Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2601 Потребителят е офлайн   TM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2008 - 12:36 PM

Привет на всички.Нов съм тук и имам звяр от същата порода на 6 месеца и 12 дена.Разбрах за сайта и реших да се регистрирам и както видях има хора с голям опит и някой път може да искам съвет,защото съм нов в "бранша"  :kuchence: Тази вечер може и снимки да пусна да видите зверчето  ;D

#2602 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 02:50 PM

ТМ,добре дошъл в лудницата ;D и питай за каквото искаш- с каквото мога помагам,а и всички други,мисля...
Рекси- ти като можеш да го разхождаш още,значи сте добре. Аз можех само до 5-6 месеца-после започна той да ме разхожда и се отказах ;D

#2603 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 02:54 PM

За килимчето съм съгласна с майка ти-не е хубаво да лежи на студения теракот. Моят си беше харесал от бебе една възглавница и си я разнасяше навсякъде-спеше на нея като човек.Ако му стане топло-пак ще легне на теракота-няма да изстине ;)

#2604 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:07 PM

Ето една наша разходка,ние вече сме лесни  ;D цък

#2605 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:31 PM

браво,така трябва! А ако няма наоколо жива душа-още по-добре ;D

#2606 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:36 PM

Цитат

браво,така трябва! А ако няма наоколо жива душа-още по-добре ;D

Да няма  B) и вече с нея си ходя сама на разходка,слуша ме. :blink: Само дето миналия път така ме ядоса,че не я пуснах да влезе вътре.Един час я викам да дойде,тя наща над нашата къща яде най-спокойно кравешки ла**а  :o направо  :o аз я удрям леко,тя пак яде..какво беше т'ва чудо.После беше цялата омазана,абе явно само тя върши такива магарий :angry:

#2607 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:40 PM

По въпроса за акото,чувала съм ,че някои правят такива магарии,било поради липса на някакви в-ва- но не зная....може само да си е играла ;D -няма нищо до и стане. Аз лично не съм имала такива случаи...

#2608 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:46 PM

Цитат

По въпроса за акото,чувала съм ,че някои правят такива магарии,било поради липса на някакви в-ва- но не зная....може само да си е играла ;D -няма нищо до и стане. Аз лично не съм имала такива случаи...

Да,но аз пощурявам като я видя цялата в.....  :(

#2609 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:50 PM

Между другото-къде си гледаш кучето-ако е на двора-свиквай. Моите през лятото си копаят дупки да се крият и да играят-целите стават в кал и прах,но какво да правиш....само им се радвам ;D

#2610 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 04:08 PM

Цитат

Между другото-къде си гледаш кучето-ако е на двора-свиквай. Моите през лятото си копаят дупки да се крият и да играят-целите стават в кал и прах,но какво да правиш....само им се радвам ;D

Да на двора е. ;D И нашата копае дупки,даже и сега.  ;D

#2611 Потребителят е офлайн   TM Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 09:02 PM

Благодаря за посрещането megan  :namigam: Хайде сега отиваме на разходка и като се върнем може да пусна някоя друга снимка.Това е за сега от мен :blink:

#2612 Потребителят е офлайн   pablo3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 04:11 PM

Здравейте,
    Имам проблем с растежа или поне така си мисля с моята кавказка, казва се Ная. Забелязвам го вече десетина дни, накуцва със заден ляв крак. Оказа се според мнението на ветеринаря в телефонен разговор, че е възможен проблем с костите. Преди 3 дни идва заради раничка на задната част, но се оказа заради глисти . Явно се е хапала и я дразни, но и бълхите са напипали "уязвимата " част и те също я дразнят. Предприех мерки с хапчета за глисти и отново ще взема препарат против "редовните съквартиранти". Та проблема, е че този ден не го имаше проблема. Преди идването на ветеринаря ми се беше сторило, че куца леко, но го правеше когато на нея и скимне. Няма нищо видимо, но си държи крака вдигнат при ходене. Докато тича не се забелязва нищо. Днес обаче ми прави силно впечатление и се чух с ветеринаря и той ме прати на рентген и ми каза , че има вариант това да е от растежа или е кофти нелечима болест на костите, за някакво срастване спомена. Давал съм и калциии до 7 месец, а сега е на 8 месеца и 18 дни. Давал съм както си е 10 хапчета за 10 дни и следва 20 дена почивка, като сало веднъж закъснях с 10-тина дни от датат за даване. Леко съм притеснен. Може ли някой да ми сподели свой опит или нещо да ме посъветва. Въпреки това в близките дни мисля да я заведа на рентген.
User's Signature

www.pavel3.deviantart.com

#2613 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 09:56 PM

За мен това даване на калции е много малко-ние пиехме всеки ден,без почивка до година и два месеца-това са тежки,бързорастящи кучета не може толкова малко калции,даже по едно време се бях притеснила нещо,та бихме и витамин Д за по-добро усвояване,освен това всеки ден поне по два часа разходки и игра...незнам кой ви е предписал тая схема ама за мен не е достатъчно.Освен това как можахте да допуснете да има рани от глисти и бълхи,хапчетата и фронтлайна не са само мерки след свършен факт,дават се и се слагат редовно!Много се дразня на мърляви стопани,извинявам се за тона,нищо лично-дано се оправи кучинката и се отнесете сериозно към проблема,че доста трудно се гледа сакато животно едно поне десетина-петнадесет години!

#2614 Потребителят е офлайн   pablo3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 02:26 AM

Благодаря за мнението и за съвета най-вече. Второ не съм "мърляв стопанин" и не се обиждам понеже без калциевата терапия съм изгледал преди това доста красив БОК и умря на 15 години. Съжалявам, че не мога да Ви го покажа на снимка понеже бях по-малък и не съм го снимал, може би не съм имал нужда да го показвам. Имам опит и не съм забелязал тези рани , те наистина се оказа добре скрита, просто не съм го забелязвал. Не забравяйте, че това са най-издръжливите и сурови породи може би от всички. Знам как се гледа голямо куче и съвета ми за тази терапия дойде от ветеринари и хора с такива кучета, прочел съм не малко за тези породи и мнения за гледането им. Да Ви кажа честно всички са различни и кучето трябва да гради имунитет най-вече чрез себе си и не мисля, че съм мърляч.  Това не стайно куче и аз се отнасям твърде добре с него и когато е трябвало е даван калций. Ще послушам съвета за това, което споменахте и пак благодаря. То преживя най-големите жеги и сега студ и за разлика от него много САО-та и алабаи им се подсичаха краката и стопаните им следяха дори кръвните телца на тези наистина сурови и издръжливи кучета.
User's Signature

#2615 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2008 - 05:43 AM

По скоро бих казал "мърляв" ветеринар а не мърляв стопанин :)
Напълно подкрепям dmst, личното ми и разбира се непрофесионално мнение е че калция е бил прекалено малко. Аз също давах до 11 месечна възрас калции Делис без прекъсване и то не по 1 хапче на 10кг а по 1 на 5кг. След като достигнахме тегло от 30кг. продължих да давам по 5 хапчета на ден. Тази дозировка беше предписана от личния ни доктор и мисля, че кучо израстна както си трябва :)

#2616 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 10:08 AM

Наистина не съм искала да ви засегна,просто ми е мъчно за кученцето-може да "сурови и издръжливи" кучета,ама в естествената си среда из пустошта със стадата,нашите са само бледа сянка на предците си и ние сме поели ангажимента да ги опазим живи и здрави!Може би наистена доктора ви не е специалист,сменете го и поискаите изследвания за калция,не слушаите много многа съветите на хората-има хора и хора-някои дето си пускат кучетата на боеве например бих изпозастреляла с огромно удоволствие,въпреки,че имат същата порода куче.Наистина съм съгласна,че кучето само трябва да гради имунитет,но не може само да се пребори с бълхите,глистите,а с рахита още по-малко.Стискам палци да е фалшива тревога и кучинката да е добре,пишете какво става когато имате резултати,успех!

#2617 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 11:01 AM

Прочетете малко, след това давайте лоши съвети.
Лекар, който предписва калций без направени кръвни изследвания, е чисто и просто Търговец!  :Бляк!:

Ето и още за четене, за хората, които се интересуват, разбира се.  ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2618 Потребителят е офлайн   pablo3 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 01:47 PM

Не не се засягам, защото човек се подвежда понякога от различини хора и мнения. Наистина е така, че без намеса на стопанин глисти, бълхи, растеж и т.н. са голяма опасност и не бих си позволил да го занемаря. Възможно е да съм допуснал и аз грешки, но са били несъзнателни. Какво е най удачно да предприема сега? Наистина момента е особен, защото в тази възраст (почти 9 месеца) нормалния растеж е от основно значение. Да го заведа на рентген или да продължа с калция макар, че съм закъснял с почти месец или нещо друго. С "лошите съветници" ситуацията е ясна, там ще се предприемат мерки. Да изчакам ли няколко дни, понеже имам и други съмнения. Те идват от това че се завря в едни храсти в градинкита на двора, беше просто "разгромила" едно твърде популярно растение "чемширени храсти"  :blink: и реално от него ден нататък се появи това куцане . Независимо от всичко ще съм благодарен ако и затова дадете мнение, все пак човек се учи от опита на другите. Непременно ще Ви държа в течение и скоро ще сложа снимки, за да се убедите, че не съм от "лошите стопани" ;).
    Поздрави
User's Signature

#2619 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2008 - 02:13 PM

Цитат

Прочетете малко, след това давайте лоши съвети.
Лекар, който предписва калций без направени кръвни изследвания, е чисто и просто Търговец! 

A защо се изказваш и ти неподготвена? Първото което е не знаеш дали на кучетата ни са правени изследвания за нивото на калция или не. Другото което е съвети никой не дава, просто обясняваме ние как сме процедирали до момента. А и както много добре знаеш дозировката на калция много зависи и от това с каква храна храниш кучето. Ако го хранех с Роял Канин или Хилс сигурно нямаше да му давам, но при условие, че то яде само домашно сготвена.... ;) Мога да твърдя, че си имаме перфектния ветеринарен лекар, единствения проблем е, че цяло лято почти не се задържаше в София :(

#2620 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 03:05 PM

Цитат

По скоро бих казал "мърляв" ветеринар а не мърляв стопанин :)
Напълно подкрепям dmst, личното ми и разбира се непрофесионално мнение е че калция е бил прекалено малко.

Как разбра, че калция е бил "прекалено малко"? Знаеш ли резултатите от кръвния анализ, знаеш ли с какво се храни животното? Или просто реши да ни кажеш, че калция е малко, щото ти си тъпчел животното с калций на корем?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема