Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1151 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2007 - 02:53 PM

Браво!
Точно така-ако искам да контактувам пълноценно с моята кавказка,най-удачно ще е да се изнеса някъде към махалите,високо в планината Родопи,да се занимавам с овцевъдство,продължавайки традицията по линия на дядо ми,да уважавам и зачитам природата!
Сигурно щах да го направя,ако живеех в миналия век-сега само мога да си мечтая за подобен живот и да използвам метрото,за да отида на работа!
Да-гадна урбанизация...!!!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1152 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 02:59 PM

Цитат

Не съм от хората, които обичат да ръсят съвети и акъл, но тук става дума за нещо, което истински обичам и пред, което се прекланям- кавказката овчарка. Изпитвам ужас, когато гледам как с лека ръка и невежество повечето от хората, пишещи в сайта се отнасят към нещо, което природата е градила с ХИЛЯДОЛЕТИЯ.Ние хората винаги се смятаме за единствеите фактори, за алфата и омегата на всичко и говорим за любов без изобщо да можем да обичаме. Какаво значи да обичаш едно животно...не значи ли да се съобразиш с неговите инстикнти, потребности, особености, дадености и нужди. не значи ли да поставиш него пред себе си/а не обратното , както е в 99% от случаите/.Ако искате да превърнете кавказец в пухкаво плюшено мече, значи просто сте невежи егоисти и много болни заблудени любиели. Ако ви попитам какво мислите за изнасилването, съм убеден, че всички ще го заклеймите като нехуманно и жестоко проявление, като груба намеса в личното пространство и какво ли още не. Но мога да ви кажа , че това, което се прави с Кавказците е дори още по- жестоко. То е равносилно да геноцид. Който иска куче за изложби/поредното нещо измислено от болни мозъци/, да си вземе нещо друго. Н е и вълкодав/това е сборно име на всички кучето, чиято функция е да пазят от диви животни и хора имота, вещите и всякакво имущество на стопанина и самия стопанин./ Вълкодавът има друга роля. А тя е ДА ПАЗИ! ДА ПАЗИ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ! Проумейте го и се отнасяйте към това с любов и УВАЖЕНИЕ. Ако един кавказец позволи на някой чужд човек да се доближи, значи е сбъркан. А ДА ГО ПИПНЕ ПО ТЕСТИСИТЕ....!!!!!?????!!!!! ТОЯ ТРЯБВА ДА Е САМОУБИЕЦ ИЛИ ЛУД. Всеки , който посегне към такова куче, трябва да знае какво го чака. Чака го болка.Така е НОРМАЛНО.Хиляди години природата е работола в тази насока. НОРМАЛНАТА реакция на вълкодава е когато нарушите ,когато пристъпите границата на личното му пространство или имота , който охранява Е ДА ВИ НАПАДНЕ. т.е, да премахне опасността, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА КОМАНДА ЗА ТОВА. ТОВА МУ Е РАБОТАТА. Независимо дали това е човек, куче , кон, прасе, вълк мечка или динозаваър. На кучето му е все тая. ТО НАПАДА. И ако нарушителят не избяга, ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИТ!!!Това знае един вълкодав. защо искате да го объркате, да превърнете, тези невероятни, уникални творения на природата в котки. защо не опитате да направите същото с лъв. Набивайте му канчето от малко и го носете по изложби. Дано да се случи да изяде някои от тези профани , дето наричат себе си съдии.Това са същите хора, дето обясняват , че да се дава сурово месо на кучето е вредно/ставало по-зло/.Или, че издутината на ставата на предните лапи при малки кучета е рахит,или когто кучето пази стопанина/а това е най-естествената проява на всяко куче/ да ви казват ,ч е е свръх възбудимо.И още хиляда и едно такива неща.Та защо не опитате да си вземете лъв и да го приспособите към абсурден начин на живот. Защото няма логика нали?. С вълкодава е същото. МОтото на вълкодава е:"СТАНАХ, УБИХ, ВЪРНАХ СЕ, ЛЕГНАХ." НАУЧЕТЕ ГО ДОБРЕ. И ако има малко любов у вас, се съобразете с него. Ще получите в замяна, нещо, което и най -смелите ви очаквания не са допускали. Едно истинско, неразрушимо, безмълвно и силно приятелство, пред което може само да се поклоните. Защото така се покланяте на самата природа. Аз поне се научих да го правя. НАучи ме едно куче. Много се надявам и вас да научи някое куче, за да спрете да ги изтезавате с глупавите си коплекси.

..........ниамам думи ,взел ми дъмите от устата ,казал си това което аз не мога да кажа ,чувствам го ,мисля го ,но не мога да го събера в един пост

поздрави за отношението ти към чобанските кучета
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1153 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:10 PM

до PAtanasova: не желая да споря. тук изобщо не става дума да ходиш в махалите и да гледаш овце. Става дума за отношение и уважение към това , което е сътворила природата. Никой не е казал, че не може да се гледа вълкодав сред хора. Аз гледам моя сред хора, ходя по кафета/открити/ с него. мога да се разхождам и по "витошка" ако реша. Просто знам на какво и как ще раегира. защото реакциите на едно нормално развито куче са предвидими.Проблем е когато се изкривяват даденостите.Тогава по насилствен и ненормален/противоестествен/ начин се формират незаложени реакции, като се подтискат заложените. Това при хората се нарича стрес или по-дълбоката му форма-шизофрения и доколкото знам се счита за болест. Защо при кучетат се налага като нещо нормално??!!??Защото са животни ли? Ебаси любовта към животните а? не е виновна урбанизацията , а собсттвената ни слабост. толкова от мен по въпроса.

#1154 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:19 PM

просто ако в планината границата на неприкосновеност за едно куче вълкодав е 50 метра , в града се свежда до 0,50 -1 м. но Я ИМА.нищо повече.и така е нормално. другото не е.

#1155 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:55 PM

Уважаеми,абсолютно подкрепям мнението ви,защото въпроса с истинското предназначени на породи кучета като КО,БОК(Каракачанско куче вкл.)не стои под въпрос!Между впрочем,щом се занимавате с овчарски кучета,знаете,че успеваемостта на кавказката в реални работни условия е много малка(в сравнение с Каракачанските кучета например)Може би наистина специализираните изложби не са най-удачния вариянт за определяне качествата на даден екземпляр-по мое мнение,особено екстериорните качества са далеч по-маловажни,за да се допусне дадено куче за разплод,отколкото работните му такива.И все пак са нужни правила и оганизации,макар и да ги оплювате,за да се запази породата!Нека се замислим-колко бебета се раждат от работещи родители-пазачи на стадата,а колко от тези бебета имат шанса да продължат традицията на породата?Е?Ясно е,че може би наистина ние сме прекомерни егоисти,лишавайки тези кучета от естествената им среда,особено аз ,която гледам кавказка в апартамент!?!И на мен,вярвайте,ми е най-приятно,когато съм на планина,събирам дърва за огрев,а гледам моята Мечка как наобикаля разпънатите палатки и пази зорко" покъшнината"...Всяко лято обикаляме седмица,две сред чукарите-без разни коли,хижи,легла и всякакви подобни екстри-и двете се чувстваме като у дома си,обаче рано или късно се прибираме в панелката-това е положението!Както казах по-горе,ако съм се родила 100-на години по-рано,може и да следвах пътя на дядо ми и прадядо ми-чобанството,ама не-пътувам с метрото за работа,а кучето ми не пази овцете,а лежи в леглото ми!Съответно при разходка,за да се придвижим до парка,трябва да се наложи в голяма степен социализация на кучето-не убивам вродените му качества,напротив-да научиш едно куче,да върви редом,да изпълнява комади като Стой!На място!и т.н е даже задължително-възбудимостта му на чуждо място трябва да е минимална-кавказката е пригодена да охранява собствена територия.Това е моето мнение.

Р.S-:Xayan,каво означава да се подтискат даденостите?Подтискат се нормалните реакции,насилствено,за да се формират неестествени такива-много е общо казано и важи за всяко живо същество поставено в неестествена среда?Моля Ви,обяснете конкретно,наистина ме интересува живо!
User's Signature

#1156 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 05:45 PM

bash И Тишина...
User's Signature

#1157 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:43 PM

'

#1158 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:49 PM

.

#1159 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 03 September 2007 - 12:36 AM

dimow , благодаря , че ме изпревари cheers . Не можах да пиша по-рано , но това , което чета си е пълна дискриминация на хората . При тези разсъждения ще се затрият всички чобански/овчарски породи кучета . Да не би да бъка от стада ? А така линиите ще се свиват и ще става все по-близкото кръстосване и .... се приближаваме към краят на породата. Ако няма любители на породата , които да си я гледат и в домовете и ДА ГИ ВОДЯТ НА ИЗЛОЖБИ СЪЩО така всичко ще свърши само за 5-10 години.

#1160 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:27 AM

Цитат

Цитат

Вие от къде сте? Съответно за другото разгонване някаква връзка?

От София сме-кв.Редута.Ще държим връзка тук и на лични,определено булката ми харесва,въпроса е те дали ще се харесат,а и искам Чоки да навърши две годинки-това ще стане на 25.03.2008.Вие от къде сте,може ако сте от София да дойдете някой път при нас в парка на зала Фестивална да се запознаят кученцата.

Ние сме от Димитровград и мие малко далече да ги запознаем,но пък незнам дали има гаранция дали Чоки и Тара ще се харесат ама всъщност те трябва да се запознаят преди разгонването тъй,че ако някой има наблизо като Хасково и Стара Загора нега да пише,а иначе за мъжкаря го изкарах на принтера и го показах на моята Тара и тя много го хареса. b)

#1161 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:29 AM

nok

Прикачени файлове

#1162 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:31 AM

nok

Прикачени файлове

#1163 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:34 AM

Някой може лида каже каква храна използвате,защото ми трябва някаква по силна ама незнам каква да използвам?

#1164 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 06:43 AM

Ма ле тук е станала война Подкрепям dimow i ancheto напълно Оздравяваи те бързо bash

#1165 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 06:52 AM

Мерките на Боли Мура са wink :Дължина на глава -23 см ; Дължина на муцуната -11см ; Обиколка на гърдите 72 см ; Височина на предни крайници - 43 см ; Височина при холката - 78 см ; Дължина на тялото - 73 см ; Височина на крулата - 80 см ; Обиколка на китката - 19 см b)

#1166 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 07:02 AM

Заключение на експертната оценка : d) Много добра конструкция Типична за породата Прав и здрав гръб с лека висико задост (това леко изкривяване става от синджир Препоръча ми да направя масивна клетка )Предни и здрави крайници прави и успоредни Отлични движения Глава типична Захапка на границата на нормалното(това пък е от баща и Шака не се счита за дефект ма го пише)Очи тъмни добре поставени Уши също Кос мена покривка отлична за сезона ОЦЕНКА ОТЛИЧЕН 6 bgflag bravoS cheers drink w)

#1167 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 07:05 AM

Разгонена е в 7 ден довечера ще идва собственика на Важний от развъдник Галдон да я види за евентуално оплождане wink

#1168 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 12:44 PM

Ей тази хубава новина я чакахме от Stkrisi! bravoS Много браво за Боли Мура и успех на срещата-дано да приеме мъжкаря.
Когато срещах Мечка с кандидат-жених при нас не се получи-Мечка реши,че първо трябва да го измъчи докрай,а той,душичката,търпеше...зъби,удари с лапи,ръмжене...пълна младоженска трагедия! s)
Колкото до вчерашната полемика- bash -направо съжелявам,че си загубих времето,за да пиша-така и не получихме никакъв конструктивен отговор!?!
Между впрочем,ако истински обичаш кавказката овчарка,не е ограничение,ако живеете в апартамент-вярно,че грижите около поддържане на хигиената са големи,но си заслужава.Поне аз съм спокойна,че Мечка има достатъчно разходки и физически натоварвания,защото аз съм планинар и почти всека седмица сме на преход в Балкана.Даже Мечка вече си знае колко ни чака,за да стигнем до някоя хижа,която познава,и вече не обикаля като гламава нагоре-надолу,изминавайки разстоянието поне още два пъти. wink Като беше на 2.5 години се опитахме да минем прехода х.Ком- нос Емине,като предварително наши познати ни изкачиха храната по определени хижи ,защото змейо ядеше невероятни количества,нищо че беше лято.Даже и бяхме направили нещо като кучешко самарче,за да не м ъкна аз нейните неща-не беше сполучливо,защото все се закачваше някъде,а и Мечка умираше да влезне в някой дол,а аз да слизам,за да я прибера.Лудо дете беше! Но и много умно-научи отделните раници и палатки на кого принадлежат и стриктно ги охраняваше-даже не допускаше някой да се "обърка" и да влезне в чуждата "къща"-веднага скачаше и лаеше по него.Освен това се грижеше за състава на групата-тича да види водача,а после обратно беж до последния,и пак към първия...нямам представа какво разстояние е изминала,но ние и да не успяхме да направим целия преход,то тя със сигурност си ги е събрала километрите... cheers Ех,невероятни времена бяха-в туристическото дружество се шегуваха,че вече и на събранията трябва да я водя,за да пийне с приятели oleeee

nf_d,в момента я храня с гранули,но преди този период бяхме на домашно приготвена храна с добавки от витамини,минерали.Точно за кавказката,не мога да кажа,че гранулите имаха някакъв невероятен ефект,нищо че са висок клас.Добре е,ама за 150 лв.месечно може да и бъде още по-добре!Определено и при балансирано домашно меню с много месо,ориз,ярма,екирисажно брашно,зеленчуци+добавките беше пак в същото състояние.
User's Signature

