Dog.bg Форуми : Разхождане на кучета за град София

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разхождане на кучета за град София Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2009 - 12:07 PM

Първо искам да се извиня на всички форумци - прави сте че това е форум и всеки има право да пита каквото си иска за да има повече информация, а не място за публикуване на обяви. Направих грешка и се извинявам за това, имате право да питате какъв опит имам и какво правя в определени ситуации. Но аз нямам желание да ви разказвам с подробности за опита си, защото това означава да говоря за себе си, а аз не обичам да говоря за себе си... първоначалната идея ми беше АКО някой наистина има нужда от такава услуга да ми пише ЛС, и да отговоря на въпросите които го интересуват, но сбърках и съжалявам за това...
И специално към karasto който явно се е регнал само заради моята тема - и аз не познавам някой който да е забогатял в България освен тези с черния бизнес. Правя го защото обичам животните, не за да забогатея, а и невярвах но наистина има хора нуждаещи се от помощ за разхождане на любимците им.
Не искам да се заяждам с никой, нека модератор заключи темата...
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#22 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 April 2009 - 12:13 PM

О, не - съвсем не мисля, че темата трябва да се заключва. Когато човек предлага дадена услуга, трябва да може открито да обясни какво предлага. Никой не те питай за лична информация- къде живееш, колко пари имаш и т.н.

Аз например не бих си поверила кучето никога на човек, извеждал само своето куче и още едно, например. Ако става дума за мой близък, заедно можем да започнем, за да се научи да се справя с различни ситуации. Така съм научила и майка ми да се грижи за нашето куче, но не бих й поверила друго. Така бих научила и да кажем детето на съседите, което е любознателно, обича животните и е много отговорно.

Считам, че повечето хора трябва да имат сигурност в теб и да не получават отговор "ми ще видя като ми се случи".

В чужбина има мнооого хора, занимаващи се с това, но всички те са се постарали да се подготвят- с четене на литература, с извеждане на различни кучета на близки и познати и с помощта на по-вещи от тях хора. В някои страни си има и изпити за извършване на такава дейност (Аржентина например).

Не мисли и че някоя майка ще даде бебето си на бавачка, която на въпроса "какво ще направиш ако бебето падне на главата си" отговаря с "не знам, ще видя". Тя ще очаква да получи инфо от сорта на "Грижила съм се за еди-колко-си деца, посещавала съм курс по психология, започнах с това като се грижих за племенницата ми" и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 12:43 PM

ехеей къде ме прати в Аржентина на курсове?!? До като ги стигнем аржентинците има още доста хляб да изядеме, и още повече не вярвам че тази работа ще се развие чак до там и курсове да се провеждат и изпити да има....
И ако някой търси човек с висше образование специалност разхождане на кучета да не ме търси тогава. Все пак аз неистина не смятам че е нещо кой знае каква работа - нито го обучавам, нито го гледам.... само го разхождам за да си свърши нуждите. Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла , лично ще го заведа на ветеринар и ще поема разходите.
Мисълта ми е че мога да нося отговорност за действията си и постъпките си и смятам че това е най важно!
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#24 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 01:49 PM

Показване на мнениетоmaluk_bandit, в Apr 30 2009, 01:43 PM, написа:

ехеей къде ме прати в Аржентина на курсове?!? До като ги стигнем аржентинците има още доста хляб да изядеме, и още повече не вярвам че тази работа ще се развие чак до там и курсове да се провеждат и изпити да има....
И ако някой търси човек с висше образование специалност разхождане на кучета да не ме търси тогава. Все пак аз неистина не смятам че е нещо кой знае каква работа - нито го обучавам, нито го гледам.... само го разхождам за да си свърши нуждите. Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла , лично ще го заведа на ветеринар и ще поема разходите.
Мисълта ми е че мога да нося отговорност за действията си и постъпките си и смятам че това е най важно!

Дано да е така.
Не разбрах защо помисли поста на Nickey за... заяждане? Тя просто даде пример, как стоят нещата в чужбина. :ae_085:
Аз имам един въпрос към теб. Като ти гледам аватара, ПРЕДПОЛАГАМ, че кучето е твое. Имаш ли опит и с големи кучета и мислиш ли, че би се справила с куче от голяма порода?
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 01:51 PM

Не съм те пращала на курсове, дадох пример, с който се опитах да ти обясня, че това не е нещо, с което всеки може да се захване ей-така.

"Пък ако си тресне главата някъде междувременно когато съм се разсеяла" ... ще го оставя без коментар.

Всеки да си вади изводите.

Но трябва да знаеш, че когато човек иска да се захване с нещо ново, трябва да бъде готов да се учи.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 April 2009 - 02:15 PM

Подкрепям Nickey, че темата не трябва да се заключва. Наистина, има нужда от такава услуга и аз с 2 ръце подкрепям инициативата ти. И съвсем чистосърдечно ти предложих съвместна разходка - защото от това, което си написала личи, че има неща, за които не си се замисляла. А са важни.
Когато човек иска да извършва услуга срещу заплащане, редно е да я върши добре. От тази гледна точка се опитах да те подтикна да се замислиш върху тези 2 въпроса, защото са важни.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#27 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 03:15 PM

Ако имах пари бих отишла и на курс до Арежнтина , ама ....

Аз опит в разхождането на чужди кучета нямам
и не мога да споделя нищо, но ако някой може
и даде съвет ще е супер

#28 Потребителят е офлайн   Svetleto - HUSKYLOVE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 30 April 2009 - 03:16 PM

Здравейте на всички и от мен. В темата малко се разви спор, дали може човек да има опита да гледа всяко куче, което му дадат.

Аз се занимавам с обучение на кучета от около 10 години (въпреки, че съм на 21), а по-активно от 4-5. Обучавала съм всякакви кучета като породи - от мопс и бигъл до Нюфаундленд, Самбернар и Немска овчарка(аз съм 50 кг). Мога да кажа, че понякога съм отказвала кучета, защото не мога да се справя, или се притеснявам, че ще има проблеми.
Но това обикновено се случва след първата среща.

Признавам, че трябва да се знае колко опит има човека отсреща, но понякога той дори да е много, точно с Вашето куче не може да се справи.
Страшна отговорност е. Много е неприятно, ако се случи нещо, дори само да се скъса повода, а кучето да е непослушно и ти не знаеш какво да правиш като тръгне да бяга. Има много ситуации, които са непредвидени, но да се надяваме на никого да не се случват.

Обикновено хората, които дават кучето си да го разхождат казват основните "пакости", които кучето прави. Оттам човека си преценява дали може да се справи с него. А може и пък стопанина като види разхождача да не пожелае да си даде кучето... лична преценка :)

Аз съм ЗА това да стане по-често срещана "работа" в София, тъй като много хора имат нуждата от нея.
Пожелавам късмет на всеки, който се захване с нея :)

Прилагам снимка от развъдник за хъскита във Франция... виж с 1-2 е лесно...но със 100 е много трудно :D

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

www.svetla-handling.com

#29 Потребителят е офлайн   kukuse Икона

Публикувано: 15 January 2014 - 05:26 PM

Разхождам кучета няма значение от породата :) ! във кв. Люлин и във Западен парк. Взимаме кучетата от адрес или от оговорено от вас място. Две момчета сме на 14 години и на 15 е другото момче :) !

#30 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 05:48 PM

Показване на мнениетоkukuse, в 15 January 2014 - 05:26 PM, написа:

Разхождам кучета няма значение от породата :) ! във кв. Люлин и във Западен парк. Взимаме кучетата от адрес или от оговорено от вас място. Две момчета сме на 14 години и на 15 е другото момче :) !

имам 1 лисица и 2 заека разхождат се заедно можеш ли да ги поемеш

#31 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 January 2014 - 09:26 PM

Браво на децата, че отсега мислят за работа и да си спечелят честно парите.
kukuse, само малко свалете летвата с разхождането на всякакви кучета, че има такива песове, дето ще разходят те вас, вместо вие тях.

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#32 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 16 January 2014 - 07:57 AM

Показване на мнениетоSvetleto - HUSKYLOVE, в 30 April 2009 - 03:16 PM, написа:

Здравейте на всички и от мен. В темата малко се разви спор, дали може човек да има опита да гледа всяко куче, което му дадат.

Аз се занимавам с обучение на кучета от около 10 години (въпреки, че съм на 21), а по-активно от 4-5. Обучавала съм всякакви кучета като породи - от мопс и бигъл до Нюфаундленд, Самбернар и Немска овчарка(аз съм 50 кг). Мога да кажа, че понякога съм отказвала кучета, защото не мога да се справя, или се притеснявам, че ще има проблеми.
Но това обикновено се случва след първата среща.

Признавам, че трябва да се знае колко опит има човека отсреща, но понякога той дори да е много, точно с Вашето куче не може да се справи.
Страшна отговорност е. Много е неприятно, ако се случи нещо, дори само да се скъса повода, а кучето да е непослушно и ти не знаеш какво да правиш като тръгне да бяга. Има много ситуации, които са непредвидени, но да се надяваме на никого да не се случват.

Обикновено хората, които дават кучето си да го разхождат казват основните "пакости", които кучето прави. Оттам човека си преценява дали може да се справи с него. А може и пък стопанина като види разхождача да не пожелае да си даде кучето... лична преценка :)

Аз съм ЗА това да стане по-често срещана "работа" в София, тъй като много хора имат нуждата от нея.
Пожелавам късмет на всеки, който се захване с нея :)

Прилагам снимка от развъдник за хъскита във Франция... виж с 1-2 е лесно...но със 100 е много трудно :D

Да го чуя от някой случаен ще го подмина , но ти твърдиш че се занимаваш . Да те питам какво е САМБЕРНАР ?
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#33 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 16 January 2014 - 07:58 AM

Показване на мнениетоsergeii, в 15 January 2014 - 05:48 PM, написа:

Показване на мнениетоkukuse, в 15 January 2014 - 05:26 PM, написа:

имам 1 лисица и 2 заека разхождат се заедно можеш ли да ги поемеш

Серго не се е...ай с децата !
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#34 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 11:43 AM

За мен не е нормално човек, който нарича себе си треньор на кучета и се е наел с тази отговорна задача, да откаже да поеме някое куче с изказването, че кучето е странно и трудно би го обучил... Първо какво ще рече странно?! Смятам, че всяко едно куче подлежи на дресировка просто подходът трябва да е различен спрямо конкретния случай. И второ - ако стопаните се обръщаха към треньори само с "лесни" и безпроблемни кучета, ми се струва, че се губи смисъла и клиентелата драстично ще намалее. Хубаво е всеки да си преценява възможностите и да се простира според тях, а не да се слагат гръмки имена, да се говори за страхотен опит, а насреща това- кучето е странно и трудно за обучение затова няма да го поема....

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 March 2014 - 12:05 PM

marin4eto
Грешка. Далеч не всяко куче подлежи на възпитание и дресура - има родени психопати, и да го дресираш и да не, то като е с бръмбъри в главата и то закрепени наследствено от няколко поколения никаква дресура няма да помогне. Не напразно съществува при селекция понятие като "брак по психика". Има треньори специалисти по корекция на поведение, но не виждам защо ВСЕКИ треньор трябва да се захваща с безнадежен случай, като може да насочи времето си и внимание на нормални и адекватни кучета?
На който му се занимава с проблемни - да се занимава, но да се упреква треньор че не желае да се занимава с проблемни не е коректно.

В случая момичето много отговорно подчертава, че отказва да се занимава с кучета, с които след първата среща вижда че няма да се справи. Това е изключително правилно и честно както спрямо кучето, така и спрямо стопаните. Подобно коректно поведение за съжаление не се среща навсякъде: масово ти свалят звезди от небето, уверяват те как няма да има проблем и могат да се справят със всяко едно куче, а после го взимаш я нахапано, я удряно, я глътнало пръчка и трябва да го храниш с бариева каша, я други простотии.

Предпочитам отстреща си да имам честен човек, който ти казва отговорно:
- Не поемам вашето куче, защото надали ще се справя.

Евала на такива хора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#36 Потребителят е офлайн   Attera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 01:13 PM

Furiа_S, +1 за всяка дума :ba_025:
User's Signature

When the ignorant punish the innocent... it`s called BSL!

#37 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 01:49 PM

Кучето ми определено не е роден психопат. В момента има някои проблеми, които се задълбочиха с времето поради това, че ми е първо куче и действам на принципа проба-грешка. Не съм специалист, професионалист и т.н. Бях попитала Светла дали ще се заеме с кучето, което тогава нямаше година и изобщо не беше проявило сегашните проблеми. Ставаше въпрос само за общо послушание, нищо повече. Вярно че се разсейва лесно и трудно й се задържа вниманието, но има далеч далеч по-тежки случаи.... По-късно се обърнах към друг човек и коригирахме някои неща, така че явно може. Пак подчертавам когато говорих със Светла то беше на няколко месеца, а се обърнах към нея, защото за кратко се занимаваше с ринг дресурата й и реших да съчетая двете. Няма да се впускам в повече подробности, само ще благодаря на Ани Шанкова за прекрасното отношение към кучето ми и за това, което постигна само от една тренировка! Дори кучето ми да е психопат, в правилните ръце и с подходящото отношение можело :smile:

#38 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 March 2014 - 01:54 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 March 2014 - 11:49 AM, написа:

Кучето ми определено не е роден психопат. В момента има някои проблеми, които се задълбочиха с времето поради това, че ми е първо куче и действам на принципа проба-грешка. Не съм специалист, професионалист и т.н. Бях попитала Светла дали ще се заеме с кучето, което тогава нямаше година и изобщо не беше проявило сегашните проблеми. Ставаше въпрос само за общо послушание, нищо повече. Вярно че се разсейва лесно и трудно й се задържа вниманието, но има далеч далеч по-тежки случаи.... По-късно се обърнах към друг човек и коригирахме някои неща, така че явно може. Пак подчертавам когато говорих със Светла то беше на няколко месеца, а се обърнах към нея, защото за кратко се занимаваше с ринг дресурата й и реших да съчетая двете. Няма да се впускам в повече подробности, само ще благодаря на Ани Шанкова за прекрасното отношение към кучето ми и за това, което постигна само от една тренировка! Дори кучето ми да е психопат, в правилните ръце и с подходящото отношение можело :smile:

А не бяхте ли вие тази, която позволихте да се сложи електрошоков нашийник от друг треньор и после гонихте кучето да го хванете след токов удар?

Не забравяйте че с вас се видяхме наживо, подарих ви книгата на Жьоел Дьоаз, и защо не говорите за човек с електрошока, а имате претенции към Светле?
Любопитно...
Не ви ли е малко неудобно да забравите за пердашене с тока от друг треньор, но да имате претенции към по-безобидна личност?
Хм...........
ПС: Не е зле стопаните да разберат най-сетне че кучета са отражение на стопаните си.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 01:59 PM

Ще Ви помоля да смекчите тона и да не си позволявате да ми държите сметка :) Ясно е, че навсякъде трябва да се намесите. Аз НИЩО на никой не съм позволявала и това, което правите в момента е изключително грозно. Беше решение на треньора, при което няколко пъти му казах, че съм против този метод, той отговори, че нашийника е с изхабени батерии и на негова глава си направи този експеримент върху кучето ми. Аз такива методи НЕ толерирам и само аз си знам колко съм се обвинявала след това, че подходих лековерно. Не знам кой е безобиден и кой не и не разбирам защо е този нападателен тон, споделям впечатленията си. Ваше право е да не сте съгласна, но подобни противни подхвърляния и атаки моля да си спестите.

Нито сте виждали кучето ми, нито ме познавате от едно виждане, за да ме квалифицирате. Нека не започваме в тази посока. А доколкото помня Вие сте много доволна от треньора с електрошока, така че малко си противоречите :smile:

#40 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 02:03 PM

Марина,
Тогава и вие спестявайте своите атаки относно Светлето. Защото и вие не сте светица. И не се правете на света вода ненапита. И това което правите в момента е изключително грозно - не знам кой ви подкокоросва, но не ви прави услуга. И си спестете гнусутии, лъжи, и клюки относно Светлето. Хайде със здраве.
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни