Dog.bg Форуми : Вашата методика за обучение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вашата методика за обучение или как карате кучето да слуша ? Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 08 January 2010 - 09:56 AM

Остава да сложиш повода и да играеш.Тръгвате-играете,тръгвате-играете.Мария ти го е казала.Кучето нетрябва да знае кога точно ще е тръгването.Освен това и този ритуал трябва да е интересен,а да не изглежда като наказание.Много грешиш като не ползваш повода,така кучето ти е една крачка напред.Не в буквалния смисъл,а в поведението си.
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2010 - 11:25 PM

Цитат(Galiadogs @ Jan 8 2010, 07:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Остава да сложиш повода и да играеш.Тръгвате-играете,тръгвате-играете.Мария ти го е казала.Кучето нетрябва да знае кога точно ще е тръгването.Освен това и този ритуал трябва да е интересен,а да не изглежда като наказание.Много грешиш като не ползваш повода,така кучето ти е една крачка напред.Не в буквалния смисъл,а в поведението си.

Галя, не те разбрах май съвсем. Съгласна съм, че трябва да се опитам да продължим играта, независимо, че сме наблизо до вкъщи и всъщност се прибираме. Ще го опитам, веднага след като намеря дърпалка, която мога да нося - просто трябва да я намеря и да я купя.

Обаче за повода не те разбрах. Повод ползвам винаги, когато излизаме навън за по-далечна разходка - пеша или с колело. В предишния пост обаче попитах за случаите, когато само отиваме до полянката отсреща - всъщност, пресичаме улицата и сме на поляната. Затова не носим повод. На поляната играем (играем и на други поляни, но тази е, когато нямаме много време) и той тича, обикновено след топката, понякога покрай храстите, целта е да се натича и да си свърши тоалетните нужди. Т.е. има моменти, когато ползваме повод, той е много послушен на повод, както и други моменти, в които не си правим труда. Иска ми се да го науча да ме слуша и без повод. Това неправилно ли е, според теб? Или нещо не съм те разбрала?
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни