Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2561 Потребителят е офлайн   CO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2008 - 06:00 PM

;D ;D Благодаря ти yasoo!Мисля,че схванах идеята и ще се опитам да направя нещо подобно.Предполагам,че ще върши работа :blink:Поздрави на Декстър

#2562 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 09:44 PM

stkrisi попораснал е малкия мишок
да ти е жив и здрав и много радост да носи
User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#2563 Потребителят е офлайн   kokobongo Икона

Публикувано: 08 November 2008 - 01:32 PM

Цитат

уфффф не мога да го нарисувам и това си е  :'( В крайна сметка направих нещо като карикатура колкото да стане ясно за какво говоря (кучетата не съм ги рисувал аз а само сандъчето  ;D ) Значи сегамм....
Можеш много лесно с подръчни материали да сковеш нещо като легло което просто по краищата си да има перваз предпазващ бебоците от премачкване. Виж карикатурата, мисля, че ще ти стане ясно за какво иде реч  ;D

Качена снимка

по принцип, когато майката не е при малките, те инстинктивно се вкупчват едно във друго и става едно кълбо от кученца, така че такова легло ми е трудно да разбера от каква полза ще е, освен по-късно, когато те почнат да се разхождат полуслепи - тогава трябва де се внимава да не се шмугнат някъде, защото няма да знаят как да излезнат оттам...когато майката дойде пак и реши да легне, по принцип прави горе-долу кръгообразно движение около тях, за да легне, така че кученцата няма чак толкова голяма опасност да бъдат стъпкани при лягането....

#2564 Потребителят е офлайн   veranika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 09:56 AM

Здравейте на всички.Искам да попитам дали може да се получи фалшива бременност при куче,което е заплодено.Днес е 62 ден от заплождането,съответно всеки ден чакам с нетърпение да роди,но като че ли никакви симптоми не забелязвам.Освен че гърдичките и са страшно уголемени и произвеждат мляко.Увеличение на стомаха май няма,яде си нормално,поспива си повечко ,но също така бяга  и скача.Незнам вече какво да мисля и взех изключително много се притеснявам.Ще съм ви много благодарна ако някой който се е сблъсквал с подобен проблем сподели какво трябва да направя. :sos:

#2565 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 November 2008 - 12:29 PM

Мисля, че ви трябва ехограф. По-добре питайте във Ветеринарния раздел.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2566 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2008 - 12:37 PM

Може и да не е бременна и да кара мнима бременност.
Заведете я при вет за преглед и ехограф, както ви е посъветвала bushkata, за да се види има или няма плод в нея.
Не стискайте млечните жлези, за да проверявате дали има нещо в тях! Правите лоша услуга на кучицата.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2567 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 01:12 PM

:blink:

#2568 Потребителят е офлайн   toncho_zidarov Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 08:31 PM

Цитат

уфффф не мога да го нарисувам и това си е  :'( В крайна сметка направих нещо като карикатура колкото да стане ясно за какво говоря (кучетата не съм ги рисувал аз а само сандъчето  ;D ) Значи сегамм....
Можеш много лесно с подръчни материали да сковеш нещо като легло което просто по краищата си да има перваз предпазващ бебоците от премачкване. Виж карикатурата, мисля, че ще ти стане ясно за какво иде реч  ;D

Качена снимка

Тази система се използва при прасетата при кучетата има по-голяма вероятност майката да изяде малките, отколкото да ги смачка.

#2569 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2008 - 01:45 PM

Малко късно се включвам в темата за ражданията,но имам известен опит/с кучетата,де ;)/
Миналата година моята за пръв път роди-малко преди това съвсем откачиризгони другите две от помещението,в което живеят. Направо горките си бяха наритани отвън като бездомни кучета.Роди сама,проблеми нямаше,но чак след седмица ме допусна да ги видя-не говорим изобщо за пипане.Родиха се пет,но не знам защо тя си придърпа две и обръщаше внимание само на тях.Станаха направо малки слончета... Когато малките започнаха сами да излизат на двора чак тогава ми разреши да ги пипам и то за миг не ги изпускаше от очи,ставаше нервна когато ги вземах. Дано на тези,които им предстоят такива събития,да нямат проблеми. Иначе е мноого щуро с малките бебета....

#2570 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2008 - 01:55 PM

Veranika,ако кучето наистина е бременно,коремът "увисва" и бебетата могат да се напипат/при напреднала бременност/,но най9сигурно е с видеозон-има портативни,е поне моят ветеринар има...

#2571 Потребителят е офлайн   king_james23 Икона

Публикувано: 21 November 2008 - 03:11 PM

Здравейте :blink: Тези дни ще ми дадът малко куче Кавказка овчарка но до сега сам гледал само 1 куче  :blink: трудно ли е за гледане?Ще го гледам в апартамент,как се справяте с яденето,с какво го храните?Боледува ли често?Кое е най-важните неща които трябва да имам и да зн  ;)

#2572 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2008 - 10:32 PM

Добре дошъл в клуба! Мнооого въпроси още ще имаш,прочети форума и питай без проблеми...то така става. Може в апартамент,аз ги гледах до към 1г. в апартамент/като детска градина/-а после в къщата на свободен режим.
Иначе те чака яко бягане и зор при разходките,дано да обичаш да спортуваш ;D
Важното е да не се шашкаш,щом си решил да се занимаваш с тази своенравна порода,давай и не бой сернищо хубаво не става без зор.

#2573 Потребителят е офлайн   megi_60 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 05:16 PM

Здравейте, радвам се, че най-после пристигна  така дългоочаквания домашен любимец - пазач в нашия дом. От вчера със съпруга ми сме горди собственици на прекрасно мъжко кавказче на 45 дена :yahoo:. Изчетох почти всичко писано по въпроса във форума и стигнах до извода, че породата не е лека за отглеждане, но с внимание и най-вече с любов ще възпитаме едно умно и надявам се добро /поне за нас/ куче. Струва ми се сме на ясно с тежката задача с която сме се нагърбили, но желанието ни е огромно, пък и като видяхме бебо направо се влюбихме в него.
Имам само няколко въпроса към старите познавачи, колко често на ден трябва да се  храни кученцето, тъй като и двамата сме на работа - редовна смяна и за сега плановете са за сутрин и вечер, но колеги ме уверяват, че трябва да се храни по 3-4 пъти на ден. И кога най-рано ще мога да го изкъпя, тъй като е гледано на вън и е малко мръсничък. Казаха познати, че ще го простудя, било рано за къпане.

Поздрави !

#2574 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2008 - 06:43 PM

Честито!
Да Ви е жив и здрав и много-мноого да ви радва дребосъка :)

По добре не го къпи за момента, рискът да настине е мноого голям. Първо че е още много малък а и времето е бая студено. Забърши го хубаво с мокра кърпа, мисля че това ще е достатъчно.
За храненето.... еми малкото кутре трябва да се храни поне по 4-5 пъти дневно до към третия месец, след това до към шести месец по 3-4 пъти а след шестия може и по два пъти на ден.

Пусни някоя снимчица да го видим и ний малкия разбойник :)

#2575 Потребителят е офлайн   megi_60 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 01:28 PM

Много благодаря, за съветител, скоро ще кача и снимки Вчера като се прибрах си играхме с часове, изпоизяде ме с острите си зъбки, но не ни остави да спим цяла нощ - плака като съдран без да спре
Дано скоро утихне мъката по майка му, още търси да суче - горкото Довечера сме на доктор за обезпаразитяване и ваксина, ще видим какво ще ни посъветва и доктора

Поздрави и обещавам скоро да кача снимки на малкия Алекс ! :blink:

#2576 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 02:26 PM

Честито бебе,Меги! Бебешката работа си е бебешка- трябва да се хранят често,аз поне така съм практикувала,през няколко часа. За къпането-според мен да не е много често. Моите съм ги къпала много рядко,а и в момента са на свободен режим на двора.Само обезпаразитявам и реваксинирам редовно. Вярно е,че с много любов и търпение ще си отгледаш кучето,но характера си остава-не гледаме болонки все пак. Инатести са и понякога е по-добре да се оставят на мира ;D

#2577 Потребителят е офлайн   Reksy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 08:46 PM

здравейте одавна не сме се включвали  :Pчестито ново бебче да ви е здраво и много игриво ние растеме но нещо много често се влюбваме и само си виеме не само срещу луната ;D

#2578 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2008 - 10:40 AM

Ееее след като само си виете трябва да сте щастливи  ;D Нас ни е подгонил хормона също и направо сме се побъркали. Неще да яде, види ли 2-3 определени кучета в парка направо пощръклява, мен ме забравя на секундата, само те са му в главата :( Тръгва след тях и не ми обръща ама грам внимание, като хипнотизиран е и само трябва да го преследвам из кварталите. Не си играе вече и с другите кучета а само гледа да им се катери отгоре на споменатите по горе 2-3-ма любимци а ако някой друг тръгне да му се качва си "показва рогцата"  :angry: Някакъв ад е от 2 седмици на сам  :( С/у нас в двора пък живеят майка му и сестра му а те са.... разгонени  ;D не ме питай за какво скимтене става дума по цяла нощ а излезем ли от двора се залепва пред тяхната ограда и няма мърдане, ни кремвирши, ни салами помагат, строгия тон също и от шамаросването няма файда. Запъва се като магаре на мост а дръпна ли го по силно се пльосва на земята и до там, тез 58кг. не мога да ги завлека  ;D
Абреее с две думи някаква трагедия е, хормоните си казват думата  :( и най лошото е че съм безсилен и нямам идея как да процедирам

#2579 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2008 - 01:07 PM

М/у другото днес сме рожденници  :wub: правим една годинка. Може да сме порастнали ама акъла скоро май няма да ни дойде  ;D
Хайде сега няколко пресни снимчици от нас.

#2580 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 01:59 PM

Честит рожден ден на Декстър! Да ти е жив и здрав,много да те радва,и повечко да те слуша  ;D Ето и от нас пресни снимки от преди седмица  :->) С триста зора я снимах на разходката,защото постоянно бяга  :o ;D
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
;)

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131