#1169 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 02:08 PM

Цитат

Ей тази хубава новина я чакахме от Stkrisi! bravoS Много браво за Боли Мура и успех на срещата-дано да приеме мъжкаря.
Когато срещах Мечка с кандидат-жених при нас не се получи-Мечка реши,че първо трябва да го измъчи докрай,а той,душичката,търпеше...зъби,удари с лапи,ръмжене...пълна младоженска трагедия! s)
Колкото до вчерашната полемика- bash -направо съжелявам,че си загубих времето,за да пиша-така и не получихме никакъв конструктивен отговор!?!
Между впрочем,ако истински обичаш кавказката овчарка,не е ограничение,ако живеете в апартамент-вярно,че грижите около поддържане на хигиената са големи,но си заслужава.Поне аз съм спокойна,че Мечка има достатъчно разходки и физически натоварвания,защото аз съм планинар и почти всека седмица сме на преход в Балкана.Даже Мечка вече си знае колко ни чака,за да стигнем до някоя хижа,която познава,и вече не обикаля като гламава нагоре-надолу,изминавайки разстоянието поне още два пъти. wink Като беше на 2.5 години се опитахме да минем прехода х.Ком- нос Емине,като предварително наши познати ни изкачиха храната по определени хижи ,защото змейо ядеше невероятни количества,нищо че беше лято.Даже и бяхме направили нещо като кучешко самарче,за да не м ъкна аз нейните неща-не беше сполучливо,защото все се закачваше някъде,а и Мечка умираше да влезне в някой дол,а аз да слизам,за да я прибера.Лудо дете беше! Но и много умно-научи отделните раници и палатки на кого принадлежат и стриктно ги охраняваше-даже не допускаше някой да се "обърка" и да влезне в чуждата "къща"-веднага скачаше и лаеше по него.Освен това се грижеше за състава на групата-тича да види водача,а после обратно беж до последния,и пак към първия...нямам представа какво разстояние е изминала,но ние и да не успяхме да направим целия преход,то тя със сигурност си ги е събрала километрите... cheers Ех,невероятни времена бяха-в туристическото дружество се шегуваха,че вече и на събранията трябва да я водя,за да пийне с приятели oleeee

nf_d,в момента я храня с гранули,но преди този период бяхме на домашно приготвена храна с добавки от витамини,минерали.Точно за кавказката,не мога да кажа,че гранулите имаха някакъв невероятен ефект,нищо че са висок клас.Добре е,ама за 150 лв.месечно може да и бъде още по-добре!Определено и при балансирано домашно меню с много месо,ориз,ярма,екирисажно брашно,зеленчуци+добавките беше пак в същото състояние.

Дано да се харесат младите w) Относно отговорите които чакаш да знаеш че няма да ги получиш
l) l) l) l)От тяхна страна ще има много дълго мълчание Въобще не им се връзваи на глупостите Аз съм на мнение че всеки стопанин си знае най добре Не мога да приема някои си да ми казва какво да правя с моето куче как да го гледам каде да го водя и т.н Трябва ли ми помощ питам съветвам се и пак аз и само аз решавам какво е добре за моето куче Ще ми пишат тука що не паса овце с кучето Ма я моля ви се ходете си пасете овцете и ни оставете нормалните хора намира

#1170 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 03:04 PM

Цитат

Уважаеми,абсолютно подкрепям мнението ви,защото въпроса с истинското предназначени на породи кучета като КО,БОК(Каракачанско куче вкл.)не стои под въпрос!Между впрочем,щом се занимавате с овчарски кучета,знаете,че успеваемостта на кавказката в реални работни условия е много малка(в сравнение с Каракачанските кучета например).

Това го знаете от собствен опит или сте го прочели някъде? И какво имате предвид под "успеваемост"?

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни