Кавказка овчарка
Публикувано: 01 April 2008 - 11:12 AM
Цитат
Според мен е горе-долу нормална височина. Не си споменал за мъжко или женско става на въпрос.
Съдя по това, че кучетата растат до 2год възраст, до 9-10месец достигат 90-95% от растежа си.
Височината на кучето достига не по-малко от 65 см. за мъжки и не по-малко от 60 см за женски.
Желателния ръст за мъжко куче е - 72-78 см.
Публикувано: 01 April 2008 - 09:33 PM
Цитат

Na VI Specijalci pasa Ruskih rasa 30.03.2008. u SRC "Surcin" - Serbija
ce biti promovisana nova knjiga "Kavkaski ovcar".
To je prvo izdanje na srpskom jeziku o ovoj rasi. Obuhvata istorijat ove rase na Kavkazu i u Rusiji, tipovi rase, standatd (standart iz 1954. g., standard FCI i Ruski standard), komentari standarda, specificnost odgoja ovih pasa, ishrana, reprodukcija, osnove selekcije, izlozbe i smestaj i jos mnogo toga. Interesantna i za pocetnike i za profesionalce.
INFO: klub_ko_sao@ptt.yu.
Супер, но аз от този сребски йезик ничто не раз брах.
Публикувано: 03 April 2008 - 03:36 PM
пиша същите постове и в темата "Агресия, доминантно поведение", но там ме посъветваха да говоря главно със стопани на тази порода за това повтарям темата и тук.
Бях писал по този повод преди няколко страници и за мое съжаление ще продължа темата :( Проблемите ни с малкия на тема ръмжане, и нахвърляне главно по време на ядене бяха намаляли много но изведнъж от два дена насам се увеличиха адски
Две седмици процедирах първо команда "седни", изчакване и след това "яж" ако почне да ръмжи отнемане на чинията му а вече ако случайно се отпусне и започне със злоба да ръмжи го тръшкам на земята и задържам докато не се усмири нищо че той се озлобяваше все повече и повече. До преди няколко дни положението се беше нормализирало. Съвсем беше намаляло ръмжането или по скоро приличаше на грухтене ноооо......
Онзи ден изведнъж малкия стана адски агресивен, още при подаването на чинията оголва зъбите и започва адско ръмжане и непрекъснато понечва да хапе и то много настървено. Тръшна ли го на земята започва да се мята като обезумял и с невиждана до сега злоба се опитва да ме захапе. След някой и друг шамар като изяде докато е притиснат на земята даже се напикава от страх но продължава все по и по и по настървено да се мята. Днес пък даже на два пъти през деня докато си играехме му подавам няколко гранулки, щом ги изяде наведе глава започна да ме гледа в очите и заръмжа.
Стигнах до извода, че от тръшкането на земята и от пляскането той се озлобява все повече и повече Както бях написал в мой пост на по предишната страница метода с подхвърляне на лакомство ама грам не подейства Дайте съвет как да процедирам, че съм се хванал за главата направо кучо със всеки изминал ден става все по агресивен.
Публикувано: 03 April 2008 - 04:42 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 08:10 PM
с Барс обаче нещат аса други
по настоящем само аз мога да отида при него след като му е дадено ядене
навремето по повод агресията като цяло ме посъветваха стискане за врата /между холката и основата на ушите / и рязко и силно разтрисане - няма вероятност да те захапе а и приема жеста като показност за доминиране
друго също е полезно когато му се караж заедно с резкия и восок тон го почукваш по носа
примерно на 5 сантиметра над носната гъба / издава характерен звук /
по мой опит оказва голямо въздействие във възпитанието ежедневните ''борби'' с кучето
имам предвид борене при което винаги оставаш прав да няма въргаляне
по някой и друг удар с отворена ръка по тялото и при опит да се изнервя следва
рязко сграбчване за врата и разтрисане
всички в къщи ми се смеят от както сме взели кучето но аз нямам проблем с дисциплината
ако ще да го пребия /удрял съм го целенасочено 2 пъти и то за това че като избяга и не чува и не се прибира /не може да го накарам да седне не съм го учил на стандартните комнади седни легни и т.н.
имай едно на ум че кученце е още малко и може би наистина прави всичко от страх
не помня да си казвал ама как се отнася към други хора и животни докато има храна
за сега само това се сещам дето мога да споделя но ако се сетя ще пиша
успех
Публикувано: 03 April 2008 - 09:28 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 09:46 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 10:10 PM
П.П. xayan от София съм
Публикувано: 03 April 2008 - 11:30 PM
Смени породата преди проблемите да са станали по-сериозни.
Просто не си подхождате.
Това е моят извод след като изчетох личната ти драма.
КО не е за всеки. Това не трябва да те подтиска. Просто го приеми.
Трябва много доминантен собственик. Не голям и силен - доминантен!
Никоя куче не трябва да ръмжи и хапе СТОПАНИНА си!!!
Аз не бих го нахранил докато не спре...
Предполагам, че няма да ме послушаш, ама се почуствах длъжен да спра "доразвалянето" на животинката...
Публикувано: 04 April 2008 - 09:49 AM
Цитат
:huh:
Пиша те вече в списъка на завършените специалисти. Развил си се. Бравос.
Всякакво внимание от Ваша страна е добре дошло, уважаема Гуру...
Пред очите ти израстнах, дет се вика...
;D ;) B) :yahoo:
Публикувано: 04 April 2008 - 04:21 PM
Аз в него /ясуу/ виждам желание да се бори и справи с проблема.
Винаги съм била на мнение, че "смяната" на едно куче е най-голямото предателство. Независимо какво е, не трябва да забравяме, че ние сме си избрали точно това куче. Преди това сме имали достатъчно време да обмислим нещата и да се информираме. От там нататък си поемаме отговорността. До край.
Дано съм те разбрала погрешно..

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 04 April 2008 - 05:02 PM
Някой си,в някакъв си форум .. ще ми каже с подтекст да си махна кучето и,че еди коя си порода не била за мен.Айде бе ...
Мад Макс напълно съм съгласна с теб и аз виждам желание в Ясу да се справи с проблема,а в случая най-важно е търпението и желанието и любовта към животното,а то го усеща ...

Публикувано: 04 April 2008 - 05:35 PM
Бижу, има породи, които не са за всеки. Чау чау не е сред тях. ;D Надявам се, че Ясуу ще се справи с песа си, преди той да е станал социалноопасен. Неупрамляем, неподчинен на стопанина си пес от аборигенна порода е като хладно оръжие в ръцете на дете.
Успех на момчето. От сърце.
Публикувано: 04 April 2008 - 07:05 PM
Публикувано: 04 April 2008 - 07:36 PM
Цитат
Бижу, има породи, които не са за всеки. Чау чау не е сред тях. ;D Надявам се, че Ясуу ще се справи с песа си, преди той да е станал социалноопасен. Неупрамляем, неподчинен на стопанина си пес от аборигенна порода е като хладно оръжие в ръцете на дете.
Успех на момчето. От сърце.
И да Шадоу чау-чау наистина не е куче за всеки,защото е много упорито,своенравно и в случаите които не се възпитава,агресивно ...така,че не ми говори за чау-чау преди ти самия да си гледал такова куче или поне да си се запознал с качествата му.
п.п софи за офтопика

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +