Кавказка овчарка
Публикувано: 29 December 2008 - 08:58 PM
Докато бяха малки обираха всичко като прахосмукачки-по улиците,в къщи... А имах един случай,когато едното беше си намерило кокалче на улицата и в продължение на около половин час си го държа в устата,за да не го видя и да се скарам...усетих се,че има нещо,защото стана много послушен ;D. Не знам как да се отучат,моите просто не признават никой друг-намирали сме подхвърлена храна в двора,но не се поддават.
За отучване с ток-за пръв път чувам,дано да е ефикасно,защото е много важно да опазим любимците си от доброжелатели :blink:
Публикувано: 30 December 2008 - 07:12 AM
Публикувано: 30 December 2008 - 10:48 AM
Публикувано: 31 December 2008 - 01:54 PM
Аз съм нов в този форум и сега ще ви запозная с една рядка порода кучета ''Леонбергер" ето и повече информация за тези които се интересуват !!
Тези големи кучета са създадени като кръстоска м/у Санбернарите и Нюфаундлените! Породата произлиза от града Леонберг в Германия, където кметът на града през 1840 г. решил в името на родното му място да създадат порода, носеща точно това име! И така се появил Леонбергер-ът!
Въпреки обаче неговата интелигентност и качества, след двете световни войни все по-рядко се срещал. А в днешно време се среща значително по-често :-)
Външен вид: Голямо куче със средно дълъг косъм. Главата има сравнително широк череп и широка четвъртита муцуна. Тъмните му очи имат приятелски и интелигентен израз. Ушите са клепнали и добре окосмени. Вратът е силен, а гърдите дълбоки. Краката са силни и мускулести, а лапите имат плавателни ципи, поради което тези кучета са и отлични плувци! Опашката е дълга, с дълъг косъм и се носи полуизвита.
Козината на кучето е среднодълга и варира от мека до съвсем твърда. Може също така да е вълниста, но никога къдрева! Цветовете са от лъвско-жълтеникаво до златно и червено-кафяво. Също така пясъчно с черна маска на муцуната.
Височината при мъжките е от 71-81 см, за женските - 66-76 см. Тегло 34-50 кг.
Леонбергерът е куче, което никога няма бърза работа, разхожда се бавно. Освободен е и приятелски настроен. Но с добро обучение е и отличен пазач! Леонбергерът обича живота в природата и е отличен плувец. А големината му говори достатъчно добре и за огромният му апетит !!!
Публикувано: 31 December 2008 - 04:56 PM
Публикувано: 01 January 2009 - 01:48 PM
Пожелавам Ви мноого здраве, щастие, късмет, верни приятели и хубави мигове през новата 2009-а.
От любов и парички да не се оттървете ;)
Публикувано: 04 January 2009 - 08:27 PM
Публикувано: 05 January 2009 - 01:31 AM
По другия ти въпрос пак ще ти отговоря с пример ;)
Вечно гладен!!! И по 10 пъти на ден да му давам манджа и то в промишлени количества, все иска още, оправия няма. И тук пак ще спомена, че с възрастта сам спря да си проси манджа от чужди хора. Доста съм му се карал а и съм предупредил всички в парка да не му дават нищичко. Като малък видеше ли някой да си бърка в джоба, пръв беше на опашката, но след навършването на 10 месеца (малко се повтарям ;) ) като, че ли изгуби интерес към това "хоби". От тогава не си е просил от никой а и не проявява ама грам интерес.
Еми толкоз за сега май от мен ;)
Публикувано: 07 January 2009 - 11:45 AM
Публикувано: 07 January 2009 - 08:31 PM
Цитат