Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2141 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2008 - 07:13 PM

Много е порастнал бебока,страшен сладур!

#2142 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 08:22 PM

Цитат

хайде още 3 снимчици от днес ;)

и вече намира пътя към цветенцата :( :angry: :angry:
User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#2143 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2008 - 10:03 PM

Цитат

Цитат

да бре да намира го, той си го знае мноого отдавна  :angry:
заради него направих преди 2 седмици тези оградки.

#2144 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 11:21 PM

Цитат

Аха. Затова давам линк. Който се интересува, намира.

Благодаря, чадо.  :wub:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#2145 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 01:46 PM

Цитат

Цитат

Цитат

да бре да намира го, той си го знае мноого отдавна  :angry:
заради него направих преди 2 седмици тези оградки.

...............и вече са му омалели

п.п. в къщи въпроса градина или кучета беше решен веднъж още преди 3 години
User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#2146 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2008 - 03:07 PM

Ауу хора, направо се плаша вече, дайте съвет какво да правя. Кучо със всеки изминал ден става все по агресивен. Докато яде само да се приближа към него и започва зверско ръмжане, пробвах с методите описани по други теми (даване на лакомство докато яде) но файда няма :( Още по страшно е положението като му дам кокал. Само при приближаването ми се започва с ръмжане, щом тръгна да го погаля ми се нахвърля и то адски настървено да ме хапе. Думата "НЕ" в тези случаи не я зачита, плесна ли го се хвърля с още по голяма злоба а най-лошото е ако го тръшна на земята и го притисна за минутка през цялото време се дърпа и яростно се опитва да ме нападне. Щом се поуспокои и го пусна вместо да си е взел поука той ми се хвърля с невиждана злоба. Установих че Боя не помага ама грам, напротив все повече се озлобява. Ако някой може да даде съвет как да процедирам ще съм му много благодарен.

П.П. За да бъда съвсем изчерпателен и за да не бъдат задавани излишни въпроси ще отбележа, че темата "Агресия, доминантно поведение" съм я прочел и по този повод споменавам: кучо живее на двора!!! т.е. никога не се е качвал по легла, столове...; не е имал и възможност да види дори кога ние ядем та да му е давано от масата; не е имал и достъп много-много в къщата та да съм го пускал да минава преди мен през вратата.

П.П.П. Ще го постна това и в темата "Агресия, доминантно поведение" та дано от някъде получа съвет ;)

#2147 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 04:40 PM

и моита бе6е така агресия и пак агресия хапе6е ме по рацете рамже6е ама кат стана по голяма не праи ве4е такива работи,но понякога като се ядоса и стават подобни не6та ама.... :rolleyes:

#2148 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 05:51 PM

Цитат

Цитат

САМО Е РЕГИСТРИРАНА ТАМ. и само я развалят там.....

;)

Напъните да я използват като служебно и стражево куче наистина "развалят" породата. Както и стремежите им към гигантизъм и прекалено пищна космена покривка.

#2149 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 08:02 PM

към yasooo: на колко месеца е кучето с агресията? важно е  да се знае. може би си казвал някъде, но не съм чел. извинявай за това.

#2150 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 08:03 PM

всъщност за кучето от снимките ли става въпрос?

#2151 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 08:37 PM

Цитат

Ауу хора, направо се плаша вече, дайте съвет какво да правя. Кучо със всеки изминал ден става все по агресивен. Докато яде само да се приближа към него и започва зверско ръмжане, пробвах с методите описани по други теми (даване на лакомство докато яде) но файда няма :( Още по страшно е положението като му дам кокал. Само при приближаването ми се започва с ръмжане, щом тръгна да го погаля ми се нахвърля и то адски настървено да ме хапе. Думата "НЕ" в тези случаи не я зачита, плесна ли го се хвърля с още по голяма злоба а най-лошото е ако го тръшна на земята и го притисна за минутка през цялото време се дърпа и яростно се опитва да ме нападне. Щом се поуспокои и го пусна вместо да си е взел поука той ми се хвърля с невиждана злоба. Установих че Боя не помага ама грам, напротив все повече се озлобява. Ако някой може да даде съвет как да процедирам ще съм му много благодарен.

П.П. За да бъда съвсем изчерпателен и за да не бъдат задавани излишни въпроси ще отбележа, че темата "Агресия, доминантно поведение" съм я прочел и по този повод споменавам: кучо живее на двора!!! т.е. никога не се е качвал по легла, столове...; не е имал и възможност да види дори кога ние ядем та да му е давано от масата; не е имал и достъп много-много в къщата та да съм го пускал да минава преди мен през вратата.

П.П.П. Ще го постна това и в темата "Агресия, доминантно поведение" та дано от някъде получа съвет ;)

Например:
Oпитай да го храниш от ръката си.
Говори му гальовно и го хвали, когато се държи нормално.

Например:
Научи го да се храни по команда - "Яж".
Да се храни само, когато има разрешение за това.

За друго което да ти е от полза не се сещам. Четяйки поста ти мисля, че това е едва началото на едно трудно съжителство. Няма да ти е леко. Успех!

пс. Не се притеснявай да го наказваш и поощряваш. Не му спестявай мнението си по повод поведението му. Изгради строги граници на допустимото и не позволявай да ги прекрачва. Наложи му своите желания, не позволявай да се случва обратното.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#2152 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 08:51 PM

Към съветите на Мад Макс добавям нещо, което аз получих като съвет, когато моето куче прояви агресия към мен, докато беше бебе. Сиреч имам опит и Yаsoo, трябва да направиш нещо много важно.
Страх ли те е от 4-месечното ти кученце?
Когато яде, отиди до него, ако ръмжи- поднеси си ръката към муцуната му. То не иска да те захапе, повярвай, то иска само да те Уплаши. Ако продължи ръмженето моментално хващаш за врата и натискаш на земята цялото тяло на кутрето. Държиш, докато не се успокои- той може да започне да квичи, да се дърпа. Не му обръщай внимание, нищо няма да му стане. Като се кротне, го пусни. Това нещо всеки път като яде, докато не се увериш, че си се преборил с проблема.
Друго- изисквай от кучето изпълнението на основни команди- "седни" преди да започне да се храни, подай команда "Яж", за да му Позволиш да го прави.
Успех.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2153 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:17 PM

:palec:

Чадо,
между другото как се развиват нещата при вас с времето? Резултат?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#2154 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:45 PM

Цитат

:palec:

Чадо,
между другото как се развиват нещата при вас с времето? Резултат?

Досега не ми е посегнал за нищо- и в дупето му бъркам чат-пат, за да съм сигурна, че ми дава да правя всичко с него!  ;D Това в кръга на майтапа.
За което благодаря на човека, който ми даде този съвет.  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#2155 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 09:58 PM

Живи и здрави!  :blink:
Благодаря за отговора.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#2156 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 12:05 AM

yasooo, малко допълненеие към съветите. първо- това, че ти ръмжи е добър тест. значи имаш типично поведение на КО.след това , разбирам, че при настойчивост от твоя старна, неговата агресия ескалира. Нали така. ако да, също е много добре. типично поведение за КО. влез за малко в главата на кучето си. и изобщо се научи да "мислиш" вместо него.наблюдавай го постоянно и ще схванеш много бързо.защо ти ръмжи?. защото най вероятно смята, че ще му вземеш яденето. След като сте стигнали до такива отношения бъди малко по-търпелив.покажи му че не си заплаха за яденето.започни с нещо много просто.дай му гранули/едва ли умира за тях. остани при нрго докато яде и го погали.на другия ден пак направи същото, но преди да започне да яде му извикай много твърдо забранителна команда.най вероятно ще се спре за миг.използвай момента и му повтори командата ясно и твърдо.погали го. след това бутни съдът с яденето кум него и го поощри да яде с команда "яж"/или най добре си измисли твоя собствена/.то ще се поколебае, няма да му е съвсем ясно какво искаш. повтори командата. бутни леко съда към него. най веротно след няколко опита ще започне да яде.погали го.следващите дни затвърди нещата. после когато му даваш нещо много вкусно, повтори всичко това.остани при него, говор и му ласкаво, погали го леко. ако ти изръмжи, леко си дръпни ръката. скарай му се леко и пак го погали, ако пак ти изръмжи му извикай силно и твърдо забранителната команда.ако не спре да яде много е важно да ГО НАКАРАШ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ТОВА Е ПРАВИЛОТО, НО БЕЗ ДА ГО УНИЖАВАШ.ХВАНИ ГО ЗДРАВО за врата, или муцуната, задръж за малако като през това време с другата ръка вземи яденето. най добре това да е пресен голям кокъл с месо.тъй като вече няма какво да пази то ще се кротне. пак му го дай и повтори всичко докато не започне да се подчинява на 100% на командите. запомни. НЕ МОЖЕ ТВОЕ КУЧЕ ДА СИ ПАЗИ ХРАНАТА ОТ ТЕБ СЛЕД ВРЕМЕ.всеки  стопанин с такъв проблем е направил грешка във времето. и още нещо много важно.КО е куче което се е формирало като пазач САМОСИНДИКАЛНО.нормално е да иска да се налага. това е едно от най ценните му качества. запази го. в цялата процедура накарай кучето да ти има доверие/тя е с такава цел/ и респект, а не страх и покорство. много е важна разликата. това че в момента кучето ти побеснява когато се опитваш да му се налагаш със сила е нормално. ако се вгледаш, ще видиш, че КО СЕ БОРИ ДОКАТО  СЕ БОРЯТ С НЕГО.докато има съпротива то няма да се даде. това му казват гените.тази игра , ако може изобщо да се нарече игра, ще продължи с времето. ако кучето ти е с типичен нрав, оше много пъти , по различни поводи ще се опитва да те"тесттва". приемай това за нормално. покажи му просто че греши. ще получиш в замяна след 20 месеца, нещо дето не може да се опише. успех. ако има нещо , което те объркква не се притеснявай да питаш. може да не ти помогна, но няма да навредя. поздрави.

#2157 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 March 2008 - 03:31 AM

Ето нагледно как една лакомия чака разрешение да яде.
Вярно, че позата "седни" е по-скоро "нисък старт", ама това все пак беше началото, а и лакомията беше голяма, както ще видиш от клипчето.
За това пък след ядене сядахме перфектно и гледаме мииииило  :wub:

http://www.youtube.c...h?v=IUVM8iaiiwI

(това започнах да правя, защото се опита да ми изръмжи, докато яде или по-скоро си го помисли  ;D)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2158 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2008 - 08:13 AM

Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
Съжалявам много, че съм пропуснал да спомена в предишния ми пост, но ние си
знаем командата "ЯЖ" и то перфектно. Докато не му я подам не припарва към
яденето. Проблема е в това, че слкед като започне да яде става като "кон
с капаци". Пробвал съм многократно да му бъркам в чинията, започва да ръмжи още по ожесточено а хвана ли го за врата да го тръшна на земята се разярява и то зверски

Цитат

на колко месеца е кучето с агресията? всъщност за кучето от снимките ли става въпрос?

Точно за този кучо от снимките става въпрос, на три месеца и десетина дни е в момента.

#2159 Потребителят е офлайн   xayan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 08:54 AM

още по-добре. просто когато му дадеш командата, то приема че това вече е негово. нормално е. имаш силно индивидуално куче. в последствие /ако рабитиш добре с него/ще имаш много твърдо към дразнители куче/стига да не е хистерична агресията му/.стъпка по стъпка, с търпение, настоятелност и когато се налага твърдост/ това не значи тръшкане на земята, така "обиждаш" кучето и дори за момента да се подчинява, ако е много твърдо/както изглежда/ когато поотрасне пак ще се пробва. тогава ще ти е по -трудно. но щом се подчинява на "яж", значи си на правилен път ако си постоянен, постепенно  с времето кучето ще разбере, че не си заплаха за него и яденето му. чао за сега.

#2160 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 09:29 AM

КО не е звяр за бога!  ;D Толко ли са страшни тия 4-месечни бебоци?
Йасуу, ще се настървява, как няма.. като е видяло, че има ефект и го оставяш. Но, не мога да дойда у вас и да ти кажа какво да правиш с кучето.. успех!
User's Signature

Качена снимка

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема