Търся котарак за разгонената си женска котка
Публикувано: 01 May 2009 - 08:26 PM

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 04 May 2009 - 08:46 AM
Публикувано: 04 May 2009 - 10:44 AM

Не се притеснявай Мария, кикита е сторонник на задомяването на бездомните и по тази причина всички раждащи домашни котки и стопаните им я дразнят.

Публикувано: 05 May 2009 - 04:20 PM
papyy, в May 4 2009, 11:44 AM, написа:
Много глупаво изказване.
Може би и аз съм крайна, може би, но не искам да има това
Простреляни

Подпалвани

За храна на змии

Простреляни бебета /точно това коте не е оцеляло/

Развъждайте и бъдете здрави и най-важното да не ви пука за тези, които сте създали. И тогава ще спите спокойно.
Публикувано: 05 May 2009 - 06:15 PM
papyy, в May 4 2009, 11:44 AM, написа:

Не се притеснявай Мария, кикита е сторонник на задомяването на бездомните и по тази причина всички раждащи домашни котки и стопаните им я дразнят.
И не само нея, повечето трезвомислещи хора, обичащи животните, ги дразнят. И то не самите некастрирани животинки, разбира се, какво са виновни те. Дразнят ме безотговорни стопани, и най-вече хора, които държат да си вземат "марково" животно, а не спасено от улицата - тези хора не обичат животните, а само себе си и суетата си.
П.П. Не се хабете да ми обяснявате защо не съм прав - от начина ви на разсъждение заключавам, че едва ли ще разбете за каво ви говоря.
Публикувано: 06 May 2009 - 12:07 AM
Цитат
тук съм съгласен с Папи. по-добре обърнете внимание и възроптайте срещу търговията която се шири в нашата прекрасна държава.
Публикувано: 06 May 2009 - 07:48 AM
pappy, естествено, че всеки сам решава. Хората тук просто искат решаващият да е наясно, че всяко едно от неговите котенца ще лиши от шанс за дом друго, вече родено.
Че всяко от неговите котенца (или техните деца), може да попадне на неподходящи хора.
Някои домашни писанки са толкова очарователни и мили
Покажете ми, моля, някои писанки, които не са очарователни и мили. Или си мислите, че на белите котки със сини очи не им се случват лоши неща? Хайде пак помислете:
Публикувано: 06 May 2009 - 10:22 AM
Публикувано: 06 May 2009 - 10:40 AM
Dakel4y, в May 6 2009, 11:22 AM, написа:
а децата им? а внуците им? а тяхните?
Е, ако можеш да отследиш всичките поколения, които ще тръгнат от твоите кутрета - браво ти казвам.
А да се сетиш за оня дакел, който бил зарязан в Сеславци? Заслужава ли го? А това, че твоето куче било оперирано за да роди? И следващия път вероятно пак ще я режат за да си начешете егото. Да не говорим, че разваляте и породата.
Така или иначе темата стана за триене или ключ най-вероятно.
А това, че при точно такива котки има огромна вероятност малките да са глухи?
За такива котета като гледам има опашки от желаещи.
Преди две седмици ми казват, че еди кой си щял да изхвърли бяло, 5-месечно персийче /истинско/ - не го искат вече, иначе били отговорни хората, вчера за 4-годишен персиец, одрал детето, което постоянно го тормозело, но котарака ще иде на улицата.
Ако имаш представа какво е това чудо геометрична прогресия и теория на вероятностите - седни и сметни колко кученца/котенца ще се озоват/родят на улицата от едно кучило/котило, ако поне едно от малките бъде изхвърлено некастрирано.
Публикувано: 06 May 2009 - 11:42 AM
rodegunda, в May 6 2009, 11:40 AM, написа:
Dakel4y, в May 6 2009, 11:22 AM, написа:
а децата им? а внуците им? а тяхните?
Е, ако можеш да отследиш всичките поколения, които ще тръгнат от твоите кутрета - браво ти казвам.
А да се сетиш за оня дакел, който бил зарязан в Сеславци? Заслужава ли го? А това, че твоето куче било оперирано за да роди? И следващия път вероятно пак ще я режат за да си начешете егото. Да не говорим, че разваляте и породата.
Така или иначе темата стана за триене или ключ най-вероятно.
А това, че при точно такива котки има огромна вероятност малките да са глухи?
За такива котета като гледам има опашки от желаещи.
Преди две седмици ми казват, че еди кой си щял да изхвърли бяло, 5-месечно персийче /истинско/ - не го искат вече, иначе били отговорни хората, вчера за 4-годишен персиец, одрал детето, което постоянно го тормозело, но котарака ще иде на улицата.
Ако имаш представа какво е това чудо геометрична прогресия и теория на вероятностите - седни и сметни колко кученца/котенца ще се озоват/родят на улицата от едно кучило/котило, ако поне едно от малките бъде изхвърлено некастрирано.
много ми е интересно защо говорите като нищо не знаете???щом пораснат достатъчно всички кученца ще бъдат кастрирани;моето куче също е вече кастрирано(при операцията);това че Вие смятате че ние си чешем егото и че изобщо всички хора освен Вас си чешат егото като искат здрави любимци-...;за посочения от Вас пример за персиеца-да наистина тези хора не са прави и заслужават повече никога да не гледат и рибка.А относно задомяването на моите дакелчета-не се безпокойте не съм от този тип хора които ги интересува само печалбата или само как да се отърват от кученцата:както казах вече за всички има стопани:едното отива при леля ми и братовчед ми :другото отива при близък познат,който цял живот е гледал кучета;3-тото го даваме на бащата;а последното ще е при кучкар,който смята че бебетата са наистина много хубави,с всички черти на породата.Операцията на кучето ми не е защото има някакъв проблем относно здравето на бебетата или на майката-тя просто не можеше да роди сама.А това че разваляме породата-не мисля че е точно така,защото кученцата са чисти дакели,нищо че нямат глупаво родословие или че родителите им не са известни дакели с родословия,от развъдник и т.н.Надявам се че ви дадох достатъчно обяснения с които опровергах ,,предсказанията,, Ви!
Публикувано: 06 May 2009 - 11:49 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 May 2009 - 12:05 PM
И да - кучетата ви са толкова породисти, колкото и ония на улицата, след като не се знаят предците им и нямат оценки. По този въпрос няма смисъл да говорим - има си подфорум, четете, образовайте се, дано някой ден да разберете. Много се надявам на това.
И аз бих се радвала да видя отговора ти на въпроса на Бушката.
Публикувано: 06 May 2009 - 01:27 PM
Но тогава откъде ще вземат котенца и кученца по-бедните хора?
Много крайни тези защитавате, не допускате други мнения, само вашият глас да се чува...
България ми се видя бедна, бездомните кучета невероятно много, котките също, за да може да има достатъчно приюти и ветеринарна помощ за всички кучета и котки. За сметка на какво трябва да стане това, парите трябва да дойдат отнякъде. Дайте идея от коя част на бюджета на общините трябва да се отреже, за да се даде на кучешките приюти. Ако вие печелите достатъчно дали всички имат тази възможност? Може би хората биха предпочели да се налеят пари в детското здравеопазване, образованието, спортните площадки и още много други подобни.
Живея в чужбина и там има широка обществена дискусия за тези неща, не се допуска никой отвън общината или щата да има решаващо мнение. Откъде накъде се сравняват различни страни с различни икономически възможности. Четох за задомени бездомни в ЕС защото там няма възможност за безплатни котенца, няма бездомни. Много е трудно да се сдобиеш без пари.
Не е хубаво да сте по-големи католици от папата.
Публикувано: 06 May 2009 - 03:10 PM
tomas2004_1, в May 6 2009, 12:27 PM, написа:
......................
Но тогава откъде ще вземат котенца и кученца по-бедните хора?
................
България ми се видя бедна, бездомните кучета невероятно много, котките също,
.........................
Четох за задомени бездомни в ЕС защото там няма възможност за безплатни котенца, няма бездомни. Много е трудно да се сдобиеш без пари.
Tomas2004_1, ти си отговаряш сам.
Не е въпросът кой има и кой няма право да търси дом. Въпросът е , че има прекалено много. Хората , които мoгaт и искат да гледат животни, са много по-малко от животните , които имат нyжда от семeиство.
Котката на Marja е много красива - спор няма. Никoй не казва , че не трябва да има котенца по принцип. Kазват само, че докато има толкова много бездомни, е по-добре да им намерим дом, отколкото да създаваме нови, на които да търсим дом.
Ако Marja има 4 познати ( колкото котенца , примерно, ще се родят ), които искат коте, това могат да бъдат 4 котенца спасени от улицата. Ако котката на Marja роди, познатите ще получат котенца от нея, но на улицата ще останат 4 малки нещастничета. Това е простата сметка.
И ако за известно време ,10 години поне , спрем да развъждаме умишлено и кастрираме животните, ще станем най-после като в Европа. Породисти и безпородни ще бъдат ценни и ще струват пари. А колкото до бедните , че няма да могат да си имат животни - ами не им и трябва. Ако не могат да отделят 200 евро за да си купят животното, как ще отделят по толкова всяка година за данъци и ваксини на това животно? Да не говорим за храна , транспорт и други "екстри" като неочаквано заболяване на животното, например.
Публикувано: 06 May 2009 - 04:27 PM
bushkata, в May 6 2009, 12:49 PM, написа:
Защо ли-преди 6 дена се обади една колежка на майка ми.Понеже тогава трябваше да водим Съни на ветеринар мама й каза ще бързаме защото ще си имаме бебета дакели и трябва да прегледат Съни.Тази колежка се оплака че кучето й починало преди 1 седмица от тумор.Мама попитала ,,Какво ти беше кучето?,,- ,,Дакелка на 14 год.,,.Ветеринарният лекар казал на жената че ако дакелката й била родила поне 1 път много неща нямало да бъдат така и кучето нямало да умре толкова скоро(дакелите живеят 15-17 год).Ето отговор на въпроса ти.Знам че много от вас мислят че раждането е даже вредно но това наистина не е така-много ветеринари и наши познати кучкари ни казваха че това трябва да стане.Ние също много се колебаехме-знаехме за възможните усложнения,знаехме че може да има фатален край.Но не стана така.В момента наблюдавам как 4 здрави момченца сучат от грижовната си майка,която е здраво и хубаво животно.
Защо да не насърчавам julianas-според мен тя постъпва правилно.Щом тя е преценила-аз мога само да й помагам със съвети от личен опит.Не искам да се карам с никого.Просто е въпрос на лично мнение.