те вас, вместо вие тях.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 January 2014 - 07:57 AM
Svetleto - HUSKYLOVE, в 30 April 2009 - 03:16 PM, написа:
Аз се занимавам с обучение на кучета от около 10 години (въпреки, че съм на 21), а по-активно от 4-5. Обучавала съм всякакви кучета като породи - от мопс и бигъл до Нюфаундленд, Самбернар и Немска овчарка(аз съм 50 кг). Мога да кажа, че понякога съм отказвала кучета, защото не мога да се справя, или се притеснявам, че ще има проблеми.
Но това обикновено се случва след първата среща.
Признавам, че трябва да се знае колко опит има човека отсреща, но понякога той дори да е много, точно с Вашето куче не може да се справи.
Страшна отговорност е. Много е неприятно, ако се случи нещо, дори само да се скъса повода, а кучето да е непослушно и ти не знаеш какво да правиш като тръгне да бяга. Има много ситуации, които са непредвидени, но да се надяваме на никого да не се случват.
Обикновено хората, които дават кучето си да го разхождат казват основните "пакости", които кучето прави. Оттам човека си преценява дали може да се справи с него. А може и пък стопанина като види разхождача да не пожелае да си даде кучето... лична преценка :)
Аз съм ЗА това да стане по-често срещана "работа" в София, тъй като много хора имат нуждата от нея.
Пожелавам късмет на всеки, който се захване с нея :)
Прилагам снимка от развъдник за хъскита във Франция... виж с 1-2 е лесно...но със 100 е много трудно :D
Да го чуя от някой случаен ще го подмина , но ти твърдиш че се занимаваш . Да те питам какво е САМБЕРНАР ?

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !
Публикувано: 16 January 2014 - 07:58 AM
sergeii, в 15 January 2014 - 05:48 PM, написа:
kukuse, в 15 January 2014 - 05:26 PM, написа:
имам 1 лисица и 2 заека разхождат се заедно можеш ли да ги поемеш
Серго не се е...ай с децата !

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !
Публикувано: 04 March 2014 - 11:43 AM
Публикувано: 04 March 2014 - 12:05 PM
Грешка. Далеч не всяко куче подлежи на възпитание и дресура - има родени психопати, и да го дресираш и да не, то като е с бръмбъри в главата и то закрепени наследствено от няколко поколения никаква дресура няма да помогне. Не напразно съществува при селекция понятие като "брак по психика". Има треньори специалисти по корекция на поведение, но не виждам защо ВСЕКИ треньор трябва да се захваща с безнадежен случай, като може да насочи времето си и внимание на нормални и адекватни кучета?
На който му се занимава с проблемни - да се занимава, но да се упреква треньор че не желае да се занимава с проблемни не е коректно.
В случая момичето много отговорно подчертава, че отказва да се занимава с кучета, с които след първата среща вижда че няма да се справи. Това е изключително правилно и честно както спрямо кучето, така и спрямо стопаните. Подобно коректно поведение за съжаление не се среща навсякъде: масово ти свалят звезди от небето, уверяват те как няма да има проблем и могат да се справят със всяко едно куче, а после го взимаш я нахапано, я удряно, я глътнало пръчка и трябва да го храниш с бариева каша, я други простотии.
Предпочитам отстреща си да имам честен човек, който ти казва отговорно:
- Не поемам вашето куче, защото надали ще се справя.
Евала на такива хора.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 March 2014 - 01:49 PM

Публикувано: 04 March 2014 - 01:54 PM
marin4eto, в 04 March 2014 - 11:49 AM, написа:

А не бяхте ли вие тази, която позволихте да се сложи електрошоков нашийник от друг треньор и после гонихте кучето да го хванете след токов удар?
Не забравяйте че с вас се видяхме наживо, подарих ви книгата на Жьоел Дьоаз, и защо не говорите за човек с електрошока, а имате претенции към Светле?
Любопитно...
Не ви ли е малко неудобно да забравите за пердашене с тока от друг треньор, но да имате претенции към по-безобидна личност?
Хм...........
ПС: Не е зле стопаните да разберат най-сетне че кучета са отражение на стопаните си.

Публикувано: 04 March 2014 - 01:59 PM
Нито сте виждали кучето ми, нито ме познавате от едно виждане, за да ме квалифицирате. Нека не започваме в тази посока. А доколкото помня Вие сте много доволна от треньора с електрошока, така че малко си противоречите

Публикувано: 04 March 2014 - 02:03 PM
Тогава и вие спестявайте своите атаки относно Светлето. Защото и вие не сте светица. И не се правете на света вода ненапита. И това което правите в момента е изключително грозно - не знам кой ви подкокоросва, но не ви прави услуга. И си спестете гнусутии, лъжи, и клюки относно Светлето. Хайде със здраве.