Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1111 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2007 - 12:24 PM

d) Правилно! s) Извинявай-просто май ние,собствениците на кавказки овчарки,сме така влюбени в породата,че буквално знаем наизуст родословия,развъдници...манияци-ха-ха-ха!
Кученцата си личи,че са качествени,а цената е много изгодна,макар че парите са последното,което е фактор при вземането на нов бебок в семейството!Само да кажа,че е по-добре да има родословие-не е въпрос на изложбена кариера,моето куче нито веднъж не е водено за експертна оценка,просто си е документ за произход.
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1112 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 01:11 PM

Не исках да прозвучи грубо,моля да бъда извинена ....
Но наистина както казах аз не съм запозната с породата,камо ли да знам точно име на куче което не съм виждала лично.Знам това което казах а за родословието сте напълно права,то наистина е нужно при всяко едно куче,жалко че повечето мислят че е обикновен лист хартия.И не се пртеснявайте знам как стой вэпроса с любимата порода,ето примерно за чау-чау мого да ви кажа и имената на всички развъдници в Русия,както и повечето кучета r) за Б-я по същия начин,но за кавказка чесно да си кажа хич незнам, bl) казах това което знам и за това пускам снимките тук,за да видя вашето мнение точно защото не разбирам а пък и пак казвам кучето не е за мен,аз съм посредник cheers
User's Signature

Качена снимка

#1113 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 01:14 PM

А и за да не се покажа като чак толкова незнаеща,а пък може и да се изложа bl) l) мисля,че единствиния развъдник които знам за кавказци тук в Б-я,ако не бъркам името е Галдон или нещо такова...там има страхотни кучета виждала съм снимки и мъжкия които най-често ползват за разплод,поразително прилича на този които аз пуснах на снимка r)
User's Signature

Качена снимка

#1114 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 01:19 PM

Правялно,познахх bravoS развъдника наистина се казва "Галдон" и кучето за което говарех се казва Важнии,този мъжкия от които в момента има кучеца за продан. 1super Даже снимката от аватара ви, е от техния сайт.
User's Signature

Качена снимка

#1115 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 01:32 PM

wink Ето,че вече имаш и нова любима порода-освен чау-чау и нок,не греша,че си с двете,нали? 1super
User's Signature

#1116 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 01:49 PM

Цитат

wink Ето,че вече имаш и нова любима порода-освен чау-чау и нок,не греша,че си с двете,нали? 1super

Ами да вече започва да ми става и на мен любима,а пък и аз имам къща така че ... b) иначе НОК ми беше детска мечта и да в момента имам две,чау-чау и нок...
Ма никога не е късно за трето.Искам да попитам има ли някой които си е купил куче от въпросния развъдник "Галдон" ако има ще се радвам да видя снимки r) а PAtanasova,каза че твойто куче има родословие,то от къде е?
User's Signature

Качена снимка

#1117 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 03:24 PM

От Русия-"Залатое кольцо",родена е през 2002 година,записана е в племенната книга,а аз я купих от страничен човек,който не е свързан с развъдника,когато беше на 4 месеца-голяма грешка,защото според мен още като кутре е била измъчвана по някакъв начин,не искам да обвинявам напразно,но си беше травмирана-заради дългия път ли,заради клетката,от която не е била изваждана,незнам-но ми беше много трудно да я закрепя и физически.До 2 год.възраст боледуваше почти постоянно-разстройство,повръщане,бронхити,а като капак на всичко-пареза на хранопровода-едвам я спасихме в института в Ст.Загора s) Яд ме е,че за някои хора кучето е вещ-някаква скъпа придобивка,с която да се демонстрира благосъстояние,а след месец-два им омръзва и хоп-нова любима играчка!
Мога да ти дам на лични, координати на още един собственик в Б-я на кавказче от този развъдник,който има опит при закупуването на куче от Русия.
User's Signature

#1118 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 29 August 2007 - 03:53 PM

Много сладки бебоци w) . Лично на мен ми харесва повече тъмният дзвер 1super .
Куче от Русия изобщо не е трудно да се купи и всеки може да го направи без проблем.

#1119 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 04:00 PM

Сподели опит,моля те!Аз не съм наясно-сякаш по-лесно бих се оправила с някой европейски р-к,отколкото с руски- даже кореспонденцията ми е проблемна-пиша на англииски,никак не разбирам руски s)Мечтата ми е американски кокер от качествен р-к в Русия! dribble
User's Signature

#1120 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 04:34 PM

Цитат

Сподели опит,моля те!Аз не съм наясно-сякаш по-лесно бих се оправила с някой европейски р-к,отколкото с руски- даже кореспонденцията ми е проблемна-пиша на англииски,никак не разбирам руски s)Мечтата ми е американски кокер от качествен р-к в Русия! dribble

Ей защо от Русия,точно в момента има страхотни бебета американски корер от баща интершампион,много красиви са тук в Б-я,клубни кучета.Цената е 800лв r)
User's Signature

Качена снимка

#1121 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 07:14 PM

Цитат

Хан е роден на 1-ви март 2005г. на снимките има дати, така че всеки може да пресметне на колко е бил тогава. ръст- 81 см. теглото варира между 53 и 64 килограма. очаквам след края на тази година/когато завърши развитието му/ да е около 65-70/. гледам го около пловдив в къща и го водя на много места с мен. чао.

Интересувам се дали имате родословие Какви награди имате от изложби ако сте ходили на такива

#1122 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 07:19 PM

Ние в неделя сме на експертна оценка r) Ще видим какво ще стане дано всичко да е ок wink

#1123 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 07:31 PM

Какви са изискванията,за да се допусне кавказка овчарка за експертна оценка?А къде се получават печат и заверка на родословието от племенната служба в БРФК? s)
Нищо не разбирам,а ми е любопитно!
Успех 1super - То аз съм си убедена в много добрия резултат предварително,имайки в предвид кавказката,която ще водите wink
User's Signature

#1124 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2007 - 07:47 PM

Ще има ли специализирана изложба на Кавказки овчаркина 10.11.2007 със съдия Галина Киргизкая,както се говореше?
User's Signature

#1125 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 30 August 2007 - 08:07 PM

Питайте направо в клуба там най-добре ще ви обяснят. Родословието трябва да е експортно родословие , заверено в клуба и с този номер участвате по изложби в противен случай ви тексуват като чужденци. За експертната оценка не мога със сигурност да ви кажа , но вероятно ви е нужно ветеринарен паспорт , квитанция за платена такса и после да не забравите да си заверите оценителният лист. Това са само предположения , може да има и друго . Приведете в отличен вид кучето , трябва да е свикнало да плави фигурите в ринга и да стои в стойка докато го оглежда съдията. Да си показва зъбите , да разрешава да му опипат тестисите и цялото тяло като през цялото това време стои във стойка. Дано да съм помогнала .
А за куче от Русия ми пиши на лични , за да не разводняваме темата тук.
Успех на изложбата. А вече подготвили ли сте се ?

#1126 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 06:51 AM

Цитат

Ние в неделя сме на експертна оценка r) Ще видим какво ще стане дано всичко да е ок wink

kyde 6te hodite i za6to
nali Bli mura ima rodoslowie
ako wse pak ima nqkakwa ideq uspeh

p.p. sori za latinicata ama ne6to mi skapa kompa n)

#1127 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 09:40 AM

Цитат

Цитат

Ние в неделя сме на експертна оценка r)  Ще видим какво ще стане дано всичко да е ок wink

kyde 6te hodite i za6to
nali Bli mura ima rodoslowie
ako wse pak ima nqkakwa ideq uspeh

p.p. sori za latinicata ama ne6to mi skapa kompa n)

Боли има родословие заверено на всякъде ,клубен номер Ще ходим на експертна оценка защото при развъждане тя е задължителна Кучето трябва да получи оценка 5 или 6 от съдя иначе не можеш да развъждаш Не сам я водила на изложби защото за целта трябва да е много послушно кучето да има рингово обучение и най-важното да имаш време Ние не сме ходили на изложби и затова ще ходим на експертна оценка Там гледат само кучето дали е в стандарта на породата мерат гледат и аз не знам какво точно но не е като на изложба На изложбите трябва да тичаш с кучето и има вероятност ти да изложиш него а не то теб За това предпочитам експертната оценка

#1128 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 09:47 AM

Цитат

Какви са изискванията,за да се допусне кавказка овчарка за експертна оценка?А къде се получават печат и заверка на родословието от племенната служба в БРФК? s)
Нищо не разбирам,а ми е любопитно!
Успех 1super - То аз съм си убедена в много добрия резултат предварително,имайки в предвид кавказката,която ще водите wink

Още като купих Боли ми дадоха паспорта с ваксините до момента и родословието заверено от БРФК и клуба Аз никъде не сам ходила да заверявам нищо Сега като се разгони септември обмислям кои да е мъжкия и да си имаме бебета Затова ще ходим на тази оценка wink

#1129 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 10:06 AM

Недостатъци:

Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се счита за недостатък и да се третира с прецизност, пропорционална на неговата големина.
- Конституционно слаби или хилави.
- Леки отклонения по отношения на индекса на формата.
- Липса на смелост и енергичност, липса на недоверчивост към непознати.
- Леко отклонение по отношение на половия тип. Женски от мъжки тип.
- Недостатъчно широка и масивна глава.
- Много изпъкнало чело, рязък или леко отчетлив стоп.
- Къса или издължена муцуна.
- Меки, провиснали устни.
- Необичайно износени за възраста зъби. Наличие на счупени зъби без да нарушават захапката. Липса на повече от два първи премолари, или липса на един първи и един втори премолари. Леко пожълтели зъби.
- Светли очи, по-ниски, леко отпуснати клепачи. Присъствие на млечнобели петна по роговицата.
- Ниско поставени уши, некупирани уши.
- Дълга не достатъчно мощна шия.
- Слабо развита холка, недостатъчно изпъкваща над линията на гърба холка.
- Мек, изпъкнал или увиснал гръб.
- Издължена поясница, слаба или прекалено сводеста.
- Недостатъчно замускулени бедра или леко наклонени.
- Леко плоски гърди. Долната линия на гърдите недостига с малко лактите. (недостатъчно ниски)
- Прекалено повдигнат или прекалено обемист (издут в профил) корем.
- Предни крайници: Леки отклонения по отношение на ъглите на раменните стави. Леко скъсени или издължени подрамене, леки отклонения на лактите, леко завъртени навън лапи, прекалено скосени метакарпуси.
- Задни крайници: Гледани отзад: малки отклонения по отношение на паралелност (лека близост или раздалеченост на скакателните стави). Метатарзусите са леко наклонени настрани или леко събрани, прекалено прави задни крайници, леко натоварени задни крайници.
- Лапи: Меки или с издължена форма. Зачатък на пети пръст.
- Движения: Отклонения по отношение на нормалните движения (кучето движи краката си навътре или настрани). Ставите не функционират свободно. Липса на пружиниращо движение на гърба и поясницата. Крупата се повдига по време на движение. Леко странично клатушкане на крупата.

Сериозни недостатъци:

- Структура със силно изразена слабост или хилавост.
- Значителни отклонения по отношение на индекса на формата.
- Плахо куче, силно апатично; липса на агресия.
- Силни отклонения по отношение на половия тип.
- Лека глава, тясна, с остра муцуна, непропорционална по отношение на основния тип конструкция, вирната муцуна.
- Малки зъби, разпилeни (широко поставени), недостатъчно развити.
- Очи с различен цвят; ниско паднали клепачи. Видима част от склерата.
- Провиснал или много сводест гръб.
- Дълга поясница, провиснала или много извита.
- Тясна крупа, къса или отчетливо падаща назад крупа.
- Предни крайници: Прави рамене или с прекалено затворени ъгли, извити или тънки подрамене, значителни отклонения на лактите, много неустойчиви метакарпуси, отчетливо извъртени навън лапи, или едната или и двете лапи са завъртени навътре. - Задни крайници: Много големи отклонения по отношение на паралелността. Рязко изправени задни крайници. Наклонени крайници. Много натоварени задни крайници.
- Много скосени или плоски лапи.
- Мека козина, вълниста, без подкосъм.
- Черна, черно със червеникавокафеви (ръждиви) петна, кестеняво във различни комбинации.
- Ограничени, тежки движения. Много надскачаща холката крупа, по време на тръс. Прекалено вертикално движение на крупата. Раван.
- По-ниски от 65 см при холката мъжки и от 62 см женски.

Дисквалифициращи недостатъци:

- Агресия или прекомерна плахост.
- Всички отклонения от коректната ножична захапка.
- Липсата на един от резците или кучешките зъби; липса на един от третите или четвъртите премолари или един молар.
- Черно и кафяво (кестеново) оцветена козина.

Всяко куче с ясно изразени физически или поведенчески аномалии ще бъде дисквалифицирано.

Забележка: Мъжките трябва да имат два нормално развити тестиса, напълно спуснати в скротума.

#1130 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 10:08 AM

Какво е холката и каде се намира Искам да го измеря да видя дали е нормата

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58