Цитат
Кавказка овчарка
Публикувано: 04 April 2008 - 07:37 PM

Публикувано: 04 April 2008 - 07:42 PM
Цитат
Цитат
Бижу, има породи, които не са за всеки. Чау чау не е сред тях. ;D Надявам се, че Ясуу ще се справи с песа си, преди той да е станал социалноопасен. Неупрамляем, неподчинен на стопанина си пес от аборигенна порода е като хладно оръжие в ръцете на дете.
Успех на момчето. От сърце.
И да Шадоу чау-чау наистина не е куче за всеки,защото е много упорито,своенравно и в случаите които не се възпитава,агресивно ...така,че не ми говори за чау-чау преди ти самия да си гледал такова куче или поне да си се запознал с качествата му.
п.п софи за офтопика
Именно, Бижу. Затова има различни породи..
Аз няма да се справя с куче от семейството на териерите, например, щото не мога да им смогна на енергията и дивотията и затова не гледам куче от породата. ;) Но тук наистина говорим за "оръжие"- КО е оръжие, колкото и смешно да ви звучи. И не трябва да се дава на всеки "разрешително", за да го притежава.
Спирам дотук, явно се създава излишна полемика, без да се вниква в написаното.
Публикувано: 04 April 2008 - 07:57 PM
Щом този човек се е спрял на тази порода,аз вярвам,че се е запознал с това което си е взел ...
И никой от тук без да го познава не може да му каже едва ли не "разкарай кучето"..
п.п и с чау-чау едва ли ще се справиш,не можеш да смогнеш да изчистиш космите от дивана ти :P ;)

Публикувано: 04 April 2008 - 10:09 PM
Ей затва не исках да почвам да пиша.
Тия "с желание всичко се постига" ги оставете за лексиконите!
Както и хайку словата на БГ женския вариант на Далай Лама...
Дето пробива камъни с постоянство...
Не може да отидеш да стрелбище с въздушни пушки, никога да не си стрелял и да поискаш пушка помпа без приклад. Мноо гадно рита....
Продължете с съветите тип в-к "Лична драма" и ни уведомете след година кой е бил изяден... ;)
Повтарям, че не го казах с лоши чувства. С това шега не бива.
Шадоу е напълно права!
Публикувано: 04 April 2008 - 10:10 PM
да ме накара да сменя породата а още повече пък кучето!
Не ми е първото куче което гледам, може да ми е доста по трудно с
този малък дивак, но мисля че все пак ще се справя.
Публикувано: 07 April 2008 - 06:14 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 07:22 AM
Цитат
колкото по - трудно е възпитанието толкова по - голямо е удоволствието от контакта с животното
да са ви живи и здрави любимците и може да качите по някоя снимчица
успех
Публикувано: 08 April 2008 - 02:56 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 05:56 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 06:01 PM
Както споменах в предишните ми постове бях стигнал до извода, че с лошо на глава няма да излеза с него. Последните десет дни започнах да го карам само с добро. По време на ядене щом почне да ръмжи силно един, два пъти "НЕ" последвано от леко стискане за врата и му взимам чинията. Като се успокои пак наново "СЕДНИ", "ЯЖ" и т.н. Така поне по 3-4 пъти на хранене. Резултатите са на лице ;) вече не ми се нахвърля като преди, ръмжането съвсем намаля. Единствено по време на ядене а и поне 2-3 минути след това, дори да съм на голямо разстояние от него или пък с една ръка да му побутвам чинията той неспирно издава някакви тихи звуци, нещо средно м/у мърморене-грухтене-ръмжане. Та с две думи нещата лека полека се нормализират :yahoo: Мисля да продължа така да процедирам, пък да видим дали и това "грухтене" ще престане. :blink:
Ето го и дребосъка Декстър, вече цели 28кг. и височина до холка 56см. Расте с часове, направо се плаша като го гледам колко дръпна само през последните няколко седмици. Луд е по цялата си глава, двор вече нямаме, целия го е разнищил ;D

Публикувано: 15 April 2008 - 07:13 AM
няма начин да не се справиш ако си достатъчно упорит и настоятелен
я го виж Убавеца каква гоЛЕма глава е направил
да ти е жив и здрав

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +