Кавказка овчарка
Публикувано: 10 December 2008 - 12:36 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 03:36 PM
Цитат
Да няма B) и вече с нея си ходя сама на разходка,слуша ме. :blink: Само дето миналия път така ме ядоса,че не я пуснах да влезе вътре.Един час я викам да дойде,тя наща над нашата къща яде най-спокойно кравешки ла**а :o направо :o аз я удрям леко,тя пак яде..какво беше т'ва чудо.После беше цялата омазана,абе явно само тя върши такива магарий :angry:
Публикувано: 10 December 2008 - 03:46 PM
Цитат
Да,но аз пощурявам като я видя цялата в..... :(
Публикувано: 10 December 2008 - 04:08 PM
Цитат
Да на двора е. ;D И нашата копае дупки,даже и сега. ;D
Публикувано: 13 December 2008 - 04:11 PM
Имам проблем с растежа или поне така си мисля с моята кавказка, казва се Ная. Забелязвам го вече десетина дни, накуцва със заден ляв крак. Оказа се според мнението на ветеринаря в телефонен разговор, че е възможен проблем с костите. Преди 3 дни идва заради раничка на задната част, но се оказа заради глисти . Явно се е хапала и я дразни, но и бълхите са напипали "уязвимата " част и те също я дразнят. Предприех мерки с хапчета за глисти и отново ще взема препарат против "редовните съквартиранти". Та проблема, е че този ден не го имаше проблема. Преди идването на ветеринаря ми се беше сторило, че куца леко, но го правеше когато на нея и скимне. Няма нищо видимо, но си държи крака вдигнат при ходене. Докато тича не се забелязва нищо. Днес обаче ми прави силно впечатление и се чух с ветеринаря и той ме прати на рентген и ми каза , че има вариант това да е от растежа или е кофти нелечима болест на костите, за някакво срастване спомена. Давал съм и калциии до 7 месец, а сега е на 8 месеца и 18 дни. Давал съм както си е 10 хапчета за 10 дни и следва 20 дена почивка, като сало веднъж закъснях с 10-тина дни от датат за даване. Леко съм притеснен. Може ли някой да ми сподели свой опит или нещо да ме посъветва. Въпреки това в близките дни мисля да я заведа на рентген.

www.pavel3.deviantart.com
Публикувано: 13 December 2008 - 09:56 PM
Публикувано: 14 December 2008 - 02:26 AM

Публикувано: 14 December 2008 - 05:43 AM
Напълно подкрепям dmst, личното ми и разбира се непрофесионално мнение е че калция е бил прекалено малко. Аз също давах до 11 месечна възрас калции Делис без прекъсване и то не по 1 хапче на 10кг а по 1 на 5кг. След като достигнахме тегло от 30кг. продължих да давам по 5 хапчета на ден. Тази дозировка беше предписана от личния ни доктор и мисля, че кучо израстна както си трябва :)
Публикувано: 14 December 2008 - 10:08 AM
Публикувано: 14 December 2008 - 11:01 AM
Лекар, който предписва калций без направени кръвни изследвания, е чисто и просто Търговец! :Бляк!:
Ето и още за четене, за хората, които се интересуват, разбира се. ;)
Публикувано: 14 December 2008 - 01:47 PM
Поздрави

Публикувано: 14 December 2008 - 02:13 PM
Цитат
Лекар, който предписва калций без направени кръвни изследвания, е чисто и просто Търговец!
A защо се изказваш и ти неподготвена? Първото което е не знаеш дали на кучетата ни са правени изследвания за нивото на калция или не. Другото което е съвети никой не дава, просто обясняваме ние как сме процедирали до момента. А и както много добре знаеш дозировката на калция много зависи и от това с каква храна храниш кучето. Ако го хранех с Роял Канин или Хилс сигурно нямаше да му давам, но при условие, че то яде само домашно сготвена.... ;) Мога да твърдя, че си имаме перфектния ветеринарен лекар, единствения проблем е, че цяло лято почти не се задържаше в София :(
Публикувано: 14 December 2008 - 03:05 PM
Цитат
Напълно подкрепям dmst, личното ми и разбира се непрофесионално мнение е че калция е бил прекалено малко.
Как разбра, че калция е бил "прекалено малко"? Знаеш ли резултатите от кръвния анализ, знаеш ли с какво се храни животното? Или просто реши да ни кажеш, че калция е малко, щото ти си тъпчел животното с калций на корем?