Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1141 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2007 - 07:55 PM

Утре ще и взема мерките Трябва да се изкапем и разрешим хубаво d) b)

#1142 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 08:14 PM

За оценката звънах на Николина Давидовска Тя е съдя и председател на клуба за кавказка овчарка Разбрах ме се за неделя да направим експертна оценка и да платим членския внос на клуба От клуба са и дали номер още като се е родила но сега трябва да станем членове Ще ни препоръча мъжки за оплождане но аз вече сам си харесала Важний от развъдник ГАЛДОН но не пречи да видим още някои Трябва да си измисля име за развъдника заради бебетата В тяхното родословие трябва да пише от кои развъдник са и да го пише след името на кученцето Боли Мура Баян Кара Ула (Баян Кара Ула -името на развъдника )Но това е само ако ни дадат отлична оценка wink

#1143 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 10:31 PM

АБВ на ринговото представяне
« -: декември 14, 2005, 06:59:37 » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------
Това е официално одобрената от БРФК програма за обучение, по която се проведоха последните курсове:

----------------------------------------

1. Необходимост от ринг дресура на кучето, формални изисквания на съдиите

2. Изисквания към хендлера
- външен вид, облекло
- поведение преди изложбата
- поведение в ринга
- поведение след обявяване на резултатите

3. Приспособления и аксесоари за ринг
- дресура и показване в ринг
- изложбен повод
- нашийник
- храна, играчки, поощрения
- средства за подържане на козината и външния вид
- клетки, боксове и др.

4. Подготовка на кучето за изложба
- седмицата преди изложбата
- деня преди изложбата
- пътуване
- преди влизане в ринга
- между отделните оценявания

5. Показване на кучето на съдията
- показване на зъби
- проверка на тестиси
- преглед от съдията на конструкцията на кучето
- породни особености

6. Показване на кучето в стойка
- общи изисквания
- поставяне на предни крайници
- поставяне на задни крайници
- привличане и задържане на вниманието
- взаимодействие със стопаните, другите хендлери и кучета
- отстраняване наa гресивните прояви
- поставяне на кучето върху стойка
- прикриване на недостатъци и подчертаване на ефекти
- специфични особености на тренировките за стойка
- работа с примамки и поощрения
- работа с повода и нашийника

7 . Движение на кучето в ринга
- спефични породни особености на представяне на кучето в движение
- видове и фигури движения
- темпо и ритъм на движение, синхрон хендлер-куче
- носене на главата и опашката при движение
- движение на предни и задни крайници
- работа с повода и нашийникa
- взаимодействие с публиката, другите хендлери и другите кучета в ринга

9. Движение на кучето от повече от един хендлер

10. Представяне на кучето на почетните рингове двойка, породна група, BOG, BIS Junior, BIS

11. Специални изисквания при участие в състезания за хендлери

12 Взаимоотношения между хендлер и стопани------------------------------------------

#1144 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 10:34 PM

Честно да ви кажа въобще не я виждам Боли да ги направи тези стойки bl)

#1145 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 September 2007 - 02:31 AM

Никога не казвай НИКОГА !!!!!! Не кучето няма да направи тези движения , а ти ще се стегнеш и ще и повлияеш . Ако кучето го поеме някой от опитните хендлери и ще видиш на какво е способно. Разбирам те , транспортирането е много по-трудно с кавказците , а особено в жегите. За курса се обърнете към г-н Хлебаров !!!

#1146 Потребителят е офлайн   automobile Икона

Публикувано: 01 September 2007 - 10:17 AM

d) Нека да помогнем на тези чистокръвни кученца, порода 'Кавказка овчарка'- родени на 07 юли 2007г., обезпаразитени, да намерят добри стопани. Снимки на родителите и потомството могат да бъдат видяни тук в Интернет nok

#1147 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 September 2007 - 02:47 PM

Кученцата отдавна трябваше да имат първа , че и втора ваксина вече . А имат ли направени или не ?

#1148 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:32 AM

k

#1149 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 01:59 PM

Привет!
Ей,много вали тук,в Ст.Загора,а се бяхме наканили да ходим за риба с кавказката и кокера s) Цък!Цял ден кучовци си изкарват мързеливо-
oo+ oo
Stkrisi,стискаме палци-успяхте,нали? bravoS Хайде,казвай добрите новини!
Получих писмо от Елена- Vabank относно специализираната изложба на кавказки със съдия Киргизкая-няма промяна в плановете-живот и здраве остава за 10.11.07! 1super
Там ще получим експертна оценка-ей,голям мерак ми е,незнам защо,ние няма да заплождаме Мечка,ама умирам от това пусто любопитство... l)
Между впрочем има ли други апартаментни кавказки освен нас-честно казано аз се чувствам по-неприятно,че съм затворена в апартамент от кучо-моята Мечка е голям мързел-само се чуди как по-удобно да oo
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1150 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 02:26 PM

Не съм от хората, които обичат да ръсят съвети и акъл, но тук става дума за нещо, което истински обичам и пред, което се прекланям- кавказката овчарка. Изпитвам ужас, когато гледам как с лека ръка и невежество повечето от хората, пишещи в сайта се отнасят към нещо, което природата е градила с ХИЛЯДОЛЕТИЯ.Ние хората винаги се смятаме за единствеите фактори, за алфата и омегата на всичко и говорим за любов без изобщо да можем да обичаме. Какаво значи да обичаш едно животно...не значи ли да се съобразиш с неговите инстикнти, потребности, особености, дадености и нужди. не значи ли да поставиш него пред себе си/а не обратното , както е в 99% от случаите/.Ако искате да превърнете кавказец в пухкаво плюшено мече, значи просто сте невежи егоисти и много болни заблудени любиели. Ако ви попитам какво мислите за изнасилването, съм убеден, че всички ще го заклеймите като нехуманно и жестоко проявление, като груба намеса в личното пространство и какво ли още не. Но мога да ви кажа , че това, което се прави с Кавказците е дори още по- жестоко. То е равносилно да геноцид. Който иска куче за изложби/поредното нещо измислено от болни мозъци/, да си вземе нещо друго. Н е и вълкодав/това е сборно име на всички кучето, чиято функция е да пазят от диви животни и хора имота, вещите и всякакво имущество на стопанина и самия стопанин./ Вълкодавът има друга роля. А тя е ДА ПАЗИ! ДА ПАЗИ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ! Проумейте го и се отнасяйте към това с любов и УВАЖЕНИЕ. Ако един кавказец позволи на някой чужд човек да се доближи, значи е сбъркан. А ДА ГО ПИПНЕ ПО ТЕСТИСИТЕ....!!!!!?????!!!!! ТОЯ ТРЯБВА ДА Е САМОУБИЕЦ ИЛИ ЛУД. Всеки , който посегне към такова куче, трябва да знае какво го чака. Чака го болка.Така е НОРМАЛНО.Хиляди години природата е работола в тази насока. НОРМАЛНАТА реакция на вълкодава е когато нарушите ,когато пристъпите границата на личното му пространство или имота , който охранява Е ДА ВИ НАПАДНЕ. т.е, да премахне опасността, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА КОМАНДА ЗА ТОВА. ТОВА МУ Е РАБОТАТА. Независимо дали това е човек, куче , кон, прасе, вълк мечка или динозаваър. На кучето му е все тая. ТО НАПАДА. И ако нарушителят не избяга, ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИТ!!!Това знае един вълкодав. защо искате да го объркате, да превърнете, тези невероятни, уникални творения на природата в котки. защо не опитате да направите същото с лъв. Набивайте му канчето от малко и го носете по изложби. Дано да се случи да изяде някои от тези профани , дето наричат себе си съдии.Това са същите хора, дето обясняват , че да се дава сурово месо на кучето е вредно/ставало по-зло/.Или, че издутината на ставата на предните лапи при малки кучета е рахит,или когто кучето пази стопанина/а това е най-естествената проява на всяко куче/ да ви казват ,ч е е свръх възбудимо.И още хиляда и едно такива неща.Та защо не опитате да си вземете лъв и да го приспособите към абсурден начин на живот. Защото няма логика нали?. С вълкодава е същото. МОтото на вълкодава е:"СТАНАХ, УБИХ, ВЪРНАХ СЕ, ЛЕГНАХ." НАУЧЕТЕ ГО ДОБРЕ. И ако има малко любов у вас, се съобразете с него. Ще получите в замяна, нещо, което и най -смелите ви очаквания не са допускали. Едно истинско, неразрушимо, безмълвно и силно приятелство, пред което може само да се поклоните. Защото така се покланяте на самата природа. Аз поне се научих да го правя. НАучи ме едно куче. Много се надявам и вас да научи някое куче, за да спрете да ги изтезавате с глупавите си коплекси.

#1151 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 02:53 PM

Браво!
Точно така-ако искам да контактувам пълноценно с моята кавказка,най-удачно ще е да се изнеса някъде към махалите,високо в планината Родопи,да се занимавам с овцевъдство,продължавайки традицията по линия на дядо ми,да уважавам и зачитам природата!
Сигурно щах да го направя,ако живеех в миналия век-сега само мога да си мечтая за подобен живот и да използвам метрото,за да отида на работа!
Да-гадна урбанизация...!!!
User's Signature

#1152 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 02:59 PM

Цитат

Не съм от хората, които обичат да ръсят съвети и акъл, но тук става дума за нещо, което истински обичам и пред, което се прекланям- кавказката овчарка. Изпитвам ужас, когато гледам как с лека ръка и невежество повечето от хората, пишещи в сайта се отнасят към нещо, което природата е градила с ХИЛЯДОЛЕТИЯ.Ние хората винаги се смятаме за единствеите фактори, за алфата и омегата на всичко и говорим за любов без изобщо да можем да обичаме. Какаво значи да обичаш едно животно...не значи ли да се съобразиш с неговите инстикнти, потребности, особености, дадености и нужди. не значи ли да поставиш него пред себе си/а не обратното , както е в 99% от случаите/.Ако искате да превърнете кавказец в пухкаво плюшено мече, значи просто сте невежи егоисти и много болни заблудени любиели. Ако ви попитам какво мислите за изнасилването, съм убеден, че всички ще го заклеймите като нехуманно и жестоко проявление, като груба намеса в личното пространство и какво ли още не. Но мога да ви кажа , че това, което се прави с Кавказците е дори още по- жестоко. То е равносилно да геноцид. Който иска куче за изложби/поредното нещо измислено от болни мозъци/, да си вземе нещо друго. Н е и вълкодав/това е сборно име на всички кучето, чиято функция е да пазят от диви животни и хора имота, вещите и всякакво имущество на стопанина и самия стопанин./ Вълкодавът има друга роля. А тя е ДА ПАЗИ! ДА ПАЗИ С ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ! Проумейте го и се отнасяйте към това с любов и УВАЖЕНИЕ. Ако един кавказец позволи на някой чужд човек да се доближи, значи е сбъркан. А ДА ГО ПИПНЕ ПО ТЕСТИСИТЕ....!!!!!?????!!!!! ТОЯ ТРЯБВА ДА Е САМОУБИЕЦ ИЛИ ЛУД. Всеки , който посегне към такова куче, трябва да знае какво го чака. Чака го болка.Така е НОРМАЛНО.Хиляди години природата е работола в тази насока. НОРМАЛНАТА реакция на вълкодава е когато нарушите ,когато пристъпите границата на личното му пространство или имота , който охранява Е ДА ВИ НАПАДНЕ. т.е, да премахне опасността, БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА КОМАНДА ЗА ТОВА. ТОВА МУ Е РАБОТАТА. Независимо дали това е човек, куче , кон, прасе, вълк мечка или динозаваър. На кучето му е все тая. ТО НАПАДА. И ако нарушителят не избяга, ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИТ!!!Това знае един вълкодав. защо искате да го объркате, да превърнете, тези невероятни, уникални творения на природата в котки. защо не опитате да направите същото с лъв. Набивайте му канчето от малко и го носете по изложби. Дано да се случи да изяде някои от тези профани , дето наричат себе си съдии.Това са същите хора, дето обясняват , че да се дава сурово месо на кучето е вредно/ставало по-зло/.Или, че издутината на ставата на предните лапи при малки кучета е рахит,или когто кучето пази стопанина/а това е най-естествената проява на всяко куче/ да ви казват ,ч е е свръх възбудимо.И още хиляда и едно такива неща.Та защо не опитате да си вземете лъв и да го приспособите към абсурден начин на живот. Защото няма логика нали?. С вълкодава е същото. МОтото на вълкодава е:"СТАНАХ, УБИХ, ВЪРНАХ СЕ, ЛЕГНАХ." НАУЧЕТЕ ГО ДОБРЕ. И ако има малко любов у вас, се съобразете с него. Ще получите в замяна, нещо, което и най -смелите ви очаквания не са допускали. Едно истинско, неразрушимо, безмълвно и силно приятелство, пред което може само да се поклоните. Защото така се покланяте на самата природа. Аз поне се научих да го правя. НАучи ме едно куче. Много се надявам и вас да научи някое куче, за да спрете да ги изтезавате с глупавите си коплекси.

..........ниамам думи ,взел ми дъмите от устата ,казал си това което аз не мога да кажа ,чувствам го ,мисля го ,но не мога да го събера в един пост

поздрави за отношението ти към чобанските кучета
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1153 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:10 PM

до PAtanasova: не желая да споря. тук изобщо не става дума да ходиш в махалите и да гледаш овце. Става дума за отношение и уважение към това , което е сътворила природата. Никой не е казал, че не може да се гледа вълкодав сред хора. Аз гледам моя сред хора, ходя по кафета/открити/ с него. мога да се разхождам и по "витошка" ако реша. Просто знам на какво и как ще раегира. защото реакциите на едно нормално развито куче са предвидими.Проблем е когато се изкривяват даденостите.Тогава по насилствен и ненормален/противоестествен/ начин се формират незаложени реакции, като се подтискат заложените. Това при хората се нарича стрес или по-дълбоката му форма-шизофрения и доколкото знам се счита за болест. Защо при кучетат се налага като нещо нормално??!!??Защото са животни ли? Ебаси любовта към животните а? не е виновна урбанизацията , а собсттвената ни слабост. толкова от мен по въпроса.

#1154 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:19 PM

просто ако в планината границата на неприкосновеност за едно куче вълкодав е 50 метра , в града се свежда до 0,50 -1 м. но Я ИМА.нищо повече.и така е нормално. другото не е.

#1155 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 04:55 PM

Уважаеми,абсолютно подкрепям мнението ви,защото въпроса с истинското предназначени на породи кучета като КО,БОК(Каракачанско куче вкл.)не стои под въпрос!Между впрочем,щом се занимавате с овчарски кучета,знаете,че успеваемостта на кавказката в реални работни условия е много малка(в сравнение с Каракачанските кучета например)Може би наистина специализираните изложби не са най-удачния вариянт за определяне качествата на даден екземпляр-по мое мнение,особено екстериорните качества са далеч по-маловажни,за да се допусне дадено куче за разплод,отколкото работните му такива.И все пак са нужни правила и оганизации,макар и да ги оплювате,за да се запази породата!Нека се замислим-колко бебета се раждат от работещи родители-пазачи на стадата,а колко от тези бебета имат шанса да продължат традицията на породата?Е?Ясно е,че може би наистина ние сме прекомерни егоисти,лишавайки тези кучета от естествената им среда,особено аз ,която гледам кавказка в апартамент!?!И на мен,вярвайте,ми е най-приятно,когато съм на планина,събирам дърва за огрев,а гледам моята Мечка как наобикаля разпънатите палатки и пази зорко" покъшнината"...Всяко лято обикаляме седмица,две сред чукарите-без разни коли,хижи,легла и всякакви подобни екстри-и двете се чувстваме като у дома си,обаче рано или късно се прибираме в панелката-това е положението!Както казах по-горе,ако съм се родила 100-на години по-рано,може и да следвах пътя на дядо ми и прадядо ми-чобанството,ама не-пътувам с метрото за работа,а кучето ми не пази овцете,а лежи в леглото ми!Съответно при разходка,за да се придвижим до парка,трябва да се наложи в голяма степен социализация на кучето-не убивам вродените му качества,напротив-да научиш едно куче,да върви редом,да изпълнява комади като Стой!На място!и т.н е даже задължително-възбудимостта му на чуждо място трябва да е минимална-кавказката е пригодена да охранява собствена територия.Това е моето мнение.

Р.S-:Xayan,каво означава да се подтискат даденостите?Подтискат се нормалните реакции,насилствено,за да се формират неестествени такива-много е общо казано и важи за всяко живо същество поставено в неестествена среда?Моля Ви,обяснете конкретно,наистина ме интересува живо!
User's Signature

#1156 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 05:45 PM

bash И Тишина...
User's Signature

#1157 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:43 PM

'

#1158 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:49 PM

.

#1159 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 September 2007 - 12:36 AM

dimow , благодаря , че ме изпревари cheers . Не можах да пиша по-рано , но това , което чета си е пълна дискриминация на хората . При тези разсъждения ще се затрият всички чобански/овчарски породи кучета . Да не би да бъка от стада ? А така линиите ще се свиват и ще става все по-близкото кръстосване и .... се приближаваме към краят на породата. Ако няма любители на породата , които да си я гледат и в домовете и ДА ГИ ВОДЯТ НА ИЗЛОЖБИ СЪЩО така всичко ще свърши само за 5-10 години.

#1160 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:27 AM

Цитат

Цитат

Вие от къде сте? Съответно за другото разгонване някаква връзка?

От София сме-кв.Редута.Ще държим връзка тук и на лични,определено булката ми харесва,въпроса е те дали ще се харесат,а и искам Чоки да навърши две годинки-това ще стане на 25.03.2008.Вие от къде сте,може ако сте от София да дойдете някой път при нас в парка на зала Фестивална да се запознаят кученцата.

Ние сме от Димитровград и мие малко далече да ги запознаем,но пък незнам дали има гаранция дали Чоки и Тара ще се харесат ама всъщност те трябва да се запознаят преди разгонването тъй,че ако някой има наблизо като Хасково и Стара Загора нега да пише,а иначе за мъжкаря го изкарах на принтера и го показах на моята Тара и тя много го хареса. b)

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни