Кавказка овчарка
Публикувано: 12 March 2008 - 08:22 PM
Цитат
и вече намира пътя към цветенцата :( :angry: :angry:
Публикувано: 12 March 2008 - 10:03 PM
Цитат
Цитат
да бре да намира го, той си го знае мноого отдавна :angry:
заради него направих преди 2 седмици тези оградки.
Публикувано: 13 March 2008 - 01:46 PM
Цитат
Цитат
Цитат
да бре да намира го, той си го знае мноого отдавна :angry:
заради него направих преди 2 седмици тези оградки.
...............и вече са му омалели
п.п. в къщи въпроса градина или кучета беше решен веднъж още преди 3 години
Публикувано: 13 March 2008 - 03:07 PM
П.П. За да бъда съвсем изчерпателен и за да не бъдат задавани излишни въпроси ще отбележа, че темата "Агресия, доминантно поведение" съм я прочел и по този повод споменавам: кучо живее на двора!!! т.е. никога не се е качвал по легла, столове...; не е имал и възможност да види дори кога ние ядем та да му е давано от масата; не е имал и достъп много-много в къщата та да съм го пускал да минава преди мен през вратата.
П.П.П. Ще го постна това и в темата "Агресия, доминантно поведение" та дано от някъде получа съвет ;)
Публикувано: 13 March 2008 - 08:37 PM
Цитат
П.П. За да бъда съвсем изчерпателен и за да не бъдат задавани излишни въпроси ще отбележа, че темата "Агресия, доминантно поведение" съм я прочел и по този повод споменавам: кучо живее на двора!!! т.е. никога не се е качвал по легла, столове...; не е имал и възможност да види дори кога ние ядем та да му е давано от масата; не е имал и достъп много-много в къщата та да съм го пускал да минава преди мен през вратата.
П.П.П. Ще го постна това и в темата "Агресия, доминантно поведение" та дано от някъде получа съвет ;)
Например:
Oпитай да го храниш от ръката си.
Говори му гальовно и го хвали, когато се държи нормално.
Например:
Научи го да се храни по команда - "Яж".
Да се храни само, когато има разрешение за това.
За друго което да ти е от полза не се сещам. Четяйки поста ти мисля, че това е едва началото на едно трудно съжителство. Няма да ти е леко. Успех!
пс. Не се притеснявай да го наказваш и поощряваш. Не му спестявай мнението си по повод поведението му. Изгради строги граници на допустимото и не позволявай да ги прекрачва. Наложи му своите желания, не позволявай да се случва обратното.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 13 March 2008 - 08:51 PM
Страх ли те е от 4-месечното ти кученце?
Когато яде, отиди до него, ако ръмжи- поднеси си ръката към муцуната му. То не иска да те захапе, повярвай, то иска само да те Уплаши. Ако продължи ръмженето моментално хващаш за врата и натискаш на земята цялото тяло на кутрето. Държиш, докато не се успокои- той може да започне да квичи, да се дърпа. Не му обръщай внимание, нищо няма да му стане. Като се кротне, го пусни. Това нещо всеки път като яде, докато не се увериш, че си се преборил с проблема.
Друго- изисквай от кучето изпълнението на основни команди- "седни" преди да започне да се храни, подай команда "Яж", за да му Позволиш да го прави.
Успех.
Публикувано: 13 March 2008 - 09:45 PM
Цитат
Чадо,
между другото как се развиват нещата при вас с времето? Резултат?
Досега не ми е посегнал за нищо- и в дупето му бъркам чат-пат, за да съм сигурна, че ми дава да правя всичко с него! ;D Това в кръга на майтапа.
За което благодаря на човека, който ми даде този съвет. :palec:
Публикувано: 14 March 2008 - 12:05 AM
Публикувано: 14 March 2008 - 03:31 AM
Вярно, че позата "седни" е по-скоро "нисък старт", ама това все пак беше началото, а и лакомията беше голяма, както ще видиш от клипчето.
За това пък след ядене сядахме перфектно и гледаме мииииило :wub:
http://www.youtube.c...h?v=IUVM8iaiiwI
(това започнах да правя, защото се опита да ми изръмжи, докато яде или по-скоро си го помисли ;D)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 March 2008 - 08:13 AM
Съжалявам много, че съм пропуснал да спомена в предишния ми пост, но ние си
знаем командата "ЯЖ" и то перфектно. Докато не му я подам не припарва към
яденето. Проблема е в това, че слкед като започне да яде става като "кон
с капаци". Пробвал съм многократно да му бъркам в чинията, започва да ръмжи още по ожесточено а хвана ли го за врата да го тръшна на земята се разярява и то зверски
Цитат
Точно за този кучо от снимките става въпрос, на три месеца и десетина дни е в момента.
Публикувано: 14 March 2008 - 08:54 AM
Публикувано: 14 March 2008 - 09:29 AM
Йасуу, ще се настървява, как няма.. като е видяло, че има ефект и го оставяш. Но, не мога да дойда у вас и да ти кажа какво да правиш с кучето.. успех!